ako hrat proti all in superovi

Ak si neviete rady s niečím ohľadom pokru, opýtajte sa

Re: ako hrat proti all in superovi

Odoslaťod pegas1975x 03 Nov 2009 14:57

DevilMayCry napísal:hra proti takemuto maniakovi je podla mna jednoducha i ked dost casto frustrujuca......

Dakujem ze si mi poradil. A poradil si mi vobec?????
Tvoj prispevok je velmi prinosny. Nic si nepovedal.
Nabuduce ta poprosim aby si si tieto mudrosti nechal pre seba. Naco si to vobec pisal?
Obrázok používateľa
pegas1975x

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 53 krát/21 krát

Odoslaťod brano172 03 Nov 2009 15:05

Ale no pani, vsak klud. V podstate ti poradil => pojem jednoducha hra nie je nic urazlive. Znamena to len, ze treba hrat priamociaro, nic nevymyslat a dorovnat s dobrymi kartami.

Nie kazdy prispevok musi byt preplneny informaciami a analyzami, kazdy moze napisat co chce, pokial to nie je mimo temy.
brano172

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 0 krát/0 krát

Odoslaťod marcoo12snv 03 Nov 2009 15:07

pegas klud....
ked sa uz jedna o freeroll, tak bud to parkrat zagamblis s nim, alebo si pockat na dobru ruku a budes mat stastie, ja som hral vcera v noci na P*R-ku 250$ premium freeroll a prvych 10 min. som siel len all in, urobil som 13k chipov a az potom som zacal hrat, nakoniec som vypadol 11-ty na 2 pary ked si donk dorovnal 98o a dosla mu postupka na river, mimochodom som bol asi 4. v chipoch a chlapik bol chipleader, v normalnom turnaji by som to ale asi zahodil uz predflopom....
hold freeroll turnaje sa velmi nedaju porovnavat s klasickymi MTTckami...
marcoo12snv

Založený: Apr 2009
Poďakoval/li: 51 krát/18 krát

Odoslaťod roche01 03 Nov 2009 15:15

brano172 napísal: Znamena to len, ze treba hrat priamociaro, nic nevymyslat a dorovnat s dobrymi kartami.

Absolútny súhlas.

Aj keď to nie je presne v duchu toho, o čo išlo zakladateľovi tohto vlákna, ale mám aj ja jednu otázku, ktorá s témou allin súpera súvisí:
Často mám karty, ktoré vyzerajú na call súperovho allinu. A ja neviem, či callovať, či nie. Je mi jasné, že to závisí od množstva faktorov (stacky, fáza turnaja, image hráča, pozícia na hráča, na ostatných hráčov, klasika ICM apod.). O to mi však nejde. Ide mi však o to, ako určovať range súpera, s ktorými pushuje AI, pokiaľ mám na neho stats niekoľko desiatok rúk. Uvediem príklad:
SNG, blindy 100/200, ja na BB s 800, súper na SB s 780 chipsami, 5 hráčov ostáva. Súper má stats 10/5/0 z 60 odohraných rúk. Všetci fold, súper push AI, ja na ruke A9o.
Ako toto riešiť z hľadiska range, s ktorým súper potenciálne pushol? Asi pre mnohých triviálna záležitosť vzhľadom k fáze turnaja, výškam stackov, blindov atď. Ale ako určiť čo najoptimálnejší range súpera, o ktorom viem napr. len 10/5/0?
Dík za každý postreh.

P.S.: Túto partiu som skutočne cez víkend odohral, ale jej výsledok (hlavne, čo držal súper na ruke) postnem až neskôr, aby som neovplyvňoval nestranné posúdenie partie.
Obrázok používateľa
roche01

Založený: Jan 2007
Poďakoval/li: 7 krát/4 krát

Odoslaťod ropman 03 Nov 2009 15:28

na freerolloch sa nenaucis nic... ked uz, tak sa da aj na freerolloch vybudovat BR a kedze buy in nie je ziadny tak najlepsia metoda je otvorit si ich tak 100 naraz a davat stale all-in - cize robit vlasne to iste :) ale to uz podstatne rychlejsie zarobis kopanim kanalov, tak nvm ci hrat freerolly ma vobec nejaky zmysel :)
ropman

Založený: Júl 2008

Odoslaťod pegas1975x 03 Nov 2009 15:33

OK tak to napisem este inak.
Predstavme si turnaj kde je 500 hracov pri 50 stoloch. Na kazdom stole predpokladam 1 takeho all in maniaka. Ked by som aj zobral do uvahy ze za cely turnaj stretnem len 5 tak to je sakra tazke aby sa aspon 1 z 5 nepodarilo ma all in hrou vyradit. Aj keby som proti nim cakal na dobre karty a az potom ich dorovnal, stale sa stane ze pridu na stol uplne nezmyselne karty a super vyhra s trojicou 2,3,4.......
Prave toto ma stve. Som uplny amater ale snazim sa hrat poker a nie lotto,bingo. Nema predsa zmysel aby som 3 hodiny hral a snazil sa, a potom ma takyto all in maniak vyradi len preto ze ma nahranych 10,20,30 krat viac chipov ako ja a dovoli si hrat s cimkolvek.
Preco ma nahranych tolko chipov? Lebo mal stastie,par hracov vyradil a znasobil sa. Ja som zatial bojoval s jeho 1,2,3 kolegami all in maniakmi pri inych stoloch a cakal na dobre karty aby som vobec nieco mohol hrat. A po 2-3 hodinach vyletim na takom "maniakovi".
Kto hra alebo hral freerooly na expekte ten to myslim pozna velmi dobre: 1.hra pri stole urcite minimalne 1-2-3 all in. Ked sa podari tak ma maniak 2-3 nasobok zaciatocneho stavu a v dalsej hre moze urobit dalsi AI bez rizika ze vypadne.(Ak vypadne tak mu to jej jedno ved je to zadarmo). Ak mu aj dalsi jeho AI vyjde tak ma 5-6 nasobok chipov a moze pokracovat dalej v agresivnej hre. Potom je uz tazke ho zastavit.

Ja som len chcel nejake rozumne nazory a rady. Dakujem vsetkym ktory sa aspon snazili o nejaku logicku odpoved.
Obrázok používateľa
pegas1975x

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 53 krát/21 krát

Odoslaťod marcoo12snv 03 Nov 2009 15:45

pegas, vloz si aspon 30e na P*R, su tam regular MTT 1$-5$ denne pravidelne kazde 2-3 hodiny cca ak sa nemylim, je to lepsie ako freeroll a urcite sa na tom naucis lepsie hrat MTT ako na freerolle
marcoo12snv

Založený: Apr 2009
Poďakoval/li: 51 krát/18 krát

Odoslaťod brano172 03 Nov 2009 15:46

roche01: Spravne urcit range supera je najtazsia vec - hlavne preto, ze to je jediny faktor, ktory musime odhadnut. Ostatne veci ako stacky, blindy a pozicia su jasne dane. Range supera nie. Takze tu sa najviac uplatnia skusenosti. Stats by som velmi nebral do uvahy - je to mala vzorka a menia sa pocas turnaja (mozno to mas vyfiltrovane, neviem). Mozes to skusit takto: otvoris si wizarda, nastavis mu uzky range a postupne ho rozsirujes, az kym nenajdes range, pri ktorom je call ziskovy. Potom sa zamyslis, ci je super schopny pushovat tak siroko.

V tvojej situacii happy callujem bez rozmyslania. Myslim si, ze BvB pushuje dostatocne siroko a teda A9o je daleko pred jeho range. Som short (iba predpoklad, neuviedol si ostatne stacky), fold equity uz aj tak nebudem mat, takze nie je na co cakat.
brano172

Založený: Nov 2008

Odoslaťod palo1973 03 Nov 2009 16:07

-freerolly sa daju porovnat s rebuy low buy in mtt,ktore ja hravam,proste cakam na dobre karty,a snazim sa hrat len s jednym superom,lebo ak hras AK prooti 4rom tak si uz pf pozadu,cize trpezlivo cakaj a kludne dorovnaj all in nejakeho maniaka s parmi a vysokymi esami,bud mas DU alebo si out
Obrázok používateľa
palo1973

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 61 krát/219 krát

Odoslaťod DevilMayCry 05 Nov 2009 00:00

pegas1975x napísal:
Dakujem ze si mi poradil. A poradil si mi vobec?????
Tvoj prispevok je velmi prinosny. Nic si nepovedal.
Nabuduce ta poprosim aby si si tieto mudrosti nechal pre seba. Naco si to vobec pisal?

no neviem preco hned take utocne slova ale budiz...... jednoduche a frustrujuce znamena len tolko ze proti takemu typkovi si pockas na slusnu kartu tak ako si to urobil ale kludne mozes callovat aj slabsie karty nez si mal s ktorymi budes aj tak casto vo vyhode.......frustrujuce znamena akurat ten faktor stastia pritomny v pokri kedy ta taka fishka porazi s uplne nezmyselno kartou....ja myslim ze pri troche fantazie sa to dalo vycitat aj z tych par slov....
predtym ti skusenejsi borci kvalitne poradili......takze ja som to len tak zhodnotil......
Obrázok používateľa
DevilMayCry

Založený: Aug 2007
Poďakoval/li: 59 krát/107 krát

Predchádzajúca

Naspäť na Otázky začiatočníkov

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 8 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!