Ondokov blog

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: Ondokov blog

Odoslaťod ondoko 07 Dec 2013 21:20

grulo napísal:Prva sa mi nepaci, imo vsetko misslo, ze by to bol super spot na bluff by som netvrdil.
A posledna, preco myslis, ze bottom set nemoze shipovat, ak si myslis, ze budes tocit proti FD a ked ides tocit tak casto nebudes mat ani tych 50%. Podla mna tu bude velmi polarized a FD si IP len callne.

Inak GL pekne vysledky a mohol by si sa trosku rozpisat o tej small ball strategii, ked ti to tak vychadza :)

ano vsetko misslo, ale stale mam dost value ruk na river bluff. a hlavne river prisiel K a uz ked som raisol turn, tak na tejto karte, musim ist bet so vsetkymi bluffmi.. to ked budem hrat takto pussy, nikdy nedostanem value z mojich value ruk.. shovom na riveri vyfoldujem Tx,JJ,QQ a jedine, co mi to da je fakt asi len KT,KK a JQ.

Zeltzn napísal:Co je pre teba good reg?

good reg je pre mna taky reg, ktory je winning, podla statov nevidim hned sposob, cim ho budem exploitovat a nevidel som ho este velmi spewnut.

Zeltzn napísal:hand 1 - na T nemas najmensie pravo raisovat for value pokial nevies, ze je supermegaspewer. Dalej ten sizing wtf? Davas mu priame odds na call takmer so vsetkym a neocakaval by som vela foldov na R. Na NL100 by som uz zaradil TT do 3b BvB range, este aj sam hovoris, ze je good reg. Imo velmi missplayed handa.

preco? normalne turnujem 3ti par na blaf, co je na tom zle? river ako som uz napisal, musim shove...

Zeltzn napísal:hand 2 - mas handu, ktora sa hra dobre v MW potoch a vravis, ze SB je fish. Nevidim najmensi dovod pre SQ pre. Fish ta moze mat stale dominovaneho, ak reg callne, tak mas velky problem uhrat to postflop, lebo fish takmer vzdy overcallne. SQ si robis iba problemy s touto hand selekciou.

suhlasim, bol som zaslepeny tym, ze chcem fish pre seba :)

Zeltzn napísal:hand 3 - nevidim tam ziadny overplay, je to dobre zahrate z jeho strany

srsly? aku mi davas range na turne (9% 3bet z BB)? co horsie ti zaplatim na riveri? za mna za neho: x-back turn, call river, alebo po checku sam betujem river. tymto sa strasne separajes do top mojej slowplaynutej range.
Zeltzn napísal:hand 5 - dava to zmysel, ale readless by som hral XR/F. Vobec by som sa necudoval, keby ti tu vacsinu casu ukazal 33/77.

hej hej, ja netvrdim, ze to je nejaka hitparada, ale mam s nim slusnu dynamiku a niekedy ma dost abusuje, tak musim playbackovat spat sem-tam :)

haman napísal:Handa #4 - lubis overbetovat river allinom s nuts, ako sme si vsimli aj na pp.sc homegame session ;) - citatelne? naozaj tak ziskas viac value? robis to aj s bluffmi? tu si mal mega 'stastie' ze ti to zavolal s flushom na 2x preparovanom boarde.

jj, mam to balanced, overbetujem vhodne karty aj ako pure bluffy. kazdopadne 3,5x overbetpot nemam balanced :D bola to fish a som myslel, ze hra nejakym sposobom tricky poker alebo FH :)

haman napísal:aj mna zaujima konkretne ako aplikujes small ball strategy. davas mensi sizing preflop aj postflop (cbet, raise) zrejme, ale pls napis konkretne cisla.

nic prevratne imo, mam vacsiu edge postflop ako preflop a proti uplne unknown hracom radsej safely foldujem preflop na nejaky 3bet akoby som som sa dostaval do guessing modu=> setrim 0.5BB. Myslim, ze dalej ma widely calluju a tym, ze hraju mensi pot nemaju on az taky "zaujem" :) dalej mam viac priestoru barelovat draws, resp. aj viac mozem 4betovat light. max value mam vsak dojem, ze ziskavam preflop, velmi malo kreditu davaju mojim openom a neprimerane vela ma 3betuju a calluju 4bety.
otvaram z kazdej pozicie (ak neni fish za mnou) 2.5x, okrem BTN kde 2x. zacal som to robit aj kvoli tomu ale, ze som bol dost nitty, nieco ako 17/14 a na stovke sa s takymi statmi hrat neda, nedostaval som zaplatene value ruky potom. na 50tke s tym problem nebol, ale stovka je uz ina v kazdom smere. teda v sucasnosti aj rozsirujem range na nieco ako 23/20 a aspon prehram tymto sposobom menej money, kym si na to zvyknem :D
proste ti regovia su tak zvyknuti na 3bb open, ze su uplne mimo, ked otvorim z EP/MP na 2.5x a zacinaju robit hluposti, lebo si automaticky myslia, ze mam "slabsiu" ruku alebo co :D
ondoko

Založený: Aug 2011
Poďakoval/li: 26 krát/63 krát

Odoslaťod Zeltzn 07 Dec 2013 23:17

ondoko napísal:Zeltzn napísal:
hand 1 - na T nemas najmensie pravo raisovat for value pokial nevies, ze je supermegaspewer. Dalej ten sizing wtf? Davas mu priame odds na call takmer so vsetkym a neocakaval by som vela foldov na R. Na NL100 by som uz zaradil TT do 3b BvB range, este aj sam hovoris, ze je good reg. Imo velmi missplayed handa.

preco?

rangewise si nemozes dovolit raisovat, lebo tvoja range je capped /nemas AQ+,TT+ ak takuto range 3betujes/ a ak raisujes na F/T 2p/set si velmi exploitable na 3barrel/overbets etc. a ak je to dobry reg, tak si to vsimne a mas VELKY PROBLEM. Ak by to bola nejaka supernova/masstabler, tak neberiem ohlad a hram najviac exploitable. Dalsia moznost je mat iba bluff raising range, co podla mna dobre funguje/moze fungovat, kedze sa je to nie je uplne common spot a ludia s datamined hh neanalyzuju uplne kazdeho a jeho lines, takze by ti to mohlo do znacnej casti prechadzat.

ondoko napísal:Zeltzn napísal:
hand 3 - nevidim tam ziadny overplay, je to dobre zahrate z jeho strany

srsly? aku mi davas range na turne (9% 3bet z BB)? co horsie ti zaplatim na riveri? za mna za neho: x-back turn, call river, alebo po checku sam betujem river. tymto sa strasne separajes do top mojej slowplaynutej range.

tvoja range je capnuta na flope, teda vacsinu casu bude /checkujes dufam AA v tomto spote/. On ma vo svojej range AQ a ty ked xcallnes tento F, tak vacsinu casu mas weak SD value( A2s-A5s,KK ). Qx ziadne vo svojej range nemas, pretoze CO neotvara tak wide, aby si mohol proti nemu zacat 3betovat aj Qxs alebo to zavisi od nejakeho ineho faktoru. V podstate je Q dobry turn pre teba, pretoze on by mal vacsinu casu cbehovat vsetky Qx na flope a znizuje to pocet komb AQ. Toto je dobry spot na 3barrel zo strany CO, lebo 3bettor ma takmer vzdy nejaku weak handu, ktoru foldne na 3barrel. Vacsina ludi tu cbetuje AK na F.
po tom, ako callnes turn A2s-A5s,AA, mozno QQ ti davam do range.
Obrázok používateľa
Zeltzn

Založený: Dec 2010
Poďakoval/li: 175 krát/97 krát

Odoslaťod TheLastNail 08 Dec 2013 14:27

velmi dobre a logicke ruky, vsetky, :good:

s tymi 3trimi parmi obv si to ale trochu spocitaj pre ruku c1 aby si prilis heavy neoverbluffoval..

a este 1 vec: vyzera ze mas fajn porozumenie vela spotom, ale nemozes extrapolovat, ze 'toto (cokolvek co vies)' vie vacsina (NL100) regov. To je velmi casta miskoncepcia z ktorej vela ludi leakuje vela $ - naznak toho vidiet v 5tej ruke. Ten tvoj koment je tam dost naivny. Ti ludia proste su RANDOM.. obv ze sety fastplayunu, dokonca aj AJ, vela z nich a tiez rozne typy combodrawov. Preco? -lebo maju A, vela stolov a volia playablitu > max EV v longterme (hlavne ak sa jedna o EV z bluffcatchovania pri separacii ich rangov) pragmaticky v prospech hodinovky (sofistikovane to mozno nazvat: setrenie mentalnych sil :D ) a za B, lebo proste neanalyzuju ako ty, ale iba cisto hraju, a jednoducho nevedia to co ty, aj keby chceli nieco kreativnejsie parkrat za session, tak im prejde timebank a radsej aj vedome zahraju nieco menejcenne. Rozdiel co sa tyka porozumenia je obrovsky. Neviem, kolko odhadujes svoj edge, ale ak by si (hocikto kto aktivne denne pracuje na svojej hre ako sa zda pracujes) dokazal hrat svoje 'naanalyzovane' tak by si mohol mat za nejaky cas edge ~10bb, asi aj trochu viac. Ale hlavny (a obrovsky) problem je, ze nikto nie je tak dobry, aby dokazal konstatne svoje porozumenie teoretickej hry odfiltrovat od vela ingame disturbing faktorov: hlavne casovy stres, neistoty ohladom konstrukcii rangov superov a ich porozumenia toho spotu, mozno nejake dynamicke aspekty v ktorych nemas skusenost, alebo cokolvek ine: fyzicke distrakcie (niekto ti napise na skype,alebo vojde do izby), alebo si unaveny a over-estimujes svoj edge. Ale hlavne ten neustaly casovy stres : proste na vela analyz si do 5sekund nespomenies, pokial ich necibris fakt opakovane (just do it :) ) a potom obv je to VELMI o 'feel hre' a praktickych adaptaciach, ktore hraci ktori hraju brutalne vela (a su teoreticky otrasni) maju ovela lepsie, ako ten co tak vela nehra a proste tvoj edge sa vyraznym sposobom bude zmensovat.

to som hovoril aj s Alpynom: imo je velmi dobra analogia pre porozumenie edgu sach a rychlost tempa v nom. Zober si ako priepastny rozdiel v porozumeni je medzi nejakym GM a hracom s elo ~2000. Kolko by to bolo na bb/100 vo vaznej pomalej partii? nekonecno?! silny GM z 1000 partii vs random 2000ke vyhra imo prave 1000:0.

No a teraz si porovnajme vysledky pre bullet (pre ostatnych: tempo v sachu kde mate 1min na celu partiu), kde svojho casu napr taky Lukas Karlik (co mal vtedy mozno 1850fide) mal na playchesse cez 2600 elo a hraval vyrovnane partie s radou GMiek, dokonca si pamatam ze obcas vyhral aj proti tym fakt 'elite' takmer 2700vkarom fide. Nie je to insane? Ze povedzme uhra 2:8 vysledok (mozno aj lepsi proti slabsim IMkam/GMkam) ked rozdiel v 'realnej' sile porozumenia bol efektivne vzdy 500-900 bodov?! (pre ostatnych: pre rozdiel nad 400 bodov v sachu, efektivne znamena, ze statisticky by silnejsia strana mala vyhrat uplne vzdy)

Online poker je takmer nonstop bullet, hlavne ak hrame 6+ stolov.. uvedomenie si, ze: momentalne predispozicie, hlavne koncentracia, nalada, skusenost a pod, su ovela dolezitejsie ako teoria pre prakticke vysledky je imo velmi liberalizujuce, ktore by ta malo, ako velmi nadpriemerne gifted hraca, ktory sa zameriava na teoreticke porozumenie doviest k aspon 2 skutocnostiam:

A, menej je viac (povedzme ak hras 4 standard stoly, tak uz je to skor blitz ako bullet, kde tvoj edge by mal byt NASOBNE vyssi. je to otazka zvyku, chvilu ta to nemusi bavit, mozes sa ti zdat ze sa 'prilis malo' deje. ale ak si navyknes (ja som si nenavykol doteraz :D ) na reviewovanie notov, a ruk ktore ostatni hraju medzi sebou, tak edge je fakt neporovnatelny in the longrun. (limitacia obv je, ze pri aktualnom bumhuntingu celej populacie sa stoly na tvojich limitoch prilis casto rozpadnu a tableselekcia je casto dolezitejsia - kazdopadne, ak sa mozes dostat do hier kde hraci nequituju (hlavne ku koncu roka, ked vsetci nahanaju yearly statuses) tak to rob a bud si vedomy aky velky edge v tych hrach mozes mat. Tiez, cim dlhsie sessiony hras, tym sa tvoj edge (jasne) znizuje. (akehokolvek teoretickeho hraca - kvoli unave zabudeme zvysujuci sa pocet mimo session analyz a rangov)

B, nepodcenuj svojich oponentov (ale ich ani nenadcenuj). Vacsina je sice otrasna co sa tyka akychkolvek teoretickych spotov okrem PF a najbeznejsich F/R spotov, ale na druhej strane maju skusenost, vacsiu stabilitu mindsetu (mozno), lespiu naladu (mozno), mozno koncentraciu (aj ked kinda doubt it) atd.. co z vacsiny z nich robi hracov, ktori sa predsalne voci tebe 'uplne neporazia sami'. Ak by ste na kazde rozhodnutie mali povedzme minutu, tak by cely online poker bola ina hra a niektore z tvojich komentov pre ruky by naberali (ovela) vyssiu value..

gl

Za tento príspevok od TheLastNail poďakovali - 2:
haman, nabokow
TheLastNail

Založený: Jan 2010
Poďakoval/li: 5 krát/12 krát

Odoslaťod ondoko 09 Dec 2013 01:36

TheLastNail napísal:...

diky za povzbudenie :) dost si to od teba cenim

TheLastNail napísal:A, menej je viac (povedzme ak hras 4 standard stoly, tak uz je to skor blitz ako bullet, kde tvoj edge by mal byt NASOBNE vyssi. je to otazka zvyku, chvilu ta to nemusi bavit, mozes sa ti zdat ze sa 'prilis malo' deje. ale ak si navyknes (ja som si nenavykol doteraz :D ) na reviewovanie notov, a ruk ktore ostatni hraju medzi sebou, tak edge je fakt neporovnatelny in the longrun. (limitacia obv je, ze pri aktualnom bumhuntingu celej populacie sa stoly na tvojich limitoch prilis casto rozpadnu a tableselekcia je casto dolezitejsia - kazdopadne, ak sa mozes dostat do hier kde hraci nequituju (hlavne ku koncu roka, ked vsetci nahanaju yearly statuses) tak to rob a bud si vedomy aky velky edge v tych hrach mozes mat. Tiez, cim dlhsie sessiony hras, tym sa tvoj edge (jasne) znizuje. (akehokolvek teoretickeho hraca - kvoli unave zabudeme zvysujuci sa pocet mimo session analyz a rangov)

hram zoom cisto len, cize o tableselekci moc hovorit nemozme. hodinovu dlzku session dodrzujem takmer striktne, dokonca aj kratsie niekedy, ked vidim na sebe, ze nie som focused ale kazdopadnes notes a analyzovanim hracov mas dost pravdu. doteraz, ked som valcil NL50 a nizsie, tak to hracske pole bolo na zoome tak velke, ze robenie poznamok na hracov nemalo zmysel, lebo viacmenej som vacsinu hracov stretol raz maximalne dvakrat a hlavne som sa tam nechcel zdrzat. na stovke uz by to slo, pole je signifikantne mensie. pocas hry nejake basics a po session si vzdy zobrat na musku 3-4 regov a napisat si k nim strucne poznamky, ako betsizuju for value, co bareluju atd. Ak do konca mesiaca zanalyzujem 30-40 regov budem dost happy :) som si niekedy hovoril, ked som bol znovu s regom v pote, ze skoda, ze nemam nejaku dobru poznamku na neho a "len" staty. aaa po dnesku, ked som hral asi najhorsi poker tohto roku (s odstupom casu, nechapem, ked sa pozrem na spoty, tak nechapem), by som mohol stihnut aj viac, lebo nemam chut hrat teraz ani trochu...

TheLastNail napísal: mindsetu (mozno), lespiu naladu (mozno), mozno koncentraciu (aj ked kinda doubt it) atd..

mindset maju ( ako mi Alpyn povedal, ze ho mam uplne balancovany - dobry so zlym :D), imo moja najvacsia slabina a moc neviem, co s tym mam robit :(

inak, co sa tyka toho Lukasa Karlika,v zivote som ho asi ani nestretol, ale vela ludi mi uz o nom vravelo a akoze sick... dokonca neviem, ci nebol az taky kind of trochu "slovensky sachovy Nanonoko", ze tam mal aj odohranych najviac bulletov za dake casove obdobie (mesiac/stvrtrok). a je teda viacmenej jediny Slovak, ktory sa moze pochvalit, ze porazil celu "sirsiu svetovu spicku". btw. pekna analogia :)

Za tento príspevok od ondoko poďakovali :
___Mortylen___
ondoko

Odoslaťod ondoko 02 Jan 2014 23:13

tak ked si tu uz kazdy updatuje blog, dava si ciele pre rok 2014 atd, tak nieco sem hodim aj ja.

ZHRNUTIE 2013

Bol to pre mna po vsetkych strankach najuspesnejsi rok, co sa overall RL aj poker life tyka. V januari som bol este na vlne micro MTT, vo februari presiel na KO SNG a od juna sa s nejakymi prestavkami venujem zoom CG, kde som v podstate postupne presiel z NL10 na shotovanie NL100. Celkove winnings neviem (premazaval som databazu), ale odhadom by to s bonusmi a rakebackom malo byt celkovo okolo 6-7k$. Prisiel vsak december, mesiac pokoja a radosti, pre mna to vsak bol asi najturbulentnejsi mesiac ever, ani nie tak pokru, co sa tyka, ale dost skoly a predovsetkym RL. Tymto sa dalej dostavam k poker cielom pre rok 2014.

GOALS 2014

Uvedomil som si v polke decembra, co vsetko mi vyplnanie volneho casu pokrom berie(cca 100-110h/mesiac). Predtym mojim primarnym pokrovymi cielmi dat v roku 2014 200k VPP a byt solid winning regom na NL200. Hlavne v poslednych 3 mesiacoch som tomu zatial daval na viac a navraval som si, ze vsetko popritom stiham plnohodnotne - skolu, priatelku, rodinu, kamosov, ostatne konicky. Nejak som si ale nastastie vcas uvedomil, ze tomu tak nie je. Dospelo to az k tomu, ze mi chybalo v polke decembra 1000VPP do clearnutia 100$ stellar reward, ale jednoducho som to nechal tak a uz viacmenej nehral.

Ak teda mam zhrnut moje goals do roku 2014 tak su:

- dozbierat cca 1600FPP na clearnutie 200$ bonusu => nasledne uplny cashout

- docasne quitnut poker, kym nenajdem nejaku rovnovahu medzi RL a pokrom (urcite sa to da, ale ja som dost extremista a ked sa niecomu venujem, tak sa tomu venujem naplno). Vedie ma k tomu aj dalsia vec, ze vdaka niekedy az prilis lahko zarobenym peniazom z pokru, som si v RL prestaval vazit ich realnu hodnotu.

- rozmysliet si, co s peniazmi z pokru- kam investovat. Uplne na poker nechcem zanevriet a rozmyslam nad staking dealmi, kde som ochotny ponuknut up to 3k$. Formaty hlavne CG a SNG. Coskoro asi nieco pridam do prislusnej sekcie, ale ked uz niekto vie, ze by mal zaujem, nech sa mi ozve do PM, ale nech si je vedomy, ze na neuplne ponuky neodpoviem a bez referencii to nepojde.

- napisat diplomku

- zhodit 8-10 kil, 187cm a 88 kil neni zas nejaka tragedia, ale citim, ze brucho nejak gulatie :D a vdaka tejto wurstovej nemeckej strave sa mi podarilo rpribrat zo 3 kilecka za chvilu :D teda s tym je aj spojene, ze viac sportovat. Slubil som sa uz do stafety na dleho Slovakmana, tak mam aspon motivaciu :)

- byt happy :)

Good luck teda vsetkym pokerportalistom v novom roku, nech sa vam dari za pokrovymi stolmi ale hlavne si uzivajte zivot :) ved je taky pekny... :)

:gl:
ondoko

Odoslaťod mr_kaktus 03 Jan 2014 07:48

a ktoru cast z toho slovakmana ides? ci budete striedat v kazdej discipline? :)
Obrázok používateľa
mr_kaktus

Založený: Aug 2008
Poďakoval/li: 67 krát/61 krát

Odoslaťod ondoko 03 Jan 2014 09:11

mr_kaktus napísal:a ktoru cast z toho slovakmana ides? ci budete striedat v kazdej discipline? :)

jj, budeme striedat. ja pojdem asi druhu polku bicykla a prvu polku behu :)
ondoko

Odoslaťod mr_kaktus 03 Jan 2014 10:41

no to budes mat celkom zahul takto po sebe :) ale zase nic nemozne :) uz len treba dufat ze bude kusok chladnejsie ako posledne :)
Obrázok používateľa
mr_kaktus

Odoslaťod ondoko 03 Jan 2014 11:45

mr_kaktus napísal:no to budes mat celkom zahul takto po sebe :) ale zase nic nemozne :) uz len treba dufat ze bude kusok chladnejsie ako posledne :)

Aj ty chodis? Stafeta ci sam? No ja neviem presne ako to chodi (bude to moja premiera), ci sa da trebars prvu polku bicykla a potom znovu prvu polku behu. Ak by sa dalo, tak mozno sa to inak radsej nakombinuje :D
ondoko

Odoslaťod mr_kaktus 03 Jan 2014 17:17

minuly rok som tam mal premieru :) (DNF :) boli prave tie strasne horucavy) ale ako jednotlivec. idem aj tento. stafety sa daju dat hocijako (je to len na vas). kamosi minuly rok tocili bike tusim kazdych 30 km. ako zaciatocnikovi by som ti ale neodporucil ist bike a potom hned beh - to mas uz v podstate polironman bez plavania a beh hned po 90 km biku je pomerne specificka zalezitost :)skus niekedy v treningu a uvidis :)
Obrázok používateľa
mr_kaktus

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 7 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!