problematicka ruka - babo rad

Všetko, čo sa týka Texas Holdem cash games

Re: problematicka ruka - babo rad

Odoslaťod dzejkej 06 Feb 2009 22:08

hulmazas2 napísal:Neviem, ci to chapem spravne, ale 3betujem aj preto, aby som na flope prebral iniciativu. Ved ked len callnem, tak na netrafenom flope musim ch/f...alebo samozrejme ch/r ak ma vysoky Cbet, co uz je trosku risky pre mna. Ved z 10 hier 7x miniem, cize prehram 7 x 0,40 co je 2,80 USD, 3x trafim flop a vyhram 3 x 0,40 + 3 x 0,50 minimalne, co je 2,70 USD, ale samozrejme, niekedy 2barreluje a ja mozem ch/r, niekedy sme fakt pozadu, takze fakt neviem, co je vyhodnejsie.

Lenze 3betom si zuzil jeho range na ruky, ktore Ta dominuju a ked trafis Axx a on ma AQ/AK alebo Jxx a on ma overpair, tak Ta to vyjde podstatne drahsie. Ak callnes, tak to tiez nie je ziadna slava byt s takou rukou OOP proti solidnemu hracovi, lebo sa tak lahko s horsim esom nestackne, ale jeho range je sirsi a teda menej casto trafi flop, cize si mozes dovolit c/r s bluffom aj silnpu rukou.
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod yegon 07 Feb 2009 00:26

hulmazas2 napísal:
yegon napísal:preco 3betujes preflop? ak for value tak si myslis ze dorovna s A9/AT/KJ/QJ co je podla mna dost nepravdepodobne pri jeho stats ale ak si mal taky read tak ok

potom je tvoj ciel stacknut sa ked trafis TP. V takom pripade sa mi zda ze na turne betujes privela, ja by som sa nebal to check/raisnut alebo betnut river ak checkne behind

ja v tejto situacii v 90% pripadov budem callovat pf a 3bety si necham len pre uber-ovce co folduju na 3bety v menej ako 40% a nevedia hrat po flope

Neviem, ci to chapem spravne, ale 3betujem aj preto, aby som na flope prebral iniciativu. Ved ked len callnem, tak na netrafenom flope musim ch/f...alebo samozrejme ch/r ak ma vysoky Cbet, co uz je trosku risky pre mna. Ved z 10 hier 7x miniem, cize prehram 7 x 0,40 co je 2,80 USD, 3x trafim flop a vyhram 3 x 0,40 + 3 x 0,50 minimalne, co je 2,70 USD, ale samozrejme, niekedy 2barreluje a ja mozem ch/r, niekedy sme fakt pozadu, takze fakt neviem, co je vyhodnejsie.

velmi podstatne su situacie ako ta co nastala, ak trafis TP tak v 3b pote ked mas v stacku len 2 pot sized bets tak velmi nepripada v uvahu cbetnut a potom check/foldnut turn - v 99% pripadov sa s top parom chces stacknut

problem je v tom ze ak ta super dorovna pf len s AK/AQ/JJ+ tak ked sa ti podari dostat pot do allinu budes vzdy dominovany ty a nikdy nie on. Na druhej strane ak by v jeho range boli ruky ako KJ/QJ/AT/A9 tak sice casto budes dominovany na Ahigh alebo Jhigh boarde ale rovnako casto bude dominovany on

situacia s dominovanou rukou je velmi dolezita lebo ked obaja trafite top par v 3b pote tak to skoro vzdy skonci allinom a to su tie najvacsie poty ktore najviac ovplyvnuju vysledky

call s AJ bude proti vacsine superov ziskovy, ak mas problem hrat po flope OOP tak reraise moze byt lepsi v pripade ze raisujes ako bluff - vtedy ale nie je tvojim cielom dostat sa do allinu ak trafis ale udrzat pot stredne velky co bude ale OOP problem

mne pride ten call preflop ako taka najmenej konfliktna lajna a garantuje ze s nami budu hrat aj dominovane ruky z ktorych ziskame minimalne 2 streets of value
Obrázok používateľa
yegon

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

Odoslaťod hulmazas2 07 Feb 2009 09:20

yegon napísal:
hulmazas2 napísal:
yegon napísal:preco 3betujes preflop? ak for value tak si myslis ze dorovna s A9/AT/KJ/QJ co je podla mna dost nepravdepodobne pri jeho stats ale ak si mal taky read tak ok

potom je tvoj ciel stacknut sa ked trafis TP. V takom pripade sa mi zda ze na turne betujes privela, ja by som sa nebal to check/raisnut alebo betnut river ak checkne behind

ja v tejto situacii v 90% pripadov budem callovat pf a 3bety si necham len pre uber-ovce co folduju na 3bety v menej ako 40% a nevedia hrat po flope

Neviem, ci to chapem spravne, ale 3betujem aj preto, aby som na flope prebral iniciativu. Ved ked len callnem, tak na netrafenom flope musim ch/f...alebo samozrejme ch/r ak ma vysoky Cbet, co uz je trosku risky pre mna. Ved z 10 hier 7x miniem, cize prehram 7 x 0,40 co je 2,80 USD, 3x trafim flop a vyhram 3 x 0,40 + 3 x 0,50 minimalne, co je 2,70 USD, ale samozrejme, niekedy 2barreluje a ja mozem ch/r, niekedy sme fakt pozadu, takze fakt neviem, co je vyhodnejsie.

velmi podstatne su situacie ako ta co nastala, ak trafis TP tak v 3b pote ked mas v stacku len 2 pot sized bets tak velmi nepripada v uvahu cbetnut a potom check/foldnut turn - v 99% pripadov sa s top parom chces stacknut

problem je v tom ze ak ta super dorovna pf len s AK/AQ/JJ+ tak ked sa ti podari dostat pot do allinu budes vzdy dominovany ty a nikdy nie on. Na druhej strane ak by v jeho range boli ruky ako KJ/QJ/AT/A9 tak sice casto budes dominovany na Ahigh alebo Jhigh boarde ale rovnako casto bude dominovany on

situacia s dominovanou rukou je velmi dolezita lebo ked obaja trafite top par v 3b pote tak to skoro vzdy skonci allinom a to su tie najvacsie poty ktore najviac ovplyvnuju vysledky

call s AJ bude proti vacsine superov ziskovy, ak mas problem hrat po flope OOP tak reraise moze byt lepsi v pripade ze raisujes ako bluff - vtedy ale nie je tvojim cielom dostat sa do allinu ak trafis ale udrzat pot stredne velky co bude ale OOP problem

mne pride ten call preflop ako taka najmenej konfliktna lajna a garantuje ze s nami budu hrat aj dominovane ruky z ktorych ziskame minimalne 2 streets of value

Cize ak to chapem spravne, tak proti tomuto typu tight hraca je tazko povedat, ci 3bet s AJs je light, alebo for value...spravne?
A proti hracovi dajme tomu 30/15/1 si ochotny sa aj stacknut?
hulmazas2

Založený: Jan 2008
Poďakoval/li: 0 krát/0 krát

Odoslaťod yegon 07 Feb 2009 10:15

hulmazas2 napísal:Cize ak to chapem spravne, tak proti tomuto typu tight hraca je tazko povedat, ci 3bet s AJs je light, alebo for value...spravne?
A proti hracovi dajme tomu 30/15/1 si ochotny sa aj stacknut?

ja som ochotny sa stacknut vzdy :) lebo v 3bet pote nemas velmi na vyber - preto je dobre sa radsej do takych situacii kedy nie je jasne ci stackoff bude +EV ani nedostavat

proti 30/15/1 to vyzera lepsie ale aj tam su rozdiely, kedze ide o 3b pot tak je dolezite s cim dorovnava 3bety. Ak na vsetky 3bety folduje tak je to ine ako ked dorovnava 3bety s J9/55 a podobne - ale vseobecne ano cim je hrac viac loose/donkish tym sirsiu ma spravidla 3bet calling range a 3bet pf je tym castejsie for value

druha vec je ci nebude viac +EV dorovnat pred flopom ak je to napriklad calling station a dorovna nam check/raise na flope + dalsie 2 streets s druhym parom alebo FD
Obrázok používateľa
yegon

Odoslaťod buschle 07 Feb 2009 11:07

btw to je nL10 a ne NL400 .. a ta line AJ 3bet do niekoho co ma aspon ATS30 je ziskova... na danom limite.
3/4hracov na NL10 mu dorovnaju 3bet s malym pocketom a foldnu na Ahi boarde.
Obrázok používateľa
buschle

Založený: Jún 2007
Poďakoval/li: 47 krát/133 krát

Odoslaťod yegon 07 Feb 2009 11:11

urcite ze je ziskova a to nezavisle na limite - otazka je ci coldcall nie je ziskovejsi
Obrázok používateľa
yegon

Odoslaťod palo1973 09 Feb 2009 10:22

NL 50,vsetci 50 $

1.hra,otvaram z butonnu 67s na 2 $,SB rr na 6,BB call,ja call,

flop: AK6,vsetci traja check,
turn: 6,SB bet,BB rr all in,ja call,SB call-obaja mali AK....

Moja otazka je,ci je to EV+ move,pustat sa so SC do takychto hier?

2.hra,na SB mam AJs,z butonu 10 $ shorty otvara na 2 $,ja call,BB(ten isty co ma 3betoval v 1.hre) call

flop: 5,7,2 z toho dve z mojej farby,shorty ide all in,ja call cca 7 $,avsak BB rr na cca 27(mal 50 $ stack),ja som polozil,hral dost agresivne,ale nebol fish,dost casto ma 3betoval,takze tu som mu daval urcite par(potom som rozmyslal,ze vysoky par by nemal mat,lebo by 3betol pf-cize som mohol mat teoreticky 15 outs),prekvapivo ukazal AA,a samozrejme moja farba dosla...

Ako som to mal zahrat?Mal som to dorovnat ak som ho tipoval na nieco ako 99-JJ?
Obrázok používateľa
palo1973

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 61 krát/219 krát

Odoslaťod keso26 09 Feb 2009 13:48

1.hand : pozicia + 3way pot + dorovnat $4 do $14 potu s peknou spekulativnou rukou u mna call

2.hand : call 20BB shorta asi nebude moc ziskovy (nemas ziadne implieds ak BB zlozi), cize ja by som najpravdepodobnejsie zlozil ak ide o SSS hraca, alebo 3betol ak je to fish. V pripade callu je dalsi problem agro hrac za tebou, ktory by ale nemal squeezovat proti shortstackovi. Kedze ste sa ale tak pekne dostali na flop kde mas nut FD tak push uz len cisto z hladiska pot odds. FE nemas ziadnu, cize pushujes cca $40 aby si vyhral $110 co je skoro 3:1 a teda Ti to bohate staci :) ..Tvoj fold bol -EV uz len z hladiska tvojich outs na flush, ak k tomu priratame ze ide o aggro hraca, ktory bude mat casto nizsi FD pripadne str. par a tym padom mas dalsie outs, tak je to este ziskovejsie.
Obrázok používateľa
keso26

Založený: Mar 2007
Poďakoval/li: 58 krát/90 krát

Odoslaťod palo1973 09 Feb 2009 13:59

-fajn,dik,k tej druhej hre,a vlastne celkovo proti shortom hram celkom rad s vysokymi kartami,(ak nehraju SSS),pretoze sa radi staknu s hocicim,aj s druhym parom,aj s pocket parom na ruke,napriek overcards na flope
Obrázok používateľa
palo1973

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 61 krát/219 krát

Odoslaťod petardo 11 Feb 2009 00:46

Chcel by som rozobrat blizsie tuto ruku. Podla vas som to mal zahodit alebo som dobre spravil? Mne to pripadalo ked dal 4BB bet na flope ako doslova,ze chytil jeden par. Bol som od toho hraca zvyknuty na ine bety ked chytil nieco riadne.PF 4BB bol standartny raise s kartami typu Ax. Pary chodili okolo PF 8BB a vyssie. Ja osobne som chodil 6BB na vysoke pary.Keby nedal on raise dam 100% PF 4BB na tie osmicky. Mal som ist po turne AI alebo moj RR bol spravny?

Party Poker $5 No Limit Hold'em - 9 players
The Official DeucesCracked.com Hand History Converter

Vizilooo (UTG+2): $2.25
Fellfighter (MP1): $5.00
koosvoos (MP2): $1.46
tijaal (CO): $2.28
theambassadr (BTN): $1.92
riesendusel (SB): $4.95
Rhivi (BB): $4.94
vitalik233 (UTG): $1.71
Hero (UTG+1): $6.87

Pre Flop: ($0.06) Hero is UTG+1 with 8Obrázok 8Obrázok
vitalik233 raises to $0.16, Hero calls $0.16, 7 folds

Flop: ($0.38) AObrázok KObrázok 3Obrázok (2 players)
vitalik233 bets $0.18, Hero calls $0.18

Turn: ($0.74) 8Obrázok (2 players)
vitalik233 bets $0.35, Hero raises to $0.70, vitalik233 calls $0.35

River: ($2.14) 2Obrázok (2 players)
vitalik233 checks, Hero bets $2.04, vitalik233 calls $0.67 all in

Final Pot: $3.48
vitalik233 mucks AObrázok QObrázok (a pair of Aces)
Hero shows 8Obrázok 8Obrázok (three of a kind, Eights)
Hero wins $3.31
(Rake: $0.17)
Obrázok používateľa
petardo

Založený: Jan 2009
Poďakoval/li: 0 krát/1 krát

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Cash games - Texas Holdem

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!