lifetime downswing baby

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: lifetime downswing baby

Odoslaťod SATAN 08 Aug 2014 23:20

uz ty staty vypadaju trosku zdravsi ale vysledky rovnake fakt je to mega tazke pro mna... nevim v konkretne jakych spotoch robim take velke chyby a este dostavam fakt dost 2outs sucku.... :( :x :fish:
Spoiler:
Obrázok

Spoiler:
Obrázok

hned jak spusta hud na zoome tak kupim handy a pokukam par regularu a hned potem si pichnu nuz do krku

prvni vec co spravim ked sa vratim na slovensko, kupim si tehoto psa, nech mi ma kdo sprijemnovat zivot
Spoiler:
Obrázok používateľa
SATAN

Založený: Mar 2014
Poďakoval/li: 1 krát/146 krát

Odoslaťod yegon 09 Aug 2014 06:12

vyzera to nadejne, sorry ak sa to dozvedas az teraz ale vysledky ti nepovedia ci zmena ktoru si spravil bola dobra alebo zla, teda povedia - po par 100k handach :)
Obrázok používateľa
yegon

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

Odoslaťod SATAN 09 Aug 2014 07:14

jo viem ale umna to bude asi par milion hand :bad:
Obrázok používateľa
SATAN

Odoslaťod SATAN 09 Aug 2014 20:37

:lol2: :lol2: :lol2: :ROFL: :ROFL: ja uz sa normalne smeju :lol2: posledne dve session mna zase vyjebal tilt breaker ze sem prohral za 2 sekundy 250bb, reku dobre tak ze si dame ze spolubyvajucim dotu nech odreaguju hlavu (kdo to hrava tak bude vedet) hrajeme si len tak team ranked a nezajebu mna hned ze zacatku creepe takym stylem ze mna zablokovali medzi stromama a nemohe lsem utect, CISTY FAIL DO PICE :D, zapas trval 23minut a prohrali sme 42:7, potom sem sa zamyslel nad svojim zivotem a zacal sem sa ujebavat na cely barak, muj pradeda sa musel vysrat indianom do teepee, ty sa nasrali a prokleli ho a ja naco cahnu to dojebu :ROFL: nevim no uz sa natem smeju jak jebly asi mi uz drblo v hlave alebo co ja vim :P :crazy: uz iba cekam co mi nekdo hackne ucet a vybere mi vsetky love, potom mi daju v posilovni 15 kilovi thajci napicu a ked pojedu na motorke dom tak mi odpadne predni kolo a jebne na mna letadlo :lol2:

idu si dat dalsi session nech si spravim svojich 6h... NAZDAR :D :evil: :river:
Spoiler:
Obrázok

Za tento príspevok od SATAN poďakovali :
haman
Obrázok používateľa
SATAN

Odoslaťod magorko 10 Aug 2014 06:50

otazka na yegona este z tej range co mal satan za ulohu

pises vlastne ze mu chces vytvorit nejaku default strategiu ktora sa da tazko exploitovat, ucis ho to kvoli tomu aby ak nema ziadne ready dokazal aj tak solidne zahrat danu handu bez toho aby sa obaval ze tam vela prehrava ak to dobre chapem, teda nieco ako gto?

neni lepsie otvarat viac tight preflop z btnu teda okolo 45% ruk, teda potom sa brania 3bety ovela lahsie a aj rozne flopy mozeme callovat ovela viac wide pretoze mame o vela silnejsiu range uz preflop a vytvorit si zase exploitative range z btnu vs rozne staty superov podla toho ako brania blindy preflop a ako folduju/calluju/raisuju postflop?

v podstate si mu dal ulohu ktora sa neda vyriesit ak hra exploitativne preflop a snazi sa potom zahrat postflop hru so slabou range len kvoli tomu aby malo zahadzoval
magorko

Založený: Apr 2011
Poďakoval/li: 17 krát/209 krát

Odoslaťod yegon 10 Aug 2014 07:20

nejde ani tak o to aby bolo tazke ho exploitovat, ale aby neexploitoval sam seba, zakladne problemy boli nasledovne

1. vysoky fold to cbet - hlavne v 3b potoch - toto je na NL100 kde sa cbetuje 60%+ a v 3b potoch skoro k 70% v priemere urcite velmi velka chyba ktora stoji vela penazi - nas ciel bol teda dostat to na este unosnu hranicu okolo 40% - to su tie postflop ulohy co satan riesi a postuje sem

2. fold na 3bet na BTN nejak okolo 73% - ano je pravda ze ak openuje exploitativne tak ma foldovat prilis casto na 3bet ale neverim ze v priemere sa to moze dostat az na 73%. Hlavny problem v tom je ten ze regovia to vidia, zvysia svoju bluff3b frekvenciu a budu na nom zarabat peniaze, pretoze on aj ked openoval svoju std range tak overfoldoval na 3b a este aj ked nefoldol tak potom overfoldoval na cbety. Cize silne pochybujem ze dokaze zarobit tolko tymi explo wide openmi ako strati proti regom.

Ale v podstate uloha v tomto druhom bode bola
a. vytvorit si balancovanu BTN open/defend range aby na 3bet nefoldoval viac ako 55% - myslim ze satan to vyriesil scasti aj viac tight openom
b. oznacit si ruky ktore prida navyse k openom proti tight blindom ale nebude ich branit proti 3betu (exploitacia)

toto spolu s bodom 1. zabezpeci ze proti regom nebude tak sialene overfoldovat pf ani postflop takze ak aj sa snazia zneuzit jeho aktualne stats nebude im to nic platne

zaroven to nie je ze by musel hrat ultra siroke range a nevedel co robit postflop
Obrázok používateľa
yegon

Odoslaťod yegon 10 Aug 2014 07:22

a ano cele je to o tom aby vedel ktora cast jeho range je ta standardna (nie exploitativne rozsirena) a iba s touto castou range ma robit tie vypocty postflop

tie veci co openuje pf navyse bude hrat postflop len ak trafi s nimi nejake quads (never happens)
Obrázok používateľa
yegon

Odoslaťod SATAN 10 Aug 2014 07:50

trosku sa zapojim aj ja (dufam ze mna hned vsetci zase dojebu jak je to vsetko zle a napicu)
na zaklade teho co sem sa dozvedel od yegona a co mna naucil sem si vytvoril jake take range na kazdu poziciu, SPRAVIL SEM TO TAK JAK MI TO DAVALO ZMYSEL A NEJAKU LOGIKU (bral sem minimalne hodnoty, tak aby range byli co najvicej tight ale nebyli zase nit (tymto sem sa chcel vyhnut tazkym spotom preflop a postflop, zuzil sem dokonca aj BT steal, yegon mi vypracoval trosku vicej loose steal, ale ja si neverim ze su tak dobry jak si on onmne myslim tak sem to este zuzil ;) ))
dal sem tam 3b/4b len top value range a tym padem mi vyslo aj menej bluffu, vysledkem tehoto bylo ze sem sa dostal uz na nejake rozumne stats, zistil sem ze netreba az tak moc foldovat jak sem foldoval, a da sa to rozumnet hrat, toto sem stihel za tu dobu co mi yegon pomaha, este stale pracuju na ostatnych range + skusam a upravuju to k lepsimu ked sa mi to zda zle, je to cele este v procesu riesena
Spoiler:
Obrázok

ty staty sa stale mena, uvidim na jakych hodnotach sa zastava po 100k rukach ale uz vidim teraz nejake nezrovnalosti
Spoiler:
Obrázok

Spoiler:
Obrázok

dobra sprava je ze sem pochopil par veci a zacal trosku chapat jak to cele funguje, ale este mam co robit, nenudim sa
Obrázok používateľa
SATAN

Odoslaťod magorko 10 Aug 2014 08:29

spatne sme sa pochopili, ja som to myslel tak ze este stale otvara prilis wide ak potom nema dostatok ruk postflop ktore moze branit, teda na turne mu uz nevychadzali ruky ktore moze callnut tak aby tam super nemohol betovat atc proti nemu ze? mozno to ale nepojde ani tym ak by otvaral 45% ruk preflop, ale urcite by mal turn fold to cbet nizsi

jedna vec je population ready, druha vec je total no reads, pride nejaky novy reg, ak nema clovek skusenosti tak population ready nema a teda by mal hrat taky poker aby nemohol prehrat akukolvek line super zvoli, chcel som sa len spytat ci blizsie k tomuto neni prave este viac tight range z buttonu a to okolo tych 45% alebo si myslis ze 55% je lepsie (myslim ze cislami preflop by sme sa mali priblizit snowiemu, aj ked ten sa da celkom lahko exploitovat tiez, takze to skor upravit tak aby sa to exploitovat nedalo)
magorko

Založený: Apr 2011
Poďakoval/li: 17 krát/209 krát

Odoslaťod yegon 10 Aug 2014 08:41

SATAN napísal:situacia: BT steal, BB 3b, BT call
preflop call: TT-44, AQs-A2s, K5s+, Q9s+, J9s+, T8s+, 97s+, 86s+, 75s+, 65s, 54s, AQo-AJo, KJo+, QJo

flop: Td 6d 7s,
BB bet 9,77 do potu 16,5....musime branit 63% (9,77/26,27)

flop call: TT-66, ATs, A7s-A6s, KTs, K7s-K6s, QTs, JTs, T8s+, 97s, 86s+, 75s+, 65s, AdQd, AsQs, KdQd, KsQs, AdJd, AsJs, KdJd, KsJs, QdJd, QsJs, Ad9d, As9s, Kd9d, Ks9s, Qd9d, Qs9s, Jd9d, Js9s, Ad8d, As8s, Kd8d, Ks8s, Ad5d, As5s, Kd5d, Ks5s, Ad4d, As4s, 5d4d, 5s4s, Ad3d, As3s, Ad2d, As2s, AdQh, AdQs, AdQc, AhQd, AsQd, AcQd, AdJh, AdJs, AdJc, AhJd, AsJd, AcJd, KdQh, KdQs, KdQc, KhQd, KsQd, KcQd, KdJh, KdJs, KdJc, KhJd, KsJd, KcJd, QdJh, QdJs, QdJc, QhJd, QsJd, QcJd

flop rais: 89s

turn: 3d
BB betuje 21,34 do potu 36,04 (znova musime branit 63%)

turn call:TT, 77-66, 9d9h, 9d9s, 9d9c, 8d8h, 8d8s, 8d8c, AdQd, KdQd, AdJd, KdJd, QdJd, Ad9d, Kd9d, Qd9d, Jd9d, Ad8d, Kd8d, 9d8d, Ad7d, Kd7d, 9d7d, 8d7d, 7h6h, 7c6c, Ad5d, Kd5d, 7d5d, Ad4d, 5d4d, Ad2d, AdQh, AdQs, AdQc, AhQd, AsQd, AcQd, AdJh, AdJs, AdJc, AhJd, AsJd, AcJd, KdQh, KdQs, KdQc, KhQd, KsQd, KcQd, KdJh, KdJs, KdJc, KhJd, KsJd, KcJd, QdJh, QdJs, QdJc, QhJd, QsJd, QcJd
toto je 32,7% (nevim sa dostat na 63% a nevim jak sa to mena ty % ked raisnu turn s pulku flushi napriklad)

vyzera to semi-rozumne mozno trosku do extremu privedene :)

mna tam napada hned na flope raisovat nejake veci, toto je board, ktory nas triafa lepsie nez jeho - na BB vela ludia prave tie suited connectory ne3betuje lebo sa daju fajn callnut a ich 3b range je skor polarizovana teda broadways, overpairs a J5s a nie prave tie veci co tam triafaju straights/2pairs a podobne

na druhej strane my prave take veci defendujeme takze by si BB nemal moc vyskakovat a cbetovat tento board - aj jeho sizing je casto tell, vela ludi takto cbetuje akoze z povinnosti a ak by mali nieco silne tak betnu viac na tak drawy boarde

moja prva myslienka by tu bola overbluffovat a raisovat flop so somarinami ak zrovna typek nema nejaky ultra nizky fold to flop raise - ale spat k rangovej hre

vseobecne dynamicke boardy (maju draws, resp moze prist vela overcards) chces raisovat skor nez staticke boardy preto tu by som urcite flop raising range mal

oproti tomu co si dal ty som spravil zopar zmien:

flop

0. nesnaz sa defendovat uplne naplno ako hovoria cisla - zbytocne sa zamotas na dalsich streets - ak sa dostanes na 40% si v pohode - pekne postupne

1. dal som raising range - spodne sety, spodny 2 pair (neblokuju TP) a straight for value, k tomu ratam aj combodraws (16 comb) a k tomu som pridal nejake bluffy A6(BDFD+pair), K9/Q9/J9 (GS), AJ/AQ (overs + BDFD) - tych je 22 combos - dalo by sa aj viac ale v zaujme bodu 0. radsej budes bluffraisovat menej aby sa ti zatial hralo lahsie kym si zvyknes na sirsie postflop range
value (16): 77-66, Kd9d, Qd9d, Jd9d, 98s, 76s, 5d4d
bluffs (22): Ad6d, As6s, AhQd, AcQd, AdQh, AdQc, AdQs, AsQd, AhJd, AcJd, AdJh, AdJc, AdJs, AsJd, Kh9h, Kc9c, Ks9s, Qh9h, Qc9c, Qs9s, Jh9h, Jc9c, Js9s

2. calling range je klasika, pridas 7x+, FDs, GS a mrknes sa na aku defending freq si sa dostal
7x+ (48): TT-88, ATs, A7s, KTs, K7s, QTs, JTs, T8s+, 97s, 87s, 75s
draws FD/GS+ (28): AdQd, AdJd, A9s-A8s, Ad5d, Ad4d, Ad3d, Ad2d, KdQd, KdJd, K8s, Kd6d, Kd5d, QdJd, 86s, 6d5d, 5h4h, 5c4c, 5s4s

tymto sa dostavame na fold na cbet 46% - vid bod 0 chceli sme ist na 40 a kedze mame siroku raising range (az 1/3 nasho flop defendu je raise) tak mozeme trochu vypustit - podla mna tu fold 46% bude v ramci nasich cielov a nemusime defendovat ziadne sialene backdoory a highcards

-------------------------------------------------------------------

turn:

turn je potom easy - na turn sa po flop calle dostaneme s range: TT-88, AdQd, AdJd, ATs-A7s, Ad5d, Ad4d, Ad3d, Ad2d, KdQd, KdJd, KTs, K8s-K7s, Kd6d, Kd5d, QdJd, QTs, JTs, T8s+, 97s, 86s+, 75s, 6d5d, 5h4h, 5c4c, 5s4s

opat chceme foldovat cca 40% (vid bod 0.)

ak si das oznacit Tx+ tak sa hned dostavas na 45% fold to cbet co je super a znamena to ze nebudeme musiet nic vazne vymyslat

znova by som mal nejaku raising range, minimalne ten nas top set TT co sme slowplayovali na flope bude treba ochranit, tiez nejake nizsie flushe, neviem sa rozhodnut co so straight (45) ci to raisnut alebo len callnut - zatial som to dal do calling range, ako bluffy mozes pouzit povedzme 86s a T8s
valueraise(7): TT, QdJd, 9d7d, 8d7d, 7d5d
bluffraise(6): T8s, 86s

opat to vyzera ze nasa raising range tu bude tvorit cca 30% nasho defendu takze mozme foldovat aj viac nez 40%, ale tak nemame velmi co foldnut, najslabsia ruka co callujeme je T9s a ta ma aj GS takze tu by som si nechal, mozno JTs mozme foldnut tym sa dostaneme na fold to cbet 45% a to by malo byt v pohode pre zaciatok
calling range (28): AdQd, AdJd, ATs, Ad9d, Ad8d, Ad7d, Ad5d, Ad4d, Ad3d, Ad2d, KdQd, KdJd, KTs, Kd8d, Kd7d, Kd6d, Kd5d, QTs, T9s, 6d5d, 5h4h, 5c4c, 5s4s

nasa range na river vyzera byt dost silna takze by sme nemali mat vobec problem tam hrat, ked uz tak problem bude najst nejake bluffy na shove ked super checkne river, mame tam kopec flushov a asi by sme mali shovnut nejake slabsie Tx ruky na vyfoldovanie overpairov, alebo by sme mali betovat nejaky extremne maly sizing na riveri ak vobec ever chceme call

------------------------

cize aby som to zhrnul
- nesnaz sa nasilu defendovat tak siroko na flope nechces sa dostat z jedneho extremu do druheho zase :)
- raisuj na dynamickych boardoch so silnymi ale zranitelnymi rukami (sety na drawy, nizke flushe na 3flush a pod.) - nezabudni pridat bluffy
Obrázok používateľa
yegon

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 20 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!