Wizdo go Live pro - CCC MTT blog (help me pls)

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: Wizdov blog

Odoslaťod wizdo 30 Dec 2008 18:27

yegon napísal:
wizdo napísal:Pre mna je LONG run frazicka ktora cloveku umozni kludne predychat kazdy BADBEAT....nic ine...ja berem to co sa mi podrailo a nepodarilo teraz....To ze to xkrat v budusnoti s inymi vyhram ma netrapi lebo tak to ma byt, mna trapi co som mohol spravit aby to to trdlo nevyhralo teraz(teda ked je daleko horsi)...

nie je pravda - divas sa na to zle, ziskovost v pokri nie je intuitivne pochopitelna ludskemu mozgu. Mozog je zvyknuty pracovat na principe pricina - nasledok ale takyto vzorec v pokri neplati

ludia si napriklad myslia ze zarobili ked super ma flushdraw, oni maju set a idu allin na flope a super foldne, je pravda ze vyhrali pot a super nedotiahol flush ale dlhodobo tym neziskavaju ziadne peniaze

to xkrat vyhras lebo tak to ma byt je pravda, ak mas AA a super AK a idete allin tak mas zo 100 pokusov vyhrat 92. To neznamena ze s AA mas proti AK vyhrat, aj super musi niekedy vyhrat aby z tych 100 hier mohol mat 8 vitazstiev. S tym nic nespravis proste je to tak a aj to tak ma byt. Vacsina situacii v pokri nie je taka vyhranena, casto mas 60 alebo 70% sancu na vyhru - znamena to ze super musi vyhrat 30-40% hier takze prehras pomerne casto a je to v poriadku, nema zmysel hladat sposoby ako sa tomu vyhnut.

Tak tu by som podotkol ze ja viem ze sa jej nevyhnem...

Ale napr to KK som skludom mohol preflop v pozicii callnut a netlacit all in napr...a verim tomu ze flope mi bet/raise foldne...napr tam taka situacia mohla byt ze by som nemusel stratit tolko....alebo dokonca par usd vyhrat....
wizdo

Založený: Mar 2007
Poďakoval/li: 18 krát/28 krát

Odoslaťod yegon 30 Dec 2008 18:45

AK vs KK na flope ti foldne s gutshotom + 2 overs? LOL tomu sam neveris :) (nie ze by to malo nejaky vyznam len ma to pobavilo)

ked dostanes do allinu AK proti svojmu KK tak vyhravas v jednej hre v priemere 30xBB
ked dorovnas a on foldne flop ktory netrafil tak vyhravas 4BB alebo ak cbetne tak povedzme 10xBB, okrem toho vela krat foldnes ak pride A na flop a on cbetne so svojim 67s. Urcite sa vyskytnu pripady kedy super s JT trafi top par a odovzda sa cely ale rovnako sa vyskytnu pripady kedy trafi dva pary alebo set a vyberie zase teba

co myslis ktora varianta je ziskovejsia 30xBB alebo 10xBB na jednu odohranu ruku?

to co hovoris ty nie je maximalizacia zisku ale minimalizacia variance - da sa hrat aj tak, nie je to ale optimalna cesta. Variance je lepsie riesit bankrollom
Obrázok používateľa
yegon

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

Odoslaťod wizdo 30 Dec 2008 22:33

yegon napísal:AK vs KK na flope ti foldne s gutshotom + 2 overs? LOL tomu sam neveris :) (nie ze by to malo nejaky vyznam len ma to pobavilo)

ked dostanes do allinu AK proti svojmu KK tak vyhravas v jednej hre v priemere 30xBB
ked dorovnas a on foldne flop ktory netrafil tak vyhravas 4BB alebo ak cbetne tak povedzme 10xBB, okrem toho vela krat foldnes ak pride A na flop a on cbetne so svojim 67s. Urcite sa vyskytnu pripady kedy super s JT trafi top par a odovzda sa cely ale rovnako sa vyskytnu pripady kedy trafi dva pary alebo set a vyberie zase teba

co myslis ktora varianta je ziskovejsia 30xBB alebo 10xBB na jednu odohranu ruku?

to co hovoris ty nie je maximalizacia zisku ale minimalizacia variance - da sa hrat aj tak, nie je to ale optimalna cesta. Variance je lepsie riesit bankrollom

k tomu KK vs AK...ja som mal KK a prvy betoval..on bol BB...ja bet 1,25 on raise na 4...cize po calle je v pote 8,1usd tj 32BB....a to keby som callol iba preflop...ano standartne to zahram bet - raise - all in na flope ale obcas by nebolo zle to skusit aj slowplaynut...
wizdo

Odoslaťod tucniak 30 Dec 2008 22:40

ale preco?ked ta 3betuje je zrejme ochotny ist ai pf-pre teba vyhodne, lebo pozadu si len proti AA a to nebude mat takmer nikdy, takze ship it in
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod dzejkej 30 Dec 2008 23:20

veru, veru :) .. ak ma super QQ, tak A na flope to vam obom zneprijemni napr., ak ma super AK, tak absencia esa na flope ho to vacsinou donuti zlozit .. z tych ruk ziskas najvacsiu hodnotu tym, ze to tam das pred flopom a kedze AK a QQ nicis, tak na tom zarobis riadny peniaz, s AA sa dostanes do all-inu skor, ci neskor, ale ak ma AA, je to cooler, ide sa dalej

presne ako yegon napisal - sustred sa na maximalizovanie zisku, ked si vo vacsine pripradov favorit a nie na minimalizovanie prehier, ked nie si, keby si mal bankroll s 5 buy-inmi, to uz je druha vec :D
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod wizdo 30 Dec 2008 23:26

sak ja sa nehadam, len super bol regular a neverim ze mi zo stats 12/3,5 pojde all in(12/3,5 lebo predomnou, za mnou a za nim bola ryba...a ja som stale dostaval take vselijake karty nie na raise ale tak na call max druha vec reraisvoat sa preflop ked stacky su tam ryby mali 22,26,65 a ja mam 50 a na tu 65 som vedel ze ju vezmem, ale to treba hitnut, tie dalsie dve hrali tazky tricky play...)...no proste ak otvara hrac 12/3,5 a ty ho reraisnes all in(dat reraise 12 sa mi nepacilo lebo na flope je tak ci onak caomited ak callne ostalo by mu 10+-)
to ze ma soft som vedel lebo sme vela kecali v diskusii...
wizdo

Odoslaťod dzejkej 30 Dec 2008 23:28

nebud weak-tight, nemel si svoje a to ze ma PFR 3.5 kludne znamena, ze to shipne s AK aj QQ :D
Obrázok používateľa
dzejkej

Odoslaťod wizdo 30 Dec 2008 23:31

JA SOM MAL 3,5 PFR!!!!!!!!!!!! :crazy: :crazy: preto som uvazoval nad tricky play...ked viem ze ma na mna cisla a vie, ze otvaram 3,5% ruk...
wizdo

Odoslaťod dzejkej 30 Dec 2008 23:37

jejda, tak to ty si taky nit .. uz chapem :D

tak teda inak .. to ze mas PFR 3.5 neznamena, ze to tam neshipnes s AK alebo QQ .. lepsie? :D

ono toto moc spot na tricky play ani moc nie je, teda aspon podla mna .. radsej zacni raisovat trosku sirsi range a potom budes sosat viac bubaky nielen z fishiek, ale aj z regularov, ktori sa najprv budu mat tvojho silneho range a neskor Ti prestanu verit a lepsie zaplatia poriadne ruky :crazy:
Obrázok používateľa
dzejkej

Odoslaťod wizdo 30 Dec 2008 23:39

To ano...nehadam sa....

Nit som bol total vynimocne...vecne som OOP chytal ruky typu AT-,KJ- a spol...a s tym sa mi casto OOP raisovat nechcelo, lebo tipek co tam robil zlobu(LAG 59/53 otavaral strasne vela a 3 bety call nebol problem...) tak som trosku KESOval(NIT-oval) a cakal...
wizdo

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 4 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!