damn ako to ze sa to neda pretacat??? - video production fish
19:00 - stol 4 - 56s
ma napadlo par veci k tej diskusii
- je pravda ze proti hracovi ktory vela barrelluje je dobre aj s draws raisovat turn lebo ma na turne stale siroku range a mame velku fold equity
- ak v takomto spote mame ruku s ktorou by sme sa stackli na flope tak fakt ze na turne mame mensiu equity nie je podstatny, dovod je ten ze vieme ze nech sa deje co sa deje sme commitnuti takze je jedno na ktorej street sa dostaneme allin, v pripade turnu to ma casto vyhodu v tom ze super nam foldne aj nejake silnejsie handy nez by foldol na flope pretoze raise turn je vseobecne vnimany ako silnejsi. Teda fakt ze mame mensiu equity na turne ma vyznam len v pripade ze ak by sme raisovali flop tak foldujeme na reraise ale ked raisneme turn tak sme commitnuti a musime callnut
- v tomto konkretnom pripade mi ale call flop/raise turn nepride ako rozumna moznost, hlavne proti regularovi, pretoze si myslim ze v nasej range nie je nic silne a je sanca ze reg si to uvedomi. QQ/KK/AA 3betujeme pf, 66/99/JJ/J9 raisujeme na flope v 100% pripadov - takze ak callneme flop a raisneme turn tak s cim to robime???
- calldown v takomto pripade asi vyzaduje dobru znalost supera, call flop a turn je s nasou equity ok a moze byt lepsi nez raise na flope ak vieme co robit na riveri - tym myslim ci pozname jeho frekvencie bluffovania na riveri a ci teda vieme ze mozeme safe foldnut river alebo snap callnut river. Calldown line ale vyzaduje aby super bol superaggro opica (aka magor). Je sice pravda ze nasa calldown line je uberweak, nemozeme mat nic lepsie nez QJ, casto mame dokonca horsie - ako druhy par+GS+turned FD alebo nieco take, cize ked len callujeme tak to pre neho moze byt signal na 3barrell bluff. Ak ale mysli tak vie ze toto nie je moc dobra situacia na 3barrell bluff lebo je tam tolko draws, ktore mozeme hrat pasivne, ze skoro vzdy nejaka (alebo aj niekolko) dojde na turne a riveri a moze nas trafit a on nebude vediet kedy moze a kedy nie pokracovat. Z tohto dovodu by som uz cbet od rozmyslajuceho hraca pokladal za silny.
- ak aj sme proti magorovi ktory tu bude vzdy 2barelovat cervene dvojky tak stale mame problem s calldownom a sice ten ze su ludia ktori budu bluffovat river vzdy a su ludia ktori ho nebudu bluffovat nikdy a ked nevieme co je toto konkretne za typ hraca tak mozeme spravit na riveri mastnu chybu.
- raise flop je imo super lebo aj jeho air handy maju proti nam slusnu equity cize ked foldnu tak je to pre nas plus a urcite dokazeme vyfoldovat lepsie handy a dostat call alebo sa stacknut proti horsim draws
- myslim ze ta range na call raisu na flope od neho je mierne off, povedal by som ze je to QJ/KJ/AJ/QQ-AA + draws s tym ze kvoli timingu (instacall) myslim ze je to skor naklonene k draws/QJ/KJ. Na to aby reg dorovnal s 9x/TT uz potrebujes history a bolo by to s cielom shovnut safe turn lebo mysli ze tvoja range obsahuje vela draws a ze by si tu neraisoval AJ. Akonahle po dorovnani betuje pot na turne tak z jeho range vypadavaju AA/QQ/Jx ktore cakali na safe turn a jeho range je skoro vzdy flush/straight - mozno sem tam nieco ako SD ktore pickuplo FD ale to asi nebude moc velka cast jeho range, hlavne ked obe OESD bud trafili straight alebo par a FD bola slusna cast tvojej flop raising range. Lead s flushom ale dava zmysel kedze nechce aby si checkol behind set
wp imo