MS v hokeji 2009
Re: MS v hokeji 2009
Včera si chlapci radšej ani poriadne nezatrénovali (teda trochu iba 3 a 4 päťka), lebo šak presilovky nám išli a netrebalo niečo nacvičiť. Oslabenia hráme tiež super!
-
Hufelix - Príspevky: 332
- Založený: Nov 2007
- Poďakoval/li: 0 krát/0 krát
No jo, tak ako som cakal
- vlade
- Založený: Jan 2007
- Poďakoval/li: 246 krát/175 krát
jakemu sportu na slovensku sa da fandit este ? okrem vodneho slalomu , ktori robi 50ludi na svete.
Sirokeho praca sa nezaprie : proti majstrom sveta o sedem rokov neskor 1,15 kurz.
Sirokeho praca sa nezaprie : proti majstrom sveta o sedem rokov neskor 1,15 kurz.
-
buschle - Príspevky: 3094
- Založený: Jún 2007
- Poďakoval/li: 47 krát/133 krát
kym nevypadneme, tak sa asi v nasom hokeji nic nezmeni...
Rok co rok nam ubudaju hraci v NHL, rok co rok hrame stale vacsie a vacsie hovno na MS a to je presne vysledok vychovy mladeze na Slovensku...
Tu uz pomaly hraju hokej len synovia bohatych oteckov a takto to potom vyzera...
Posledne velke talenty, ktore slovensky mal boli myslim Hossa s Gaborikom a odvtedy dlho dlho nic....
az toho roku juniorska repre nieco uhrala, ale v porovnani s kanadskymi juniormi to je nieco strasne...
Pokial sa neudeje velka zmena v nasom hokeji, tak skor ci neskor vypadneme.... ((
Rok co rok nam ubudaju hraci v NHL, rok co rok hrame stale vacsie a vacsie hovno na MS a to je presne vysledok vychovy mladeze na Slovensku...
Tu uz pomaly hraju hokej len synovia bohatych oteckov a takto to potom vyzera...
Posledne velke talenty, ktore slovensky mal boli myslim Hossa s Gaborikom a odvtedy dlho dlho nic....
az toho roku juniorska repre nieco uhrala, ale v porovnani s kanadskymi juniormi to je nieco strasne...
Pokial sa neudeje velka zmena v nasom hokeji, tak skor ci neskor vypadneme.... ((
- marcoo12snv
- Založený: Apr 2009
- Poďakoval/li: 51 krát/18 krát
marcoo12snv napísal:kym nevypadneme, tak sa asi v nasom hokeji nic nezmeni...
Absolútny súhlas A to nemusíme pre porovnanie ísť ani za more. Stačí sa pozrieť na švajčiarsky hokej, ktorý ešte pred pár rokmi patril do suterénu A-kategórie a teraz pravidelne bojuje o účasť vo štvrťfinále.
Alebo také Maďarsko. Spomínam si ako sme s nimi hrali, myslím že v C-kategórii. Vtedy bol medzi nami výkonnostný rozdiel niekoľko tried. Dnes sme prakticky vyrovnaní súperi a bohužiaľ nie je to spôsobené len tým, že by sa maďarský hokej o toľko zlepšil
-
roche01 - Príspevky: 643
- Založený: Jan 2007
- Poďakoval/li: 7 krát/4 krát
MS v hokeji 2009
Obávam sa, že to neni problém len Širokého a spol. Podstatne väcsi problem je v koncepcii výchovy mladeže k športu v dobe online zabavy. Mnohé hokejové kluby aj možno majú podmienky ale nie sú schopné nájsť 20 chlapcov, ktorí by chodili na treningy. Mensie mestá sa musia dávať dokopy aby postavili jeden mládežnícky tím. Určite by sa k tomu lepšie vyjadrili odborníci s presnými číslami, ale kym pred 20 rokmi bol možný výber z xy chlapcov, dnes sa vybera s xy/10. A nie je to problem len problem hokeja, ale vsetkych sportov. Poviem príklad zo stolného tenisu, kým pred 10 rokmi, chodilo na celoslovenské bodovacie turnaje mládeže v kategórii ziacky 60 hráčok, tohto roku ich prislo na prvý z nich 9!
Väčšina detí je na telesnej výchove stale " ospravedlnená". 70% z nich nevylezie na tyc a nezabehne 12 minutovku. A to je chyba nie len státu ale aj rodičov. Už dvadsať rokov sa hovorí o nejednotnej koncepsii štátu k športu ale ani jedna vlada neurobila ani hovno. My radšej minieme xy miliárd " navyše" za predražený štadión v blave resp. na služby ala nastenkový tender, ako by sme mali dať pár posratých sto miliónov do škol, práve na aktivity ako medziškolské súťaže vo všetkých ročníkoch vo všetkých disciplínach počnúc vybíjanou a hokejom konciac. O dotáciách na plavecké a lyziarske kurzy ani nehovorím. Často chodí ta tieto "neopakovateľné" akcie 10% žiakov, lebo si to niektorí rodicia nemôžu dovoliť a častokrát sa musia úplne zrusiť, lebo ani v celom rocníku sa nenájde dostatok záujemcov. Atď, atď ...na poste nášho hokojevého prezidenta môže stáť aj Gretzky ale obávam sa, že z naším hokejom by extra zázraky nespravil. Nemýlte si ma, tej špiny, špinavej, ktorá má byť dávno v kriminále sa nemienim vôbec zastávať
Väčšina detí je na telesnej výchove stale " ospravedlnená". 70% z nich nevylezie na tyc a nezabehne 12 minutovku. A to je chyba nie len státu ale aj rodičov. Už dvadsať rokov sa hovorí o nejednotnej koncepsii štátu k športu ale ani jedna vlada neurobila ani hovno. My radšej minieme xy miliárd " navyše" za predražený štadión v blave resp. na služby ala nastenkový tender, ako by sme mali dať pár posratých sto miliónov do škol, práve na aktivity ako medziškolské súťaže vo všetkých ročníkoch vo všetkých disciplínach počnúc vybíjanou a hokejom konciac. O dotáciách na plavecké a lyziarske kurzy ani nehovorím. Často chodí ta tieto "neopakovateľné" akcie 10% žiakov, lebo si to niektorí rodicia nemôžu dovoliť a častokrát sa musia úplne zrusiť, lebo ani v celom rocníku sa nenájde dostatok záujemcov. Atď, atď ...na poste nášho hokojevého prezidenta môže stáť aj Gretzky ale obávam sa, že z naším hokejom by extra zázraky nespravil. Nemýlte si ma, tej špiny, špinavej, ktorá má byť dávno v kriminále sa nemienim vôbec zastávať
- scorpiorado
- Založený: Okt 2007
scorpiorado napísal:Obávam sa, že to neni problém len Širokého a spol. Podstatne väcsi problem je v koncepcii výchovy mladeže k športu v dobe online zabavy. Mnohé hokejové kluby aj možno majú podmienky ale nie sú schopné nájsť 20 chlapcov, ktorí by chodili na treningy. Mensie mestá sa musia dávať dokopy aby postavili jeden mládežnícky tím. Určite by sa k tomu lepšie vyjadrili odborníci s presnými číslami, ale kym pred 20 rokmi bol možný výber z xy chlapcov, dnes sa vybera s xy/10. A nie je to problem len problem hokeja, ale vsetkych sportov. Poviem príklad zo stolného tenisu, kým pred 10 rokmi, chodilo na celoslovenské bodovacie turnaje mládeže v kategórii ziacky 60 hráčok, tohto roku ich prislo na prvý z nich 9!
Kamarát ty si múdry, to ti ide aj ten poker tak dobre?
- pokerprofik
- Založený: Okt 2008
poerprofik
prepac ak to vyzeralo ako mudrovanie, len mam dvoch synov jeden 11/15 a par rokov som do sportu robil. uz budem ticho
- scorpiorado
- Založený: Okt 2007
Re: poerprofik
scorpiorado napísal:prepac ak to vyzeralo ako mudrovanie, len mam dvoch synov jeden 11/15 a par rokov som do sportu robil. uz budem ticho
-scorpi z neho si nic nerob...........
-myslim,ze mame aj malo stadionov,neviem ako je to teraz,ale ja som chodil v Ke do hokejovej skoly a v tom case trenovali napr. pripravkari casto o 5-6 tej rano,co je v dnesnej dobe nepredstavitelne,hlavne pre rodicov,ktori musia pracovat
-mal som tu cest vidiet par modernych stadionov v europe,a ked si to porovnam s tymi u nas ako napr. starucky zimak v BB,ci vo zvolene,alebo aj v blave tak je to katastrofa
-dalo by sa povedat,ze s tym co si napisal sa da len suhlasit,hokej tiez nie je najlacnejsi sport,a v dnesnych casoch pocitacov ma mladez ine zaujmy,ja si pamatam svojho casu,ked som prisiel zo skoly som zhodil tasku a isiel hrat vonku futbal a to som mal uz casto jeden trening za sebou a jeden pred sebou...........
-
palo1973 - Príspevky: 5199
- Založený: Máj 2008
- Poďakoval/li: 61 krát/219 krát
scorpiorado pekne si to zhodnotil, ja som to az do takeho sirokeho nerozoberal...
Vidim to sam na mojom bratovi...
je len o 4.5 roka mladsi...ale ja asi od svojich 4 rokov bohal po vonku s hokejkou alebo loptou, ked som bol starsi, tak to bolo ako kolega pisal vyssie, ze som casto mal za sebou 3x telesnu v skole, trening a ked som prisiel domov zobral som si hokejku a isiel som s kamosmi hrat hokej...
Moj brat pride zo skoly domov a prve co urobi je, ze si zapne PC a hraje sa hry...
tiez ked som vonku, tak vidim 13-15 rocne deti vonku na lavicke s cigaretou miesto na ihrisku s hokejkou...
Ale... ryba smrdi od hlavy...Siroky sa na to zhora pozera a pri jeho "moci" je to na zaplakanie, ze na to kasle, hold slovensky hokej ma to co chcel...
Co sa tyka vybavenia stadionov by som to az tak skepticky nevidel, kedze demitra, bondra a spol vyrastali na tych istych stadionoch co mame, jasne, ze to uz je pomaly odpad, ale na hokej to staci...
Skor by som videl problem v urovni trenerov ktory dorast trenuju... videl som treningy v SNV, v PP, dokonca aj v BB a ked som videl ako trenuju mlady kanadania, tak pri tom nase treningy vyzeraju ako 15min. prechadzka v parku...
Chce to kompletne zmenit system u nas a neurobi sa to asi dovtedy kym nevypadneme, hold snaz sa potom este dozijeme nejakej medaily za 10-20 rokov...
Vidim to sam na mojom bratovi...
je len o 4.5 roka mladsi...ale ja asi od svojich 4 rokov bohal po vonku s hokejkou alebo loptou, ked som bol starsi, tak to bolo ako kolega pisal vyssie, ze som casto mal za sebou 3x telesnu v skole, trening a ked som prisiel domov zobral som si hokejku a isiel som s kamosmi hrat hokej...
Moj brat pride zo skoly domov a prve co urobi je, ze si zapne PC a hraje sa hry...
tiez ked som vonku, tak vidim 13-15 rocne deti vonku na lavicke s cigaretou miesto na ihrisku s hokejkou...
Ale... ryba smrdi od hlavy...Siroky sa na to zhora pozera a pri jeho "moci" je to na zaplakanie, ze na to kasle, hold slovensky hokej ma to co chcel...
Co sa tyka vybavenia stadionov by som to az tak skepticky nevidel, kedze demitra, bondra a spol vyrastali na tych istych stadionoch co mame, jasne, ze to uz je pomaly odpad, ale na hokej to staci...
Skor by som videl problem v urovni trenerov ktory dorast trenuju... videl som treningy v SNV, v PP, dokonca aj v BB a ked som videl ako trenuju mlady kanadania, tak pri tom nase treningy vyzeraju ako 15min. prechadzka v parku...
Chce to kompletne zmenit system u nas a neurobi sa to asi dovtedy kym nevypadneme, hold snaz sa potom este dozijeme nejakej medaily za 10-20 rokov...
- marcoo12snv
- Založený: Apr 2009
- Poďakoval/li: 51 krát/18 krát
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 2 hostí.