brano172 napísal: Znamena to len, ze treba hrat priamociaro, nic nevymyslat a dorovnat s dobrymi kartami.
Absolútny súhlas.
Aj keď to nie je presne v duchu toho, o čo išlo zakladateľovi tohto vlákna, ale mám aj ja jednu otázku, ktorá s témou allin súpera súvisí:
Často mám karty, ktoré vyzerajú na call súperovho allinu. A ja neviem, či callovať, či nie. Je mi jasné, že to závisí od množstva faktorov (stacky, fáza turnaja, image hráča, pozícia na hráča, na ostatných hráčov, klasika ICM apod.). O to mi však nejde. Ide mi však o to, ako určovať range súpera, s ktorými pushuje AI, pokiaľ mám na neho stats niekoľko desiatok rúk. Uvediem príklad:
SNG, blindy 100/200, ja na BB s 800, súper na SB s 780 chipsami, 5 hráčov ostáva. Súper má stats 10/5/0 z 60 odohraných rúk. Všetci fold, súper push AI, ja na ruke A9o.
Ako toto riešiť z hľadiska range, s ktorým súper potenciálne pushol? Asi pre mnohých triviálna záležitosť vzhľadom k fáze turnaja, výškam stackov, blindov atď. Ale ako určiť čo najoptimálnejší range súpera, o ktorom viem napr. len 10/5/0?
Dík za každý postreh.
P.S.: Túto partiu som skutočne cez víkend odohral, ale jej výsledok (hlavne, čo držal súper na ruke) postnem až neskôr, aby som neovplyvňoval nestranné posúdenie partie.