[MTT] Dorovnanie 3bet PF, ak viete, ze super ma AA

Priestor na diskusiu o odohraných rukách aj mimo blogu

Re: [MTT] Dorovnanie 3bet PF, ak viete, ze super ma AA

Odoslaťod ___Mortylen___ 22 Jún 2010 10:59

Chlpo1989 napísal:Este doplnim Mortylen-a, ze tych 22% co pises ty, je sanca ked PF pojde AA vs. T8 all in. Nic ine v tom nehladaj.

Hej, mal som to jasnejsie napisat. Allin = pat kariet, flop = 3 karty. Ako vsetci vieme, tie dve karty v NL Holdeme toho dokazu narobit setsakramentsky vela. Ale k tym kartam sa s T8s uz pravdepodobne nedostaneme a ak, tak za velmi nevyhodnych podmienok.
Obrázok používateľa
___Mortylen___

Založený: Sep 2009
Poďakoval/li: 179 krát/139 krát

Odoslaťod ferkan 22 Jún 2010 10:59

mareki napísal:
ferkan napísal:ako nechcem moc strielat z brucha ale sanca flopnut dva pary a lepsie isto neprekrocuje nie 10 ale ani 5%, sa to asi da presne vyguuuglit ale v robote mam vsetko bloknute :) ako tu bolo pisane, sanca ze flopnes dva pary je 2% co je to najlahsie :)

Ano, 2pary su 2%, len su tam dalsie flopy ktore AA biju, spoliehal som sa na tu equity z PokerStove.. Ak je ten predpoklad 22% chybny, tak aj cela moja analyza je chybna..

este mozes flopnut flush, co je tusim nejak 120:1, straight bude asi nieco menej akolo 80:1, trips je tusim tiez okolo 1%, quads asi mozme zanedbat to netusim kolko bude :)
cize nech prehanam 5% flopnes lepsiu ruku a pokracujes (potrebujes 1:12 a mas 1:20) - netreba zabudat ze aj ked flopnes lepsiu ruku nie vzdy vyhras :) To uz asi ale nespocitam :)
ferkan

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 5 krát/28 krát

Odoslaťod mareki 22 Jún 2010 11:00

Chlpo1989 napísal:Este doplnim Mortylen-a, ze tych 22% co pises ty, je sanca ked PF pojde AA vs. T8 all in. Nic ine v tom nehladaj.

Jasne chapem... Bol som s tym callom natolko spokojny asi len preto, ze som to v tomto pripade trafil.. Ked to ale zhrniem a vyvratim predpoklad, ze som na flope nemal ani tych potrebnych 12% tak to bola rozhodne zla hra...
mareki

Založený: Jún 2010
Poďakoval/li: 0 krát/0 krát

Odoslaťod ___Mortylen___ 22 Jún 2010 11:02

ferkan napísal:
mareki napísal:
ferkan napísal:ako nechcem moc strielat z brucha ale sanca flopnut dva pary a lepsie isto neprekrocuje nie 10 ale ani 5%, sa to asi da presne vyguuuglit ale v robote mam vsetko bloknute :) ako tu bolo pisane, sanca ze flopnes dva pary je 2% co je to najlahsie :)

Ano, 2pary su 2%, len su tam dalsie flopy ktore AA biju, spoliehal som sa na tu equity z PokerStove.. Ak je ten predpoklad 22% chybny, tak aj cela moja analyza je chybna..

este mozes flopnut flush, co je tusim nejak 120:1, straight bude asi nieco menej akolo 80:1, trips je tusim tiez okolo 1%, quads asi mozme zanedbat to netusim kolko bude :)
cize nech prehanam 5% flopnes lepsiu ruku a pokracujes (potrebujes 1:12 a mas 1:20) - netreba zabudat ze aj ked flopnes lepsiu ruku nie vzdy vyhras :) To uz asi ale nespocitam :)

Lenze tieto odds sa navzajom vo velkej miere vylucuju. Jedinu kombinaciu, ktoru mozes mat dvakrat, je straight flush (straight + flush) ale nemozes mat trips a zaroven fullhouse, two pair, straight alebo flush. V tom su tie odds zrazene.

A este treba zohladnit aj handy typu 92off alebo T4s ktore napriklad ani nemozu flopnut straight resp.flush. A dalej ruky ako napr. T9s mozu flopnut viac flushov & str8 ako napriklad T6s kde je flush & str8 iba jedna.
Imo to two pair and better plati iba na two pair, trips, fullouse a quads a str8 a flush su vylucene z tychto odds. Interesting :dzejkej:
Naposledy upravil ___Mortylen___ dňa 22 Jún 2010 11:15, celkovo upravené 1 krát.
Obrázok používateľa
___Mortylen___

Založený: Sep 2009
Poďakoval/li: 179 krát/139 krát

Odoslaťod mareki 22 Jún 2010 11:04

tucniak napísal:nakolko si relativne OOP (neviem ako na tom bol SB), tak skor nejake pockets, suited connectory, skratka ruky, ktore maju sancu multiway trafit velmi silny potencial (sety a flushe-hoci s baby flushom a deep si tiez treba davat pozor)

z tvojho prispevku dalej vyplynulo, ze s tym 72o si teda c-calloval OESD este aj na turne?no sarcasm

jj, bol tam cbet od povodneho raisera a foldy ku mne, mal som 8 outov, kedze som mu daval par, alebo silne eso. Board bol 456, rozne farby, turn Q, tam som zahadzoval.
mareki

Odoslaťod 7castle 22 Jún 2010 11:56

Ahoj Marek,

sranda tento tvoj thread, musim povedat ze si prvy clovek po dlhom case co ma v pokri prekvapil :) Myslim v dobrom. Nikdy by som nepovedal ze sa ocitnes tu na PP a este postnes ruku. Co ta ja poznam z tych 4-5x co sme spolu live hrali, tak si pre mna typicky live hrac s obrovskymi medzerami v hre, najma po teoretickej stranke (co je strasne vidiet na hre) - co inak dokazujes aj v tomto threade. Na druhej strane aj teraz na PP bolo vidiet ze hoci casto misplaynes lahke ruky, mas vyhodu v tom ze to nehras nejak weak/tight/passive, proste hras celkom zaujimavo necitatelne.

Ak sa chces vazne zlepsit musis zacat trochu citat aby si sa zlepsil v teorii/odds/PF selection a kopu dalsich veciach. My sme tam tiez odohrali ruku ktoru si uz presne nepamatam ale mal si AT a dosiel ti gutshot na river ked som ja nebetol s lepsou rukou turn (lebo sme boli v pote 3 a tam uz by bol brutal pot na riveri), a ty si povedal ze by si nefoldol turn na moj bet - a to si bol OOP s rukou pri ktorej len tie gutshoty boli ciste outy - cize uplna katastrofa.

K veci:

Necital som vsetky rozbory, ale ides na to vazne zle, aby si si mohol zaratat hentie implied odds, tak to predpoklada ze uz na flope si vpredu, a to sice neviem zratat ale je to fakt malo pravdepodobne (tych 22% je kravina). Plus mas tam mrte dalsich rizik, ak nema AA ale KK ci QQ tak ho nestacknes ho moze overkarta vystrasit, etc.

Ak sa pytas co sa da OOP zavolat v tejto situacii ziskovo tak odpoved je asi ze nic, pri tom jeho stacku to nejde. Mozno by som zacal tym ze by som prestal minraisovat, tym by si to mal cele vyriesene :)

Edit: deletol som poslednu cast, bola odveci.
Naposledy upravil 7castle dňa 22 Jún 2010 12:00, celkovo upravené 1 krát.
7castle

Založený: Sep 2007
Poďakoval/li: 24 krát/148 krát

Odoslaťod Horsey7 22 Jún 2010 11:58

___Mortylen___ napísal:
Horsey7 napísal:neviem ci sa da zratat v kolkych % na flope trafis oesd alebo fd alebo 2 pary alebo trips + kombinacie tychto a zaroven predpokladas, ze on sa stackne na vsetkych tychto flopoch? aj keby hej, imo stale to nemoze byt profitabilne vzhladom na stacky nikdy v zivote

Odds 1ku49 su two pairs OR BETTER. Better = trips, straight, flush, quads, straight flush. Aspon tak tomu rozumiem ja.

pocital som aj s oesd a fd flopmi, kde by sa pravdepodobne bol ochotny stacknut
Obrázok používateľa
Horsey7

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 38 krát/68 krát

Odoslaťod mareki 22 Jún 2010 12:16

7castle napísal:Ahoj Marek,

sranda tento tvoj thread, musim povedat ze si prvy clovek po dlhom case co ma v pokri prekvapil :) Myslim v dobrom. Nikdy by som nepovedal ze sa ocitnes tu na PP a este postnes ruku. Co ta ja poznam z tych 4-5x co sme spolu live hrali, tak si pre mna typicky live hrac s obrovskymi medzerami v hre, najma po teoretickej stranke (co je strasne vidiet na hre) - co inak dokazujes aj v tomto threade. Na druhej strane aj teraz na PP bolo vidiet ze hoci casto misplaynes lahke ruky, mas vyhodu v tom ze to nehras nejak weak/tight/passive, proste hras celkom zaujimavo necitatelne.

Ak sa chces vazne zlepsit musis zacat trochu citat aby si sa zlepsil v teorii/odds/PF selection a kopu dalsich veciach. My sme tam tiez odohrali ruku ktoru si uz presne nepamatam ale mal si AT a dosiel ti gutshot na river ked som ja nebetol s lepsou rukou turn (lebo sme boli v pote 3 a tam uz by bol brutal pot na riveri), a ty si povedal ze by si nefoldol turn na moj bet - a to si bol OOP s rukou pri ktorej len tie gutshoty boli ciste outy - cize uplna katastrofa.

K veci:

Necital som vsetky rozbory, ale ides na to vazne zle, aby si si mohol zaratat hentie implied odds, tak to predpoklada ze uz na flope si vpredu, a to sice neviem zratat ale je to fakt malo pravdepodobne (tych 22% je kravina). Plus mas tam mrte dalsich rizik, ak nema AA ale KK ci QQ tak ho nestacknes ho moze overkarta vystrasit, etc.

Ak sa pytas co sa da OOP zavolat v tejto situacii ziskovo tak odpoved je asi ze nic, pri tom jeho stacku to nejde. Mozno by som zacal tym ze by som prestal minraisovat, tym by si to mal cele vyriesene :)

Edit: deletol som poslednu cast, bola odveci.

Dakujem, konecne fundovana odpoved, bez naraziek, sarkazmov a urazok :) Absolutne suhlasim...
mareki

Odoslaťod tucniak 22 Jún 2010 12:28

tie sarkazmy si tak neber, ja len ze ti tu viaceri hadzali fakty a ty si si stale mlel svoje.:)

inac si myslim ze fundovane boli vsetky odpovede okrem tych sarkastickych, ba dokonca aj v nich by sa naslo cosi pravdiveho ;)
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod mareki 22 Jún 2010 12:38

tucniak napísal:tie sarkazmy si tak neber, ja len ze ti tu viaceri hadzali fakty a ty si si stale mlel svoje.:)

inac si myslim ze fundovane boli vsetky odpovede okrem tych sarkastickych, ba dokonca aj v nich by sa naslo cosi pravdiveho ;)

To ano, len som to potreboval takto polopatisticky... no nic.. asi si budem musiet toho Sklanskeho aj precitat a nie len vystavovat na polici :)
mareki

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Pokrové partie

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 2 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!