Beer015: cesta k pokrovemu osvieteniu
Re: Pivo in action
vyzera to tak, ako keby sa mi zatial ta naozaj velka variancia vyhybala, neviem, co si mam o tom mysliet. vidim to na jednu z tychto moznosti:
1) moj styl hry je mozno niekde medzi TAG a LAG (neviem sa k tomu poriadne vyjadrit, kedze nemam stats, idem skor podla pocitu) s cim moze suvisiet skor nizsia variancia oproti niektorym inym hracom
2) mam striktny stop loss v mojej hre. ked vidim, ze mam doomswitch a nejde to, okamzite poker vypinam a nechavam ho tak.
3) hra na pacificu na nl50 je tak slaba, ze sa dokazem velkej variancii vyhnut vdaka handreadingu (tejto teorii odporuju skusenosti trikozu, ktory dokaze mat varianciu fakt paradnu )
4) zatial som mal stastie a variancia ma este poriadne neudrela
cas ukaze, ktore z toho to je
dnes som za 2 hod session dokazal nahrat naspat vcerajsi loss...zazil som aj svoj zatial najvacsi pot (skoda, ze nemam ten grabber este stale), 3 ludia all in pre flop a ja mam AA. tak co s tym? sranda je, ze ostatni mali: AJ, KQ, KJ cize si krasne vzajomne drzali outy a ja som zobral krasny 230$ pot
1) moj styl hry je mozno niekde medzi TAG a LAG (neviem sa k tomu poriadne vyjadrit, kedze nemam stats, idem skor podla pocitu) s cim moze suvisiet skor nizsia variancia oproti niektorym inym hracom
2) mam striktny stop loss v mojej hre. ked vidim, ze mam doomswitch a nejde to, okamzite poker vypinam a nechavam ho tak.
3) hra na pacificu na nl50 je tak slaba, ze sa dokazem velkej variancii vyhnut vdaka handreadingu (tejto teorii odporuju skusenosti trikozu, ktory dokaze mat varianciu fakt paradnu )
4) zatial som mal stastie a variancia ma este poriadne neudrela
cas ukaze, ktore z toho to je
dnes som za 2 hod session dokazal nahrat naspat vcerajsi loss...zazil som aj svoj zatial najvacsi pot (skoda, ze nemam ten grabber este stale), 3 ludia all in pre flop a ja mam AA. tak co s tym? sranda je, ze ostatni mali: AJ, KQ, KJ cize si krasne vzajomne drzali outy a ja som zobral krasny 230$ pot
- Mayday
- Založený: Jan 2009
- Poďakoval/li: 31 krát/24 krát
no tak po apokalypse, ktoru som zazil za poslednych 4 - 5 dni ( - 11 BI ) som dnes konecne dostal svoju licenciu na handgrabber tak som si ho isiel rovno vyskusat v kombinacii s holdem managerom a toto je vysledok:
cize spokojnost zavladla nakoniec
pripajam peknu ruku. takychto som za poslednych par dni zazil vela, ale z pozicie cloveka, ktory mal to AA
$0.25/$0.5 No Limit Holdem
5 players
Converted at weaktight.com
Stacks:
UTG Hero ($100.61)
CO Mirx_X ($51.15)
BTN WuIfs ($77.55)
SB Andriatera ($19.23)
BB jphaddock07 ($52.13)
Pre-flop: ($0.75, 5 players) Hero is UTG
Hero raises to $2, 2 folds, Andriatera raises to $5, jphaddock07 calls $4.50, Hero calls $3
Flop: ($15, 3 players)
Andriatera bets $14.23, jphaddock07 calls $14.23, Hero raises to $95.61, jphaddock07 calls $32.90
Turn: ($171.97, 3 players)
River: ($171.97, 3 players)
Final Pot: $171.97
Andriatera shows:
jphaddock07 shows:
Hero shows:
Hero wins $167.97 ( won +$67.36 )
Andriatera lost -$19.23
jphaddock07 lost -$52.13
a este by ma zaujimali nazory na nasledujucu situaciu:
6 players
Stacks:
UTG sabio67 ($64.62)
UTG+1 praznina ($141.51)
CO 55zidane55 ($52.69)
BTN ZOZOnik ($57.94)
SB Hero ($50.93)
BB TITISS ($46.06)
Pre-flop: ($0.75, 6 players) Hero is SB
3 folds, ZOZOnik raises to $2, Hero calls $1.75, 1 fold
Flop: ($4.50, 2 players)
Hero checks, ZOZOnik bets $4, Hero raises to $10, ZOZOnik raises to $55.94, Hero ???
Final Pot: $70.44
ZOZOnik wins $69.22 ( won +$11.28 )
Hero lost -$12
na hraca nemam read ziaden, re-raisoval som ho len tak skusobne, aby som videl, ako sa zachova a v pripade call som mal vela outs na zlepsenie ruky.
moje myslienky: ak ma ruku typu AJ, KJ, t.j. jeden par, pot odds hovoria "chod do toho" lebo su dobre.
v pripade, ze ma dva pary (J10) alebo set, tak odds nehovoria v moj prospech.
alebo som to cele dokaslal uz od zaciatku? nejake nazory?
cize spokojnost zavladla nakoniec
pripajam peknu ruku. takychto som za poslednych par dni zazil vela, ale z pozicie cloveka, ktory mal to AA
5 players
Stacks:
UTG Hero ($100.61)
CO Mirx_X ($51.15)
BTN WuIfs ($77.55)
SB Andriatera ($19.23)
BB jphaddock07 ($52.13)
Pre-flop: ($0.75, 5 players) Hero is UTG
Hero raises to $2, 2 folds, Andriatera raises to $5, jphaddock07 calls $4.50, Hero calls $3
Flop: ($15, 3 players)
Andriatera bets $14.23, jphaddock07 calls $14.23, Hero raises to $95.61, jphaddock07 calls $32.90
Turn: ($171.97, 3 players)
River: ($171.97, 3 players)
Final Pot: $171.97
Andriatera shows:
jphaddock07 shows:
Hero shows:
Hero wins $167.97 ( won +$67.36 )
Andriatera lost -$19.23
jphaddock07 lost -$52.13
a este by ma zaujimali nazory na nasledujucu situaciu:
6 players
Stacks:
UTG sabio67 ($64.62)
UTG+1 praznina ($141.51)
CO 55zidane55 ($52.69)
BTN ZOZOnik ($57.94)
SB Hero ($50.93)
BB TITISS ($46.06)
Pre-flop: ($0.75, 6 players) Hero is SB
3 folds, ZOZOnik raises to $2, Hero calls $1.75, 1 fold
Flop: ($4.50, 2 players)
Hero checks, ZOZOnik bets $4, Hero raises to $10, ZOZOnik raises to $55.94, Hero ???
Final Pot: $70.44
ZOZOnik wins $69.22 ( won +$11.28 )
Hero lost -$12
na hraca nemam read ziaden, re-raisoval som ho len tak skusobne, aby som videl, ako sa zachova a v pripade call som mal vela outs na zlepsenie ruky.
moje myslienky: ak ma ruku typu AJ, KJ, t.j. jeden par, pot odds hovoria "chod do toho" lebo su dobre.
v pripade, ze ma dva pary (J10) alebo set, tak odds nehovoria v moj prospech.
alebo som to cele dokaslal uz od zaciatku? nejake nazory?
- Mayday
myslim ze ten checkraise je fajn kedze chlapik raisoval z BTN takze moze mat hocico a si OOP takze chces ten pot zobrat najradsej hned
za danych okolosti bez specialneho readu to je asi fold, tipol by by som ho na set/AA/KK/10J, obcas AJ/KQ, a je celkom pravdepodobne ze ti drzi nejaky ten out v podobe esa takze fold podla mna
za danych okolosti bez specialneho readu to je asi fold, tipol by by som ho na set/AA/KK/10J, obcas AJ/KQ, a je celkom pravdepodobne ze ti drzi nejaky ten out v podobe esa takze fold podla mna
-
trikoza - Príspevky: 1706
- Založený: Nov 2007
- Poďakoval/li: 31 krát/48 krát
nejake vysledky odo mna. po skaredom downswingu (11 BI) to vo februari zatial vcelku ide: (v grafe nie su zaznamenane asi 2-3 dni, ktore boli tak 4 BI dole)
pripajam niekolko ruk, na zaciatok sa samozrejme musim (ako inak), postazovat:
bad beat
tento je obzvlast hnusny. tipek je tight regular (16/14/21/8.0), len dorovnavam 3 bet, nech som nenapadny a checkujem flop aby som indukoval continuation bet, cez co pushujem all in. chlapec mal iba jeden jediny out, kedze diamondove Q by mi dalo flush a on by potreboval este sparovat board (alebo stvrte Q) na full house/poker. ok, to by sme mali, teraz zaujimavejsie ruky:
runner-runner full house
tu by som rad pocul nazory. jasne, flopnut nut flush a prehrat na runner runner full house je hnusne, ale zda sa mi, ze som mal pushovat na turne, ked sa board sparoval, aby som sa vyhol tomu, co sa nakoniec stalo. a call na river...co tam cloveku ostava, mam zahodit? fakt neviem, ci som tuto ruku zahral dobre, alebo zle.
slowplay against fish
toto som tiez dojebabral, podla mna. k stolu som si sadol len 5 min. predtym, avsak hned som si vsimol, ze dvaja tipci, s ktorymi hram tuto ruku, su aggro donks. checkujem turn s K high flush, lebo mam pocit, ze obaja maju totalne nic a tak chcem indukovat nejaku action na riveri. chyba? lebo zase kto rata prave s tym, ze jeho J6 hitne jeden zo 4 outs?? nejake nazory?
hlupe pivo
toto som zahral tak zle, ze sa to normalne hanbim sem postovat. chcem vsak pocut nazory, ze co som s tym mal robit.
set alebo neset, to je tu otazka
nad tymto som si lamal hlavu este dlho. mal chlapec set? uprimne povedane, moj prvy instinkt bol SET! hned ako ma re-raisol na flope. chlapec je regular (31/15/23/5.0) mam na neho 160 ruk a limpcallne moj raise. s cim by to mohol tak robit? obvykle su to bud male pary, alebo mensie suited connectors. bol to podla vas dobry fold? ak ano, nemal som foldnut uz skor? na turne? alebo dokonca na flope?? alebo som sa radsej nemal hrat na Cunninghama a dorovnat to? help
ok to su vsetky ruky na dnes, mam este jednu question:
o par dni sa mi podari clearnut bonus na luckyace a rad by som sa poobzeral po inych hernach aby som rozsiril svoje moznosti. moje poziadavky su nasledovne:
1. moznost rakeback
2. dobry traffic
3. dostatok ryb na urovni nl50/nl100
4. dobre s'n'g turnaje (struktura, uroven hracov etc.) v rozsahu 10 - 30$
5. dobre MTT (struktura, uroven hracov) v rozsahu 10 - 30$
6. kompatibilne s holdem managerom bez nutnosti kupovat handgrabber
rad vyskusam aj viacero roznych herni, nemusi jedna zrovna vyhovovat vsetkym poziadavkam. cakam na odpovede, diky
pripajam niekolko ruk, na zaciatok sa samozrejme musim (ako inak), postazovat:
bad beat
tento je obzvlast hnusny. tipek je tight regular (16/14/21/8.0), len dorovnavam 3 bet, nech som nenapadny a checkujem flop aby som indukoval continuation bet, cez co pushujem all in. chlapec mal iba jeden jediny out, kedze diamondove Q by mi dalo flush a on by potreboval este sparovat board (alebo stvrte Q) na full house/poker. ok, to by sme mali, teraz zaujimavejsie ruky:
runner-runner full house
tu by som rad pocul nazory. jasne, flopnut nut flush a prehrat na runner runner full house je hnusne, ale zda sa mi, ze som mal pushovat na turne, ked sa board sparoval, aby som sa vyhol tomu, co sa nakoniec stalo. a call na river...co tam cloveku ostava, mam zahodit? fakt neviem, ci som tuto ruku zahral dobre, alebo zle.
slowplay against fish
toto som tiez dojebabral, podla mna. k stolu som si sadol len 5 min. predtym, avsak hned som si vsimol, ze dvaja tipci, s ktorymi hram tuto ruku, su aggro donks. checkujem turn s K high flush, lebo mam pocit, ze obaja maju totalne nic a tak chcem indukovat nejaku action na riveri. chyba? lebo zase kto rata prave s tym, ze jeho J6 hitne jeden zo 4 outs?? nejake nazory?
hlupe pivo
toto som zahral tak zle, ze sa to normalne hanbim sem postovat. chcem vsak pocut nazory, ze co som s tym mal robit.
set alebo neset, to je tu otazka
nad tymto som si lamal hlavu este dlho. mal chlapec set? uprimne povedane, moj prvy instinkt bol SET! hned ako ma re-raisol na flope. chlapec je regular (31/15/23/5.0) mam na neho 160 ruk a limpcallne moj raise. s cim by to mohol tak robit? obvykle su to bud male pary, alebo mensie suited connectors. bol to podla vas dobry fold? ak ano, nemal som foldnut uz skor? na turne? alebo dokonca na flope?? alebo som sa radsej nemal hrat na Cunninghama a dorovnat to? help
ok to su vsetky ruky na dnes, mam este jednu question:
o par dni sa mi podari clearnut bonus na luckyace a rad by som sa poobzeral po inych hernach aby som rozsiril svoje moznosti. moje poziadavky su nasledovne:
1. moznost rakeback
2. dobry traffic
3. dostatok ryb na urovni nl50/nl100
4. dobre s'n'g turnaje (struktura, uroven hracov etc.) v rozsahu 10 - 30$
5. dobre MTT (struktura, uroven hracov) v rozsahu 10 - 30$
6. kompatibilne s holdem managerom bez nutnosti kupovat handgrabber
rad vyskusam aj viacero roznych herni, nemusi jedna zrovna vyhovovat vsetkym poziadavkam. cakam na odpovede, diky
- Mayday
Piatok 13teho
potom, ako som cez den trikozovi spominal, ze v piatok 13teho by sme asi radsej nemali hrat poker, som nepocuvol vlastnu radu a dal si session.
po prvej pol hodine, v ktorej som nechytil snad ani jednu ruku vidim, ze mam 77 pri stole. raisujem, niekto ma calluje OOP. flopujem set, chlapec checkuje, davam cbet, on check-raise. na chvilku sa zadumam a kedze nevidim na boarde ziadne draws, len callujem. turn prinasa flush draw, chlapec betuje do potu zhruba 3/4, pushujem all in, na co mi ukazuje KK, overpair. spokojne sa venujem ostatnym stolom a po par minutach sa pozeram na svoj graf daily winnings, ocakavajuc, ze budem uz nieco cez break even, na moje pocudovanie graf vyzera nasledovne:
pozeram si v history ruku:
http://www.handshark.org/?h=766229680
znechutene mrmlem, ze v piatok 13teho som fakt nemal hrat, vypinam poker a idem sa spolocensky vyzit do mesta
po prvej pol hodine, v ktorej som nechytil snad ani jednu ruku vidim, ze mam 77 pri stole. raisujem, niekto ma calluje OOP. flopujem set, chlapec checkuje, davam cbet, on check-raise. na chvilku sa zadumam a kedze nevidim na boarde ziadne draws, len callujem. turn prinasa flush draw, chlapec betuje do potu zhruba 3/4, pushujem all in, na co mi ukazuje KK, overpair. spokojne sa venujem ostatnym stolom a po par minutach sa pozeram na svoj graf daily winnings, ocakavajuc, ze budem uz nieco cez break even, na moje pocudovanie graf vyzera nasledovne:
pozeram si v history ruku:
http://www.handshark.org/?h=766229680
znechutene mrmlem, ze v piatok 13teho som fakt nemal hrat, vypinam poker a idem sa spolocensky vyzit do mesta
- Mayday
teoreticky ano, ale nefoldnut to nie je brutal chyba .. v 6maxe je flush proste nuts, aj ked vela horsich mat nemohol, ale tak moze sa tam ukazat tak casto s pair + draw, so setom a podobnymi blbostami, ze kym nemas superread, tak nic strasne sa so stackom 100BB +- nedeje.
EDIT: ak som mal na neho stats a bolo by to nieco fajne fishy s veeeelmi nizkym AF, tak sa to da foldnut, lebo vacsina jeho range Ta poraza a draw alebo par + draw by tak 90% casu nehral, hadam
-
dzejkej - Príspevky: 6539
- Založený: Nov 2008
- Poďakoval/li: 169 krát/302 krát
diky za odpoved. rozoberal som tuto ruku vcera aj s mojou lepsou polovickou a zhodli sme sa, ze po moj squeeze na flope je vsetko OK, divne to zacne byt potom, ako chlapec, ktori calloval povodneho raisera, ma minraisne. zahodit to nezahodim a aj ked to len callnem, pokial sa board nesparuje, alebo nedojde 4 flush karta, tak vsetky peniazky zrejme aj tak poputuju do potu.
inac mozem sa spytat, co znamena skratka "AF"? som este trochu noob v statistickych ukazovateloch.
jo a este nieco k mojej vcerajsej session:
FISH APOKALYPSA NA LUCKY ACE
priznam sa vam, mili ludia, ze tolko ryb pohromade som este v zivote nevidel. same stoly s VPIP 50, zamorene rybami so stats 65/5/whatever, callujucimi 3 bet na flope s A high (fakt). napriek tomu som zazil jazdu na husenkovej drahe ako uz davno nie a jedinou utechou tejto velkej variancie mi moze byt, ze bude z nej velky rakeback je to z casti zapricinene tym, ze rybami zamorene boli podla trikozu aj nl100 stoly, tak som sa tam vybral a bola to pravda, ale bolo tu jedno velke ale
tot moj graf za session:
nebyt tejto ruky, ktora je momentalne suverennym drzitelom trofeje za najvyssi net profit v mojej mladej (11K ruk) databaze, tak som v prdeli uplne.
cely vtip bol v tom, ze ked uz som aj nahodou mal nejaku slusnu ruku (na draws som mohol vcera uplne zabudnut, nechodili) tak ryba bud flopne nuts, alebo mu doskacu, pripadne ma udonkuje nejakym inym zabavnym necakanym sposobom a tak ked mi nevyjde ani squeeze, lebo rybe akurat vtedy musi dojst ruka, tak som nervozny a robim marginal calls.
ale co ma clovek robit pri zazitkoch ako su tento?
podotykam, ze superi vo VSETKYCH tychto rukach mali VPIP minimalne 50, vacsinou na urovni 60 - 70, PFR ziaden WTSD v astronomickych cislach...
no, tak uz som sa vyrozpraval, mozem pribalit este ruky, za ktore sponzorom vcerajsieho vecera srdecne dakujem, ako napr:
bluffcheckraise na turne s ziadnou fold equity
AA nesklamalo (btw vsimajte aky som vystraseny uz z tych ryb, ze river len checkujem behind na riveri a naozaj som mal na male )
spontanni sponzori
nie som si zrovna isty hodnotou mojho prispevku, ale nechce sa mi pisat nejake siahodlhe elaboraty so statistikami protihracov a rekonstrukciou mojich myslienkovych pochodov, ked mi zrejme aj tak nikto neodpise
edit: pripajam moj winnings graf na februar. vcelku pohoda, akurat ze poslednych 4K ruk som break even.
inac mozem sa spytat, co znamena skratka "AF"? som este trochu noob v statistickych ukazovateloch.
jo a este nieco k mojej vcerajsej session:
FISH APOKALYPSA NA LUCKY ACE
priznam sa vam, mili ludia, ze tolko ryb pohromade som este v zivote nevidel. same stoly s VPIP 50, zamorene rybami so stats 65/5/whatever, callujucimi 3 bet na flope s A high (fakt). napriek tomu som zazil jazdu na husenkovej drahe ako uz davno nie a jedinou utechou tejto velkej variancie mi moze byt, ze bude z nej velky rakeback je to z casti zapricinene tym, ze rybami zamorene boli podla trikozu aj nl100 stoly, tak som sa tam vybral a bola to pravda, ale bolo tu jedno velke ale
tot moj graf za session:
nebyt tejto ruky, ktora je momentalne suverennym drzitelom trofeje za najvyssi net profit v mojej mladej (11K ruk) databaze, tak som v prdeli uplne.
cely vtip bol v tom, ze ked uz som aj nahodou mal nejaku slusnu ruku (na draws som mohol vcera uplne zabudnut, nechodili) tak ryba bud flopne nuts, alebo mu doskacu, pripadne ma udonkuje nejakym inym zabavnym necakanym sposobom a tak ked mi nevyjde ani squeeze, lebo rybe akurat vtedy musi dojst ruka, tak som nervozny a robim marginal calls.
ale co ma clovek robit pri zazitkoch ako su tento?
podotykam, ze superi vo VSETKYCH tychto rukach mali VPIP minimalne 50, vacsinou na urovni 60 - 70, PFR ziaden WTSD v astronomickych cislach...
no, tak uz som sa vyrozpraval, mozem pribalit este ruky, za ktore sponzorom vcerajsieho vecera srdecne dakujem, ako napr:
bluffcheckraise na turne s ziadnou fold equity
AA nesklamalo (btw vsimajte aky som vystraseny uz z tych ryb, ze river len checkujem behind na riveri a naozaj som mal na male )
spontanni sponzori
nie som si zrovna isty hodnotou mojho prispevku, ale nechce sa mi pisat nejake siahodlhe elaboraty so statistikami protihracov a rekonstrukciou mojich myslienkovych pochodov, ked mi zrejme aj tak nikto neodpise
edit: pripajam moj winnings graf na februar. vcelku pohoda, akurat ze poslednych 4K ruk som break even.
- Mayday
vies pridat k tym grafom aj non-showdown plz?
-
Horsey7 - Príspevky: 2703
- Poďakoval/li: 38 krát/68 krát
Mayday napísal:inac mozem sa spytat, co znamena skratka "AF"? som este trochu noob v statistickych ukazovateloch.
aggression factor .. pomer betov a raisov k checkom a callom .. byva to zvycajne tretie cislo v holy trinity .. VPIP/PFR/AF
-
dzejkej - Príspevky: 6539
- Poďakoval/li: 169 krát/302 krát
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 12 hostí.