Komin blog

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: Komin blog

Odoslaťod Kominak 22 Feb 2010 15:11

no tie pot odds a implied odds nemam este uplne v malicku aj ked si ich casto ratam, ale nie vzdy sa viem podla nich riadit.

priklad:

sme dvaja v hre a mame rovnake stacky 2 dolare.

super raisne na 4xBB teda 8c ja call z BTN so 7h9h

Flop: Ac Th 2h
super cbet 12c, hero RR 30c, super ide all in a reprezentuje top par 1.80, hero?

mam 8 outs co je sanca na vyhru ak dobre ratam 8x4 cca 32 percent. V pote je zatial s jeho all inom 2,39 a teda ak dorovnam 1,80 tak v 32 percentach vyhram 4,19 a v 68 percentach prehram 1,80.

32x4,19 je 134,08
68x1,8 je122,4 a teda je to ziskovy call.

Dobre som to spocital?
Kominak

Založený: Sep 2007
Poďakoval/li: 36 krát/9 krát

Odoslaťod Horsey7 22 Feb 2010 15:43

musis ratat s celym range supera a na to je prave vhodny pokerstove

ak priradime superovi mozny valuepushovaci range AA,TT,22,ATs+,ATo+, tak je tvoja equity 31.5%

tvoje odds (nezaratal som rake)

= co mas dat / co mas dat + co je v pote
= 1.8/1.8+2.39
= 1.8/4.19
= ~0.43

tj. potrebujes >43% equity na profitabilny call a mas 31.5% equity vs predpokladany range

btw. v pozicii by som FD urcite calloval vs raisoval :)
Obrázok používateľa
Horsey7

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 38 krát/68 krát

Odoslaťod Kominak 22 Feb 2010 16:15

ok diky za tipy. tazko sa take veci ale rataju priamo v hre ale aspon priblizne sa to budem snazit si vyratavat
Kominak

Odoslaťod Kominak 22 Mar 2010 23:53

taky maly live report.

kazdy pondelok chodime hravat s kamosmi poker. dnes sa nas nazbieralo az 12. Buy in mame 2€ freezout. nieje to vela, ale nam to tak staci. nechcem posobit namyslene, ale patrim tam k najlepsim hracom, no napriek tomu mam tam stale taku smolu, ze sa mi skoro nikdy nedari vyhravat. V poslednoom case som dost zacal pracovat na svojom readingu odkedy hravam aj online a vsimam si veci ako kto na ake karty donkuje, reraisuje a podobne. Vacsina hracov je pred flopom loose passive. teda kazdy sa chce za co najlacnejsie dostat na flop s akymkolvek crapom ci nahodou netrafi. Samozrejme ak maju nejaku TOP10 handu tak ju reaisuju alebo click-reraisuju :) zacinali sme dnes tusim s 11k chipmi, 15 min blindy 25-50.

zo zaciatku som hral dost tight aj ked blindy boli male. Mali sme pri stole aj nejakych novych hracov tak som ich chcel odsledovat. Jeden pomerne casto pred flopom zahadzoval a ked uz sa do hry dostal bol komitnuty ak nieco trafil a uz sa nepustil, druhy chodil all in na top par na inside straght draw na turne a podobne....

prva handa, ktoru som si zahral bola, ked som si nasiel na SB AKs. blind bol 100 a skoro cely stol limpol a ja hlupak ani neviem preco som sa rozhodol takisto pre limp. :wall: asi som sa bal, ze aj tak ma polka stola dorovna a ak netrafim pridem o dost chipov, proste hlupost viem. flop prisiel KQ5r. Svoju chybu som si uvedomil a tak som chcel zobrat pot uz na flope. donkol som cca 2 tretiny potu - 700, typek za mnou call, turn 9 ja bet 1200 on call, river 10. ja check, on bet 600, ja call....ukazal QJ....

bol som z tej handy dost znechuteny kvoli tomu ako zle som ju zahral a este som na river utrel, ale pomerne rychlo som sa skonsolidoval a pokusal sa dostat naspet aspon an break even. najcastejsie som calloval z pozicie so vsetkym moznym a snazil sa nejakym small ball pokrom to pomaly vytahovat co sa mi aj darilo. neskor sa mi podario zdublovat s KK proti K9o. blindy isli rychlo hore a ak mi prisli silne ruky tak mi vacsinou cely stol zlozil este pred flopom. po mojej lavici som mal weak tight hracov a obcas sa mi darilo na nich stealovat tolko potrebne blindy. po svojej pravici som mal dlhodobo jedneho z najlepsich hracov pri stole. jednak vedel hrat dost agresivne a jednak ho stale nejako triafalo. Blindy rychlo rastli, ale moj stack nie. v jednej hre som bol na big blinde. predomnou bol jeden limp, SB call, ja check. mal som 82o. Flop 992. povedal som si ze zoberiem blindy ak sa bude dat a betol som okolo 3000 do 3000 potu naco som dostal all in co som uz musel dorovnavat. ukazal K9o (z utg). hned dalsiu hru som dostal K9o pre zmenu ja. ten agresivny typek raisol pri blindoch asi 800 na 2000. mne zostavalo uz len asi 7000 chipov tak po kratkom premyslani som to tam chipol kedze minulu hru ma poslal do all inu s 42s (dosla mu postupka) a potreboval som blindy. nato ma dorovnal jeden dost slaby hrac a s usmevom aj open raiser. JA K9, jden typek K4o, otvaracovi 87o....flop 665, turn Q, river 9....proste nad nim sa neda vyhrat :)) stale nieco dotiahne proti mne a keby som vtedy striploval tak sa takmer urcite uz dostanem na platene miesta. bohuzial nestalo sa.

spravil som nejake kiksy ale celkovo sa moja hra dost zlepsuje a plne s apri nej sustredim len to zatial neviem dostat do vysledkov, aspon co sa tyka live sng.
Kominak

Odoslaťod Kominak 08 Apr 2010 18:17

dnes som odohral dve sessions. Pomaly sa stahujem na NL4, ale zatial sa necitim na nom uplne komfortne takze hram iba dva stoly. Doobednajsia session sa najprv vyvyjala dobre ked som bol uz skoro 2BI v pluse ale potom na mna zase zacali dotahovat a ja som nijak za svet nevedel vyhrat pot. nakoniec som pekne nasraty skoncil -3BI.

Poobede som si k tomu sadol este raz a poriadne som sledoval hracov a nasiel na niektorych ich leak a ich som vyberal. Jedneho Cecha som obral o 2BI ked som vyhral all in 2 pary proti jeho top paru. nasledne mu ostalo asi 40 centov a s nimi hral. Tak som mu povedal, aby sa dokupil zacali sme spolu trochu kecat v chate a kratko nato mi nabehol all in preflop s 99 proti mojim AA. Potom sa mi priznal ze poker hraje 2 mesiace. :)

nejake zaujmave handy:

Party Poker $5 No Limit Hold'em - 4 players - View hand 631184
The Official DeucesCracked.com Hand History Converter

BTN: $12.20
Hero (SB): $17.31
BB: $5.00
CO: $5.00

Pre Flop: ($0.06) Hero is SB with A :heart: T :heart:
1 fold, BTN raises to $0.16, Hero raises to $0.60, 1 fold, BTN raises to $2.60, Hero calls $2

Flop: ($5.24) 5 :club: 5 :diamond: T :club: (2 players)
Hero checks, BTN checks

Turn: ($5.24) 6 :heart: (2 players)
Hero checks, BTN bets $3.94, Hero calls $3.94

River: ($13.12) J :diamond: (2 players)
Hero checks, BTN checks

Final Pot: $13.12
BTN mucks 9 :spade: 9 :club: (two pairs, Nines and Fives)
Hero shows A :heart: T :heart: (two pairs, Tens and Fives)
Hero wins $12.47
(Rake: $0.65)

typka na BTN som vcelku casto 3betoval a on mi to skladal. V tomto pripade ma reraisol a ja som dost dlho premyslal co s tym. Mal som vsak na neho read, ze aj ked raisuje pred flopom tak ak netrafi flop tak checkne a da sa to zobrat na turne. Ked checkol flop som ho typoval na nieco ako AK/AQ a chcel som ist len na showdown. turn nebola scary karta, tam som myslel, ze bluffuje kedze som checkol. river obaja check. Dalo sa to zahrat lepsie? alebo som to mal zlozit uz pred flopom?

druha session skoncila priaznivo a to +5BI, celkovo teda zaujmavy zisk
Naposledy upravil Kominak dňa 09 Apr 2010 10:47, celkovo upravené 1 krát.
Kominak

Odoslaťod Chlpo1989 08 Apr 2010 18:43

Hras 6 max alebo Full Ring?
Obrázok používateľa
Chlpo1989

Založený: Okt 2009
Poďakoval/li: 37 krát/235 krát

Odoslaťod Kominak 08 Apr 2010 18:53

6 max, full ring som hral len na zaciatku lebo na nizsom limite 6 max nebol. funguju inak tie odkazy na videa?
Kominak

Odoslaťod Chlpo1989 08 Apr 2010 18:54

Kominak napísal:funguju inak tie odkazy na videa?

Mne nie :D
Obrázok používateľa
Chlpo1989

Založený: Okt 2009
Poďakoval/li: 37 krát/235 krát

Odoslaťod Drobec37 08 Apr 2010 19:10

mne tiež nie tak skus postnut handy normalne
Obrázok používateľa
Drobec37

Založený: Jan 2009
Poďakoval/li: 49 krát/9 krát

Odoslaťod dzejkej 08 Apr 2010 19:12

Postuj ruky normalne cez converter. Je to lepsie pre citatelov a teda aj pre Teba.
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 40 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!