matiapag napísal:Ludia vravia, ze poker su neiste peniaze. Ha! Po dvoch rokoch mam konecne v zivote istotu, ze ak vsetko cenne stratim/prehram/zoberu mi, tak mam este niekde uplne inde nejake peniaze, ktore nikto neriesi a nikto nevie, kolko ich tam je. To je skutocna istota! Rok brigadovania a kazdy mesiac cakanie na vyplatu nie je istota,
poker je istota!
jk, ale ma to napadlo, tak som si chcel zafilozfovat

milujem filozofiu

muj nazor na istotu je taky ze istota neni nikde a v nicem ani nikdy nebude (co sa tyka zamestnana, podnikana alebo neceho ineho) istotu si kazdy vytvara sam v sebe svojim pristupem a tvrdu drinu, kazdy je zodpovedny sam za seba a zato ci uspeje alebo neuspeje, ci sa bude mnet dobre alebo zle a len slaby lude sa vymluvaju nato ze neco nejde...
ja sem pred par rokama vedel ze zarabat 500-600€ neni zadna istota ale len otrocka praca, tak sem sa nato vyjebal riskel to a stal sa fulltime pro na nl10 kde sem mnel wr 0-3bb/100 a take sem nemnel istotu ze zarobim tak sem rubal 200h a veril v sameho seba ze sa dokazu uzivit, hodinama sem minimalizoval riziko a maximalizoval istotu.
Ano hral sem jak drbly, ne nebylo to zdrave, ale skus si robit ve fabrike 200h a mas istotu ze ta do roka jebne a hodiny ti skonca v konte a ne v penazenke.
keby sem sa nekoho opytal ci by isel byvat na rok do thajska, ci by vstaval ked chcet on a spal jak dluho chce, ci by chcel byt sam sebe pan a nikomu sa nepodridovat, ci by isel o 1 rano na kavu, tak by vsetci povidali ano ale kebych im povidal tak makaj cely rok, 200h mesicne tak by kazdy ohrnal frnak a vymluval sa ze to nejde, ze to neni zdrave, ze je vykend, mne sa nechce, vcera sem byl najebany alebo frajirke a rodine sa to nelubi, co povi susedka, kamaradi mi povidali ze je to hazard...
tak by sem im pred hubu zamaval stymto a povidal ahoj moj zajtra ides na rani