yegon napísal:wizdo napísal:Pre mna je LONG run frazicka ktora cloveku umozni kludne predychat kazdy BADBEAT....nic ine...ja berem to co sa mi podrailo a nepodarilo teraz....To ze to xkrat v budusnoti s inymi vyhram ma netrapi lebo tak to ma byt, mna trapi co som mohol spravit aby to to trdlo nevyhralo teraz(teda ked je daleko horsi)...
nie je pravda - divas sa na to zle, ziskovost v pokri nie je intuitivne pochopitelna ludskemu mozgu. Mozog je zvyknuty pracovat na principe pricina - nasledok ale takyto vzorec v pokri neplati
ludia si napriklad myslia ze zarobili ked super ma flushdraw, oni maju set a idu allin na flope a super foldne, je pravda ze vyhrali pot a super nedotiahol flush ale dlhodobo tym neziskavaju ziadne peniaze
to xkrat vyhras lebo tak to ma byt je pravda, ak mas AA a super AK a idete allin tak mas zo 100 pokusov vyhrat 92. To neznamena ze s AA mas proti AK vyhrat, aj super musi niekedy vyhrat aby z tych 100 hier mohol mat 8 vitazstiev. S tym nic nespravis proste je to tak a aj to tak ma byt. Vacsina situacii v pokri nie je taka vyhranena, casto mas 60 alebo 70% sancu na vyhru - znamena to ze super musi vyhrat 30-40% hier takze prehras pomerne casto a je to v poriadku, nema zmysel hladat sposoby ako sa tomu vyhnut.
Tak tu by som podotkol ze ja viem ze sa jej nevyhnem...
Ale napr to KK som skludom mohol preflop v pozicii callnut a netlacit all in napr...a verim tomu ze flope mi bet/raise foldne...napr tam taka situacia mohla byt ze by som nemusel stratit tolko....alebo dokonca par usd vyhrat....