Preco sa to aspon obcas nestane aj mne?

Diskusia o online MTT a SNG turnajoch, HU SNG a live turnajoch (WSOP, EPT, ECOOP...).

7castle

Odoslaťod chipfeeder 17 Apr 2008 00:36

a co malo byt zamerom toho AIPF? zbavit sa jedneho supera, alebo dostat oboch do allinu, alebo zbavit sa oboch?

jednoducha otazka, skus ju zodpovedat
chipfeeder

Založený: Dec 2007
Poďakoval/li: 0 krát/0 krát

Re: pepi

Odoslaťod roche01 17 Apr 2008 06:24

chipfeeder: Zaujalo ma, čo si napísal v tomto poste:"...nechapem, preco sa tu ludia boja checkovat, akokeby to bola hanba alebo co. a pritom to je fantasticky nastroj, lebo nic ine nedokaze zmiatnut supera viac ako check a nasledne reraise..."
S touto vetou, že chceckovanie je fantastický nástroj absolutne súhlasím. Ešte by som pridal opäť slová profihráča Toma McEvoya:"...FOLD je najsilnejší ťah v Texas holdeme...!"
Bohužiaľ, s týmito princípmi veľa pochopenia v online pokri asi nenájdeš.
ak pozeráš profihráčov v live pokri, je úplne bežné, že na flope sa chcekuje a akcia začína na turne. A to bez ohľadu na to, či flop trafia, či nie, či majú draw na monester alebo nie.
V online pokri Tvoj check znamená pre súperov len jedno: Je slabý, treba na neho pritlačiť!!! A to môžu na ruke držať kľudne aj dve podpisové karty superstar a aj tak vyrukujú s obrovským raisom. A Tvoj reraise bude znamenať jedno: Následný reraise do allinu. takže všeobecný princíp potom je: Raisovať prvý, aby si mal akú takú šancu zotrvať v partii, pretože Tvoj chcek všetci vyhodnotia ako Tvoju slabosť.
A najhoršie na tom je, že aj keď si povedzme pár hier pred tým chcek/raisoval nejakú monsters, nemôžeš dúfať, že to súperi zaregistrovali a rešpektovali Tvoj chcek ako prípadný slowplay.
Takže ja to vidím s checkom asi tak: Buď slowplayujem monsters, pretože viem, že to dostanem bohato zaplatené, alebo chcekujem, pretože som túto partiu v podstate vzdal a je mi jasné, že po súperovom raise bude nasledovať fold.
Obrázok používateľa
roche01

Založený: Jan 2007
Poďakoval/li: 7 krát/4 krát

keso a 7castle

Odoslaťod Pepi 17 Apr 2008 06:29

Ja narazam len na pripady, ktore som zazil pri stoloch. Ja si fakt vediem porobne zaznamy, uz som tu o tom parkrat pisal.
Neviem ako vam, ale mne sa este nestalo, ze by som ako shorstack (aj ked som zaradom dostal dajme tomu 3 dobre ruky) kazdu jednu vyhral.
Naopak, uz som vela krat zazil v MTT alebo SnG, ze shorstack siel tri hry za sebou all-in s hocicim a vzdy vyhral. Bezne sa mi to stavalo pri ciernych seriach SnG. Napr. ostavali sme styria - traja pomerne rovnako s chipmi a jeden uz zaostaval. A ten nas tak vycucal, ze nikto nechapal. Abo som chipleader v SnG a dvaja uz melu z posledneho. Dorovnaval som ich all-iny, vzdy som mal lepsiu ruku, ale im to vzdy doskakalo.
Alebo priklad z jedneho MTT:
Ostavali sme uz len 20. Mal som za sebou par prehratych partii, a kvoli uz dost vysokemu ante a malo hracoch pri stoloch som sa kazdu chvilu siel stat shorstackom. Tak som pozeral, ako som na tom s chipmi v porovnani s ostatnymi. Z tych 20 som bol na 18. mieste. A pozeram, ze chlapik z 20. miesta cca. zdvojnasobil na nejakom druhom shorstackovi a bolo nas 19. Partiu na to som sa venoval hre, po ktorej nas to uz presadilo k dvom stolom, lebo ten 19. vypadol. Zhodou nahod ma to dalo k tomu co predtym zdvojnasobil a uz mal zdvojnasobene zase (cize cca. 8x viac chipov ako ja). Dostal som 77 a z neskorej pozicie sa vydal all-in. Vsetci fold, on bol na BB a dorovnal ma s AKos. Na river mu doslo A. Nakoniec hral na FT. A ja som sa po necelych siestich hodinach hrania porucal... :)
Obrázok používateľa
Pepi

Založený: Okt 2007
Poďakoval/li: 1 krát/0 krát

Re: keso a 7castle

Odoslaťod roche01 17 Apr 2008 06:39

tak podobný prípad mám v čerstvej pamäti spred dvoch dní, našťastie s veselším koncom pre mňa:
Na MTT nás ostávalo už len 18 (9 bolo platených), blindy 500/250. Short stack na BB mal 920 chipsov, po vložení BB mu ostalo 420. Ja som na dealerovi foldol K4 vo farbe, SB raisol s KJ súperovi na allin. BB vyrukoval s AA a odvtedy začala jeho spamilá jazda na finálovi stôl, na ktorý vstupoval ako chipleader!!!
Ako zadosťučinenie treba dodať, že vypadol o dva miesta predomnou (on 8. ja 6.), keď S AQ narazil na druhého hráča na stole, ktorý agresívne reraisol pri obrane svojich blindov so 44 a na stole pri alline sa objavila 4ka.
Ale ten návrať bol impozantný.

Ale že sa podobné veci stávajú aj pokerportalistom, musím spomenúť iný turnaj, v ktorm som sa pretĺkal na poslednom mieste od momentu, keď bolo v hre len 40 hráčov a ja som nebol schopný odskočiť niekam vyššie. Ale so šťastím pri 5-6 allinoch som to prežil na FT, kde som vstupoval ako beznádejný shortstack (ja 2k chipsov, súperi v priemere 10-15k chipsov). Mojich neuveriteľných 18(!!!) allinov na FT prežilo, čo všetkých na stole statočne vytáčalo. Do záverečného headsupu som všiel s 5k chipsami, pričom super mal niečo okolo 150k chipsov. Moja šťastena však robila zjavne nadčasy a po 15 minútach som súpera porazil s A-3 proti 1010, keš som zosmolil na rivery straight.
Takže to šťastie je naozaj vrtkavé.
Obrázok používateľa
roche01

Re: keso a 7castle

Odoslaťod hulmazas2 17 Apr 2008 06:40

Pepi, tak si skus viest statistiky, kolkokrat by si flopol dva pary a lepsie, keby si nezahodil nejaky trash predflopom. Z toho ti vyplinie, ci treba hrat viac loose, alebo nie.
hulmazas2

Založený: Jan 2008

Re: Re: keso a 7castle

Odoslaťod hulmazas2 17 Apr 2008 06:41

Ja kolko krat si bucham hlavu, ze preco som to zahodil :-|| :)
hulmazas2

Založený: Jan 2008

Re: Re: Re: keso a 7castle

Odoslaťod roche01 17 Apr 2008 06:45

heh, to je fakt srandovná štatistika: Sediš UTG s foldnutými 9-2 bez farby a hľadíš na tri AIPF s AA, KQ, AK a rehoceš sa ako by si ich poslal domov po flope 224:-D
Obrázok používateľa
roche01

este k 7castle

Odoslaťod Pepi 17 Apr 2008 06:55

Zapisujem si aj moje lucky vyhrate partie, takez vnimam aj to, ked nieco uluckujem ja. Ale ver, ci never, je toho pomenej. :-) Takisto obdobia, ked sa dari su o dooooooooooost kratsie ako snury prehier.
Pravidelne hram cca. rok a pol. Zaznamy si vediem od januara tohto roku. Za cely cas, co hrajem, mozem mat odohratych cca. 400Sng (z toho podla sharkscope 203 na P****Stars a nejakych 33 na Fulltilte, 31 v herniach iPoker - ostatne herne, kde som hral nie su trackovane) a cca. 50-60 MTT. Takisto som hral aj cash, ale to uz v poslednej dobe len obcas.
Teraz si davam pauzu, bo sice strazim bankroll management, ale radsej nehram, bo po tych prehrach som uz nasraty jak Ciger po 6. zapase. :-D
Obrázok používateľa
Pepi

Re: este k 7castle

Odoslaťod roche01 17 Apr 2008 06:59

a aké máš výsledky?(Koľko ITM, aký ROI apod?)
Obrázok používateľa
roche01

roche01 a hulmazas

Odoslaťod Pepi 17 Apr 2008 07:03

:D To radsej ani neratam! Ale stava sa mi to tiez. Najlepsie je, ked uz hras jak shorstack, zahodis takuto haluz a potom uz len smutne kukas na board. A o dva hry na to natesene hodis all-in, bo doslo vysnivane AA, KK, atd. a prehras. :-D Pozname...

Preto teraz obcas skusam limpnut so smetim alebo s malinkym parom, aj ako shorstasck (vid partie nizsie s tymi 22), bo uz aj tak nie je co pokazit. No len co z teho, ked to hned potom dopadne jak s tymi TT. :-)
Obrázok používateľa
Pepi

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Pokrové turnaje

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 10 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!