Boj s Micro stakes

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: Boj s Micro stakes

Odoslaťod Chlpo1989 12 Apr 2011 13:06

dzejkej napísal:
Chlpo1989 napísal:Dalsia vec je ta, ze zrejme s tym, ze callujes turn bet, budes musiet callnut aj river bet.

A to uz preco? :wizdo:

Moja chyba, nevsimol som si dobre velkost stackov...
Obrázok používateľa
Chlpo1989

Založený: Okt 2009
Poďakoval/li: 37 krát/235 krát

Odoslaťod chulanbetra 12 Apr 2011 13:25

2dzejkej:
Podla pokerstove 10% je 77+,A9s+,KTs+,QTs+,AJo+,KQo, to co som napisal je teda este viac tight, tak 8%.

Turn decision:
Je pravda, ze monster hand ako set by na turne nechekoval, rovnako je pravda ze by pravdepodobne checkol drawing hand.
Ale mohol by tiez checknut handu ktora ma istu showdown value a s ktorou chce vidiet lacno showdown, navyse hra OOP, co ho moze k tomu este viac navadzat (nechce doplacat velky river bet). Moze tak hrat AA,KK,AQ (moze skusat c/r liniu na turne), KQ, QJ, QT, JJ,TT a nizsie pary.

River: ked dam check behind tak AA,KK, KQ, QJ,QT sa moze pokusat o value beto a mozem zhodnotit situaciu (niekedy pride pre mna scare karta a ja zlozim alebo jemu pride scare karta a checkne vtedy usetrim). Rovnako betne slabsie Qx ruky a naopak castejsie dorovna JJ,TT.. (kvoli turn checku).

Otazka je kde je viac value?
chulanbetra

Založený: Okt 2008
Poďakoval/li: 1 krát/8 krát

Odoslaťod dzejkej 12 Apr 2011 13:43

chulanbetra napísal:2dzejkej:
Podla pokerstove 10% je 77+,A9s+,KTs+,QTs+,AJo+,KQo

chulanbetra napísal:Poraza ma tu AA,KK,QQ,99,33. Ja porazam zvysne pary, KQ,QJ,KJ,AK

No to je pre buducnost - nemozes mu vlozit na flope do range ruky, ktore nema preflop :). KJ a QJ offsuit tam nebude a nebude tam 33.

chulanbetra napísal:Turn decision:
Je pravda, ze monster hand ako set by na turne nechekoval, rovnako je pravda ze by pravdepodobne checkol drawing hand.
Ale mohol by tiez checknut handu ktora ma istu showdown value a s ktorou chce vidiet lacno showdown, navyse hra OOP, co ho moze k tomu este viac navadzat (nechce doplacat velky river bet). Moze tak hrat AA,KK,AQ (moze skusat c/r liniu na turne), KQ, QJ, QT, JJ,TT a nizsie pary.

River: ked dam check behind tak AA,KK, KQ, QJ,QT sa moze pokusat o value beto a mozem zhodnotit situaciu (niekedy pride pre mna scare karta a ja zlozim alebo jemu pride scare karta a checkne vtedy usetrim). Rovnako betne slabsie Qx ruky a naopak castejsie dorovna JJ,TT.. (kvoli turn checku).

Otazka je kde je viac value?

AA, KK a ine monster ruky by som naozaj neriesil. Uvedom si, ze ak s nimi checkuje turn s planom check/raise, tak Ta to stoji jeden bet, pretoze turn bet/foldnes. Ak ale checknes behind a on s nimi betne river a to callujes, tak Ta to tiez stoji jeden bet, takze v tom rozdiel nie je. Dolezite je, ze je podstatne vacsia sanca, ze ma horsiu ruku ako Ty ako ze ma monster a teda tato cast range je dost zanedbatelna.

To, ze sa moze pokusat valuebetovat na riveri horsie Q je pravda, ale horsie Q nefoldne na turne a pravdepodobne ani na riveri, takze ak betnes turn, tak dostanes z tych ruk minimalne tolko value, ako keby si checkol behind a callovat bet na riveri. Nemyslim si, ze castejsie dorovna JJ, TT, pretoze je sanca, ze mu pride overkarta a uz nedorovna a taktiez check behind turn a bet river vyzera menej bluffy ako bet turn. Skor predpokladam, ze ak betnes turn a on ma JJ, TT, tak ziskas castejsie 1 street value od neho ako keby si checkol behind a betol river.

Podla mna je v turn bete rozhodne viac value.
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod chulanbetra 12 Apr 2011 14:30

Vdaka za postrehy.
Mozeme sa vratit este k tomu co sa vlastne stalo naozaj, teda on betol prvy.

Napadlo ma, ze mozno by tu bol dobry nejaky min raise 2-2.5x to co betol. Mam celkom dobru ruku, ale mozem byt aj velmi pozadu.
Asi zriedkavo by tu dal call a potom na river ukazal set,OVP. Ovela castejsie bude mat mensie pary, bustnute draws s ktorymi bude callovat.

Cize min raise turn a fold na reraise. Ak da call, tak na river podla toho aka prisla karta betnut tak 3/4 potu ak checkne. Moja hra do rivru v ziadnom pripade nemoze naznacovat, ze bluffujem, takze si myslim, ze by nebetoval na river pokial by mu nedosiel set k paru alebo karta do postupky.
chulanbetra

Odoslaťod dzejkej 12 Apr 2011 15:01

Z dovodov ako "mam celkom dobru ruku" a "mozem byt aj velmi pozadu" ma bolia oci :). Ranges, hello ...

chulanbetra napísal:Asi zriedkavo by tu dal call a potom na river ukazal set,OVP.

Ked na tom turne raisnes, tak aby shovoval OVP, musi byt chlapec znacne mimo. Neviem, ci je to zdravy predpoklad, i ked na druhej strane sme na NL2 :). Uvedom si ako to vyzera z jeho pohladu - tvaris sa tu ako trips+.

chulanbetra napísal:Ovela castejsie bude mat mensie pary, bustnute draws s ktorymi bude callovat.

Mensie pary betuju flop a turn?

Mensie pary na turne nebetuje zrovna casto, OVP necakam, ze tam natlaci na turne, takze nevidim nejak, preco by raise mal byt uzasny.

Tiez sa cudujem ako sa da dostat z "turn som mal foldnut" na "turn je raise" :-D. Brainstormujes sice divoko, ale bolo by dobre investovat viac casu do porovnania alternativ a hlbsieho zamyslenia sa.

Ako si sam povedal, tak raise turn vyzera, ze mas monster, no v reali mi to pride, ze hranim AQ takto robis z made ruky zly bluff. Proti aggresivnej fishke to tam tlacim hlava nehlava, ale proti niekomu, koho pokladas za tight a teda asi ma aspon slabu predstavu je to meh(TM). Zakladny rozdiel medzi nami je, ze ja predpokladam na turne call aj z KK+ a z obcasnych monster ruk a teda sa dost casto valuecutnes, aj ked si myslis, ze ziskavas value z horsich Qx.
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod chulanbetra 12 Apr 2011 15:25

Ok, takze sa vratim na turn a jeho bet.
Okrem trips, OVP moze takto betovat este Qx ale skor len KQo a mozno QJs ,AdQd,AdKd, nic ine by OOP nebetoval hrac ktory je takto tight.
Nahodil som to do pokerstove, jeho range je mierne vo vyhode.

Cize fold na turne...
chulanbetra

Odoslaťod chulanbetra 12 Apr 2011 23:33

Dnes bola dalsia uspesna session, zacina sa mi celkom dobre hrat na limite NL2. Coraz menej sa ocitnem v spotoch, kde neviem co urobit aj ked stale sa este vykytnu ruky, kde zle dorovnam, alebo vobec idem do hry zbytocne a musim foldovat na flope.

Dnes som si poznacil jednu ruku, kde som si nie celkom isty tym ci som zahral dobre flop.

Hand:

Full Tilt Poker $0.01/$0.02 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 1275549
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

CO: $2.00
BTN: $2.23
SB: $4.35 20/16, af 4.0, 129 ruk
BB: $5.39
Hero (UTG): $3.22
MP: $2.00

Pre Flop: ($0.03) Hero is UTG with Q :spade: K :spade:
Hero raises to $0.07, 3 folds, SB calls $0.06, 1 fold

Flop: ($0.16) K :club: 5 :spade: 6 :spade: (2 players)
SB checks, Hero bets $0.15, SB raises to $0.42, Hero calls $0.27

Turn: ($1.00) 4 :spade: (2 players)
SB bets $0.56, Hero raises to $2.73 all in, SB folds

Final Pot: $2.12
Hero wins $1.98
(Rake: $0.14)

PF: Standardny raise UTG, v 6-max nevidim dovod foldovat tuto ruku utg pokial neocakavam nejaku akciu za mnou (all in short stack alebo 3-bet od hyperagresivnych hracov pod.). Dostavam call od SB, silnehoo TAG hraca, ktory hra agresivne post-flop.
Hram trosku viac loose ale aj tak ocakavam nasledovny range: 22+,ATs+,KTs+,QJs,AJo+ s tym, ze TT+, AK by preflop 3-betoval, takze tie v tom range neocakavam, ale kedze je to dobry hrac, mohol skusit trapovat. (3-bet zo SB je silny a on urcite vedel ze by som to zlozil, takze tie ruky uplne vylucit nemozem)

Flop: Na prvy pohlad vyborny flop: TP decent kicker + 2ns nut FD. Dostavam raise na moj c-bet a mozem zacat zuzovat range: 55,66,AK,KT+,TT+, mozno by raisoval AsJs,AsTs kedze nemam spadove eso a nemozem ziskat nut flush.
Voci tomuto range som favorit cca 1.5:1, ak vsak vylucim TT,JJ,QQ, tak je to skoro presne naopak a ja zaostavam.
Davam call, mam poziciu a podla karty na turne sa mozem rozhodnut ci foldnut alebo co dalej..tu sa pytam ci sa toto pushuje proti podobnemu tight superovi? Mam tu nejaku FE?

Turn: Mam sice flush ale len 2nd nut flush. Super betuje cca polovicu potu. Z jeho rangu uz urcite mozem vylucit TT-QQ. Ostane tam 55,66,KK+,AsJs,AsTs,AsK. Proti tomuto rangu mam sancu na vyhru 3:1 preto pushujem.

p.s.: Dalsie otazky vyvstavaju, keby farba neprisla, vtedy by som jeho 1/2 pot bet dorovnal a posudil river podla karty co by prisla.

Tazke moja otazka:
- mal byt push na flope?
- ak by neprisla farba bol by korektny push na turne?
chulanbetra

Odoslaťod matiapag 13 Apr 2011 05:35

No ten popis tvojich myslienok je naozaj perfektny, ostatni by si z teba mali brat priklad :good: akurat by si mohol tie range priradovat trosku viac na zaklade readov a pod, nie len ze tento je fish a tento hra solid. tu v ruke hore napr. pises, ze super hra dobre, a tym padom ta moze trapovat zo SB s premiums. lenze preco je to dobra hra? lebo by sme to spravili my? lebo sme ho to videli robit? imo tu konkretne keby ma AA/KK tak by to mal 3betnut vzdy, pretoze hrat to oop bez iniciativy je tough + s takou rukou chce buildnut pot a nie slowplayovat to proti utg range, ktora je megasilna a ma nanho poziciu..

toto nie je uplne najlepsi priklad, ale vsimol som si to aj v predoslich partiach, ze trosku viac sa skus prisposobovat jednotlivym hracom a nehadz do jedneho vreca vsetkych ;)

ale ak budes takto pokracovat s takymito paradnymi rozbormi a s takymto pristupom, tak to mozes dotiahnut daleko ;)
Obrázok používateľa
matiapag

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 170 krát/132 krát

Odoslaťod chulanbetra 13 Apr 2011 09:05

Vdaka za pripomienky ;)
No nemal som na neho ziadny konkretny read, v podstate sa snazil hrat proti loose hracom a moc sa nezapajal do bitky proti tight solid hracom. Tych loose hracov sme vybrali, takze chvilu sme hrali na stole iba tight hraci.

Vacsina akcie koncila pred flopom, alebo na flope. Ja som bol z tej 6ky ten co mal najviac VPIP, ale na druhej strane som nedorovnaval ako blazon pokial zacali silne betovat.

A preco by to AA,KK takto mohol hrat?
1) Na BB sedela nit(zabudol som to napisat sry), takze predpoklad bol, ze suboj bude heads-up, tym padom tie AA,KK sa nedostanu do problemov ako keby to bolo multi-way.
2) Mal som velke % fold to 4-bet pf, nakolko som hral s tight hracmi, tak som im pokladal karty ked ma reraisli pf. Tu urcite mohol predpokladat, ze mu foldnem 22-JJ,ATs+,KTs+,QJs,AJo+ a budem pushovat AKs,AA,KK,QQ.
3) Je to len moznost, ze to takto mohol hrat. Nemozem ju uplne vylucit, ale urcite je menej pravdepodobne ako to , ze by to raisoval.
chulanbetra

Odoslaťod matiapag 13 Apr 2011 09:49

Tvoj foldto4bet je na tej vzorke irelevantny + nl2 hraci aj tak casto nemaju hud. proste tam podla mna ten 3bet s premium byt musi, iba ak na bb sedi opica so squeeze 100% tak sa to da callnut. proste bez readu to tam cakat nemozes a ani ty by si to nemal robit ;)
Obrázok používateľa
matiapag

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 170 krát/132 krát

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Google [Bot] a 32 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!