Ok Yegon (a ostatní klaňajúci sa online božstvu), začínam ťa mať mierne v zuboch. Keďže sa stále tváriš, že nevieš o čom píšem, tak ti to napíšem tvojou rečou a snáď to konečne pochopíš. Keďže vy majstri sveta v pokri máte také obrovské databázy, tak by ma fakt zaujímalo niekoľko štatistík.
Ak niekto urobí nasledovné štatistiky a dokáže to naozaj číslami, tak možno online pokru silno pomôže alebo ho prípadne uplne pochová:
1. Ako často chodia silné karty (top 20-30 hand). Porovnanie viacerých herní a porovnanie s live.
2. Ako často sa dostávajú silné karty do konfrontácie. Porovnanie viacerých herní a porovnanie s live.
3. Ako často príde bad beat runner, runner. Porovnanie viacerých herní a porovnanie s live.
4. Ako často prehrá shortstack proti silnému stacku s lepšou rukou. Porovnanie viacerých herní a porovnanie s live.
5. Ako často prehrá shortstack s oveľa lepšou rukou tesne pred peniazmi so silným stackom. Porovnanie viacerých herní a porovnanie s live.
6. Ako často chodia rovnaké karty hneď za sebou len v iných odtieňoch farby. Porovnanie viacerých herní a porovnanie s live.
Tieto porovnania samostatne pre CG, MTT atď.
TOTO je to o čom píšem a nie o tom koľkokrát vyhrá AA proti 33 a podobne. OK? To ma nezaujíma.
A ešte niečo. Ak by bol človek maximálny matematický a štatistický génius, tak by bolo veľmi zaujímavé zistiť, či by nedokázal vytvoriť nejaký program, ktorý by dokázal na zaklade určitých anomálii (ak sa naozaj vyskytujú) štatistikách danej herne upozorňovať, v určitých situáciach na riziko prehry alebo prípadne na obrovskú možnosť víťazstva v danej hre.
Inak vôbec by ma neprekvapilo, ak tieto anomálie naozaj existujú, že niekto niečo také už vytvoril
Herne samozrejme priebežne svoj softvér updatujú, tak na uváženie teraz okrem toho zostáva, že aký časový úsek z danej HH brať, pretože ak herne počas updatovania softvéru zmenili aj určité anomálie, tak možno štatistický výsledok nebude presný alebo presnejšie povedané správny. Tých ALE je samozrejme oveľa viac. Ak sa niekto rozhodne tento rozsiahly prieskum vykonať, tak budem rád nápomocný s mojími nápadmi. Bude potrebná dostatočne veľká vzorka HH a aj od dostatočne veľkého počtu hráčov danej herne.
Teraz ma nemôžete obviniť, že som nedal konštruktívne otázky. Škoda, že ja naozaj nemám čas daný prieskum vytvoriť. Je to podľa mňa naozaj zaujímavý nápad a snáď sa niekomu zapáči. Bola by potom sranda si pozrieť výsledky. Najväčšia sranda by bola, keby naozaj daný prieskum objavil obrovské anomálie v niektorej herni. By ma zaujímalo ako by na daný prieskum herňa reagovala a či by za určitý (pravdepodobne dosť veľký) finančný obnos nebola ochotná prieskum pochovať