[VID] LuckyAce NL200 - tucniak a dzejkej

Vaše komentované aj nekomentované videá z pokru

[VID] LuckyAce NL200 - tucniak a dzejkej

Odoslaťod dzejkej 18 Aug 2010 06:54

Updates:
- 20.8.2010 11:22 Pridany druhy diel.
- 19.8.2010 15:45 Pridane linky k nejakym rozsiahlejsim diskusiam k rukam v prvej casti videa.

Zdravicko,

ako som slubil vo svojom blogu, tak som sa aj rozhodol pretavit svoju neschopnost nahravat videa zo session do malinkej video serie spolu s prijemnou a sikovnou tucniakovou spolocnostou a prinasame prvy diel. Kedze by som to nebol ja, keby som nebol ukecany, tak diely su (budu) dva a ak bude po prvom diely este zaujem, tak spristupnime aj ten dalsi kusok.

Snad bude kvalita videa uspokojujuca, i ked obraz mi prisiel nejak rozmazany, ale ako nahravanie predchadzajuceho nahravania mi z toho vypadlo toto. Ak by sa to nedalo pozerat, tak to skusim vyrenderovat znova a ak by sa to nedalo pocuvat, tak to bude mnou a mate smolu :-D.

Vo videu sa riesia pomerne zakladne veci, takze nebudte prekvapeni. Taktiez nebudte prekvapeni z toho, ze hram dost suboptimal - this is how I roll after long days at work :o .

LuckyAce NL200 - tucniak a dzejkej - Part 1

Diskusie k rukam v part 1: 1 2 3 4 5 6 7

LuckyAce NL200 - tucniak a dzejkej - Part 2

Diskusie k rukam v part 2: 1 2
Part 2 errata:
    Errata:
    • KT ruka v sqz pote - na turne neprichadza flush draw, netusim, co to tam meliem.
    • 77 vs TightIsRight - TightIsRight otvara na CO 40% ruk, ma f3bet 66% a 4bet 20%.
    • AQ backraise shove - "ze nas squeezuje na 60" ma byt "ze nas squeezuje na 30".
    • QT vs fishka na 234 - improvizovane vysvetlovanie = fail, ale ak to nie je niekomu jasne, tak to nejak spisem(e)
    • A5 a quads - tu je vidiet ako ma tucniak vyargumentoval zo "sialeny napad" na "je to dobre" :-D

Vdaka yegonovi za poskytnutie weboveho priestoru na upload videa!

Za tento príspevok od dzejkej poďakovali - 8:
Drobec37, keso26, Kominak, mr_kaktus, trikoza, TuKE, vlade, WolfiKxx
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Re: [VID] LuckyAce NL200 - tucniak a dzejkej

Odoslaťod TuKE 18 Aug 2010 09:13

Musím pochváliť video, kopa užitočných vecí + entertaining value, video na nezaplatenie :)

[spoiler=]PS. JKja ako Santa Clausa už mám na Vianoce rezervovaného ja, takže ho zbytočne s týmto neotravujte, nech len maká na druhej časti :)[/spoiler]

Za tento príspevok od TuKE poďakovali :
dzejkej
Obrázok používateľa
TuKE

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 13 krát/58 krát

Re: LuckyAce NL200 - tucniak a dzejkej

Odoslaťod yegon 18 Aug 2010 09:26

damn ako to ze sa to neda pretacat??? - video production fish :)

19:00 - stol 4 - 56s

ma napadlo par veci k tej diskusii

- je pravda ze proti hracovi ktory vela barrelluje je dobre aj s draws raisovat turn lebo ma na turne stale siroku range a mame velku fold equity
- ak v takomto spote mame ruku s ktorou by sme sa stackli na flope tak fakt ze na turne mame mensiu equity nie je podstatny, dovod je ten ze vieme ze nech sa deje co sa deje sme commitnuti takze je jedno na ktorej street sa dostaneme allin, v pripade turnu to ma casto vyhodu v tom ze super nam foldne aj nejake silnejsie handy nez by foldol na flope pretoze raise turn je vseobecne vnimany ako silnejsi. Teda fakt ze mame mensiu equity na turne ma vyznam len v pripade ze ak by sme raisovali flop tak foldujeme na reraise ale ked raisneme turn tak sme commitnuti a musime callnut
- v tomto konkretnom pripade mi ale call flop/raise turn nepride ako rozumna moznost, hlavne proti regularovi, pretoze si myslim ze v nasej range nie je nic silne a je sanca ze reg si to uvedomi. QQ/KK/AA 3betujeme pf, 66/99/JJ/J9 raisujeme na flope v 100% pripadov - takze ak callneme flop a raisneme turn tak s cim to robime???
- calldown v takomto pripade asi vyzaduje dobru znalost supera, call flop a turn je s nasou equity ok a moze byt lepsi nez raise na flope ak vieme co robit na riveri - tym myslim ci pozname jeho frekvencie bluffovania na riveri a ci teda vieme ze mozeme safe foldnut river alebo snap callnut river. Calldown line ale vyzaduje aby super bol superaggro opica (aka magor). Je sice pravda ze nasa calldown line je uberweak, nemozeme mat nic lepsie nez QJ, casto mame dokonca horsie - ako druhy par+GS+turned FD alebo nieco take, cize ked len callujeme tak to pre neho moze byt signal na 3barrell bluff. Ak ale mysli tak vie ze toto nie je moc dobra situacia na 3barrell bluff lebo je tam tolko draws, ktore mozeme hrat pasivne, ze skoro vzdy nejaka (alebo aj niekolko) dojde na turne a riveri a moze nas trafit a on nebude vediet kedy moze a kedy nie pokracovat. Z tohto dovodu by som uz cbet od rozmyslajuceho hraca pokladal za silny.
- ak aj sme proti magorovi ktory tu bude vzdy 2barelovat cervene dvojky tak stale mame problem s calldownom a sice ten ze su ludia ktori budu bluffovat river vzdy a su ludia ktori ho nebudu bluffovat nikdy a ked nevieme co je toto konkretne za typ hraca tak mozeme spravit na riveri mastnu chybu.
- raise flop je imo super lebo aj jeho air handy maju proti nam slusnu equity cize ked foldnu tak je to pre nas plus a urcite dokazeme vyfoldovat lepsie handy a dostat call alebo sa stacknut proti horsim draws

- myslim ze ta range na call raisu na flope od neho je mierne off, povedal by som ze je to QJ/KJ/AJ/QQ-AA + draws s tym ze kvoli timingu (instacall) myslim ze je to skor naklonene k draws/QJ/KJ. Na to aby reg dorovnal s 9x/TT uz potrebujes history a bolo by to s cielom shovnut safe turn lebo mysli ze tvoja range obsahuje vela draws a ze by si tu neraisoval AJ. Akonahle po dorovnani betuje pot na turne tak z jeho range vypadavaju AA/QQ/Jx ktore cakali na safe turn a jeho range je skoro vzdy flush/straight - mozno sem tam nieco ako SD ktore pickuplo FD ale to asi nebude moc velka cast jeho range, hlavne ked obe OESD bud trafili straight alebo par a FD bola slusna cast tvojej flop raising range. Lead s flushom ale dava zmysel kedze nechce aby si checkol behind set

wp imo :)

Za tento príspevok od yegon poďakovali :
dzejkej
Obrázok používateľa
yegon

Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

Odoslaťod yegon 18 Aug 2010 09:38

35 minuta - stol 2 - 86s

myslim ze pf je ok a nemusis ho tak dlho vysvetlovat a nesuhlasim s tym ze ak by fishka na BB bola calling station tak by sme to nemali raisovat a mali by sme sa radsej koncentrovat na KT type handy

dovod je prosty - fish ma 100BB a sme v pozicii. Nech hra akokolvek tak to bude pre nas s 86s profitabilny spot

to co si povedal plati ak by sme boli OOP vs fish
Obrázok používateľa
yegon

Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

Odoslaťod dzejkej 18 Aug 2010 09:58

Vdaka TuKE! :)

yegon napísal:damn ako to ze sa to neda pretacat??? - video production fish :)

Neda pretacat? Hmm, je to renderovane ako obycajne WMV a mne to pretacat ide vo VLC, takze netusim ... :wizdo: .

Vdaka za rozbor tej 56s ruky. Myslim, ze viac k tomu bude v tom DC videu a tiez som bol nakloneny osobne raisu na flope. Ten call flopu bol napad Hielka a myslim, ze to tam aj rozoberal, i ked zase na druhej strane je dost mozne, ze som bol tak vyklepany a pocul som zle .. uvidime :-D. Kazdopadne, dobre si to rozpisal!

Co sa 68s ruky tyka, tak v tom videu sa snazim upozornovat na veci, ktore by nemali robit hraci z nizsich stakes automaticky. 68s je ruka, ktora sa proti calling station bude hrat tazsie ako nejaka ruka s dobrou top pair kvalitou.Preflop range by mal vychadzat z postflop tendencii a nie, aby hraci zacali autoraisovat take ruky a zrazu postflop nevedeli, co s tym. Myslim, ze vo videu som spomenul "radsej otvarajte KT, ...". Jasne, ze hraci, ktori pokladaju otvorenie za 68s okej to aj budu vediet okej hrat a nebudu v soku :). No dostal som viackrat otazku z nemeho videa, ci to nie je moc divoke taketo veci otvarat UTG, tak som radsej zaujal take stanovisko, nech mi nikto neposiela fakturu za mozne straty :-D.
Obrázok používateľa
dzejkej

1.video - posledna ruka AQo

Odoslaťod haman 18 Aug 2010 11:36

Diky za video, aj ked nehram cash, pozorne som si pozrel cele.

Chcem sa spytat ohladne poslednej ruky vo videu AQo, si foldol lebo si na supera nemal read, neoplatilo sa ti za 18$ dat call a ziskat informaciu a mozno aj vyhrat ruku?
haman

Založený: Apr 2010
Poďakoval/li: 853 krát/189 krát

Re: 1.video - posledna ruka AQo

Odoslaťod dzejkej 18 Aug 2010 11:52

haman napísal:Chcem sa spytat ohladne poslednej ruky vo videu AQo, si foldol lebo si na supera nemal read, neoplatilo sa ti za 18$ dat call a ziskat informaciu a mozno aj vyhrat ruku?

Ja som foldol, lebo viem o superovi, ze je to pomerne solidne hrajuci regular, ktoreho som nevidel sa nejak blaznit. Je teda naozaj nepravdepodobne, ze tam bude mat dostatocne casto horsiu ruku a je to spot, kde casto uvidim nejaky lepsi PP alebo silnejsiu ruku z jeho strany a aj tak sa nic nedozviem - jedine, ze vie betovat svoje lepsie PP for thin value, co o nom viem aj tak :).

Ked sa na tu ruku pozries z jeho pohladu, tak tam mam maly PP alebo dobre ace high vacsinu casu a snazim sa dostat na showdown. Kedze vseobecna tendencia je callovat prilis vela, tak rozhodne nema dovod odomna cakat, ze na riveri foldnem dostatocne casto na to, aby sa mu tam oplatilo bluffovat.

Prave od takeho supera som necakal, ze bude betovat 2 streety s niecim horsim ako ja a zrovna na takom riveri. Callnem ho tam nabuduce, ked budem mat lepsiu SD value (= rivernem TP, str8) a potom dam vediet :).

Ak by som bol proti superovi, o ktorom nic neviem a ukazal agresivne tendencie alebo je to viditelne nejaka divna fishka, tak river callujem.
Obrázok používateľa
dzejkej

Odoslaťod josipjs 18 Aug 2010 12:02

dzejkej napísal:Vdaka TuKE! :)
mi dakdo posiela fakturu za mozne straty :-D.

dnes som uz vdaka tebe prehral 556bb na NL50... dohodnut sa mozme cez SS
Obrázok používateľa
josipjs

Založený: Jún 2008
Poďakoval/li: 34 krát/3 krát

Odoslaťod dzejkej 18 Aug 2010 12:10

Inak k tej "ho ho hooo" pasazi medzi 40:00 - 41:00 tam spominam, ze "ho ho hooo, on ma FBB 10, NITKA!", to malo byt samozrejme FBB 100. Ale tak nie je to jediny "misclick" (chvilka predtym "na ruke c. 2" miesto "na stole c. 2"), takze mi to snad odpustite :angel: .
Obrázok používateľa
dzejkej

Odoslaťod tucniak 18 Aug 2010 12:26

pekna analyza yegon, hlavne range-wise a dost by som s tebou suhlasil.

Potom si treba uvedomit ze video bolo uvazovane skor tak vseobecne-konceptovo, co je aj vidno na tom, ze jednotlive ruky su obcas pouzite ako zaklad a JK vysvetluje veci sirsie, pripadne spomina alternativy. Video bolo uvazovane v podstate skor pre lower-stakes hracov myslim :)

Za tento príspevok od tucniak poďakovali :
dzejkej
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Ďalšia

Naspäť na Videá z hrania pokru

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!