SATAN napísal:situacia: BT steal, BB 3b, BT call
preflop call: TT-44, AQs-A2s, K5s+, Q9s+, J9s+, T8s+, 97s+, 86s+, 75s+, 65s, 54s, AQo-AJo, KJo+, QJo
flop: Td 6d 7s,
BB bet 9,77 do potu 16,5....musime branit 63% (9,77/26,27)
flop call: TT-66, ATs, A7s-A6s, KTs, K7s-K6s, QTs, JTs, T8s+, 97s, 86s+, 75s+, 65s, AdQd, AsQs, KdQd, KsQs, AdJd, AsJs, KdJd, KsJs, QdJd, QsJs, Ad9d, As9s, Kd9d, Ks9s, Qd9d, Qs9s, Jd9d, Js9s, Ad8d, As8s, Kd8d, Ks8s, Ad5d, As5s, Kd5d, Ks5s, Ad4d, As4s, 5d4d, 5s4s, Ad3d, As3s, Ad2d, As2s, AdQh, AdQs, AdQc, AhQd, AsQd, AcQd, AdJh, AdJs, AdJc, AhJd, AsJd, AcJd, KdQh, KdQs, KdQc, KhQd, KsQd, KcQd, KdJh, KdJs, KdJc, KhJd, KsJd, KcJd, QdJh, QdJs, QdJc, QhJd, QsJd, QcJd
flop rais: 89s
turn: 3d
BB betuje 21,34 do potu 36,04 (znova musime branit 63%)
turn call:TT, 77-66, 9d9h, 9d9s, 9d9c, 8d8h, 8d8s, 8d8c, AdQd, KdQd, AdJd, KdJd, QdJd, Ad9d, Kd9d, Qd9d, Jd9d, Ad8d, Kd8d, 9d8d, Ad7d, Kd7d, 9d7d, 8d7d, 7h6h, 7c6c, Ad5d, Kd5d, 7d5d, Ad4d, 5d4d, Ad2d, AdQh, AdQs, AdQc, AhQd, AsQd, AcQd, AdJh, AdJs, AdJc, AhJd, AsJd, AcJd, KdQh, KdQs, KdQc, KhQd, KsQd, KcQd, KdJh, KdJs, KdJc, KhJd, KsJd, KcJd, QdJh, QdJs, QdJc, QhJd, QsJd, QcJd
toto je 32,7% (nevim sa dostat na 63% a nevim jak sa to mena ty % ked raisnu turn s pulku flushi napriklad)
vyzera to semi-rozumne mozno trosku do extremu privedene
mna tam napada hned na flope raisovat nejake veci, toto je board, ktory nas triafa lepsie nez jeho - na BB vela ludia prave tie suited connectory ne3betuje lebo sa daju fajn callnut a ich 3b range je skor polarizovana teda broadways, overpairs a J5s a nie prave tie veci co tam triafaju straights/2pairs a podobne
na druhej strane my prave take veci defendujeme takze by si BB nemal moc vyskakovat a cbetovat tento board - aj jeho sizing je casto tell, vela ludi takto cbetuje akoze z povinnosti a ak by mali nieco silne tak betnu viac na tak drawy boarde
moja prva myslienka by tu bola overbluffovat a raisovat flop so somarinami ak zrovna typek nema nejaky ultra nizky fold to flop raise - ale spat k rangovej hre
vseobecne dynamicke boardy (maju draws, resp moze prist vela overcards) chces raisovat skor nez staticke boardy preto tu by som urcite flop raising range mal
oproti tomu co si dal ty som spravil zopar zmien:flop0. nesnaz sa defendovat uplne naplno ako hovoria cisla - zbytocne sa zamotas na dalsich streets - ak sa dostanes na 40% si v pohode - pekne postupne
1. dal som raising range - spodne sety, spodny 2 pair (neblokuju TP) a straight for value, k tomu ratam aj combodraws (16 comb) a k tomu som pridal nejake bluffy A6(BDFD+pair), K9/Q9/J9 (GS), AJ/AQ (overs + BDFD) - tych je 22 combos - dalo by sa aj viac ale v zaujme bodu 0. radsej budes bluffraisovat menej aby sa ti zatial hralo lahsie kym si zvyknes na sirsie postflop range
value (16): 77-66, Kd9d, Qd9d, Jd9d, 98s, 76s, 5d4d
bluffs (22): Ad6d, As6s, AhQd, AcQd, AdQh, AdQc, AdQs, AsQd, AhJd, AcJd, AdJh, AdJc, AdJs, AsJd, Kh9h, Kc9c, Ks9s, Qh9h, Qc9c, Qs9s, Jh9h, Jc9c, Js9s
2. calling range je klasika, pridas 7x+, FDs, GS a mrknes sa na aku defending freq si sa dostal
7x+ (48): TT-88, ATs, A7s, KTs, K7s, QTs, JTs, T8s+, 97s, 87s, 75s
draws FD/GS+ (28): AdQd, AdJd, A9s-A8s, Ad5d, Ad4d, Ad3d, Ad2d, KdQd, KdJd, K8s, Kd6d, Kd5d, QdJd, 86s, 6d5d, 5h4h, 5c4c, 5s4s
tymto sa dostavame na fold na cbet 46% - vid bod 0 chceli sme ist na 40 a kedze mame siroku raising range (az 1/3 nasho flop defendu je raise) tak mozeme trochu vypustit - podla mna tu fold 46% bude v ramci nasich cielov a nemusime defendovat ziadne sialene backdoory a highcards
-------------------------------------------------------------------
turn: turn je potom easy - na turn sa po flop calle dostaneme s range: TT-88, AdQd, AdJd, ATs-A7s, Ad5d, Ad4d, Ad3d, Ad2d, KdQd, KdJd, KTs, K8s-K7s, Kd6d, Kd5d, QdJd, QTs, JTs, T8s+, 97s, 86s+, 75s, 6d5d, 5h4h, 5c4c, 5s4s
opat chceme foldovat cca 40% (vid bod 0.)
ak si das oznacit Tx+ tak sa hned dostavas na 45% fold to cbet co je super a znamena to ze nebudeme musiet nic vazne vymyslat
znova by som mal nejaku raising range, minimalne ten nas top set TT co sme slowplayovali na flope bude treba ochranit, tiez nejake nizsie flushe, neviem sa rozhodnut co so straight (45) ci to raisnut alebo len callnut - zatial som to dal do calling range, ako bluffy mozes pouzit povedzme 86s a T8s
valueraise(7): TT, QdJd, 9d7d, 8d7d, 7d5d
bluffraise(6): T8s, 86s
opat to vyzera ze nasa raising range tu bude tvorit cca 30% nasho defendu takze mozme foldovat aj viac nez 40%, ale tak nemame velmi co foldnut, najslabsia ruka co callujeme je T9s a ta ma aj GS takze tu by som si nechal, mozno JTs mozme foldnut tym sa dostaneme na fold to cbet 45% a to by malo byt v pohode pre zaciatok
calling range (28): AdQd, AdJd, ATs, Ad9d, Ad8d, Ad7d, Ad5d, Ad4d, Ad3d, Ad2d, KdQd, KdJd, KTs, Kd8d, Kd7d, Kd6d, Kd5d, QTs, T9s, 6d5d, 5h4h, 5c4c, 5s4s
nasa range na river vyzera byt dost silna takze by sme nemali mat vobec problem tam hrat, ked uz tak problem bude najst nejake bluffy na shove ked super checkne river, mame tam kopec flushov a asi by sme mali shovnut nejake slabsie Tx ruky na vyfoldovanie overpairov, alebo by sme mali betovat nejaky extremne maly sizing na riveri ak vobec ever chceme call
------------------------
cize aby som to zhrnul
- nesnaz sa nasilu defendovat tak siroko na flope nechces sa dostat z jedneho extremu do druheho zase
- raisuj na dynamickych boardoch so silnymi ale zranitelnymi rukami (sety na drawy, nizke flushe na 3flush a pod.) - nezabudni pridat bluffy