Ako vyhrávať Sit and Go turnaje - 2.časť

Diskusia k článkom, krátkym správam a o všetkom zaujímavom, čo ste sa niekde dozvedeli

Re: janozmt

Odoslaťod Sunwu 07 Okt 2008 18:43

ved to je jednoduche :-D

viaccestny hrniec ale aj viaccestna marihuana
chladne volanie ale aj hlasi sa prechladnutie
tlac
vsetko v
volacia stanica

nabuduce to napis takto a vsetci budu spokojni ;-)
Obrázok používateľa
Sunwu

Založený: Mar 2007
Poďakoval/li: 7 krát/13 krát

Re: Re: janozmt

Odoslaťod Sunwu 07 Okt 2008 18:48

preklad clanku:

Predtym ako sa zacneme zaoberat strategickou chybou, hlasi sa prechladnutie a zvysuje v mnohocestnych hrncoch.
...
atd
Obrázok používateľa
Sunwu

Re: Re: Re: janozmt

Odoslaťod cstrike22 07 Okt 2008 18:52

Sunwu :-D*THUMBS UP*
cstrike22

Založený: Jan 2007
Poďakoval/li: 0 krát/0 krát

Re: Re: Re: janozmt

Odoslaťod palo1973 07 Okt 2008 18:53

ja som za pouzivanie slovenciny,ale teraz som znova pozrel tych 5 knih co mam v nemcine a aj tam je to plne anglickych vyrazov
rad privitam vase navrhy,inak to bola moja prva otazka na tvorcov pokerportalu-co s angl.vyrazmi?
Obrázok používateľa
palo1973

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 61 krát/219 krát

janozmt

Odoslaťod palo1973 07 Okt 2008 19:18

a este jedna vec,ak napises podpriemerny clanok poprosim ta uved aj preco,lebo taka kritika nestoji za nic...
uvediem priklad:bol som u teba v herni,bolo to celkom v poriadku,okrem toho,ze mas totalne nekompetentny personal,konkretne jednu krupierku ktora prehliadla postupka(1zart1 to moze potvrdit) cim umoznila vitazstvo v turnaji olivierovi,ktory by inak vypadol,co je absolutne NO GO(ak chces tak ti to prelozim aj do slovenciny)
Obrázok používateľa
palo1973

svk ang

Odoslaťod slepy 07 Okt 2008 20:55

no ja používam slovenské výrazy....hráč dorovnáva,hráč vsádza, hráč odhadzuje karty.atd atd.....macccoh..prečo nenapíšeš kto si?
slepy

Založený: Feb 2008

Re: svk ang

Odoslaťod palo1973 07 Okt 2008 22:55

slepy skus prosim ta z prispevku o 18 55,snad vsadil all in by sa dalo ako vsadil vsetko,ale tie ostatne???
Obrázok používateľa
palo1973

preklady

Odoslaťod yegon 07 Okt 2008 23:32

ja som sa nad tym zamyslal asi rok dozadu a aj som o tom hovoril s vladem ze sa mi nepaci ako sa vsade komolia a dokonca sklonuju a casuju anglicke slova slovenskymi koncovkami a povedali sme si vtedy ze by bolo dobre spravit nejaky slovnicek s prekladmi ktore by sa potom pouzivali v slovenskych clankoch

aj som sa na toto dielo podujal ale musim priznat ze hanebne som neuspel - vsetko co som vymyslel znelo uboho a smiesne zhruba v duchu sunwuho navrhov

aj ked sem tam citam niekde ze hrac "zavolal" alebo ze mal "zaludne" eso tak mi to pride velmi smiesne takze som sa zmieril s tym ze asi anglicke pokrove vyrazy tak skoro nenahradime slovenskymi
Obrázok používateľa
yegon

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

Re: preklady

Odoslaťod Sunwu 07 Okt 2008 23:52

podla mna to az taka tragedia nie je.

Futbal, aky to popularny sport a uz len samotny nazov je anglicky. Nehovorim o tom, ze lopta je v aute, hrac v ofsajde, utocne muzstvo hra presing a ked dam dole protihraca, je to faul. V hokeji triafas do puku, forcekujes v strednom pasme, obcas das dole protihraca bodycekom, za kroscek si posedis na trestnej lavici a na konci zapasu odvolas golmana a hras powerplay.

A nikomu sa to uz cudne nezda. Urcite by sa dali najst slovenske ekvivalenty pre vacsinu pokrovych vyrazov (aj ked flop a turn su v slovencine takmer rovnake slova ;-)), ale pochybujem, ze by ich vacsina prijala.

Vacsina herni je v AJ, ludia pozeraju poker na youtube v AJ, vacsina dostupnej literatury je v AJ a to by chcelo veeeelmi velku osvetu, aby sa hromadne preslo na slovencinu.

That's my two cents, just for the record :-D
Obrázok používateľa
Sunwu

reakcia

Odoslaťod bedlak 07 Okt 2008 23:57

podla mna clanok je dost nedotiahnuty do konca, pretoze tam chybaju konkretne situacie rozpisane do podorbna ako je to pisane v spominanej knihe od C.Moshmana.Ostatok cela tato seria sa mi zda ako taky vybragovany text z tej knihy...
... chybaju prakticke rady ako napr. ked si mozme dovolit push a kedy nie v neskorsich fazach, vysvetlenie pojmov ako equtiy a pod.
bedlak

Založený: Jan 2007

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Novinky a zaujímavosti

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 10 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!