Ondokov blog

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: Ondokov blog

Odoslaťod sudden 03 Jan 2014 18:19

ondoko napísal:- docasne quitnut poker, kym nenajdem nejaku rovnovahu medzi RL a pokrom (urcite sa to da, ale ja som dost extremista a ked sa niecomu venujem, tak sa tomu venujem naplno).

Skoda, myslim, ze mas potencial na hranie vyssich stakes aj ked obv sa to da pochopit, hlavne ak poker nie je nejaky tvoj hlavny zdroj prijmov. GL s hladanim tej rovnovahy.

Inak so stakingom by som bol opatrny. Je velmi malo schopnych+doveryhodnych ludi, ktori potrebuju staking a nie je jednoduche niekoho takeho najst. Potencialnych stakerov je imo dost, ale vhodnych koni je nedostatok :)
Obrázok používateľa
sudden

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 196 krát/165 krát

Odoslaťod Stanley VII 03 Jan 2014 21:35

Vedie ma k tomu aj dalsia vec, ze vdaka niekedy az prilis lahko zarobenym peniazom z pokru, som si v RL prestaval vazit ich realnu hodnotu.

Táto veta je pre mňa vcelku prekvapujúcou - keď si si v reálnom živote prestával peniaze vážiť preto, že si ich mal veľa, možno si ich začneš vážiť viac, keď ich bude menej, ale podľa mňa je stále lepšie mať ich veľa :D Je síce pravda, že zhora sa padá ťažšie, ale prečo padnúť skôr, keď môžeš "padnúť až neskôr" :) . Dá sa to riešiť aj inak - napr. nedovoliť si cashoutovať. Spraviť jeden účet, na ktorý by muselo ísť 90% cashoutov a kde by si si šetril napr. na auto alebo na byt, hocičo. Nenabúralo by ti to toľko ten reálny mesačný príjem a nedegradovalo v mysli hodnotu peňazí a predsa by si z toho pokru niečo mal, čo bez neho nebude.

Samozrejme ten druhý dôvod na určenie si priorít, trávenie času s frajerkou alebo kamošmi už je iná vec a to plne rešpektujem. To je aj môj problém, kamarátom som sa venoval dlhú dobu dosť málo, s rodinou som málo tiež a nie je to jednoducho dobre. Už sa cítim taký nejaký sociálne skorodovaný. Pri kompe beží človeku čas rýchlo, má pocit, že s ostatnými nebol iba krátko a teda mu toľko nechýbajú, má pocit, že ich videl nedávno. Ale tým ostatným mimo kompu "čas beží pomalšie" a vnímajú to preto pravdepodobne inak...
Obrázok používateľa
Stanley VII

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 97 krát/218 krát

Odoslaťod ondoko 04 Jan 2014 17:11

mr_kaktus napísal:minuly rok som tam mal premieru :) (DNF :) boli prave tie strasne horucavy) ale ako jednotlivec. idem aj tento. stafety sa daju dat hocijako (je to len na vas). kamosi minuly rok tocili bike tusim kazdych 30 km. ako zaciatocnikovi by som ti ale neodporucil ist bike a potom hned beh - to mas uz v podstate polironman bez plavania a beh hned po 90 km biku je pomerne specificka zalezitost :)skus niekedy v treningu a uvidis :)

ok super, dik za info :) tak to inak nakombinujeme :) no ja urcite iba na beh a bicykel si verim, s plavanim je to u mna horsie, nejak nemam ten sport rad :D kazdopadne, good luck tohto roku a vela sil do treningu :) sam ked to chces dat, tak to velky respekt! a verme v chladnych 20 stupnov celzia :D

sudden napísal:Skoda, myslim, ze mas potencial na hranie vyssich stakes aj ked obv sa to da pochopit, hlavne ak poker nie je nejaky tvoj hlavny zdroj prijmov. GL s hladanim tej rovnovahy.

Inak so stakingom by som bol opatrny. Je velmi malo schopnych+doveryhodnych ludi, ktori potrebuju staking a nie je jednoduche niekoho takeho najst. Potencialnych stakerov je imo dost, ale vhodnych koni je nedostatok :)

Diky, no ja urcite moje "pokrove kopacky" nevesiam na klinec :) ale v mojej momentalnej RL situacii mi nepride rozumne sa tomu nejak vaznejsie venovat a obetovavat svoj cas na ukor inych veci.

Co sa stakingu tyka, ano som si vedomy do coho idem a ked sa mi cokolvek na potencialnom konovi nebude zdat OK, tak do toho nepojdem, ale verim, ze by som mohol aspon jedneho najst. Uvidime. Uz som aj rozmyslal, ze kamosa NL100 rega staknem pre jeho safer BM, ale asi som toho nazoru, ze aj ked v tomto pripade je pravdepodobnost scamu konvergujuca k nule, tak keby bustol moju investiciu, tak akurat by som sa na neho nasral a narusilo to kamaratske vazby :D cize radsej staknem pre mna doteraz uplne unknown cloveka, za ktoreho sa niekto zaruci a v pripade neuspechu ma budu srat akotak iba vyhodene peniaze.

Stanley VII napísal:Táto veta je pre mňa vcelku prekvapujúcou - keď si si v reálnom živote prestával peniaze vážiť preto, že si ich mal veľa, možno si ich začneš vážiť viac, keď ich bude menej, ale podľa mňa je stále lepšie mať ich veľa :D Je síce pravda, že zhora sa padá ťažšie, ale prečo padnúť skôr, keď môžeš "padnúť až neskôr" :) . Dá sa to riešiť aj inak - napr. nedovoliť si cashoutovať. Spraviť jeden účet, na ktorý by muselo ísť 90% cashoutov a kde by si si šetril napr. na auto alebo na byt, hocičo. Nenabúralo by ti to toľko ten reálny mesačný príjem a nedegradovalo v mysli hodnotu peňazí a predsa by si z toho pokru niečo mal, čo bez neho nebude.

Samozrejme ten druhý dôvod na určenie si priorít, trávenie času s frajerkou alebo kamošmi už je iná vec a to plne rešpektujem. To je aj môj problém, kamarátom som sa venoval dlhú dobu dosť málo, s rodinou som málo tiež a nie je to jednoducho dobre. Už sa cítim taký nejaký sociálne skorodovaný. Pri kompe beží človeku čas rýchlo, má pocit, že s ostatnými nebol iba krátko a teda mu toľko nechýbajú, má pocit, že ich videl nedávno. Ale tým ostatným mimo kompu "čas beží pomalšie" a vnímajú to preto pravdepodobne inak...

tu nejde o to, ci ich mam vela alebo malo (skor si pripadam, ze stale si vediem ten spravny lowcostovy studentsky zivot a nosim igelitku so sebou do potravin :D). Len problem bol v tom, neviem, ci sa to este niekomu stavalo, ale ked som si siel nieco kupovat, som sa na to nepozeral ako na cenu v eurach, ale ako na cenu v big blindoch :) a som sa pristihol, ze mi bolo jedno, ci dam o ten big blind na to viac alebo nie. no proste, zmyslanie uplne mimo realitu... :)
ondoko

Založený: Aug 2011
Poďakoval/li: 26 krát/63 krát

Odoslaťod Stanley VII 04 Jan 2014 22:54

ondoko napísal:neviem, ci sa to este niekomu stavalo, ale ked som si siel nieco kupovat, som sa na to nepozeral ako na cenu v eurach, ale ako na cenu v big blindoch

Samozrejme, že stávalo :D To máš tak, keď odfaklíš sit outom pri multitablingu bb na NL50, tak ti môže naozaj byť šumafuk, či si kúpiš pri nákupe o 2 rožky po 0.05 viac a tie ti potom stvrdnú :D Skrátka keď ti inde bez možnosti ovplyvnenia utekajú oveľa väčšie peniaze, človek tak trochu otupí a prestane takto malé sumy riešiť - nestoja mu za mozgovú aktivitu :D Pri pokri ten 1 bb (samozrejme každý 1 bb by mal byť použitý čo najlepšie, ale..) človek odfaklí ani nevie ako, tak prečo hľadať v obchode niečo o 50 centov lacnejšie alebo nad tým polhodinu orodovať, či si to kúpi, keď miesto toho tú polhodinu môže radšej hrať a zarobí na to 3-krát.

Je to "choroba povolania", všetko potom prerátavať na bb a buy-iny. Ale nájdu sa aj bežní ľudia, ktorí prerátavajú hodnotu vecí (tých drahších) možno na mesačné platy, alebo sem tam na hodinovú mzdu. Napr. keď som na VŠ brigádoval za 30 SK na hodinu, tak som tiež prerátaval koľko hodín práce ma čo stojí - ale vtedy to veru bolo horšie ako s tými bb :D
Obrázok používateľa
Stanley VII

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 97 krát/218 krát

Odoslaťod ondoko 28 Mar 2014 16:48

Tak a som spat :)

MAREC SUMMARY

este sice neni koniec mesiaca, ale mam chut sem nieco napisat a nejake dve session cez vikend na tom moc toho nezmenie :)
vratil som sa po dvoch mesiacoch bez pokru spat ku stolom, jednoducho som to uz nevydrzal a aj s RL som to myslim uz vcelku solidne zoptimalizoval :) co cert nechcel po vybornom uvode mesiaca, kedy slo vsetko ako po masle a aj som runoval vcelku nad EV, som chytil svoj najvacsi swing v zivote, okolo -26BI(nieco ako -1.5k$). skoda, ze to prislo, ked som uz zacinal mixocat NL50 s NL100. kazdopadne som za cca 3k ruk prehral 9krat KK do AA a 3krat AA do KK, sety vs sety, ziadne drawy nechytal a podobne, sak to pozname :D. uz som zacinal byt jeden z tych kriklunov, ze PS je rigged miesto analyzy hry :D preto sa mi aj prvy raz stalo, ze som musel dodepozitovat. hral som trosku viac s agro BM ako by bolo zdrave :oops:

kazdopadne, dal som si par dni oddych, zabanoval NL100 a povedal si, ze idem dat 60BI na NL50 pokym moveupnem. momentalne som niekde na polceste :)

suma sumarum: nakoniec celkom v pohode profit :) a hlavne v poslednych dnoch som so svojou hrou nadmieru spokojny. uplne som zmenil hru zo SB a snazim sa hrat co najviac 3bet poty, kde myslim, ze najviac leakuju money hraci tomto limite, kedy su casto calling stationy.

graf z NL50

marec2014.png
marec2014.png (70.53 ) Zobrazená 2978 krát

myslim, ze viem mat v pohode 10BB/100 winrate, co s rakebackom robi okolo 55-57USD/hod, cize solid :)

v aprili toho asi moc nenahram, idem na tyzden do Barcelony a potom za kamosom na dalsi tyzden do Holandska, cize ak dam 10k ruk budem spokojny :D

pre tentokrat ziadne ruky :)

:gl:
ondoko

Odoslaťod sudden 28 Mar 2014 22:33

Welcome back :gl:

Myslim, ze 10bb/100 nebude realne na zoome, okrem pripadov kedy by sa nejaky crusher z vyssich limitov rozhodol ist rebuildovat na 50ku alebo nieco podobne :)
Obrázok používateľa
sudden

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 196 krát/165 krát

Odoslaťod haman 28 Mar 2014 23:10

ondoko napísal:snazim sa hrat co najviac 3bet poty, kde myslim, ze najviac leakuju money hraci tomto limite, kedy su casto calling stationy.

mozes pls rozviest? lebo si casto v 3bet potoch (predpokladam ako agresor) tak to castejsie nemas ako mas a ked je villain CS ako na tom mozes byt profitable? :gl:
haman

Založený: Apr 2010
Poďakoval/li: 853 krát/189 krát

Odoslaťod ondoko 26 Apr 2014 10:19

koooonecne som to shotol! :Yahoo!: :Yahoo!: :Yahoo!: :Yahoo!: teda aspon dufam... :D

crushiiing.png
crushiiing.png (44.67 ) Zobrazená 2603 krát

a dve vtipne handy vs regs :)

Poker Stars $0.50/$1 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 2480654
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

BTN: $101.00
SB: $100.00
BB: $133.81
UTG: $133.98
MP: $118.79
Hero (CO): $100.00

Pre Flop: ($1.50) Hero is CO with QObrázok KObrázok
1 fold, MP raises to $3, Hero calls $3, BTN raises to $13.50, 3 folds, Hero calls $10.50

Flop: ($31.50) QObrázok 4Obrázok TObrázok (2 players)
Hero checks, BTN bets $17, Hero calls $17

Turn: ($65.50) 6Obrázok (2 players)
Hero checks, BTN checks

River: ($65.50) 3Obrázok (2 players)
Hero bets $69.50 all in, BTN calls $69.50

Final Pot: $204.50
BTN shows JObrázok AObrázok (high card Ace)
Hero shows QObrázok KObrázok (a pair of Queens)
Hero wins $201.70
(Rake: $2.80)

Poker Stars $0.50/$1 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 2480655

BTN: $129.97
SB: $115.14
Hero (BB): $101.00
UTG: $132.26
MP: $22.22
CO: $106.09

Pre Flop: ($1.50) Hero is BB with JObrázok 9Obrázok
4 folds, SB raises to $3, Hero calls $2

Flop: ($6.00) 6Obrázok 3Obrázok 5Obrázok (2 players)
SB bets $4.29, Hero calls $4.29

Turn: ($14.58) JObrázok (2 players)
SB bets $10.44, Hero calls $10.44

River: ($35.46) 5Obrázok (2 players)
SB checks, Hero bets $25.39, SB raises to $97.41 all in, Hero calls $57.88 all in

Final Pot: $202.00
SB shows QObrázok 7Obrázok (a pair of Fives)
Hero shows JObrázok 9Obrázok (two pair, Jacks and Fives)
Hero wins $199.20

skusim o tyzden aj nejaky mesacny report sem hodit ;)
:gl:
ondoko

Odoslaťod ondoko 29 Apr 2014 07:18

Poker Stars $0.50/$1 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 2483138

Hero (BTN): $159.33
SB: $160.73
BB: $117.53
UTG: $658.71
MP: $126.83
CO: $100.00

Pre Flop: ($1.50) Hero is BTN with QObrázok AObrázok
2 folds, CO raises to $2, Hero calls $2, SB raises to $9, 2 folds, Hero calls $7

Flop: ($21.00) 7Obrázok 7Obrázok 3Obrázok (2 players)
SB bets $13, Hero calls $13

Turn: ($47.00) 7Obrázok (2 players)
SB bets $29, Hero calls $29

River: ($105.00) 5Obrázok (2 players)
SB bets $109.73 all in, Hero calls $108.33 all in

Final Pot: $321.66
Hero shows QObrázok AObrázok (three of a kind, Sevens - Ace+Queen kicker)
SB shows AObrázok JObrázok (three of a kind, Sevens)
Hero wins $318.86

:vlade:
ondoko

Odoslaťod Lucky566 29 Apr 2014 16:53

ondoko napísal:Poker Stars $0.50/$1 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 2483138

Pre Flop: ($1.50) Hero is BTN with QObrázok AObrázok
2 folds, CO raises to $2, Hero calls $2, SB raises to $9, 2 folds, Hero calls $7

....

:vlade:

huh, bolo to aspoň break even ?
Lucky566

Založený: Jan 2011
Poďakoval/li: 21 krát/5 krát

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 8 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!