dzejkej napísal:Horsey7 napísal:Mayday napísal:pardon. neviem ci na statoch ryby moc zalezi. reg = 23/19/3.0, UTG raise 20 (nulove positional awareness, mam na neho cez 5K ruk), 3bet 9%, 4bet range 2.6%.
preco nulove positional awareness? raisoval z BTN 10% ruk?
Nejak Ti po navrate z dovolenky nerozumiem . Ma celkove PFR +- rovnake ako UTG PFR, preto si asi vsade raisuje viacmenej rovnako. Akych 10% na BTN?
presne tak ako hovori dzejkej. on ma PFR z kazdej pozicie rovnake...cize je mu absolutne jedno z ktorej pozicie raisuje.
diky za feedback chlapi, zase som sa nieco priucil asi sem budem take ruky hadzat castejsie, nech som nuteny sa co najcastejsie konfrontovat s tym, ze som ryba
chcem vam nieco ukazat. ocakavam, ze sa dockam odpovedi ako "prestan byt paranoidny", alebo "radsej studuj a nezaoberaj sa takymito hovadinami", ale to nevadi. dufam, ze aspom jeden z vas sa nad tym zamysli, lebo mne to prislo ako zaujimava vec, ktora mi mozno nieco moze povedat o mojej hre. takze tu to je:
najprv zopar grafov.
Historicke winnings (t.j. od marca 2009 a nl25 po dnesok na nl100) chyba tam takmer cely september/oktober, t.j. asi 90K ruk a 2000$ winnings.
historicke winnings na nl100 (zase tam chyba ten september/oktober)
winnings na nl100 s AA:
winnings na nl100 s KK:
winnings na nl100 s QQ:
winnings na nl100 s AKs:
winnings na nl100 s AKo: (tento vyzera obzvlast fishy)
vsimli ste si nieco?
vsetky grafy konkretnych ruk rastu po rovnaky moment (niekde okolo ruky 400) urcitym tempom a relativne konzistentne. potom nastava zlom a zacinaju rast pomalsim tempom, mozno polovicnym, alebo aj menej a je to sposobene predovsetkym nizsimi showdown winnings. tento trend je zachovany po cely zvysok grafu. je to vzorka ruk 120K.
v prvom rade: je 120K ruk dostatocne velka vzorka ruk, z ktore mozeme analyzovat tendencie? ja myslim, ze ano. ocenim ine nazory na vec, s vysvetlenim samozrejme
dalej: co toto moze znamenat? moja prva intuicia bola samozrejme zvalit to na varianciu. ale dosiel som k zaveru, ze lepsie je hladat chybu v hre, tam kde je variancia, ako hladat varianciu tam, kde je chyba v hre. takze s prezumpciou viny som sa vybral hladat chyby v hre. ale predtym sa chcem spytat: mysli si niekto, ze toto moze byt sposobene cisto iba varianciou?
tak teda, co to moze znamenat? ja som vcera nad tym dlho dumal a prisiel som na niekolko moznych vysvetleni, z ktorych sa mi vsak najviac pozdava nasledovne:
- zo zaciatku som na nl100 mal hotrun, ako vidiet na grafe nl100 winnings. nieco z toho hotrunu tvorila urcite pozitivna variancia. dalsiu cast mohol podla mna tvorit fakt, ze som bol na nl100 novy a teda regovia ma nemali este okukaneho a nevedeli ako hram. vzhladom na to, ze si musim priznat, ze hram dost straight forward TAG ABC poker (s kopcom leakov), myslim, ze nie je pre zmyslajuceho rega velky problem prisposobit sa mojej hre a exploitovat ju. ako aj casto mam pocit, ze robia, predovsetkym v 3bet potoch, kde som casto strateny, ked callnu moj cbet. ale to uz odbacam od temy.
mne tieto grafy hovoria, ze musim dost seriozne prerobit svoju hru. zapchat leaky, to je jasne, tie som zacal hladat vcera a nasiel som ich veru neurekom. ale mal by som asi popracovat aj na tom, aby ma regovia tolko neexploitovali, lebo myslim, ze tam mi vo forme padajucej redline uchadza velmi velka value.
nejake nazory?