keso26 napísal:mna by tiez velmi zaujimalo najoptimalnejsie riesenie tejto zaujimavej situacie. Napadli mi 2 scenare :
a/ sme 5-handed cize CO bude mat hodne siroky range a ked na neho mame poziciu dalo by sa to zahrat aj ako call (3,5BB) a v zavislosti od textury flopu raise cbet (dalsich cca 18BB) alebo call a float turn co sa mi paci este viac
b/ sme 30BB deep a ak 3betneme pf (10BB) vkladame do hry 1/3 stacku, cize ak nas 4betne AI zlozime a ostane nam 20BB stack. Ak callne, tak na flope cbetujeme v minimalnej vyske 1/2 potu co je dalsich 10BB kde na jeho push si uz nemozeme dovolit zlozit.
Neviem, mne sa viac paci scenar a/ ale nie som turnajovy ani sng hrac, takze sem s napadmi ako to zahrat co najlepsie
Mne sa scenar A naozaj nepaci, musim sa priznat. AK ako call hrat je podla mna stratovejsia vec dlhodobo ako hrat ho ako 3bet, pretoze ziadna fold equity, ziadna iniciativa. Ruky, ktore by zlozil pred flopom na flope mozu lahko nieco chytit a AK mi nepride ako nieco, co sa snazim hrat pomaly, hlavne ked po calle nedokazem nijak zuzit jeho range. Ma moznost s iniciativou a vacsimi implied odds hrat ruky, ktore by v 3 betovanom pote s danymi stackmi boli hlupost. c/r flop mi pride trosku nebezpecne, lebo na to, aby som ziskal informacie o jeho range uz spotrebujem viac zetonov, ako keby som 3 betoval pred flopom a ked ma callne som v este vacsej .. diere ... Miesto prebrania iniciativy a snahy o fold equity, ked mam vidiet 5 kariet to robim, ked mam vidiet karty uz iba 2. Co sa tyka call a float turn, tak to uz vobec nemam ponatie, na com voci superovi som.
Co sa tyka 4betu, tak to je tiez tazke zlozit - zalezi od hraca. Akonahle vies, ze by to robil s AK a QQ+, tak je korektne to callovat. Ak ho vidis na nejake AA, KK, tak to korektne nie je. Preto je na taku lahku otazku tolko moznych odpovedi, ked nevieme indentifikovat jeho range.
Priznam sa, ze mozno uplne zle rozmyslam, pripadne mi to nemysli vobec, je uz dost hodin, tak as necham rad poucit
.