Zdaňovanie výhier – stanovisko Daňového riaditeľstva SR v Ba

Čo sa inde nehodí, no stále je to diskusia o pokri

Re: Zdaňovanie výhier – stanovisko Daňového riaditeľstva SR v Ba

Odoslaťod emarsi 23 Nov 2008 14:04

Tento pokyn sa viaze na neplatny zakon o dani z prijmov z roku 1999, cize aj on samotny je neplatny.

Nasa legislativa nemyslela vobec na pripady zdanovania vyhier z pokru a podobnych cinnosti. Iste vykladovo to spada pod ostatne prijmy, ale samotny danovy urad by mal dost problemy s postupom pri rieseni takejto situacie. Kedze studujem treti rocnik na PF UK a tento semester mam danove pravo, tak sa opytam mojej vyucujuej, aky ma na to pravny nazor. Vyzera byt celkom sikovna v nachadzani dier a obchadzok v danovych zakonoch, tak snad nieco vymysli :).
emarsi

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 0 krát/0 krát

Odoslaťod rastik 23 Nov 2008 14:09

emarsi napísal:

Tento pokyn sa viaze na neplatny zakon o dani z prijmov z roku 1999, cize aj on samotny je neplatny.

Nasa legislativa nemyslela vobec na pripady zdanovania vyhier z pokru a podobnych cinnosti. Iste vykladovo to spada pod ostatne prijmy, ale samotny danovy urad by mal dost problemy s postupom pri rieseni takejto situacie. Kedze studujem treti rocnik na PF UK a tento semester mam danove pravo, tak sa opytam mojej vyucujuej, aky ma na to pravny nazor. Vyzera byt celkom sikovna v nachadzani dier a obchadzok v danovych zakonoch, tak snad nieco vymysli :).

spytaj sa prosim ta, som zvedavy ci sa to bude zhodovat s informaciami ktore boli poskytnute mne. dik
rastik

Založený: Apr 2008
Poďakoval/li: 5 krát/8 krát

Odoslaťod TuKE 23 Nov 2008 14:37

yegon napísal:
rastik napísal:este som tu nevidel konstruktivny prispevok ako legalne nezaplatit dan

Pokiaľ by si vyhral napríklad Sunday Millions, tzn. okolo 100-200k usd, tak bývaš kúsok od Golden Vegas, by ti stačilo ich poprosiť, či tam môžeš mať vycapenú A4ku s textom: PREDÁVAM DOLÁRE NA P****Stars, volajte 09xx :D
Do mesiaca to máš predané, peniaze transferneš cez PS transfer a cash dostaneš v hotovosti.
Žiadne banky, žiadne dane, žiaden problém :D :D :D
Obrázok používateľa
TuKE

Poďakoval/li: 13 krát/58 krát

Odoslaťod yegon 23 Nov 2008 14:39

to by zaujimalo aj mna, kazdopadne podla toho dopisu od danoveho uradu aj toho co je v danovom zakone a zakone o loteriach

prijmy z hry spadaju pod "ostatne prijmy" a su oslobodene od dane len u hier "prevádzkovaných na základe povolenia vydaného podľa osobitných predpisov" teda zakona o loteriach a inych podobnych hrach (napr tipos) - toto povolenie asi nema ziadna zahranicna herna

neviem vyhladat ci je nejaka aktualna smernica ktora to podrobnejsie upravuje, to co bolo v tom linku co som pastol je v podstate len inymi slovami povedane to co je priamo v platnom danovom zakone a zakone o loteriach

jedine slabe miesto ktore tam vidim je v definicii "loterii a inych podobnych hier" kde poker priamo nie je spomenuty ale myslim ze snazivy uradnik by ho tam vez problemov zahrnul napriklad pod

stávkové hry vykonávané v herniach (kasínach) osobitne
na to určených, a to aj za pomoci mechanických
zariadení (napr. ruleta), pri ktorých nie je dopredu určený
počet účastníkov a ani nie je známa výška stavených
súm jednej hry. Výhra sa vypočítava z výšky
vkladov podľa podmienok určených v hernom pláne
Obrázok používateľa
yegon

Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

Odoslaťod yegon 23 Nov 2008 14:39

TuKE napísal:
yegon napísal:
rastik napísal:este som tu nevidel konstruktivny prispevok ako legalne nezaplatit dan

Pokiaľ by si vyhral napríklad Sunday Millions, tzn. okolo 100-200k usd, tak bývaš kúsok od Golden Vegas, by ti stačilo ich poprosiť, či tam môžeš mať vycapenú A4ku s textom: PREDÁVAM DOLÁRE NA P****Stars, volajte 09xx :D
Do mesiaca to máš predané, peniaze transferneš cez PS transfer a cash dostaneš v hotovosti.
Žiadne banky, žiadne dane, žiaden problém :D :D :D

hovoril som o legalnom sposobe :)
Obrázok používateľa
yegon

Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

Odoslaťod TuKE 23 Nov 2008 14:43

yegon napísal:hovoril som o legalnom sposobe :)

Jaj, tak s tým ti neporadím, ale toto je spôsob, pri ktorom je riziko, že ti na to prijdú asi nižšie ako keď si to shipneš cez MB :)
Obrázok používateľa
TuKE

Poďakoval/li: 13 krát/58 krát

Odoslaťod tommyKE 23 Nov 2008 14:54

1. Uz by ste to mohli prestat rozoberat a hlavne sa nezacat pytat ucitelov a tak. Co Vam chyba zdravy rozum? Hrajte si kludne poker

2. Ak vsak nahodou vyhrate vacsiu sumu, potom sa obratte na nejakeho odbornika (chlap uctovnik od 30 do 45 rokov ;) ). Su rozne legalne cesty, ale know how nieco stoji, takze necakajte ze zadarmo Vam to tu niekto predostrie co vie ako nato..........
tommyKE

Založený: Júl 2008
Poďakoval/li: 3 krát/4 krát

Odoslaťod keso26 23 Nov 2008 15:01

dzejkej napísal:No niektore prispevky zacinaju maju dost osobny charakter a mozno by bolo dobre, keby to moderator aj precistil .. Na take vyjadrenia oboch stran by som odporucal skor PM :roll:

PS: potom premazat kludne aj toto :Rose:

mas pravdu a suhalsim ze diskusia by sa nemala uberat tymto smerom. Hned po reakcii upravim moj prispevok. Vzhladom k tomu, co si o rastikovych prispevkoch myslim, som to este napisal celkom friendly. Zo zaciatku som sa snazil vecne argumentovat (aspon 3x som napisal, preco by to malo byt tak ako pisem) ale ak si niekto stale tvrdi to iste po tom, ked tieto argumenty potvrdia aj iny ludia je potrebne to napisat sposobom, aby sa nad tym zamyslel.
Naposledy upravil keso26 dňa 23 Nov 2008 15:04, celkovo upravené 1 krát.
Obrázok používateľa
keso26

Založený: Mar 2007
Poďakoval/li: 58 krát/90 krát

Odoslaťod keso26 23 Nov 2008 15:02

rastik napísal:co som napisal nepravdive?

no bolo toho viac, ako prvu reakciu par slov k nasledujucemu prispevku : ostatne-f14/zdanovanie-vyhier-stanovisko-danoveho-riaditelstva-sr-v-ba-t2101-20.html?sd=d#p54913

rastik napísal:
yegon napísal:posielanie vyhier po malych castiach aby si to danovaci nevsimli je danovy podvod

toto je sice spravne, skoda ze nejake zdanovanie sa vyhier vobec netyka ;)

O tom sa len domnievas. Vyhra je prijem a tak je pravdepodobne potrebne ho zdanit.
rastik napísal:
yegon napísal:Kedze vacsina herni je registrovana v danovych rajoch s ktorymi nema SR dohodu o zamedzeni dvojiteho zdanenia

velmi nepravdepodobne, hlavne to o tych danovych rajoch, pokial sa teda jedna o seriozne herne

Nie je pravda. 90% herni ak nie vsetky su registrovane v danovych rajoch.
rastik napísal:proste zdanovat hracov je pre stat nevyhodne, tak ako by zdanili vyhravajucich (1-2%) museli by looserom (98%) umoznit uplatnovat si naklady a stratu, pre stat je taketo rozhodnutie EV-.

po 365x Ti opakujem. a/poker al. on-line hranie neexistuje ako druh podnikatelskej cinnosti a preto si nemozes uplatnit akekolvek naklady b/len tazko ziskas danovy doklad, ktory by si si mohol uplatnit ako naklad (na Slovensku), ak by si vyhral vacsiu sumu penazi a chcel by si odviest dan z tejto vyhry kvoli obave z moznych opletaciek z danovym uradom. A ak by Ta predsa len navstivili, tak to jednoducho Tvojimi bankovymi vypismi nevyargumentujes.
Ako napisal tomm : A vysvetlovat v tomto pripade preukazatelne vynalozene vydavky na DU tiez nebude uplne najjednoduchsie.
A najjednoduchsie to vystihol Tuke : ostatne-f14/zdanovanie-vyhier-stanovisko-danoveho-riaditelstva-sr-v-ba-t2101-30.html?sd=d#p54893
rastik napísal:stat zaraba prostrednictvom zdanovania herne

1. akej herne ked vsetky su v danovom raji ?..ktoru hernu podla teba stat zdanuje ?
2. to s tvojou vyhrou nema nic spolocne, ci stat zdanuje alebo nezdanuje herne. Ak by aj zdanoval, tak dani len cisty zisk herne.
rastik napísal:(co nepriamo dokazuje ze o podnikani, uctovnictve a ekonomike ma len hmliste predstavy a uz vobec to nerobi, tak ako ja)

:D ..tak to mas teda uplnu pravdu ze to nerobim ako Ty a tym padom sa neobavam ziadnej danovej kontorly, kedze vsetko v mojich nakladoch si viem obhajit.
rastik napísal:co myslis preco sa sarkozy s merkelovou navazaju do "danovych rajov" (vratane slovenska LOL)? pretoze okrem kesa, kazdy logicky zmyslajuci clovek hlada legalne moznosti ako dane neplatit, a nie ako platit.

Ja samozrejme ako kazdy iny podnikatel hladam moznosti ako si znizit zaklad dane (nie ako ich neplatit, skus nezaplatit dane 3 roky po sebe a mas na krku danovu kontrolu), samozrejme legalne ako aj pises.

k Tvojim heslam a nezmyselnej sutazi sa radsej nevyjadrim :)
Obrázok používateľa
keso26

Odoslaťod keso26 23 Nov 2008 15:02

Cele co som doteraz tvrdil a za cim si stojim je, ze:
Vyhry, kedze su prijmom a pokial si ich posles na SR na bank. ucet je pravdepdobne potrebne zdanit, aby sa predisislo opletackam s DU, pricom aj ked Ti zakon umoznuje znizit zaklad dane o vydavky preukazatelne vynalozene na jeho dosiahnutie. A to slovo preukazatelne je tym problemom, ze ziadne taketo vydavky nebudes moct preukazat, kedze k nim nemas danovy doklad (bankovy vypis nim nie je a touto cestou si naklady jednoducho neobhajis)

Samozrejme na 100% sa neda povedat kde je pravda, aj napriek tomu si stale myslim, ze spravnejsou cestou by bolo vyhru zdanit ako nezdanit a cakat, ci sa DU ohlasi alebo nie, pretoze je ovela pravdepodobnejsie ze to tak bude na zaklade ohlasovacej povinnosti bank a budes musiet vysvetlovat a obhajovat ako si k prijmu prisiel, co bude len velmi tazke to s DU vyhadat, ci si vyhru mal alebo nemal zdanit.
Obrázok používateľa
keso26

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Ostatné

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 6 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!