Ako sa stať pokrovým profesionálom

Diskusia k článkom, krátkym správam a o všetkom zaujímavom, čo ste sa niekde dozvedeli

Re: Ako sa stať pokrovým profesionálom

Odoslaťod yegon 13 Okt 2009 18:28

7castle napísal:spravit si dobru zivotnu poistku vratane vsetkych moznych zdravotnych rizik, specialne ak uz mas nejake zavazky.

male upozornenie, zivotna poistka je fajn ale tej variante spojenej so sporenim by som sa vyhybal. Je to asi najcastejsie ponukany produkt "invseticnymi poradcami" ale dovod je ten ze zan dostavaju najvacsiu proviziu (radovo vyssiu nez za cokolvek ine)

takze zivotna poistka ano ale nie sporiva a sporenie si radsej zvolit nejake samostatne i ked v dnesnych casoch smiesnych urokovych mier je to vseobecny problem - vzdy ale lepsie ako sypat to do socialnej poistovne
Obrázok používateľa
yegon

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

Odoslaťod pegas1975x 13 Okt 2009 18:45

yegon napísal:
7castle napísal:spravit si dobru zivotnu poistku vratane vsetkych moznych zdravotnych rizik, specialne ak uz mas nejake zavazky.

male upozornenie, zivotna poistka je fajn ale tej variante spojenej so sporenim by som sa vyhybal. Je to asi najcastejsie ponukany produkt "invseticnymi poradcami" ale dovod je ten ze zan dostavaju najvacsiu proviziu (radovo vyssiu nez za cokolvek ine)

takze zivotna poistka ano ale nie sporiva a sporenie si radsej zvolit nejake samostatne i ked v dnesnych casoch smiesnych urokovych mier je to vseobecny problem - vzdy ale lepsie ako sypat to do socialnej poistovne

Ano s tou proviziou mas pravdu ale...... Niekto si zaraba na stavbe,niekto v kancelarii,niekto pokrom,a niekto poistovanim. Mozes mi vysvetlit v com je problem? Ten "investicny poradca" ti predsa tie peniaze nekradne ale si ich zaraba ako kazdy iny clovek.Nic nedostane zadarmo a ked sa len pozries na to male mnozstvo poistiek ktore preda tak sa necuduj ze dostava vysoku proviziu za ziskanie 1 klienta. Ja som poistovak a poviem ti ze to nieje nic lahke ziskat niekoho na poistenie. Som rad ked mam za mesiac aspon o nieco viac ako zivotne minimum.(pri tejto celosvetovej krize ked ludia nemaju peniaze)
Takze tvoje upozornenie je uplne zbytocne a nechapem ho.
Obrázok používateľa
pegas1975x

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 53 krát/21 krát

Odoslaťod trikoza 13 Okt 2009 18:58

pegas1975x napísal:Mozes mi vysvetlit v com je problem?

pegas1975x napísal:ked sa len pozries na to male mnozstvo poistiek ktore preda tak sa necuduj ze dostava vysoku proviziu za ziskanie 1 klienta

no sam si si odpovedal v com je problem, yegon iba upozornil na to ze je nevyhodne a to prave z toho dovodu ktory si tu sam rozviedol... vysvetli mi vyhodnost sporenie pri ktorom x prvych splatok ide poistovakovi a y dalsich ide "timu nad nim"... ako pises konkurencia v tomto tvojom "odbore" je velka a tak sa logicky kazdy snazi pretlacit produkty za ktore ma najvyssiu proviziu a ktore su tym padom vlastne pre klienta nevyhodne, a tak prechadzame z pojmu "poradenstvo" na pojem "ojebavanie" ludi

takze upozornenie je urcite na mieste

ale snad sa vyjadri niekto kto ma v tomto este hlbsie poznatky :)
Obrázok používateľa
trikoza

Založený: Nov 2007
Poďakoval/li: 31 krát/48 krát

Odoslaťod marcoo12snv 13 Okt 2009 19:04

a moze mi niekto povedat, ze ak clovek chce sporit, ze co si okrem investicneho poistenia moze dat?

Si myslis yegon, ze pri stavebnom sporeni je to inak? vsade musi niekto dostat provizu, preco sa riaditelia bank vozia v limuzinach?

Je jasne, ze ak poistovak urobi obycajnu poistku, tak za to dostane menej ako za investicne zivotne poistenie, kedze sa tam splatky pohybuju v inych sumach...

inak sa sporit da uz len asi terminovanym vkladom, ale to by som podla teba tiez nemal robit, lebo z toho banka dostane provizu? :xicht: :pardon:
marcoo12snv

Založený: Apr 2009
Poďakoval/li: 51 krát/18 krát

Odoslaťod marcoo12snv 13 Okt 2009 19:07

trikoza napísal:
no sam si si odpovedal v com je problem, yegon iba upozornil na to ze je nevyhodne a to prave z toho dovodu ktory si tu sam rozviedol... vysvetli mi vyhodnost sporenie pri ktorom x prvych splatok ide poistovakovi a y dalsich ide "timu nad nim"... ako pises konkurencia v tomto tvojom "odbore" je velka a tak sa logicky kazdy snazi pretlacit produkty za ktore ma najvyssiu proviziu a ktore su tym padom vlastne pre klienta nevyhodne, a tak prechadzame z pojmu "poradenstvo" na pojem "ojebavanie" ludi

takze upozornenie je urcite na mieste

ale snad sa vyjadri niekto kto ma v tomto este hlbsie poznatky :)

okradne ta skor poistovna ako poistovak :)
marcoo12snv

Odoslaťod pegas1975x 13 Okt 2009 19:16

trikoza:vidim ze nevies o com hovoris. Ty predsa nic nestracas. Ved mas poistenie pre pripad ze sa ti nieco stane a tam nezalezi ci si zaplatil 10 alebo 100 splatok a dostanes ovela viac ako si vlozil.
Aspon priklad ti napisem: Za poistku kde je rocne poistne 480€ ja dostanem jednorazovo proviziu cca.70€ pred zdanenim. A potom uz viac nedostavam nic aj ked je ten clovek poisteny 30 rokov!!!!!! Zda sa ti to este stale vela??? V case ked uz 70-80% ludi nejaku dlhodobu poistku ma a ja urobim cca.2-5 poistiek mesacne? Naviac to robim na zivnost takze aj odvody si musim z toho platit sam.
Este stale mate pocit ze sa rozvazam na Bavoraku?
Ledva vyzijem. Ale aj to musi niekto robit.
Obrázok používateľa
pegas1975x

Odoslaťod marcoo12snv 13 Okt 2009 19:22

70e? :shock: to pre aku spolocnost robis? :sos: co ja viem tak, tak sa provizie pri investoch pohybuju od 300-500eur mesacne :unknown:
marcoo12snv

Odoslaťod trikoza 13 Okt 2009 19:27

lol no mam dost :lol2:
Obrázok používateľa
trikoza

Založený: Nov 2007
Poďakoval/li: 31 krát/48 krát

Odoslaťod pegas1975x 13 Okt 2009 19:30

marcoo12snv napísal:70e? :shock: to pre aku spolocnost robis? :sos: co ja viem tak, tak sa provizie pri investoch pohybuju od 300-500eur mesacne :unknown:

No to neviem v akom svete zijes.
Samozrejme ze ked urobis poistku kde je rocne poistne 10 000€ tak mas vyssiu proviziu. Ale ja nepoznam ludi ktory si mozu dovolit platit viac ako 40-50€ mesacne tak aj provizia je z toho nizka.

trikoza:Uz si spokojny? Alebo ta stale okradam?
Obrázok používateľa
pegas1975x

Odoslaťod marcoo12snv 13 Okt 2009 19:39

ja sa bavim o sume 30e mesacne :omg: provizia sa pohybuje v rozpati ako som pisal, takze bud odrbavas ty, ale niekto odrbava teba :dzejkej:
marcoo12snv

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Novinky a zaujímavosti

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 5 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!