Beer015: cesta k pokrovemu osvieteniu

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: Utrpenie maleho piva

Odoslaťod Mayday 15 Dec 2009 15:22

dzejkej napísal:
Horsey7 napísal:
Mayday napísal:pardon. neviem ci na statoch ryby moc zalezi. reg = 23/19/3.0, UTG raise 20 (nulove positional awareness, mam na neho cez 5K ruk), 3bet 9%, 4bet range 2.6%.

preco nulove positional awareness? raisoval z BTN 10% ruk? :)

Nejak Ti po navrate z dovolenky nerozumiem :-D. Ma celkove PFR +- rovnake ako UTG PFR, preto si asi vsade raisuje viacmenej rovnako. Akych 10% na BTN? :-D

presne tak ako hovori dzejkej. on ma PFR z kazdej pozicie rovnake...cize je mu absolutne jedno z ktorej pozicie raisuje.

diky za feedback chlapi, zase som sa nieco priucil :) asi sem budem take ruky hadzat castejsie, nech som nuteny sa co najcastejsie konfrontovat s tym, ze som ryba :fish:

chcem vam nieco ukazat. ocakavam, ze sa dockam odpovedi ako "prestan byt paranoidny", alebo "radsej studuj a nezaoberaj sa takymito hovadinami", ale to nevadi. dufam, ze aspom jeden z vas sa nad tym zamysli, lebo mne to prislo ako zaujimava vec, ktora mi mozno nieco moze povedat o mojej hre. takze tu to je:

najprv zopar grafov.

Historicke winnings (t.j. od marca 2009 a nl25 po dnesok na nl100) chyba tam takmer cely september/oktober, t.j. asi 90K ruk a 2000$ winnings.

Obrázok

historicke winnings na nl100 (zase tam chyba ten september/oktober)

Obrázok

winnings na nl100 s AA:

Obrázok

winnings na nl100 s KK:

Obrázok

winnings na nl100 s QQ:

Obrázok

winnings na nl100 s AKs:

Obrázok

winnings na nl100 s AKo: (tento vyzera obzvlast fishy)

Obrázok

vsimli ste si nieco?

vsetky grafy konkretnych ruk rastu po rovnaky moment (niekde okolo ruky 400) urcitym tempom a relativne konzistentne. potom nastava zlom a zacinaju rast pomalsim tempom, mozno polovicnym, alebo aj menej a je to sposobene predovsetkym nizsimi showdown winnings. tento trend je zachovany po cely zvysok grafu. je to vzorka ruk 120K.

v prvom rade: je 120K ruk dostatocne velka vzorka ruk, z ktore mozeme analyzovat tendencie? ja myslim, ze ano. ocenim ine nazory na vec, s vysvetlenim samozrejme :)

dalej: co toto moze znamenat? moja prva intuicia bola samozrejme zvalit to na varianciu. ale dosiel som k zaveru, ze lepsie je hladat chybu v hre, tam kde je variancia, ako hladat varianciu tam, kde je chyba v hre. takze s prezumpciou viny som sa vybral hladat chyby v hre. ale predtym sa chcem spytat: mysli si niekto, ze toto moze byt sposobene cisto iba varianciou?

tak teda, co to moze znamenat? ja som vcera nad tym dlho dumal a prisiel som na niekolko moznych vysvetleni, z ktorych sa mi vsak najviac pozdava nasledovne:

- zo zaciatku som na nl100 mal hotrun, ako vidiet na grafe nl100 winnings. nieco z toho hotrunu tvorila urcite pozitivna variancia. dalsiu cast mohol podla mna tvorit fakt, ze som bol na nl100 novy a teda regovia ma nemali este okukaneho a nevedeli ako hram. vzhladom na to, ze si musim priznat, ze hram dost straight forward TAG ABC poker (s kopcom leakov), myslim, ze nie je pre zmyslajuceho rega velky problem prisposobit sa mojej hre a exploitovat ju. ako aj casto mam pocit, ze robia, predovsetkym v 3bet potoch, kde som casto strateny, ked callnu moj cbet. ale to uz odbacam od temy.

mne tieto grafy hovoria, ze musim dost seriozne prerobit svoju hru. zapchat leaky, to je jasne, tie som zacal hladat vcera a nasiel som ich veru neurekom. ale mal by som asi popracovat aj na tom, aby ma regovia tolko neexploitovali, lebo myslim, ze tam mi vo forme padajucej redline uchadza velmi velka value.

nejake nazory?
Mayday

Založený: Jan 2009
Poďakoval/li: 31 krát/24 krát

Odoslaťod dzejkej 15 Dec 2009 15:37

1) Mozno po skonceni hotrunu a v b/e obdobi prestal tak dokladne tahat value s tymi rukami betovanim/raisovanim, lebo si sa bal top superovho range?
2) Regovia si vsimli, ze si nitka a uz tolko nepreplacali :-D.
3) A aby som ta nesklamal .. Prestan byt paranoidny! Radsej studuj a nezaoberaj sa takymito hovadinami! :angel:
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod Mayday 15 Dec 2009 15:41

dzejkej napísal:1) Mozno po skonceni hotrunu a v b/e obdobi prestal tak dokladne tahat value s tymi rukami betovanim/raisovanim, lebo si sa bal top superovho range?

toto ma tiez napadlo, lebo viem, ze tu mam velky leak. nevaluebetujem dostatocne casto ani dostatocne thin. a presne ako hovoris, zlaknem sa vrchu superovho rangeu a cuvnem. velky problem u mna. tam kde niekto tiltuje tak, ze spewuje stacky, tak ja tiltujem tak, ze som paranoidny a kazdemu vsetko uverim. mas nejake odporucanie na video/knihu/clanok, ktore by sa zaoberali s extrahovanim value, predovsetkym na riveri?

a k 3) cim inym je takato analyza, ako holistickou studiou vlastnej hry? ;)
Mayday

Odoslaťod dzejkej 15 Dec 2009 15:48

Mayday napísal:mas nejake odporucanie na video/knihu/clanok, ktore by sa zaoberali s extrahovanim value, predovsetkym na riveri?

To je problem vela ludi a aj moj. Teda ja si myslim, ze viem thin valuebetovat a valueraisovat vseobecne, ale ak mam zlu session, tak mam tendencie trosku v tych spotoch stracat. No nemyslim si, ze to poriesi zazracne video/kniha/clanok. Ty mas uz vedomosti a skusenosti, aby si vedel urcit nejaky ten superov range a ci je ten bet okej, treba sa len naucit ziskat sebaistotu a nebat sa o tie peniaze (vlastne iba blindy a buy-iny!). Mozno by mohol pomoct nejaky ten vylet na nizsie stakes v ramci oddychu a trosku sa tam "vyblaznit" a otukat ziskavanim thin value. Tiez treba hrat, hrat a rozmyslat na tom riveri - na kazdom riveri sa zastav, nadychni a premysli si, ako tam ziskat najviac value (idealne na kazdom streete). No a dalsia vec je popritom sledovat nejake LAG videa a trosku nasat atmosferu :-D.
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod Mayday 15 Dec 2009 15:55

dzejkej napísal:
Mayday napísal:mas nejake odporucanie na video/knihu/clanok, ktore by sa zaoberali s extrahovanim value, predovsetkym na riveri?

To je problem vela ludi a aj moj. Teda ja si myslim, ze viem thin valuebetovat a valueraisovat vseobecne, ale ak mam zlu session, tak mam tendencie trosku v tych spotoch stracat. No nemyslim si, ze to poriesi zazracne video/kniha/clanok. Ty mas uz vedomosti a skusenosti, aby si vedel urcit nejaky ten superov range a ci je ten bet okej, treba sa len naucit ziskat sebaistotu a nebat sa o tie peniaze (vlastne iba blindy a buy-iny!). Mozno by mohol pomoct nejaky ten vylet na nizsie stakes v ramci oddychu a trosku sa tam "vyblaznit" a otukat ziskavanim thin value. Tiez treba hrat, hrat a rozmyslat na tom riveri - na kazdom riveri sa zastav, nadychni a premysli si, ako tam ziskat najviac value (idealne na kazdom streete). No a dalsia vec je popritom sledovat nejake LAG videa a trosku nasat atmosferu :-D.

to znie ako dobry plan.

vcera som hral asi hodku 2 stoly nl100 bez HUDu a bola to zaujimava skusenost. asi to budem robit castejsie, mozno sposobom, ze si dam 4 stoly nl50 a budem sa sustredit prave na toto: analyza rangeov supera a extrahovanie value.

dalsia vec, s ktorou zapasim, ale lepsi sa to IMO je moja redline. tam vidim problem v tom, ze malo check-raisujem, malo raisujem flop cbety IP, turn check-raise ako bluff robim naozaj zriedkakedy, malo davam 2 barrely a vo vseobecnosti hram trosku moc pasivne po flope. co samozrejme sposobuje to, ze moje velke ruky nie su tak casto preplatene. ako vravim, myslim, ze sa to lepsi, lebo uz dokazem mat dni, ako vcerajsok napr:

Obrázok

redline ma posluchala a poslucha coraz castejsie. berem to ako znak, ze som na spravnej ceste, lebo naozaj som zacal viacej vykonavat tie aktivity, ktore som spominal :)
Mayday

Odoslaťod tucniak 15 Dec 2009 18:08

ja len tak vseobecne- ono je to o etape evolucie ako hraca-redline si zlepsis presne tym, co si napisal, ale musis na to hladat vhodnych superov-cize hlavne weak tight 'abc' regov, ktori ti budu skladat na 2brly, nebudu pokracovat ak im raisnes cbety ip pripadne sa nechaju floatovat all day long na A27Tr kde cbetnu lebo ved to je ppc board na cbet a turn c.foldnu all day long :)
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod Mayday 15 Dec 2009 20:14

tucniak napísal:ja len tak vseobecne- ono je to o etape evolucie ako hraca-redline si zlepsis presne tym, co si napisal, ale musis na to hladat vhodnych superov-cize hlavne weak tight 'abc' regov, ktori ti budu skladat na 2brly, nebudu pokracovat ak im raisnes cbety ip pripadne sa nechaju floatovat all day long na A27Tr kde cbetnu lebo ved to je ppc board na cbet a turn c.foldnu all day long :)

cize inymi slovami mam hladat hracov, ktory hraju ako ja a naucit sa ich exploitovat :lol2: ale plne s tebou suhlasim a chcem sa na to sustredit.
Mayday

Odoslaťod tucniak 15 Dec 2009 20:31

no, v zasade ano:)
tvojim cielom je hladat ziskove situacie-tak ako fish calling station exploitujes valuebetovanim, takehoto weaktighta mozes zase inak-vieme ako..tak isto ako aggro maniakovi ceknes nuts/minbetnes na induce bluffu-teoriu vsetci vieme staci sa na to zamerat a pouzivat.

problem su potom lepsi hraci ktori si za ciel vyberu nas-to ofc stazuje hru a zvysuje variance-bud sa do nich pustis co v dlhom obdobi tak ci tak budes musiet alebo si proste pre/odsadnes:)

ale ako nie je prijemne mat za sebou dobreho aggro hraca ktory ta 3betuje, sqzuje, flatuje, bluffraisuje atd:)..a presne o tom to je, vacsina weaktigthov potom bude 'prestane hrat uplne' co ti dava ich value a ryby su tvoje, alebo sa adjustuje zle ako pisal JK

make your opponents to make mistakes!!!! hawk
Obrázok používateľa
tucniak

Odoslaťod Mayday 15 Dec 2009 20:36

tucniak napísal:no, v zasade ano:)
tvojim cielom je hladat ziskove situacie-tak ako fish calling station exploitujes valuebetovanim, takehoto weaktighta mozes zase inak-vieme ako..tak isto ako aggro maniakovi ceknes nuts/minbetnes na induce bluffu-teoriu vsetci vieme staci sa na to zamerat a pouzivat.

problem su potom lepsi hraci ktori si za ciel vyberu nas-to ofc stazuje hru a zvysuje variance-bud sa do nich pustis co v dlhom obdobi tak ci tak budes musiet alebo si proste pre/odsadnes:)

ale ako nie je prijemne mat za sebou dobreho aggro hraca ktory ta 3betuje, sqzuje, flatuje, bluffraisuje atd:)..a presne o tom to je, vacsina weaktigthov potom bude 'prestane hrat uplne' co ti dava ich value a ryby su tvoje, alebo sa adjustuje zle ako pisal JK

make your opponents to make mistakes!!!! hawk

mudro pises a suhlasim s tym, co si napisal. a myslim, ze presne aj toto oddeluje autopilot ABC TAG regov, ktori si vygrindia nejaky maly profit na small/midstakes od hracov, ktori naozaj zaziaria a zahviezdia. proste zrno od pliev to oddeluje a myslim, ze nie je tazke vidiet preco: vyzaduje si to permanentny fokus na hru, odosobnenie sa od vysledkov, hlboke studium vlastnej hry aj protihracov a gule aplikovat to vsetko v praxi...nelahka uloha. ale o com by to bolo, keby to nebol challenge? :)
Mayday

Odoslaťod tucniak 15 Dec 2009 20:38

o ho...... :tucniak:
Obrázok používateľa
tucniak

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 3 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!