rastik napísal:co som napisal nepravdive?
no bolo toho viac, ako prvu reakciu par slov k nasledujucemu prispevku :
ostatne-f14/zdanovanie-vyhier-stanovisko-danoveho-riaditelstva-sr-v-ba-t2101-20.html?sd=d#p54913 rastik napísal:yegon napísal:posielanie vyhier po malych castiach aby si to danovaci nevsimli je danovy podvod
toto je sice spravne, skoda ze nejake zdanovanie sa vyhier vobec netyka
O tom sa len domnievas. Vyhra je prijem a tak je pravdepodobne potrebne ho zdanit.
rastik napísal:yegon napísal:Kedze vacsina herni je registrovana v danovych rajoch s ktorymi nema SR dohodu o zamedzeni dvojiteho zdanenia
velmi nepravdepodobne, hlavne to o tych danovych rajoch, pokial sa teda jedna o seriozne herne
Nie je pravda. 90% herni ak nie vsetky su registrovane v danovych rajoch.
rastik napísal:proste zdanovat hracov je pre stat nevyhodne, tak ako by zdanili vyhravajucich (1-2%) museli by looserom (98%) umoznit uplatnovat si naklady a stratu, pre stat je taketo rozhodnutie EV-.
po 365x Ti opakujem. a/poker al. on-line hranie neexistuje ako druh podnikatelskej cinnosti a preto si nemozes uplatnit akekolvek naklady b/len tazko ziskas danovy doklad, ktory by si si mohol uplatnit ako naklad (na Slovensku), ak by si vyhral vacsiu sumu penazi a chcel by si odviest dan z tejto vyhry kvoli obave z moznych opletaciek z danovym uradom. A ak by Ta predsa len navstivili, tak to jednoducho Tvojimi bankovymi vypismi nevyargumentujes.
Ako napisal tomm : A vysvetlovat v tomto pripade preukazatelne vynalozene vydavky na DU tiez nebude uplne najjednoduchsie.
A najjednoduchsie to vystihol Tuke :
ostatne-f14/zdanovanie-vyhier-stanovisko-danoveho-riaditelstva-sr-v-ba-t2101-30.html?sd=d#p54893rastik napísal:stat zaraba prostrednictvom zdanovania herne
1. akej herne ked vsetky su v danovom raji ?..ktoru hernu podla teba stat zdanuje ?
2. to s tvojou vyhrou nema nic spolocne, ci stat zdanuje alebo nezdanuje herne. Ak by aj zdanoval, tak dani len cisty zisk herne.
rastik napísal:(co nepriamo dokazuje ze o podnikani, uctovnictve a ekonomike ma len hmliste predstavy a uz vobec to nerobi, tak ako ja)
..tak to mas teda uplnu pravdu ze to nerobim ako Ty a tym padom sa neobavam ziadnej danovej kontorly, kedze vsetko v mojich nakladoch si viem obhajit.
rastik napísal:co myslis preco sa sarkozy s merkelovou navazaju do "danovych rajov" (vratane slovenska LOL)? pretoze okrem kesa, kazdy logicky zmyslajuci clovek hlada legalne moznosti ako dane neplatit, a nie ako platit.
Ja samozrejme ako kazdy iny podnikatel hladam moznosti ako si znizit zaklad dane (nie ako ich neplatit, skus nezaplatit dane 3 roky po sebe a mas na krku danovu kontrolu), samozrejme legalne ako aj pises.
k Tvojim heslam a nezmyselnej sutazi sa radsej nevyjadrim