Beer015: cesta k pokrovemu osvieteniu
Re: Beer015: cesta k pokrovemu osvieteniu
ak chces 4bet bluffovat a chces mat rovnaky sizing for value aj ako bluff tak musis davat pri 100BB stackoch menej - standard je okolo 1/4 stacku teda 25BB
ak das viac tak budes dostavat prilis dobre pot odds na dorovnanie ked super 5betne allin
otazka je
a. chces niekedy 4bet bluffovat? (is overrated imo - tableselection rules)
b. zalezi na tom aby si mal rovnaky sizing for value a ako bluff? (nie som isty pri velkom mnozstve hracov)
ak na jednu z otazok je odpoved nie tak mozes kludne dalej 4betovat viac ako tretinu stacku lebo to robis vzdy for value a ak by si bluffoval budes mat nizsi sizing
ak das viac tak budes dostavat prilis dobre pot odds na dorovnanie ked super 5betne allin
otazka je
b. zalezi na tom aby si mal rovnaky sizing for value a ako bluff? (nie som isty pri velkom mnozstve hracov)
ak na jednu z otazok je odpoved nie tak mozes kludne dalej 4betovat viac ako tretinu stacku lebo to robis vzdy for value a ak by si bluffoval budes mat nizsi sizing
-
yegon - Príspevky: 8010
- Založený: Júl 2007
- Poďakoval/li: 18 krát/900 krát
yegon napísal:ak chces 4bet bluffovat a chces mat rovnaky sizing for value aj ako bluff tak musis davat pri 100BB stackoch menej - standard je okolo 1/4 stacku teda 25BB
otazka je
LOL NIT ITT
-
w4444x - Príspevky: 2473
- Založený: Jún 2007
- Poďakoval/li: 9 krát/64 krát
Mayday napísal:ked chcem 4betovat light proti nejakemu hracovi, chcem ho do toho spotu dostat co najlacnejsie, aby nasledny fold na jeho push ma stal co najmenej penazi.
No vidis. Si to vystihol . 4bet bluffovat tretinu stacku a moc fit nie je. Si pozeral asi malo videii z NL400+ .
-
dzejkej - Príspevky: 6539
- Založený: Nov 2008
- Poďakoval/li: 169 krát/302 krát
tak ja hram nl100 a vacsinu casu 4betujem for value. 4betujem light len ked ma regulari 3betuju light a vtedy tomu prisposobim aj velkost mojho raiseu. toto nebol jeden z tych pripadov, pri stole som nebol dlho a myslim, ze toto bol moj prvy 4bet, takze na betsizingu IMO tak velmi nezalezi, kedze to bolo for value.
vsimol som si, ze velmi casto, ked sem postnem nejaku ruku a spytam sa na nieco ohladom nej, tak mi nikto neda odpoved na moju otazku, ale skonci to pri debate o niecom, co sa toho vobec netykalo a nebolo to pre danu ruku dolezite. Teda ak nema nikto co povedat k hre toho regulara, tak navrhujem, aby sme debatu o betsizingu ukoncili.
vsimol som si, ze velmi casto, ked sem postnem nejaku ruku a spytam sa na nieco ohladom nej, tak mi nikto neda odpoved na moju otazku, ale skonci to pri debate o niecom, co sa toho vobec netykalo a nebolo to pre danu ruku dolezite. Teda ak nema nikto co povedat k hre toho regulara, tak navrhujem, aby sme debatu o betsizingu ukoncili.
- Mayday
- Založený: Jan 2009
- Poďakoval/li: 31 krát/24 krát
Mayday napísal:tak ja hram nl100 a vacsinu casu 4betujem for value. 4betujem light len ked ma regulari 3betuju light a vtedy tomu prisposobim aj velkost mojho raiseu.
prosim, este ja chcem!
takze hras si session, 4betujes takto huge, zacnu ta regovia 3betovat light a ty teda upravis sizing a zacnes 4betovat menej?
sorry ale WAT LOLZ???
a k ruke-ten ryansky je pomerne dost loose vymeteny akoze reg, mne uz tiez calloval 3bet s nejakym AJ crapom alebo takym cimsi-proste ho pwnuj for value..
a ano, proti nemu je aj huge 4bet v pohode a nikdy nebluffuj, ocividne sa nevzdava:)
Mayday napísal:vsimol som si, ze velmi casto, ked sem postnem nejaku ruku a spytam sa na nieco ohladom nej, tak mi nikto neda odpoved na moju otazku, ale skonci to pri debate o niecom, co sa toho vobec netykalo a nebolo to pre danu ruku dolezite.
za toto by som bol dost rad byt tebou a silne sa idem donutit rozbehnut vlastny blog, lebo odhalis aj chyby, ktore sam nevidis a nie len tie, na ktore sa pytas
Mayday napísal:Teda ak nema nikto co povedat k hre toho regulara, tak navrhujem, aby sme debatu o betsizingu ukoncili..
k tomuto no comment-snazili sa ti naznacit ze hra regulara je v tomto pripade retardovana a pointovali nieco ovela dolezitejsie imo-obvzlast divne je ze ti 4bet sizing bol vysvetlovany uz pri tej session co si postoval s trikom-nielenze si nereagoval ale zrejme si to ani necital
a nevenujme sa ti teda ..uz ta osvecuje?
Naposledy upravil tucniak dňa 22 Dec 2009 01:20, celkovo upravené 2 krát.
-
tucniak - Príspevky: 3742
- Založený: Mar 2008
- Poďakoval/li: 139 krát/205 krát
Mayday napísal:vsimol som si, ze velmi casto, ked sem postnem nejaku ruku a spytam sa na nieco ohladom nej, tak mi nikto neda odpoved na moju otazku, ale skonci to pri debate o niecom, co sa toho vobec netykalo a nebolo to pre danu ruku dolezite. Teda ak nema nikto co povedat k hre toho regulara, tak navrhujem, aby sme debatu o betsizingu ukoncili.
Tolko o ceste za pokrovym osvietenim. Pred chvilou si pokladal investovanie 1/3 stacku za vhodnu velkost 4bet bluffu.. Pisat nieco k tomu je urcite uzitocnejsie ako oplakavat bad beat.
Pindat na to, ze ludia reaguju na Tvoje ruky a snazia sa poradit a diskutovat, pricom Ty zrovna v tomto aktivny v inych blogoch nie si .. Tak to je kvalitka .
Have fun here!
-
dzejkej - Príspevky: 6539
- Založený: Nov 2008
- Poďakoval/li: 169 krát/302 krát
ja si myslim, ze diskusia o 4bete bola celkom uzitocna..
taktiez nechapem co proti tomu mas, skorej by si mal byt vdacni, ale ok..
taktiez nechapem co proti tomu mas, skorej by si mal byt vdacni, ale ok..
- koumacik
- Založený: Dec 2009
- Poďakoval/li: 0 krát/0 krát
ja mam ten blby pocit, ze tu je akysi defaultny sum v komunikacii. akoby ste si casto vysvetlovali moje slova inac ako ich myslim, alebo sa mi to mozno len zda.
nech je to akokolvek, som rad, ze mi pisete do blogu s vasimi postrehmi a radami, urcite v tom pokracujte. btw diskusia o betsizingu po session s trikozom ziadna neprebehla. iba tucniak sa toho letmo dotkol a to bolo cele.
ked teda chcete debatu o betsizingu, tak tu je:
podme po poriadku. kukam sa teraz smerom k tucniakovi a k dzejkejovi, ale ktokolvek iny nech sa kludne prida.
sadas si teda za stol na nl100 na LA. pozeras sa, vidis nejake fishky, nejakych regov. predpokladam, ze na regov mame read (z toho ze ich vidame casto), ci su schopni 3bet light. zacneme teda rozmyslat o nasej strategii. dochadzame k zaveru, ze v arzenali by sme mali mat aj 4bet light. volime teda mensiu velkost 4betu t.j. ked nas standard 3.5bbs raise raisne reg IP na 12bbs, raisujeme na (tu doplnte cislo prosim).
nevyhoda tejto strategie v tom, ze sa casto dockame call 4bet (alebo som jediny, ktoremu sa to stava pravidelne?) a ked sme napr. betovali for value AK (standard spot) a netriafame, sme OOP a superov range je silny (obvykle to vidam regov robievat s QQ/JJ, obcas z nepochopitelnych dovodov AK alebo nieco od veci ako v ruke, ktoru som postol) a co robime? aky adjustment?
zaujimala by ma jedna vec. naozaj si myslite, ze regovia na LA davaju pozor na to, ci raisnem 4bet OOP na 30bbs alebo na 35bbs? VY davate pozor? viete mi povedate, ktory reg 4betuje light a preto na mensiu sumu a ktoreho 4betting range je cisto len premium hands?
este jeden comment pre tucniaka: prosim, nedomyslaj si veci, nerobi to dobre pri komunikacii. ja som nikdy nepovedal, ze upravim 4bet size potom ako ma regovia zacnu 3betovat light. upravim ho ked si sadam k stolu a vidim tam regov, o ktorych viem, ze maju vo zvyku 3betovat light. Chcem ta este poprosit, aby si si nabuduce odpustil posmesne commenty, nerad by som take nieco mal v blogu, dakujem.
tolko k tomu. mam tu este jeden spot na diskusiu:
Pacific $100.00 No Limit Hold'em - 3 players - View hand 436021
The Official DeucesCracked.com Hand History Converter
jcc10 (BTN): $88.32
Hero (SB): $125.05
letzrolturtl (BB): $147.11
Pre Flop: ($1.50) Hero is SB with Q K
1 fold, Hero raises to $3, letzrolturtl calls $2
super je standard TAG 19/16/2.3
Flop: ($6.00) K Q 2 (2 players)
Hero bets $5.00, letzrolturtl calls $5
standard
Turn: ($16.00) 7 (2 players)
Hero checks, letzrolturtl bets $12.00, Hero calls $12
tu mi pride c/call ako dobra volba, kedze sme v BvB situacii a regovia v nich velmi lubia floatovat. check ma teda indukovat bluff jeho air ruk (ktore by bet obv vyfoldoval). na druhej strane prichadzame o value od Kx mozno Qx ruk, inac tam nevidim nic moc s cim by nas mohol callovat a co porazame.
River: ($40.00) T (2 players)
Hero checks, letzrolturtl bets $29.00, Hero folds
tu fakt neviem. 2 barrel ako bluff potom co som c/call turn? predstavit si to viem, ale ze ci je tento konkretny hrac toho schopny, fakt neviem, read nemam. moze valuebetovat nieco co porazame? mozno K10, Q10. AJ z jeho rangeu pravdepodobne mozem vylucit. ostava J9, 22, 77 a flush. aj betsizing vyzera dost ako valuebet. robim chybu, ked foldujem?
Final Pot: $40.00
letzrolturtl wins $29.00
(Rake: $2.00)
koniec hlasenia.
nech je to akokolvek, som rad, ze mi pisete do blogu s vasimi postrehmi a radami, urcite v tom pokracujte. btw diskusia o betsizingu po session s trikozom ziadna neprebehla. iba tucniak sa toho letmo dotkol a to bolo cele.
ked teda chcete debatu o betsizingu, tak tu je:
podme po poriadku. kukam sa teraz smerom k tucniakovi a k dzejkejovi, ale ktokolvek iny nech sa kludne prida.
sadas si teda za stol na nl100 na LA. pozeras sa, vidis nejake fishky, nejakych regov. predpokladam, ze na regov mame read (z toho ze ich vidame casto), ci su schopni 3bet light. zacneme teda rozmyslat o nasej strategii. dochadzame k zaveru, ze v arzenali by sme mali mat aj 4bet light. volime teda mensiu velkost 4betu t.j. ked nas standard 3.5bbs raise raisne reg IP na 12bbs, raisujeme na (tu doplnte cislo prosim).
nevyhoda tejto strategie v tom, ze sa casto dockame call 4bet (alebo som jediny, ktoremu sa to stava pravidelne?) a ked sme napr. betovali for value AK (standard spot) a netriafame, sme OOP a superov range je silny (obvykle to vidam regov robievat s QQ/JJ, obcas z nepochopitelnych dovodov AK alebo nieco od veci ako v ruke, ktoru som postol) a co robime? aky adjustment?
zaujimala by ma jedna vec. naozaj si myslite, ze regovia na LA davaju pozor na to, ci raisnem 4bet OOP na 30bbs alebo na 35bbs? VY davate pozor? viete mi povedate, ktory reg 4betuje light a preto na mensiu sumu a ktoreho 4betting range je cisto len premium hands?
este jeden comment pre tucniaka: prosim, nedomyslaj si veci, nerobi to dobre pri komunikacii. ja som nikdy nepovedal, ze upravim 4bet size potom ako ma regovia zacnu 3betovat light. upravim ho ked si sadam k stolu a vidim tam regov, o ktorych viem, ze maju vo zvyku 3betovat light. Chcem ta este poprosit, aby si si nabuduce odpustil posmesne commenty, nerad by som take nieco mal v blogu, dakujem.
tolko k tomu. mam tu este jeden spot na diskusiu:
Pacific $100.00 No Limit Hold'em - 3 players - View hand 436021
The Official DeucesCracked.com Hand History Converter
jcc10 (BTN): $88.32
Hero (SB): $125.05
letzrolturtl (BB): $147.11
Pre Flop: ($1.50) Hero is SB with Q K
1 fold, Hero raises to $3, letzrolturtl calls $2
super je standard TAG 19/16/2.3
Flop: ($6.00) K Q 2 (2 players)
Hero bets $5.00, letzrolturtl calls $5
standard
Turn: ($16.00) 7 (2 players)
Hero checks, letzrolturtl bets $12.00, Hero calls $12
tu mi pride c/call ako dobra volba, kedze sme v BvB situacii a regovia v nich velmi lubia floatovat. check ma teda indukovat bluff jeho air ruk (ktore by bet obv vyfoldoval). na druhej strane prichadzame o value od Kx mozno Qx ruk, inac tam nevidim nic moc s cim by nas mohol callovat a co porazame.
River: ($40.00) T (2 players)
tu fakt neviem. 2 barrel ako bluff potom co som c/call turn? predstavit si to viem, ale ze ci je tento konkretny hrac toho schopny, fakt neviem, read nemam. moze valuebetovat nieco co porazame? mozno K10, Q10. AJ z jeho rangeu pravdepodobne mozem vylucit. ostava J9, 22, 77 a flush. aj betsizing vyzera dost ako valuebet. robim chybu, ked foldujem?
Final Pot: $40.00
letzrolturtl wins $29.00
(Rake: $2.00)
koniec hlasenia.
- Mayday
- Založený: Jan 2009
- Poďakoval/li: 31 krát/24 krát
volime teda mensiu velkost 4betu t.j. ked nas standard 3.5bbs raise raisne reg IP na 12bbs, raisujeme na (tu doplnte cislo prosim
25bb
ak nas len dorovna tak sa svet nezruti, so 100BB stackmi skoro nikdy nebudem cbetovat vo 4b pote - ci som trafil alebo nie cize nie je to spot kde by ma mohol nejak zazracne ziskovo vybluffovat ak mam missnute AK
tu fakt neviem. 2 barrel ako bluff potom co som c/call turn? predstavit si to viem, ale ze ci je tento konkretny hrac toho schopny
na 95% toho schopny nie je
-
w4444x napísal:yegon napísal:ak chces 4bet bluffovat a chces mat rovnaky sizing for value aj ako bluff tak musis davat pri 100BB stackoch menej - standard je okolo 1/4 stacku teda 25BB
otazka je
LOL NIT ITT
ako casto 4b bluffujes? 1-2x za 1000 ruk? oproti tomu ine metody ako exploitovat light 3betterov pouzivas 20-30x castejsie cize su ovela dolezitejsie. Myslim ze ak na NL100 nebudes 4bet bluffovat vobec tak o nic neprichadzas hlavne ak nebudes 4betovat ani AA/KK proti light 3betom a budes s nimi trappovat cize nepotrebujes 4betovat casto aby si ziskal action pre silne ruky
-
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 3 hostí.