moving up - lolofonov blog

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: lolofonov blog

Odoslaťod dzejkej 17 Sep 2009 17:43

tucniak napísal:mna uputalo, ze na 33J kde sam povies, ze board ho netriafa az tak casto potrebujes c/r jeho bet a otacat tym 77 co nema uplne odveci SD value na pure bluff..;)

Samotny check/raise si nemyslim, ze je zly. Aj ked je pocet ruk maly, ak som pochopil tie staty, tak by som sa naklonil na to, ze je jeho range wide.

Pri takom raise potrebujes tak od neho fold v 50% pripadoch a to folduje podla mna viac. No akonahle callne, tak turn je zly. Showdown value na flope proti loose fishke OOP je dost nedostatocna, ak si nie sme isty, co znamena od nej bet na viacerych streetoch. Ak by to bol typ supera "1 bet a kaslem na to", tak je to znacne lahsi check/call.
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod tucniak 17 Sep 2009 18:02

prekvapivo ale suhlasim;)
bez vyznamnejsich readov nas mozu ohrozit vselijake karty:)
och, som pan teoretik, lol
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod dzejkej 17 Sep 2009 18:12

tucniak napísal:ruku 4 by som asi do dvoch superov necbetoval mas v zasade len overs
ruku 5-c/r pot bet s TPNK mi tiez nepride optimalny-nafukujes pot s nie ppc rukou s ktorou nechces ist asi velmi na flope ai , ci?neviem, ake mal cbet tendencie(ako vela a ako casto)

Prave som tuto tucniakovi cez ICQ prelozil tie skarede tabulky nad rukami na staty a stacky a myslim, ze to zmeni nejake nazory :-D .
Obrázok používateľa
dzejkej

Odoslaťod lolofon 17 Sep 2009 19:19

Vdaka obom :-)

- skarede a chybne tabulky: Je to zadarmo, stale lepsie ako nic myslim... :) OK, nabuduce sa hecnem a prepisem to rucne :D

Btw akurat hram $1 speed $1k turnaj, 5 min levely, totalny masaker, average stack byva okolo 5 BB, po skutocnej haluzi (2x coniflip, 2x 40:60, 1x 30:70) sa pohybujem v prvej 5tke hracov momentalne 51/970... Este cez vikend sa mi podarilo vyhrat 11$ v new player lucky dollar (32 hracov, 1. miesto) a byt ITM v regular 1k GTD (oboje BI 1$)... V MTT mam zatial fakt haluz, tak uvidime, bavi ma to moc :lol2:
lolofon

Založený: Jún 2009
Poďakoval/li: 35 krát/14 krát

Odoslaťod lolofon 17 Sep 2009 19:38

Tak nakoniec 21. miesto za 5,50... Na konci mi vobec nechodili karty, zostalo mi 1,5 BB ked som bol na BB, BU pushuje s podobnym stackom, otocil 89s ja K5s, flop K8x turn brick river 8 :evil: Ostalo mi 2k na SB vsetci foldli ja J4o a BB AA :lol2:

Ale tento speed uz fakt nebudem hrat, chcel som to vyskusat, ale to si mozem radsej loto podat...
lolofon

Odoslaťod lolofon 27 Sep 2009 09:55

Tak za posledny tyzden sa toho moc neudialo, nemam cas hrat, odohral som ~1500 ruk zhruba -1 BI. Nechce sa mi postovat graf, kedze su opat 2 grafy na dvoch PC... Superov velmi pekne triafalo, hlavne gutshoty vs set, celkovo som podla mna v minuse co sa tyka setov, bud su absolutne nevyplatene alebo narazim do straight... Hral som este horsie ako priemerne, co je uz fakt co povedat, nejaky 1-2 BI som tak jemne aj odtiltil calldownom, ale aj ine spoty som zahral velmi zle. Tie, kde som si na 99% isty, ze som to hral absolutne, absolutne katastrofalne sem radsej nedam, skor take diskutabilne :)

1. MP 2 ma zhruba 55 BB vpip 31/10 AF 0.8 W$SD 29 WTSD 37 (59 hands)
Do riveru je to snad ok, tam som minul skoro cely time bank... Asi to ma byt fold vsak...

0.01/0.02 No-Limit Hold'em (9 handed)
Hand recorder used for this poker hand: PokerStrategy Elephant 0.67 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is BU with AObrázok, 7Obrázok
2 folds, MP1 calls $0.02, MP2 calls $0.02, 2 folds, Hero calls $0.02, SB calls $0.01, BB checks.

Flop: ($0.11) 3Obrázok, 7Obrázok, AObrázok (5 players)
SB checks, BB checks, MP1 checks, MP2 bets $0.05, Hero raises to $0.17, 3 folds, MP2 calls $0.12.

Turn: ($0.45) 9Obrázok (2 players)
MP2 checks, Hero bets $0.30, MP2 calls $0.30.

River: ($1.05) TObrázok (2 players)
MP2 raises $0.59 (All-In), Hero ?

Final Pot: $2.23

2.SB 84/24/4.3/43/19 (49 hands), BB 36/9/1.0/-/0 (11)
PF callujem s tym, ze mam position. Na flope je jasne, ze flush nema, z vlastnej skusenosti si myslim, ze najcastejsie tento push robia s Ax, ale nevylucujem ani set, 2 pary, FD...

0.01/0.02 No-Limit Hold'em (8 handed)
Hand recorder used for this poker hand: PokerStrategy Elephant 0.67 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is CO with QObrázok, AObrázok
4 folds, Hero raises to $0.08, BU folds, SB calls $0.07, BB raises to $0.14, Hero calls $0.06, SB calls $0.06.

Flop: ($0.42) 5Obrázok, 7Obrázok, AObrázok (3 players)
SB raises $3.30 (All-In), BB folds, Hero ?

3.CO je 12/9/0.7/75/57 (74)
Strasne sa snazim posunut mys na fold, ale nedokazal som to :o

0.01/0.02 No-Limit Hold'em (6 handed)

Preflop: Hero is MP3 with KObrázok, KObrázok
MP2 folds, Hero raises to $0.08, CO calls $0.08, 3 folds.

Flop: ($0.19) 2Obrázok, 5Obrázok, TObrázok (2 players)
Hero bets $0.12, CO calls $0.12.

Turn: ($0.43) 3Obrázok (2 players)
Hero bets $0.30, CO calls $0.30.

River: ($1.03) AObrázok (2 players)
Hero checks, CO bets $0.73, Hero calls $0.73.

Final Pot: $2.49

Mozno, ze pre vas su to jednoznacne situacie, ale pre mna asi nic nie je jednoznacne :) Asi by tam boli este aj dalsie zaujimave hands, ale zabudol som si ich znacit :( Dnes dam este nejake MTT aj CG...

:gl:
lolofon

Odoslaťod dzejkej 27 Sep 2009 10:32

1) Fold. Super ma AF 0.8 a jednak nedonkbluffuje zrovna casto a aj keby raz za rok ano, tak nie je moc veci, ktore ten river netrafil :). Horsiu ruku tam nevaluedonkuje taktiez takmer nikdy.

Ked si minal timebank, tak si si mal povedat, ze aky range tam ma a kolko z neho porazas. Ako si si ten call odvodonil? Aky range si mu dal?

2) Overbetuje 8x pot na mono flope a nemyslim si, ze je to ani co len priblizne vhodny spot na call s TPGK (a este bez FD). Aj keby tam mal nejake hlupy par + akykolvek spade, tak je to coinflip a dost casto tam bude mat silnejsie veci, proti ktorym mas 0-5 outov. Necakam, ze donkpushuje v min3bet pote do 2 ludi nieco, co je horsie ako par + draw.

3) AF 0.7. Ked neberies ohlad na staty, tak Ti ich ani netreba :). S takymi statmi tam ma preflop nieco, co trafilo set alebo TPTK alebo flush draw s dobrym Ax velmi casto. Ani jedno z toho neporazas, lebo na riveri ma bud set, top 2 pary alebo TP. Myslim, ze je supermalo FD, ktore netrafili a bluffuju a taktiez veci ako KTs, JTs na riveri happy checkne behind.
Obrázok používateľa
dzejkej

Odoslaťod lolofon 27 Sep 2009 13:03

Vsetky 3 ruky su vlastne o jednom z mojich mozno naj leakov, jednoducho neviem taketo "pekne" ruky v easy situaciach foldnut...

1. Nad cim som rozmyslal? Ze odkedy som tu, tak sa mi este nestalo, ze by niekto takto donkoval monster, ze vacsinou to je bluff alebo nejaka ina ruka (mozno sa mylim)... Tak som to tam proste dal... Mal A4o :D (viem, ze to neodobruje moj call)

3. Ako som uz kedysi spominal, ja zatial na stole nemam k dispozicii presne cisla, iba 4 kategorie (v pripade AF je to passive, semi-aggressive, agrresive a very agrresive). 0.7 je samozrejme passive, a passive ma na NL2 snad 80% hracov, takze to dost prehliadam... Ano, nepozeram moc na staty, budem sa to snazit zmenit...
lolofon

Odoslaťod dzejkej 27 Sep 2009 13:19

lolofon napísal:Vsetky 3 ruky su vlastne o jednom z mojich mozno naj leakov, jednoducho neviem taketo "pekne" ruky v easy situaciach foldnut...

To je najcastejsi problem - naucit sa foldovat :).

lolofon napísal:1. Nad cim som rozmyslal? Ze odkedy som tu, tak sa mi este nestalo, ze by niekto takto donkoval monster, ze vacsinou to je bluff alebo nejaka ina ruka (mozno sa mylim)... Tak som to tam proste dal... Mal A4o :D (viem, ze to neodobruje moj call)

Fakt sa Ti to nestalo? Mne sa na kazdom stakes stavalo, ze fishky pasivne drawuju OOP no problemo a ked hitnu, tak nadsene betuju. Nechapem ako sa To Tebe nemohloo stat? To Ta vsetky check/raisuju na riveri? :-D

Ja si myslim, ze bez readov to je naozaj stratovy call. Ked si ho uz urobil, treba si k hracovi povinne zaznamenat, ze je takehoto niecoho schopny - potom mozes jeho river callovat lahsie a Tvoj -EV call sa moze dlhodobo premietnut do +EV :).

Kazdopadne nauc sa foldovat, lebo to moze byt velmi velmi draha chyba.

Tiez zmen typ myslenia z "nikdy sa mi nestalo, ze by niekto donkoval monster" na "podla mna ma take a take mozne ruky a z toho porazam tolko a tolko a teda sa to oplati/neoplati callnut" :). Na NL2 mas rozne pestre fishky a kazdy pripad by si mal riesit osobitne na zaklade konkretnych informacii, ktore mas k dispozicii.
Obrázok používateľa
dzejkej

Odoslaťod lolofon 27 Sep 2009 14:04

Hm, vazne si nespominam, ze by mi niekto niekedy takto donkol dotiahnutu draw alebo nieco podobne, mozno sa mi to uz stalo a nespominam si, ale viac bolo urcite pripadov ked mal dotycny nieco uplne ine...

Budem sa snazit poucit sa :)
lolofon

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 20 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!