odporucam

Príspevky zo starej diskusie

odporucam

Odoslaťod yegon 11 Sep 2007 10:39

odporucam vsetkym co sa chcu naucit nieco o NLHE - hlavne cash games - knihu

No Limit Hold 'em: Theory and Practice
od Davida Sklanskeho a Eda Millera
Obrázok používateľa
yegon

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

Re: odporucam

Odoslaťod yegon 11 Sep 2007 10:40

som v polovici a zase som raz zistil ze som vobec netusil o com je poker :) dalsi tzv. "ahaaaa" moment
Obrázok používateľa
yegon

Re: Re: odporucam

Odoslaťod algec111 11 Sep 2007 11:44

Jen se zeptám, je to přeloženo do řeči,ketré rozumím?Tedy CZ, popř.SK?
algec111

Poďakoval/li: 0 krát/0 krát

Re: Re: Re: odporucam

Odoslaťod yegon 11 Sep 2007 11:50

to netusim ale skor nie
Obrázok používateľa
yegon

Re: Re: Re: Re: odporucam

Odoslaťod algec111 11 Sep 2007 11:56

Tak to jsem se zase dokázal ubránit vzdělání.
algec111

Re: Re: Re: Re: Re: odporucam

Odoslaťod acvonmilan 11 Sep 2007 15:00

Tyhle knihy opravdu v češtině nevycházejí. Ale pokud zvládáš alespoň mírně pokročilé základy angličtiny, tak nevěš hlavu - pro porozumnění a pochopení takových textů bude tento level dostačující.

Já měl doma všechny tyhle Theory a Super Systemy, ale jen jsem to prolistoval (proklikal, mel jsem to pdf). Poker je totiž neskutecne variabilni hra a je to neco jineho nez hrat BJ proti stroji, kde je stanoveno presne kdy stroj jeste dobira kartu, kdy ma dost atd... Pro BJ se teorie stanovi velice snadno :-) Ale pri pokeru kazda teorie vychazi z toho, ze musis udelat tohle, aby souper udelal tohle (je predpoklad, ze udela tohle) ... jenomze ono to tak u stolu funguje jen zridkakdy...
Obrázok používateľa
acvonmilan

Založený: Jan 2007
OPT1 - 2. miesto (2)

Re: odporucam

Odoslaťod yegon 11 Sep 2007 15:28

lol ac, co k tomu dodat :) vidiet ze si tie knihy len preklikal pretoze napriklad v tejto co som postol ja sa nic take ako hovoris nepise a principy v nej popisane su vseobecne platne.

ak by poker bola natolko variabilna hra ze v nej neplatia ziadne pravidla tak by sa na nom nedalo zarabat, nejake voditka pre svoje rozhodnutia musis mat a musis si vediet svoje rozhodnutia logicky odvodit/zdovodnit. Iste k tymto vedomostiam mozes dospiet metodou pokus/omyl ale bude to trvat dlhsie nez ked si to precitas v knihe. A ver tomu ze 99% toho na co prides uz v nejakej knihe je napisane.
Obrázok používateľa
yegon

Odoslaťod bushido 11 Sep 2007 17:20

ale aj ked si to prečítaš v knihe tak si to musiš vyskušat v praxi ako to funguje tak nie je to jedno ci kniha alebo prax;-)
bushido

Založený: Feb 2007

Odoslaťod acvonmilan 11 Sep 2007 17:24

Ano, presne jak pises, musim si umet sve rozhodnuti logicky zduvodnit. Logicky zduvodnit a ne prejimat to, co Ti nekdo narysuje. Dva pary jsou vzdycky vice nez jeden par, ale nekdy drzet dva pary staci, jindy nestaci. Ale tohle za nikoho zadna brozura nevyhraje, to si musi kazdy vyhrat sam za sebe :-)

Poker neni tenis. V nem kdyz nastoupis proti Federerovi, tak nemas jinou sanci na vyhru, nez jej vzit ramem rakety pres hlavu. Kdezto v pokeru, pokud by ses posadil proti kteremukoliv hraci sveta, tak mas vzdycky sanci. Ne 50:50, protoze pro profiky budou mluvit zkusenosti a hlavne jejich talent a instinkty, ktere se ale z knih nenaucis. To co je dela ziskovymi, je hlavne jejich schopnost soustredit se, nedelat chyby a take byt moralne silnejsimi nez jejich souperi. Ale porad je to jen karetni hra... Na to nezapominat 8-)
Obrázok používateľa
acvonmilan

Založený: Jan 2007
OPT1 - 2. miesto (2)

Re: Re: Re: odporucam

Odoslaťod yegon 11 Sep 2007 18:23

no zrejme si natolko dobry ze si vsetko dokazes logicky odvodit a nikto ti v nicom nemoze pomoct, ja taky borec nie som

vacsina ludi sa hrat poker naucila citanim knih, diskutovanim s lepsimi hracmi, vdaka mentorovi/coachovi alebo kombinaciou tychto postupov no a samozrejme skusanim si tych veci co sa dozvedeli v praxi. V tej knihe su veci ktore by ma napadli mozno po rokoch hrania a mozno ani vtedy nie, iste teraz sa budem snazit zapojit ich do svojej hry v praxi a doladovat ale ta kniha moje zlepsovanie velmi urychli preto som ju doporucil aj ostatnym.

Povedat ze knihy o pokri su zbytocne a nic ti nedaju je dost smiesne.

Hovoris o robeni chyb - kym som nezacal citat tuto knihu tak som napriklad mal jasnu predstavu o tom co je to chyba v pokri, teraz ale viem ze som sa mylil a to v takejto velmi podstatnej veci :). V podstate cela filozofia pokru ako je popisana v tejto knihe je pre mna uplne nova a az teraz mi dochadza co mali na mysli borci ktori mi odpisovali na moje otazky na zahranicnych forach.

No nebudem klamat som z tej knihy uplne napichany preto som ju na tomto fore spomenul ;)
Obrázok používateľa
yegon

Ďalšia

Naspäť na PokerPortal.sk stará diskusia

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 8 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!