babo rad

Príspevky zo starej diskusie

cakanie na set

Odoslaťod yegon 02 Aug 2007 11:41

stratovost/ziskovost hry maleho paru je otazka kvality supera a toho ci je schopny zlozit dobru ruku a pripravit ta tym o implied odds

Predpokladajme ze s malym alebo strednym parom callnes raise pred flopom a ak na flope netrafis set zlozis, ak trafis snazis sa ziskat co najviac penazi.

Aby sme si to zjednodusili uvazujme ze tvoj set vzdy vyhra - cize neporazi ta nikdy ani postupka ani vyssi set ci flush.

Sanca ze trafis set na flope je 1 ku 7 (alebo 7.5?). To znamena za ak trafis set musis este od supera dostat do potu aspon 7x viac penazi nez vlozil pred flopom aby si dlhodobo nestracal. Problem je v tom ze super na flope nemusi nic trafit, alebo moze mat napriklad QQ ale vo flope bude A a pod. cize v tychto pripadoch od supera vela penazi nedostanes a aj ked trafis svoj set tak si dlhodobo stratovy. Musis si to vynahradit na hrach proti zlym superom od ktorych dostanes viac ako 7x ich pociatocny raise alebo na hrach kde je v pote vela hracov ktori sa ti poskladaju na peknu vyhru.

Cize idealna pozicia na hru paru je limpnuty pot s viacerymi limpermi pred tebou s co najlepsou poziciou (cim blizsie k buttonu tym lepsie)

Ak hras maly par proti jednemu superovi ktory raisol tak na to aby si mohol callnut ten raise by nemal byt vyssi nez 8% z mensieho stacku. Napriklad Hrat na set proti superovi ktory raisne na 100$ a ostava mu 600$ alebo ak ty mas len 600$ je dlhodobo stratove lebo aj ak by si ziskal vzdy ked trafis set celych 600$ tak prichadzas o peniaze.

Vsetko co som povedal plati o cash game, v turnaji sa beru do uvahy aj ine faktory :)
Obrázok používateľa
yegon

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

Re: Re: este filozoficka uvaha k tomu 10xBB raisu s KK

Odoslaťod yegon 02 Aug 2007 11:45

to predpoklada ze superi budu reraisovat len s AA :)

ked si ale superi vsimnu ze si ochotny zlozit svoj 10BB raise na 30BB reraise tak to zacnu robit aj so slabsimi kartami, lepsi hraci mozno s lubovolnymi

Tym padom nebudes uz moct s KK zkladat na 30BB reraisy a ak narazis na AA prehras ovela viac nez 10BB

myslim ze sa to neda tak jednoducho spocitat ako pises, klucom je nebat sa flopu. V pokri nejde o to vyhrat najviac potom ale najviac penazi. Ustrachanou taktikou mozno vyhras vela potov ale o peniaze sa pripravujes.
Obrázok používateľa
yegon

Re: Re: Re: este filozoficka uvaha k tomu 10xBB raisu s KK

Odoslaťod fidelko 02 Aug 2007 11:56

No ale argument bol ze 10xBB dorovnaju dobri hraci len s AA a zrazu uz budu reraisovat 30BB s nicim?To je sci-fi.
Naopak tych 3.6% definitivne potvrdilo ze sa netreba bat AA.V jednej z 30 hier bude proti tebe,to znamena ze ked len 2BB ziskas v kazdej tak mas zisk za 30 hier 60BB,co bohate vyvazi stratu 30BB ak sa stretnes s AA.
fidelko

Založený: Mar 2007
Poďakoval/li: 7 krát/2 krát

Re: este filozoficka uvaha k tomu 10xBB raisu s KK

Odoslaťod yegon 02 Aug 2007 12:19

Kto tvrdi ze 10xBB dorovna alebo raisne dobry hrac len s AA?

Ak by to tak bolo naco cakat na KK? Preco proste neraisnut v kazdom okruhu 1-2 ruky na 10xBB nezavisle od toho co mas na ruke? :)
Obrázok používateľa
yegon

Re: Re: este filozoficka uvaha k tomu 10xBB raisu s KK

Odoslaťod fidelko 02 Aug 2007 12:25

"...Aky zmysel ma s KK raise,ktory ti callne len AA..." sam to tvrdis:)))
fidelko

hand

Odoslaťod buschle 02 Aug 2007 12:28

ja by som len dodal ze k tym vysokym preflop raisom like 8-10bb .. by som skor priradil karty JJ,1010, QQ, lebo vtedy chces odohnat hracov od callu. (pri full table 10players) ,,, ine je zas shorthanded tables.
je velmi velky rozdiel mat QQ a KK pri stole s 10hracmi.. pretoze uz su 2 overcardy ktore ta porazia.. a ze to K,A ... pada na to flop pomerne casto :) preto je lepsie ked praveze s JJ,1010,QQ .. supery nic neuvidia..
Obrázok používateľa
buschle

Založený: Jún 2007
Poďakoval/li: 47 krát/133 krát

hand

Odoslaťod yegon 02 Aug 2007 12:42

na odohnanie dobreho hraca staci 3.5-4xBB raise

neviem si predstavit situaciu kedy by som ako prvy v pote raisoval 10xBB ale netvrdim ze sa v tom vyznam, urcite sa najde niekto kto tak uspesne hra, mne to ale nedava zmysel

to ze dobry hrac callne 10xBB raise iba s AA je tvoj predpoklad fidelko vid

\"3.dobry hrac to callne jedine s AA \"

preformulujem teda otazku aby som ta nemiatol

\"...Aky zmysel ma s KK raise, ktory ti PODLA TVOJHO NAZORU callne len AA...\" :)
Obrázok používateľa
yegon

xx

Odoslaťod cstrike22 02 Aug 2007 12:43

>:o:-D
cstrike22

Založený: Jan 2007
Poďakoval/li: 0 krát/0 krát

Re: hand

Odoslaťod fidelko 02 Aug 2007 12:49

1.Ak s KK na 10xBB dostanes do hry aj niekoho ineho ako AA,tak zmysel je jasny:si vysoky favorit hry
2.Ak s KK na 10xBB dostanes do hry iba AA,tak zmysel som ti vysvetlil-vzhladom na to ze sa to stane len jeden krat z 30 hier,tak budes vysoko plusovy zbieranim BB
fidelko

cstrike22

Odoslaťod yegon 02 Aug 2007 12:53

ty mi tu nevyzivuj a radsej mi napis ci som mal ten turn foldnut alebo raisnut a o kolko, pripadne ake dalsie chyby som spravil

no tak sup sup - treba si spravit reklamu na pokrovu skolu :) budem ti robit testovaciu ovcu
Obrázok používateľa
yegon

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na PokerPortal.sk stará diskusia

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 5 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!