yakuzov blog - cesta samuraja

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: yakuzov blog - cesta samuraja

Odoslaťod SadPraetor 15 Jan 2010 16:01

Trosku doplnim Chlpa k tym statistikam a ako citat tie cisla, statistiky su pre 6max, ako vidim to hravas

pocet ruk - 10 ruk ti pri statistikach nepovie nic, takych 50 ti povie zhruba info o VPIP/PFR, nad 100 uz dava orientacne udaje o vsetkom preflop, a nejake udaje na flope ako CBET, menit sa uz potom velmi nebudu, ale cim viac tym lepsie, pre Second barell, Check raise by si potreboval asi 1,5k ruk na hraca aby to malo vypovednu hodnotu

aggression - aky je agresivny, cisla nad 2 uz je agresivnejsi hrac, bude aktivny, raisovat, 3betovat, a je to i znak toho ze bluffuje v niektorych spotoch, obcas ked mas ruku mozes mu prenechat aktivitu, pri niekom kto je pasivny a ma tento udaj pod 1 budes musiet mat otaze v rukach a betovat a tahat value ty, lebo on to neurobi

preflop statistiky
VPIP - nad 30 uz smrdi rybacinou
PFR - cim nizzsi PFR, a cim vecsi je rozdiel medzi VPIP a PFR tym je to slabsi hrac, ak ma PFR nejakych 4 tak to raisuje nejake TT+, AQ+ takze je citelny, vies lahsie urcit co tam ma
3bet - ak je u hraca nizsi je to pre teba lepsie, ak ma 3bet nejake 2, tak vies ze to bude robit iba KK+, obcas QQ/AK, a vies ze mu mas ist z cesty ak nemas ruku, tiez vies ze ta asi 3betom nebude bluffovat
optimal nemusi byt - fold to 3bet - ak ma vysoky PFR a vysoky fold to 3bet, tak nanho mozes byt pred flopom agresivnejsi, taka dodatocna informacia

flop statistiky
CBET - hrac raisoval pred flopom, a na flope pokracuje v tlaku, ak je toto cislo nad 75-80 (?? skusenejsi hraci nech opravia) tak betuje i v hromade pripadov ked ho netrafilo
Fold to CBET - ak ma nizky, tak ta bude callovat, nema moc velky vyznam robit CBET ak ta netrafilo, nemas drawy a pod ak ti to zlozi iba v 25% pripadov - taka calling station, nebetuj ak nemas, tahaj value ak si trafil

rovnake moze byt pre second barrel, a fold to second barrel, co je na turne, ale na to potrebujes velku vzorku ruk, a my slabsi hraci z tychto cisel nevieme az tak vytazit, takze to asi zatial nepotrebujes

Went to showdown - medzi 20 az 30 je ok, nad 30 je to dost loose hrac, ktory polezie na showdown aj so slabsimi kartami, ak ma pod 20, tak dost casto zahadzuje i slusne karty (v tejto oblasti az tak jasno nemam mozno skusenejsi hrac povie viac)
Won at showdown - okolo 40 je ok cislo - povie ti ci to vie hrat, ci lezie na showdown s dobrymi kartami, a vyhrava

Won when saw flop - videl flop a vyhral ho, ci uz pot zobral CBETom, agresiou alebo na showdowne, cislo 40 a vyssie ukazuje na agresivneho hraca, nemusis mat tuto statistiku, nie je taka dolezita

Steal - kolko stealuje SB a BB, z pozicie CO, BTN, SB, ak ma moznost, cisla okolo 30 su ok- nad 30 uz to robi moc casto a na 3bet zlozi, ak je to nizke tak fajn, nebude ti kradnut blindy
Fold BB to steal - kolko krat zlozi BB ak stealujes, ak ho ma povedzme 80, tak to mozes skusat s velkou skalou ruk, lebo nebude bojovat a necha ta ukradnut jeho blind, naopak, ak je tam nejakych 30 tak to uz nie moc na steal so slabymi rukami
existuje aj fold SB to steal, ale ten byva vyssi nez Fold BB to steal, takze ti staci tato statistika Fold BB to steal

Check raise - ci rad toto robi, ak to je nad 20-25 tak velmi casto bude i bluffovat, a i ked si v pozicii tak si rozmysli ci budes robit CBET ak ta netrafilo, lebo vies ze bude asi check raisovat, pocet ruk nanho musi byt cez 1k urcite aby to malo vypovednu hodnotu

taky reg vyzera 21 VPIP/ 17 PFR/ 5 3bet napr
fish 39/4/0
crazy hrac 50 /40/31 a pod
nit 15/11/2 (velmi tight)

a Holdem je lepsi
Obrázok používateľa
SadPraetor

Založený: Apr 2009
Poďakoval/li: 1 krát/7 krát

Odoslaťod yakuzaaaa 15 Jan 2010 16:12

Sad PRAETOR a CHLPO - ste prvi co maju u mna pivo.. dikes borci za rady, vazne si to cenim...
yakuzaaaa

Založený: Jan 2010
Poďakoval/li: 0 krát/0 krát

Odoslaťod SadPraetor 15 Jan 2010 16:23

Napadlo ma este.... stiahni si Pokerstove (ak ho uz nemas)... je to freeware, normalne to nahod do googlu, maly program, trosku sa s nim pohraj, dost pomoze uvedomit si ake cisla reprezentuju aku range, hodnotu karat a pod
Obrázok používateľa
SadPraetor

Odoslaťod yakuzaaaa 18 Jan 2010 10:14

caute..

no po vikende zase raz prisiel pondelok a mne sa v praci ako vzdy este sniva o tom, ako by som najradsej lezal v posteli, asi o hodinu vstal, spravil kavu a siel si zahrat... vikend bol narocny - bola oslava, zurka, dlho bolo, alkoholovalo sa, frajerka si pytala svoju dan a poker siel na chvilu bokom. tak vsetky GL v novom week :gl:

Obrázok

este podakovanie chalanom, ze mi pomohli v HM - cez vikend som vsak moc casu nemal na prestudovanie, jedine, ze som si ho stiahol, zacal s nim hravat, ako snazim sa aby som VPIP a PFR v pohode, ale neviem question na Vas - zatial sa mi zda, ze vzdy ked otvorim stol akoby statistika zacala odznovu - je to tak ok ?? resp. zacnem hrat nejaky stol a statistiky je na 0.. som myslel, ze sa statistiky scitavaju z history hand ...
yakuzaaaa

Odoslaťod SadPraetor 18 Jan 2010 10:58

Nie defaultne je nastavene aby ti zobrazoval statistiku za celu hand history ktoru mas na hraca
jedinemu komu rata statistiky samostatne vzdy znovu a znovu pre kazdy stol zvlast, si ty, a to z dovodu ze z nich si mozes overit ako hras na jednotlivych stoloch aky mas image, povedzme ze prisadnes a mas heater, karty chodia, flop ta triafa, a zrazu ti tam po 20 rukach svieti 34/28/12 takze vies ze ta stol vnima ako blazniveho agresivneho hraca, co mozes vyuzit, ked budes mat ruku tak ti ju nebudu verit
Obrázok používateľa
SadPraetor

Odoslaťod yakuzaaaa 19 Jan 2010 09:23

SEVAS BORCI...

ak niekto moze k HM - maly problemos (mozno :D ):

mam zapnuty HM, hram dva - tri stoly, statistiky sa v pohodke zobrazuju na kazdeho hraca, ale vcera som mal problem, ze ked si okienko so statistikami na hraca chcem presunut na jednom stole, tak sa mi automaticky paralelne posuva aj statistika hraca sediaceho na rovnakom mieste na druhom stole.. neviete co by to mohlo znamenat, resp. ako to zrusit ?? skusal som vsetko mozne a nicht..

+ srry mozno este nie som zbehly, ale mozem sa spytat: ked narazite na nejakeho gamera, ktora ma slusne vysoky VPIP/PFR (co ja viem 50/12), ako na nho hrate ?? Agression ma dajme tomu v norme, moc nepouziva 3BET, maximalne da niekedy C-BET... hrate na nho skor tight a dobrymi kartami ho spapate, alebo agresivitou tlacite ?? calling station je tak 50/50, nie vzdy sa drzi az na river, ale ked sa tam uz dostane ukaze Q-2 :o ...

DANKE SEUN ZA INFO...
yakuzaaaa

Odoslaťod yakuzaaaa 19 Jan 2010 09:41

vcera som mal jednu hru, v ktorej by som sa chcel troska zamysliet kedy je spravne zahodit.. nemam convertor (asi dostanem v praci discp. nap. - snazil som sa otvorit asi 3 kon. a vzdy mi to zakaze a ked vela x toto vypise, moze si to vsimnut IT u nas a som v prdke :shock: )

no ale k hre, neviem ci som ju zahral vhery good, ale aj tak by som chcel pocut nazor:
NL 10, 6 players

BTN: $9
SB: $11
HERO BB: $ 16
UTG: $8
MP: $7
CO: $10

stol taky pohodkovy, ziadne extra vykyvy.

Pre Flop: ($0.45) Hero is BB with Ah-Qh
UTG fold, MP calls, CO calls, BTN calls, SB fold, Hero raises to $0.30, MP calls, CO calls, BTN calls

Flop: ($1.65) 7d As Ks (4 players)
Hero bets 1,20 , MP calls, CO fold, BTN fold
(chcel som vytlacit zbytok sveta a neviem A-K som vtedy neveril nikomu, mozno nejake flash draw, pripadne A-x)

Turn: ($4.05) 4 (2 players)
Hero checks, UTG bets $3.80, Hero ????

tu som si uz myslel, ze som asi pozadu, ze bud chytil A-4 alebo ma A-7, flash draw by takto nepushoval, tu mal byt asi FOLD, v kazdom pripade co uz ja debilne asi, ale klikam na CALL..

River: ($11.65) 3 (2 players)
Hero checks, UTG all in, Hero calls

hero shows A-Q
UTG shows 7-7 - wins

ako osobne si myslim, ze som mal foldovat uz po TURNE, ale neveril som, ze tam chytil set... ako mojim asi naj. problemom je vediet zahodit, sety ma vzdy potopia skoro total, lebo takmer vzdy tam hrac da slow play, ja mam na stole A, ked mam napr. A-K (niekedy aj 2 pairs) a to sa mi hooodne tazko zahadzuje... ako riesite VY ? na chalana som nemal stats, nevedel som ani s cim ide do hry..
yakuzaaaa

Odoslaťod SadPraetor 19 Jan 2010 11:13

Holdem neviem... nenapada ma

Na tu fish, mas nanho poziciu? on na teba? zvysok stola? su agresivny hraci, snazia sa hrat s rybou, izolovat ju, alebo su tight nehraju vela, alebo su to tiez ryby? zahadzuje na 3bet? na raise? alebo je to vzdy limp call, vzdy a vzdy

Proti rybe skus hrat vela potov najme s vysokymi kartami, broadway, AT+, KT+, QT+, JT+, zalezi od pozicie a stola, a tiez bacha s tymi nizsimi, ale tieto raisuj pred flopom, izolujes fish, a budujes pot s kartami ktore maju proti rybe dobru hratelnost. Mas totiz sancu ze trafis top par povedzme s QJ, ale ryba ti kludne odcalluje aj s Q7, zasadne sa im paci akekolvek eso, king, alebo qeena, na kickera nepozeraju, takze mozes tahat value s predpokladom ze kicker je lepsi. To iste plati pre overpairy k boardu, je pravdepodobne ze si lepsi.

Na rybu/calling station nema vyznam vymyslat, check raisovat, alebo nanho tlacit, a uz vobec nie bluffovat, proste traf a tahaj value. Ak mas nizky par, raisoval si pred flopom, a ste s rybou na flope kde su same overcarty ktore by mohli ju trafit, napr KQ9 tak necebetuj, ak je pasivny, dost casto si budes moct pozriet dalsie streety. Nerozhadzuj peniaze, a nesnas sa proti nemu zobrat pot cistou agresiou.

Do all inu tlac ruky 2pary a vyssie, ruky ako Top par a overpair sa mi ukazalo ako nie prilis vhodne tlacit, len tahaj value v rozumenj miere, su to strasny luckeri
vcerajsia hra ruka AK vs K4 na boarde 894K, samozrejme ze som tvrdo raisoval pred flopom, aj CBET na flope, callol ma pred flopom s trash hand, a check/callol CBET s button parom...

Ruky ako Ax vo farbe, suited connectors, su hratelne, nebyvaju velmi agresivny, a spravny sizebettin im nic nehovori, casto budu min betovat do teba, takze kludne za minbet si pozri dalsiu kartu i s gutshotom, predpoklad je ze ked nahodou trafis tak aj nieco preplatia, drz sa hesla lacny flop, lacny draw, tahaj value ked trafis, nesnaz sa prilis raisovat drawy, snazit sa ho vytlacit z potu, malokedy to pusti, pojde minimalne po river, potom sa rozhodne co a ako

Tak nejak sa ja drzim tejto strategie a da sa to uhrat, a pametaj ze so slusnymi kartami sa snaz rybu izolovat raisom, at tam nie ste 3ja, z toho jeden tvoj super agresivny TAG, to by si sa dostal do tazkosti, ryba je velmi tazko citelna, lebo ma siroku range, a je pasivna, iba calluje nevymysla na nejake check raisy, preto ju je tazko urcit na nejaku ruku. Skor hras na svoje dobre karty a s citom odhadnut kde asi proti nemu stojis.
Obrázok používateľa
SadPraetor

Odoslaťod mr_kaktus 19 Jan 2010 12:10

k tej hre:

turn jednoznacne bet, zaplati ti kopec horsieho - Ax, Kx, FD, nejaky GS, na raise (ktory by na 99% nasledoval) fold.
s TPGK proti random fish je najlepsia line betovat kazdu ulicu kym nie si raisnuty,
turn c/c je strasne fishy line.

co sa tyka toho HM niekde v options sa to da na 1000% nastavit ale musel by som to vidiet lebo takto si to uz nepamatam.
Obrázok používateľa
mr_kaktus

Založený: Aug 2008
Poďakoval/li: 67 krát/61 krát

Odoslaťod Chlpo1989 19 Jan 2010 12:17

HM ->options->hud options->player preferences->fix my stats positions v dolnej liste
aspon tak to funguje v small stakes
Obrázok používateľa
Chlpo1989

Založený: Okt 2009
Poďakoval/li: 37 krát/235 krát

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 33 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!