Keso26 pokrovy blog

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: Keso26 pokrovy blog

Odoslaťod palo1973 01 Nov 2009 11:14

-sry opt vyhras tazko,lebo hram aj ja :fish:
Obrázok používateľa
palo1973

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 61 krát/219 krát

Odoslaťod yegon 01 Nov 2009 11:45

palo1973 napísal:-sry opt vyhras tazko,lebo hram aj ja :fish:

teba obv diskvalifikuju :)
Obrázok používateľa
yegon

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

Odoslaťod keso26 07 Feb 2010 17:51

Nieco pre hladosov :) ..upozornenie: fotky su len v slabom rozliseni fotene mobilom, co je trosku skoda.

..dnes sme sa boli najest v jednej novej restike no a kedze sme boli mega spokojny, rozhodol som sa s vami o tento gurmansky zazitok podelit. Podnik sa nachadza po michalskou branou s nazvom Rambla.

Vynimocnost tekto restiky je v ich odlisnom style gastronomie od klasickych restauracii. Ale pekne po poriadku. Stol sme si rezervovali na 12h (rezervacia je potrebna, kedze podnik je velmi oblubeny), pri vchode nas uvital personal, postaral sa o nase kabaty a odviedol nas k prestretemu stolu, kde nas cakala ponuka menu.

DSC00080.JPG
DSC00080.JPG (271.05 ) Zobrazená 3794 krát

Kedze to z fotky nie je prilis vidiet, tak napisem o co ide :) ..skratka, vyberiete si ci chcete jedla len zo salatoveho baru, alebo aj grilovane pochutky, zaplatite len pausal a jete do prasknutia kolko vladzete :D Na vyber su moznosti:

€6,90 tepas & salat lunch menu
€9,90 tepas & salat & grill lunch menu
€6,90 kids lunch menu
free baby lunch menu (deti do 4 rokov)

..objednali sme si teda moznost cislo 2 kedze s nami neboli ziadny vegetariani, deti ani kojenci :D a dostali sme napojovy listok. Z neho som si vybral tango red rose punch. Je to horuci alkoholicky napoj (ingrediencie si uz presne napamatam, ale bol tam napr. biely rum), ktory sa serviruje s narezanou chilly paprickou, ktorou sa potrie okraj pohara a tak sa to pije. Chuti to FANTASTICKY! :)

Hned ako nam priniesli napoje, tak sme si to namierili rovno k salatovemu baru. Len velmi tazko sa z neho dalo nieco vybrat na jeden tanier, pretoze vyborne v nom bolo uplne vsetko, to ale velmi nevadi, kedze jest mozeme do prasknutia, hehe :) ..boli v nom napriklad grilovane baklazany, mozarella s paradajkami, mini omeletky so zemiakmi, zelene grilovane fazulky s piniovymi orieskami, salat s chobotniciek, rucola, kukurica, zeleny salat s velkymi krutonmi (opecene kocky chleba) a parmezanom, grilovane cibulky, lososovy tatarak, proste same uzasne veci a k nim niekolko netradicnych dresingov. Priloha k tymto dobrotam boli chrunkamve cerstve minibagetky a take funny chlebove posuchy.

Prisli sme k stolu a hody mohli zacat :D Funguje to tu tak, ze kazdu chvilu nosia casnici cerstvo ugrilovane dobroty a pytaju sa, ci nam mozu nalozit a to po cely cas navsetvy restauracie, proste baller :) ..aby som nezabudol, kazdy sme dostali karticku, ktora bola z jednej strany zelena a znamena, ze sme hladny a casnici nam mozu ponukat vsetko co okolo nosia (vsimnite si, co robi toreador na obrazku :) )

DSC00082.JPG
DSC00082.JPG (89.35 ) Zobrazená 3694 krát

alebo cervena, co znamena, chcem si chvilu oddychnut :)

DSC00083.JPG
DSC00083.JPG (92.63 ) Zobrazená 3681 krát

Dali sme si zelenu a mohlo sa nosit na stol :) ..neviem, ci na nieco nezabudnem, ale ochutnali sme grilovane marinovane rebierka, grilovaneho kalamara, smazeneho kalamara, kuracie kridelka v BBC omacke, kebab, losos v citronovej omacke, 2 druhy klobasok (nie take, na ake sme zvyknuty ale nejake mexicke/spanielske), paella, kuracie prsia so zazvorom a sladkym chilly a este kde co ine, co bola asi tak polovica celej ponuky no a nestihli (rozumej nevladali sme :) ) napriklad krevety, jahnacie kotletky, grilovana chobotnica a ine.

Atmosfera je tam vyborna, personal paradny, zdrzali sme sa 3 hodinky a odchadzali sme s velmi dobrym pocitom navyse do prasknutia roznymi dobrotami vykrmeny :)

Silno doporucujem! :beer:

Za tento príspevok od keso26 poďakovali :
tomm
Obrázok používateľa
keso26

Založený: Mar 2007
Poďakoval/li: 58 krát/90 krát

Odoslaťod dzejkej 07 Feb 2010 18:01

Ocuvaj, tak tu phat phuckeri chudnu (podaktori :-D) a Ty tu vypisujes o "zjedz kolko vladzes" a klobaskach? Keby si nebol mod, tak Ta instabanujem! :-D

Ale znie to dobre!
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod Bossanowa 07 Feb 2010 18:10

Dokonala reklama! :D To je nieco pre mna: poriadne sa natlacit morskymi potvorami. Urcite pojdem skusit :good:
Bossanowa

Založený: Feb 2010
Poďakoval/li: 4 krát/3 krát

Odoslaťod APminer 07 Feb 2010 18:43

:good:

něco podobne maji čiňane - byl jsem u nich v Manchesteru - tam muzes jist co chces, kolik chces a maji to rozdelene podle denni doby a od 5,50 Libry - my meli za 8,50
v cene je ovoce, zakusky a jen piti si kupujes samostatne
my jsme zacali jist prave od krevetek :)
Obrázok používateľa
APminer

Založený: Jan 2007
Poďakoval/li: 178 krát/100 krát

Odoslaťod palo1973 07 Feb 2010 19:44

-restika na tento sposob je aj v prahe,karticku som neotocil.........

http://www.ambi.cz/ambi_brasiliero2_menu_eng.php
Obrázok používateľa
palo1973

Odoslaťod keso26 02 Aug 2010 08:37

Taliansko , palmova riviera = fail, este sa mi nestalo aby som z dovolenky zutekal o den skor :)

..to co tu napisem sa tyka len oblasti abrusso - palmova riviera, neviem ako je to inde. Sli sme traja chalani a Taliansko sme si vybrali kvoli tomu, ze tam este nikto z nas nebol. Volba padla na sterdisko Alba Adriatica (vraj najrusnejsie zo vsetkych v palmovej riviere). Frajerky sme tentokrat nechali doma a tak okrem valania sa na plazi sme ocakavali aj bohaty nocny zivot. Uz prvy den nas privitalo zamracene dazdive pocasie, ktore akokeby predpovedalo, v akom duchu bude cela dovolenka pokracovat.

Po ubytovani sme vybehli preskumat teren, aby sme este za svetla zistili kde su nejake tie bary, diskoteky, obchody a pod. Cely prieskum trval asi 2 hodiny a nasli sme az jeden obchod so zmiesanym tovarom, kde predavali stary chleba tvrdy ako kamen za 4e :) ..no nic, je to prvy den, uvidime ako to ozije vecer. Dalsim poznatkom z prveho dna bolo, ze ziadny talian nerozprava inak ako taliansky a z anglictiny nepoznaju ani len zakladne slovicka. Preto bolo dost vtipne pocuvat ich 5 minutovy monolog v rodnej reci po tom, ako pochopili co sa ich vlastne pytame.

Vecer sme sa teda vybrali na prechadzku po tolko ospevovanej palmovej promenade popri plazi a hladali miesta kam by sa dalo sadnut. Takych miest tam sice bolo hned niekolko, avsak vsetky takto uprostred leta a sezony absolutne prazdne a niektore dokonca zatvorene. To sme uz zacali tusit, ze tu asi nebude nieco v poriadku. Ono ludi na promenade bolo naozaj vela, ale stacilo sa len rozhliadnut okolo seba a zistit ze sa nachadzame na liecebnom pobyte pacientov zo snad vsetkych geriatrickych oddeleni talianska. Zvysnu cast vzorky ludu tvorili rodiny s malymi detmi. Este stale sme neverili a mysleli si, ze je to len nejaky zly den, ze na ten dalsi to obehneme lepsie a tiez dalsie strediska palmovej riviery. Pozitivne na tomto dni bolo aspon to, ze okolo siestej vecer prestalo prsat a tak sme sa vybrali na vyprazdnenu plaz a vyblaznili sa v rozburenom mori :)

Dalsi den sa zacal standardne o 11h ked sme sa zobudili, vytrepali sa na plaz, kde si slniecko masovo uzivalo geriatricke oddelenie + zopar pohladnych talianskych mamiciek :) Prebehli sme teda dost velky kus plaze a hladali nejake vodne sporty (ved tie su predsa vsade), nie vsak na palmovej riviere :) Navyse more nie je prilis ciste (z grecka som zvyknuty vidiet az na dno, ale tu som si do pol pasa vo vode nevidel na ehm....plavky)

Podvecer sme zacali nahanat nejake utocisko s cielom konzumacie zopar drinkov v prostredi baviacich sa mladych ludi. Bohuzial o5 neuspesne. To uz zacinalo byt fakt sick, kedze travit kazdy dalsi vecer na izbe sme pred dovolenkou rozhodne v planoch nemali. Rozhodli sme sa teda, ze sa na dalsi den vybereme do najvacsieho strediska s nazvom San Benedetto del Tronto, kde sme vsak nasli este ovela vacsie nic ako v Alba Adriatica.

Tymto sme sa uz o nic nepokusali a jediny program na vecer bola prechadzka po promenade. Na jednej z tychto prechadzok sme predsa len objavili fungujuci bar s hlasnou hudbou (wooohaaaa) avsak vo vnutri 14-16 rocne deti po prvy krat vypustene z rodicovskeho dohladu a tak to aj vyzeralo :) ..navyse tento bar bol otvoreny masivne 2 hodiny od 23 do 1h.

Poslednou moznostou ako ozivit dovolenku bola navsteva aquaparku "on da blu" co je akasi siet aquaparkov v taliansku. Nebolo to zle, ale bol som uz aj v lepsich no.

Dalsi den sme po prvy krat natrafili na SK/CZ hovoriaceho cloveka, bola to nejaka kosicanka, ktora pracovala v nedalekom meste a tak sme hned zistovali co a ako a ci sa da niekam vecer ist. Hovorila nam o jednom vraj dost dobrom diskobare o ktorom sme uz vedeli, ale vzdy bol zavrety ked sme tam sli. Dovod je ten, ze je otvoreny len v sobotu!!! co uz je samo o sebe dost absurdne avsak najlepsie na tom celom je to, ze v palmovej riviere su turnusy pobytov vsade 8 dnove od soboty do soboty, cize prichadzajuci ludia o tom este nevedia a odchadzajuci tam uz nemozu ist, lol, wp.

Zaver je, ze palmova riviera je miestom oddychu starsich talianskych obcanov s talianskymi rodinkami s malymi detmi a teda nic pre nas. Ziadna zabava, ziadny nocny zivot, ziadna hudba, ziadne vone z grilovanych pochutok na ulici a ziadne vodne sporty. Navyse je tam takmer nemozne sa dohovorit, more nie je ciste a celkovo je tam dost nuda. tesil som sa aj na pravu taliansku kuchynu, ale bolo tam len par cudnych restauracii, ktore prilis taliansky ani neposobili.

Napriek tomu su taliani mili ludia, snaziaci sa pomoct a 14-16 teenegerky su kua, ale KUA sexy, tak isto ako tie 40 rocne talianske maminy. Taku koncentraciu peknych postav som snad este nevidel, tak ako ziadneho cloveka vhodneho k Phat Phuck challenge.

Na ceste s5 sme sa na 2 hodky zastavili na Rimini, kde to bolo uz uplne o niecom inom, dali sme si paradnu pizzu frutti di mare s cerstvymi kalamarmi, chobotnicou, krevetami a muslami este v tych lasturach + prave tiramisu, vsetko vynikajuce. Medzitym sa zotmelo, tak sme este pobehali centrum, kde to naozaj zilo a pravdepodobne je to nieco uplne ine ako palmova riviera aj ked su tieto 2 oblasti od seba vzdialene len cca 200 km.

Nejake fotoz tiez budu, ale musim si pre ne skocit ku kamosovi.
Obrázok používateľa
keso26

Založený: Mar 2007
Poďakoval/li: 58 krát/90 krát

Odoslaťod Mayday 02 Aug 2010 08:44

ja som vzdy hovoril ze taliansko = epic fail...pekny report keso a blbe, ze si si dovolenku neuzil :(
Mayday

Založený: Jan 2009
Poďakoval/li: 31 krát/24 krát

Odoslaťod palo1973 02 Aug 2010 12:35

-no ja som bol parkrat v bibione,a bolo celkom ok,apartmany cca 350-600 euro za tyzden,ceny o nieco vyssie ako u nas,velmi blizko a po relativne dobrych cestach-cca 650km,dobre restauracie vsetkych kategorii,akurat nocny zivot som neskumal,vsak naco aj v mojom veku a s dvomi babami... :D
Obrázok používateľa
palo1973

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 45 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!