Vykradnutie uctu na PS - vsetci pokristi POZOR

Internetové peňaženky a iné spôsoby ako vložiť alebo vybrať peniaze z online pokrových herní

Re: Vykradnutie uctu na PS - vsetci pokristi POZOR

Odoslaťod roche01 18 Nov 2008 15:17

DevilMayCry napísal:nie som ziadny IT expert.......myslim ze ak svoj pocitac rozumne chranite a nechodite na sice oblubene ale debilne stranky, neklikate na pochybne bannery a neotvarate nezname maily tak by ste mohli byt viac nez v pohode.........tot moj nazor...... ;)

len čo robiť, aby Ťa hriechy mladosti nedobehli... :( Keď bol človek mladý a pekný, poklikal na kadejaké blbosti. A teraz, keď je už len pekný :D , nemá istotu, či už dačo nesídli v jeho compe, aby to vyskočilo v najneočakávanejšiu chvíľu. Veď ani v 7castle compe sa to asi neobjavilo z ničoho nič a okamžite narobilo skazu, ale asi to tam trčalo dlhšie, kým to útočník zneužil....
Obrázok používateľa
roche01

Založený: Jan 2007
Poďakoval/li: 7 krát/4 krát

Odoslaťod w4444x 18 Nov 2008 15:25

oliveiro myslim ze sance ze ta niekto okredne v realnom zivote po tom co uvidi ze si vyhral 200 000 v kasine je uplne rovnaka
Obrázok používateľa
w4444x

Založený: Jún 2007
Poďakoval/li: 9 krát/64 krát

Odoslaťod buschle 18 Nov 2008 15:33

w4444x napísal:oliveiro myslim ze sance ze ta niekto okredne v realnom zivote po tom co uvidi ze si vyhral 200 000 v kasine je uplne rovnaka

takze on musi invsetovat namiesto antiviraku do nejakeho fajneho koltika :)
Obrázok používateľa
buschle

Založený: Jún 2007
Poďakoval/li: 47 krát/133 krát

Odoslaťod 7castle 18 Nov 2008 17:20

JuDeC, dik za komplexne info, myslim ze si pomohol vniest do toho trochu svetla... Samozrejme dik aj za Selfmana, myslim ze este budeme mat spolu do cinenia :)

Palo, odpovedam ti tu lebo nechcem s tym zahlcovat dalsi thread. PS stale nic, som prekvapeny, teda eviduju to, ale vysledky zatial nemam, dnes im isiel dalsi mail, ale security sa este neozvalo. MB detto. Pokial ide o tie ucty, ja v MB vidim len ze odisli 3 platby na mailove adresy typu xyz543@gmail.com, tam je to vsetko cez maily, cize vobec netusim, co to boli za konta.

To s tym Macom je zaujimava myslienka, ale bez PT3 je to nafigu, takze uvidime.

Tesim sa ze ked uz nic ine, tak do tohto threadu prispeli ludia co tomu rozumeju a dakujem im za to, rovnako ako za mile slova ostatnych hracov. Mam ale kontrolnu otazku, okrem zamysleni a predsavzati, urobil uz niekto z vas aj realne opatrenia na zvysenie svojej bezpecnosti (okrem tych co to spravili uz pred tym, ale vlastne aj ti)? :!: :?:

Lebo pokial ide o mna, ja PS zapnem a prve $$$ tam poslem, az ked budem mat istotu, ze som pre bezpecnost spravil maximum.
7castle

Založený: Sep 2007
Poďakoval/li: 24 krát/148 krát

Odoslaťod palo1973 18 Nov 2008 17:33

-pre mna su opatrenia taketo:nechavam si v herniach zhruba po 200$,ak prejdem na 20$ tak to bude mozno 400,inak posielam peniaze do banky,a pre pripad downswingu budem mat doma par pay safe kariet v hodnote 100 euro,mne to staci,viem ze pre takeho NL 100 hraca by to bolo otravne stale dobijat konto

-a v pripade,ze napr.vyhram niekedy cca 1000 e na mtt alebo aj na sng a nebudem sa citit este na prechod na vyssi limit tak zvazim si kupit radsej dalsi notebook a mat ho cisto len na poker
Obrázok používateľa
palo1973

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 61 krát/219 krát

Odoslaťod igy94 18 Nov 2008 17:49

ja v buducnosti tiez to urobim asi tak ze budem mat vyhradeny PC na poker...
Obrázok používateľa
igy94

Založený: Nov 2007
Poďakoval/li: 4 krát/0 krát

Odoslaťod palo1973 18 Nov 2008 17:59

-zaujimave,akurat mi volali z titanu,ze preco som menil heslo a vyberal peniaze a ci je vsetko v poriadku,a ze ci planujem od nich odist atd..,a zaroven mi dala aj nejaky token na nejaku kvaldu na ECOOP
Obrázok používateľa
palo1973

Odoslaťod Hufelix 18 Nov 2008 18:26

Hehe... a čo si im povedal? :)
Obrázok používateľa
Hufelix

Založený: Nov 2007
Poďakoval/li: 0 krát/0 krát

Odoslaťod palo1973 18 Nov 2008 18:36

nic,len ze znamemu zmizli nejake peniaze,a ze budem dalej hrat,len si pre istotu nechavam menej penazi v herni,som uz tusim nejaky VIP hrac :ROFL:
Obrázok používateľa
palo1973

Odoslaťod keso26 18 Nov 2008 18:45

moje opatrenia :
1. prescanoval som cely comp antivirakom a ad-aware softom
2. do FF som nainstaloval no script addon
3. nainstaloval som key scambler (zatial zakladnu free verziu + addon do FF)
4. zmenil som heslo na MB
5. v profile na MB som si nastavil notifikaciu pohybov formou SMS

planovane opatrenia :
6. dnes alebo zajtra planujem kupit key scambler PRO
7. v priebehu tyzdna planujem kupit bud NOD alebo Norton Internet security (este sa rozhodnem)
8. planujem externy USB disk so systemom, ktory bude sluzit iba na poker

moje otazky :
1. oplati sa investovat do key scambler pro ? Splni svoj ucel ? Je jeho encryptovanie natolko ucinne, ze mi pomoze sa chranit pred podobnym svinstvom ?
2. to s tym externym USB diskom je dobry napad ? (urcita alternativa k tomu mat 2 compy/booky) Cize ak pojdem hrat poker, odpojim v BIOSe interny HDD a bootovat budem z extreneho, ak budem robit ine veci, budem len na internom.
3. Ktory antivirus, NOD alebo Norton ?
4. co je to ten SELFMAN ? Ak by som si tym chcel prescanovat comp, je mozne to niekde zohnat ?

To 7castle :
Este raz velka vdaka za tak promptne upozornenie a varovanie.
Obrázok používateľa
keso26

Založený: Mar 2007
Poďakoval/li: 58 krát/90 krát

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Práca s peniazmi

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!