problematicka ruka - babo rad

Všetko, čo sa týka Texas Holdem cash games

Re: problematicka ruka - babo rad

Odoslaťod dzejkej 17 Nov 2008 22:34

palo1973 napísal:-dzejkej nepoznam ta,ale pises dobre,AK by som v tomto pripade 3 betoval,na jeho push ale asi zhodil,vsetko zalezi od readu na supera,ale on hral imo skor poziciu a vysku stacku ako samotnu ruku

Presne tak, na CO by som v jeho pripade raisoval take mnozstvo ruk, ze po 3bete nehyperaggro buttona, ktory bude v poziicii voci mne, musim foldnut tak 90% ruk. CO nema nervy a obaja nemate stacky, aby calloval s malymi parmi, connectorami a toboz nie s dominovanymi rukami ako KJ a pod.

Na flope to moze byt trochu problem, ak je aktivny a donkbetne Ta. Totiz uz nemas zrovna fold eq, takze v tom pripade by som foldol, inak by som to tam vrazil a nechal by som ho zapotit sa. Ved mas zvycajne 6 outs a uvidis cele 2 karty :-P. Ja som skromny, mne to staci :). Ked je v pote tolko zetonov, tak mi s AK pride moc masochisticke checkovat a hrat to pasivne.

PS: No veru, som tu novy, doteraz som bol pisatelsky aktivny na DeucesCracked a riadne-neaktivny na 2+2 :).
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod keso26 17 Nov 2008 22:56

mna by tiez velmi zaujimalo najoptimalnejsie riesenie tejto zaujimavej situacie. Napadli mi 2 scenare :

a/ sme 5-handed cize CO bude mat hodne siroky range a ked na neho mame poziciu dalo by sa to zahrat aj ako call (3,5BB) a v zavislosti od textury flopu raise cbet (dalsich cca 18BB) alebo call a float turn co sa mi paci este viac :)

b/ sme 30BB deep a ak 3betneme pf (10BB) vkladame do hry 1/3 stacku, cize ak nas 4betne AI zlozime a ostane nam 20BB stack. Ak callne, tak na flope cbetujeme v minimalnej vyske 1/2 potu co je dalsich 10BB kde na jeho push si uz nemozeme dovolit zlozit.

Neviem, mne sa viac paci scenar a/ ale nie som turnajovy ani sng hrac, takze sem s napadmi ako to zahrat co najlepsie :)
Obrázok používateľa
keso26

Založený: Mar 2007
Poďakoval/li: 58 krát/90 krát

Odoslaťod dzejkej 17 Nov 2008 23:22

keso26 napísal:mna by tiez velmi zaujimalo najoptimalnejsie riesenie tejto zaujimavej situacie. Napadli mi 2 scenare :

a/ sme 5-handed cize CO bude mat hodne siroky range a ked na neho mame poziciu dalo by sa to zahrat aj ako call (3,5BB) a v zavislosti od textury flopu raise cbet (dalsich cca 18BB) alebo call a float turn co sa mi paci este viac :)

b/ sme 30BB deep a ak 3betneme pf (10BB) vkladame do hry 1/3 stacku, cize ak nas 4betne AI zlozime a ostane nam 20BB stack. Ak callne, tak na flope cbetujeme v minimalnej vyske 1/2 potu co je dalsich 10BB kde na jeho push si uz nemozeme dovolit zlozit.

Neviem, mne sa viac paci scenar a/ ale nie som turnajovy ani sng hrac, takze sem s napadmi ako to zahrat co najlepsie :)

Mne sa scenar A naozaj nepaci, musim sa priznat. AK ako call hrat je podla mna stratovejsia vec dlhodobo ako hrat ho ako 3bet, pretoze ziadna fold equity, ziadna iniciativa. Ruky, ktore by zlozil pred flopom na flope mozu lahko nieco chytit a AK mi nepride ako nieco, co sa snazim hrat pomaly, hlavne ked po calle nedokazem nijak zuzit jeho range. Ma moznost s iniciativou a vacsimi implied odds hrat ruky, ktore by v 3 betovanom pote s danymi stackmi boli hlupost. c/r flop mi pride trosku nebezpecne, lebo na to, aby som ziskal informacie o jeho range uz spotrebujem viac zetonov, ako keby som 3 betoval pred flopom a ked ma callne som v este vacsej .. diere ... Miesto prebrania iniciativy a snahy o fold equity, ked mam vidiet 5 kariet to robim, ked mam vidiet karty uz iba 2. Co sa tyka call a float turn, tak to uz vobec nemam ponatie, na com voci superovi som.

Co sa tyka 4betu, tak to je tiez tazke zlozit - zalezi od hraca. Akonahle vies, ze by to robil s AK a QQ+, tak je korektne to callovat. Ak ho vidis na nejake AA, KK, tak to korektne nie je. Preto je na taku lahku otazku tolko moznych odpovedi, ked nevieme indentifikovat jeho range.

Priznam sa, ze mozno uplne zle rozmyslam, pripadne mi to nemysli vobec, je uz dost hodin, tak as necham rad poucit :).
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod ferkan 17 Nov 2008 23:25

uhmmm, sngcka ci co to je sice nehravam... ale toto by som 3betoval cely den na 1600, call allin, prip push any flop ak checkne
ferkan

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 5 krát/28 krát

Odoslaťod yegon 18 Nov 2008 00:09

WolfiKxx napísal:blinds 60/120
b]CO: t3560[/b]
Hero (BTN): t3885
SB: t1835
BB: t2230
UTG: t1990

Pre Flop: (t180) Hero is BTN with KObrázok AObrázok
1 fold, CO raises to t420, HERO ?

co v takomto pripade push, call , re-raise, fold , bol to big stack tak som nakoniec to po dlhsom premyslani horko tazko radsej zahodil :o a neriskoval som :good:

co by ste radili

to je SNG s 3 platenymi miestami? ak to nebol supernit tak push allin, typek je bigstack ale my mame viac nez on takze ak dorovna riskuje vypadnutie, myslim ze moze dorovnat s AA/KK a nejake QQ by mal byt schopny sem tam aj zahodit cize musel by otvarat ubertight aby sa nam ten push neoplatil

ziadne fancy 3bety - naco sa vystavovat situacii kedy budes musiet callnut aj tak allin - nech si to len pekne vypapa super a nech ma on tazke rozhodnutie so svojim JJ/QQ/AK
Obrázok používateľa
yegon

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

Odoslaťod palo1973 18 Nov 2008 10:34

yegon napísal:
WolfiKxx napísal:blinds 60/120
b]CO: t3560[/b]
Hero (BTN): t3885
SB: t1835
BB: t2230
UTG: t1990

Pre Flop: (t180) Hero is BTN with KObrázok AObrázok
1 fold, CO raises to t420, HERO ?

co v takomto pripade push, call , re-raise, fold , bol to big stack tak som nakoniec to po dlhsom premyslani horko tazko radsej zahodil :o a neriskoval som :good:

co by ste radili

to je SNG s 3 platenymi miestami? ak to nebol supernit tak push allin, typek je bigstack ale my mame viac nez on takze ak dorovna riskuje vypadnutie, myslim ze moze dorovnat s AA/KK a nejake QQ by mal byt schopny sem tam aj zahodit cize musel by otvarat ubertight aby sa nam ten push neoplatil

ziadne fancy 3bety - naco sa vystavovat situacii kedy budes musiet callnut aj tak allin - nech si to len pekne vypapa super a nech ma on tazke rozhodnutie so svojim JJ/QQ/AK

-yegon tu by som nesuhlasil,ak toho hraca nepozname,na nas push ak je regular nas dorovna s len KK,AA mozno QQ,cize ja by som neriskoval moj solidny stack na zac.turnaja,a urcite to ani on nebude robit s niecim typu AJ,myslim,ze tu nam casto na 3bet polozi,ak vsak dorovna mame poziciu a velmi pravdepodobne najlepsiu kartu a rozhodneme sa po flope,stale mozeme s AK relativne lacno z tejto hry vystupit a pokracovat so solidnym stackom

-ak pushne on jasny fold u mna
Obrázok používateľa
palo1973

Poďakoval/li: 61 krát/219 krát

Odoslaťod yegon 18 Nov 2008 10:48

mame super stack na push - menej ako 10x jeho raise a jeho to naozaj da pod velky tlak lebo calluje na potencionalne vypadnutie z turnaja ked je na pohodovom druhom miesta a money ma skoro iste - ak by to bolo 4 handed tak to je push s lubovolnymi kartami kvoli bubble ak naozaj nehra ubertight alebo to nie je fish ktora dorovna allin s AJ - takto ked sme dalej od bubble som ochotny sa ukludnit a pushovat len silnejsie karty :)

ak jeho calling range je QQ+ (1,4%) (co som este dost loose dal imo lebo hadam ze aspon polovicu QQ foldne) tak na to aby ten push bol chipovo ziskovy potrebujeme aby otvaral aspon 88+,ATs+,KTs+,QJs,AJo+,KQo (dost tight range - tipoval by som ze u vacsiny hracov bude sirsia) pricom som ratal ze ak nas dorovna tak vzdy prehrame co je absolutne nerealne s AK a pomerne daleko od pravdy aj so 72o. Na ICM sa mi to preratavat nechce ale myslim ze by to malo byt tiez +EV - rozhodne s AK a mozno aj s any 2.
Obrázok používateľa
yegon

Odoslaťod palo1973 18 Nov 2008 11:00

-zalezi aky to je hrac,a myslim si,ze aj 3bet ho vystavi dostatocnemu tlaku,je OOP,zda sa mi to moc agresivny ten push,zbytocne agresivne

-uz sme sa o tom bavili minule,ze spravne je hrat podla ICM,ale podla mna sa musis prisposobovat stolu a hracom a ciastocne aj limitom

-zaujimava vec na coachingu minule:coach bol ako bigstack prichyteny pri pushi s nie prave najlepsou rukou,ja so ho pytam,ci bude teraz pushovat tighter,a on ze jasne(bolo to 11$ sng),na co mi druhy coach povedal,ze tu ano,ale on napr.na 109$ by pushoval dalej loose,lebo hraci si to zapamatali a vychadzaju z toho,ze ked bol prichyteny bude teraz pushovat tighter...

-tym som chcel vlastne povedat,ze v nielen matikou je clovek zivy
Obrázok používateľa
palo1973

Odoslaťod yegon 18 Nov 2008 11:13

jasne mas pravdu ale ...

read je o tom aky je jeho range? a spocitaj si ci 3bet/fold ma vyssie EV alebo nie - z brucha sa to povedat neda
Obrázok používateľa
yegon

Odoslaťod palo1973 18 Nov 2008 11:25

-jasne,ze push ma vacsiu fold equity,ale s AK v pozicii sa da celkom dobre hrat po flope,v pripade,ze nas dorovna tak mozme dostat cast jeho stacku,pripadne cely,povedzme,ze ma AQ,AJ a pride flop Axx tak sa mu bude tazko zhadzovat,ak je to fish tak nam nezhodi ziadne A

-ak ma napr par a my trafime nase K alebo A,moze nam minaimalne cbet dorovnat,hlavne ak drzi trebars QQ,TT,JJ a nebude nam to K verit

-a v jeho rangi su aj ruky typu QK,JK mozno TKs a tiez bude mat problem ak trafi TP
Obrázok používateľa
palo1973

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Cash games - Texas Holdem

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 3 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!