lifetime downswing baby
Re: lifetime downswing baby
tak ak chces vytvorit strategiu kde nechces aby ta niekto mohol exploitovat tym ze bude dane spoty overbluiffovat tak nemozes zahadzovat proste cez 50% na urcitych flopoch a na inych zase callovat prilis vela, snazis sa proste vytvorit GTO, samozrejme co robis ty anyface je spravne pretoze mas population ready alebo ready na jednotlivcov a potom je to urcite ovela viac EV+ nez skusat robit taketo strategie
dalsia vec je ze ak budes mat raisovaciu range na flope a turne, tak sa ti bude ovela tazsie robit turn a river calling range, pretoze pokracujes na turne/riveri so slabsou range, ale ak uz tam chces mat nejake ruky tak urcite nie len nuts ako si si vytvoril ty, mal by si tam mat equity bluffy a nejake superstrong ruky, v akom pomere nech napise yegon ja sa v tom nevyznam, len problem je v tom ze tie equity ruky mozu komfortne callovat flop aj turn, takze ked to vsetko budes raisovat tak na turn a river sa dostanes so slabsou range vzdy ked callnes
dalsia vec je ze ak budes mat raisovaciu range na flope a turne, tak sa ti bude ovela tazsie robit turn a river calling range, pretoze pokracujes na turne/riveri so slabsou range, ale ak uz tam chces mat nejake ruky tak urcite nie len nuts ako si si vytvoril ty, mal by si tam mat equity bluffy a nejake superstrong ruky, v akom pomere nech napise yegon ja sa v tom nevyznam, len problem je v tom ze tie equity ruky mozu komfortne callovat flop aj turn, takze ked to vsetko budes raisovat tak na turn a river sa dostanes so slabsou range vzdy ked callnes
- magorko
- Založený: Apr 2011
- Poďakoval/li: 17 krát/209 krát
AnyFace napísal:SATAN napísal:flop: Td 6d 7s,
BB bet 9,77 do potu 16,5....musime branit 63% (9,77/26,27)
momentalne nemam cas, aby som tu spisoval nejake dlhosiahle litanie, len jedna poznamka k tomu, ci musime vzdy zakonite branit tolko ruk, kolko nam vychadza podla vzorca 1 - B / (B + P). podla mna nemusime, pretoze niektore flopy triafaju signifikantne lepsie 3B range a ine zas 3B calling range a bolo by divne, ak by sa 3B caller pokusal branit to iste mnozstvo ruk na T52r boarde, ktory ho prakticky vobec nehituje a to iste mnozstvo ruk na QT9ss boarde, ktory ho uplne hituje. ako callerovi mi nevadi, ze mam na dry flopoch fold to 3B cez ~50%, pretoze to vykompenzujem na inych typoch boardov, kde ten fold to 3B bude 20-27%.
toto plati ale s obmedzeniami, distribucie equity na flopoch su pomerne symetricke, range callera je skoro vzdy slabsia nez range openera, to neznamena ze moze/mal by overfoldovat flopy
napriklad na tych boardoch co si dal
1graf je distribucia equit ruk od najsilnejsich po najslabsie na BTN call vs SB linear 3bet (cize pre BTN asi najhorsi pripad) T52r
2graf je na QT9ss
ciernou je 3bettor, modrou je caller
ano vrch BTN range na T52r je slabsi ale az taky dramaticky rozdiel tam nie je
ten dovod preco je mozne na flope foldovat castejsie ked supera triafa flop lepsie je sposobeny skor tym ze super nema dost bluffov, resp jeho bluffy maju value aj v checku a tejto value sa cbetom vzdavaju, tym padom bet musi fungovat castejsie inak by sa im betovat neoplatilo, to na tychto boardoch je jasne, na suchom boarde mozes kludne checknut vela ruk ako A high a nemusis minut ich checking value, ak to iste spravis na tom drawy boarde tak je ovela mensia sanca ze zrealizujes ich equity cize value checku s nimi je nizka
z toho dovodu na T52r proti range ktora nema uplne random chujoviny mozes foldovat castejsie ale to zase nebude ze radovy rozdiel ale mozno 5%, cize proti 1/2pot cbetu mozes foldnut nie 33% ale povedzme 40%
my so satanom robime na tom dostat jeho folding frekvencie na rozumnu nie dokonalu hranicu, cize aby jeho fold to cbet vyzeral nieco ako 40/45/50-55 (flop, turn, river) a nie 48/50/70 - v tytchto cislach uz su zaratane aj populacne tendencie hracov NL100 ktori proste nedostatocne bluffuju river
na druhej strane fold na cbet az 40% je stale dost vysoky, hlavne ked si zoberies ze v tomto pripade zase hra populacna tendencia proti nam, ludia cbetuju v priemere dost nad 50% cize cbetuju prilis casto a my ak foldujeme 40% tak im z toho robime ziskovy cbet, ale zase nechcel som satana dostat do situacie ze bude hrat turn so vsetkymi Khigh na ruke
myslim ze tieto analyzy su prospesne, hlavne ked sa chce clovek dostat na nejaku rozumnu uroven hry od ktorej sa potom odrazi exploitaciou superov - na exploitaciu treba data a tie casto nie su k dispozicii, resp ked clovek nevie kde zhruba je ta normalna hranica co by mal foldovat tak sa od nej moze posunut o prilis vela na zaklade nie uplne dostatocnych informacii
zajtra uz budem mat konecne cas pozriet tie priklady satan tak kludne postuj
co sa tyka mental game - tak po poslednych 100k rukach chapem ako sa citis a zaroven ti chcem dat nadej ze je zrejme ze variance je svina a moze to trvat hodne dlho
-
yegon - Príspevky: 8010
- Založený: Júl 2007
- Poďakoval/li: 18 krát/900 krát
yegon to napisal tak jak to ja napisat nedokazu DIKY...
snazim sa toto nejak pochopit aby moje staty podla kterych momentalne hraju nebyli tak extremne sam si mi anyface pisal ze mam strasne velky fold to 3b na BT tak sa to snazim nejak pochopit...ono neni ani jednoduche nekoho neco ucit takze cekam kedy to yegona omrzi a povi si ze su jebly jak tago...
yegone nepreju ti mnet dlhodoby downswing ale su rad ze sa ti to stalo aspon nekdo vi jak to dokaze poznacit a zamavat s clovekem....ja sem tonto rok po 8 mesicoch na 0 takze asi vis proc stale picuju kazdeho otravuju a stale sa snazim zapajak nejakym spusobem....sem proste uz vpici nevim co mam robit uz....skoda ze slovaci nemaju povahu ani chut si pomahat bylo by slovensko nekde inde
snazim sa toto nejak pochopit aby moje staty podla kterych momentalne hraju nebyli tak extremne sam si mi anyface pisal ze mam strasne velky fold to 3b na BT tak sa to snazim nejak pochopit...ono neni ani jednoduche nekoho neco ucit takze cekam kedy to yegona omrzi a povi si ze su jebly jak tago...
yegone nepreju ti mnet dlhodoby downswing ale su rad ze sa ti to stalo aspon nekdo vi jak to dokaze poznacit a zamavat s clovekem....ja sem tonto rok po 8 mesicoch na 0 takze asi vis proc stale picuju kazdeho otravuju a stale sa snazim zapajak nejakym spusobem....sem proste uz vpici nevim co mam robit uz....skoda ze slovaci nemaju povahu ani chut si pomahat bylo by slovensko nekde inde
-
SATAN - Príspevky: 687
- Založený: Mar 2014
- Poďakoval/li: 1 krát/146 krát
1.session zamnu 19minut -250bb, tilt breaker mna vyhodil ...takymto stylem probiha muj den, cely....
M O Z U TO J E B A T C E L E J A K T O J E D O P I C E M A T E R E
ja teho vydrzim fakt moc, ale uz sa mi chce plakat steho
M O Z U TO J E B A T C E L E J A K T O J E D O P I C E M A T E R E
Spoiler:
-
yegon mi napise a chytne down jak prasa dneska mi odnoko pisal ze od vcera co sme si naposledy pisali stihel prohrat 10bi na nl200 a dneska ho vidim spatky na 100vke ... sem dosel s pekla rozsevat nestesti
-
SATAN napísal:1.session zamnu 19minut -250bb, tilt breaker mna vyhodil ...takymto stylem probiha muj den, cely....
M O Z U TO J E B A T C E L E J A K T O J E D O P I C E M A T E R ESpoiler:
pozri si dozadu ako prebiehaju tvoje sessions. ci nahodou nehras na zaciatku menej pozorne/viac loose a nieco prehras a potom ta to nakopne a uz hras Agame dozenies straty a ides do plusu.
Aj LastNail nieco podobne tvrdil a mne sa deje to iste (tymto nas nechcem porovnavat ale pointa je: mal som prisne nastaveny tilt breaker stoploss na 2BI a tiez ma to furt stopovalo a nedostal som sa nikdy do hry. takze som cely den prehraval a furt mal pauzu a bol nervozny z toho. Pozri si grafy tvojich sessions, aky maju priebeh vacsinou a podla toho si nastav stop loss.
Resp. skus si rovno nastavit stoploss 4BI.
- haman
- Založený: Apr 2010
- Poďakoval/li: 853 krát/189 krát
mam to ako hovoris ... vcsinou zacinam tak ze prehram 1-2bi a potom bud idem stale dole alebo to vytiahnem, skusim si to dneska nastavit na 3,5bi uvidim ako to pojde
-
SATAN napísal:yegon mi napise a chytne down jak prasa dneska mi odnoko pisal ze od vcera co sme si naposledy pisali stihel prohrat 10bi na nl200 a dneska ho vidim spatky na 100vke ... sem dosel s pekla rozsevat nestesti
Taktak, od teba ruky prec uz ked som si myslel,ze to beatujem v pohode a bol +9Bi tam tento mesiac, tak bum a 10bi v prdeli hrat bez hudu je na hovno veru. pokym ho neopravia,tak ta budem otravovat na stovke
- ondoko
- Založený: Aug 2011
- Poďakoval/li: 26 krát/63 krát
ja kebyze si zapnu nl2 tak mna tam ty ryby rozjebu, napise mi proksa a zrazi ho auto...to su proste ja nestesti kam sa podivas
-
nikdo na P****Stars neprohrava jak ja zato dam ruku do ohna ! 2outs im choda tak casto ze sa mi chce steho uz blvat ! KEDY DO PICE MATERE SKURVENEJ POJEBANAJ BUDE KONEC ! JA TO NAHRAJU A POSLU NA FBI, TO CO SA DEJE MNE JE TOTALNE OJEBAVANI ANI SA TO TEN P****Stars NESNAZI SKRYT. HNED BY SEM DAL 10 000$ TEMU KDO MNA TOTU VYJEBANU HRU NAUCI PORAZAT
-
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 20 hostí.