A este by som k tym komentov od chalanov pridal, ze EV line ti ukazuje iba jednu jedinu situaciu, ktora sa da bez problemov urcit v %. Neukazuje ti to, ako casto si trafil runner runner (aj ked ste neboli AI), ako casto super zhodil na 2 barrel (hoci napriklad ty si si na 2barrelovanie vybral otrasny spot napr.), ako casto si mohol easy foldnut AA na turne, lebo prisla totalna action-killing karta a naopak, ako casto si dostal zaplatene od JJ 3barrely, ked prisiel board 22483, miesto AK9QQ. Ano, v urcitych situaciach sa da povedat, ze naozaj runnujes bad, ale to ty proste citis. Niekedy sa swing "zameria" na red line - musis folodvat na turne, musis vzdat uz na flope, nitka s 3b 2% na vzorke 1000 ruk ta 3betne 11x za session a pod. Ak na nejakej extra malej vzorke budes naozaj strasne velmi pod EV a zaroven EV budes mat este aj v minuse, tak sa da z toho vycitat, ze je to asi nejaky swing, ale to teraz neznamena, ze akonahle si par BI pod EV (v tej tvojej vzorke je to nejakych 5 typujem, zavisi od frekvencie hrania jednotlivych zobrazenych limitov. hint-> pouzivaj graf s BB a nie s $. $ su irelevantne, ked zobrazujes graf s tolkymito limitmi a este miesas aj € a pod.)
Ak sa mi to podari nejako zoscreenovat, tak sem postnem screen z poslednych 10k mojich AA/KK ruk a s ich winnings. A zaroven som za tych 10k ruk par BI nad EV a poviem ti uprimne, upswing to nebol (-15BI)
edit: tak screen nie, ale manualne som to zratal. Za poslednych 10k ruk som dostal AA/KK 84x. Existuje tusim 1326 roznych comb, AA/KK z toho tvoria 12 comb, cize za 10k ruk by mi to malo prist cca 90,5x. To len tak pre info, imo 10k ruk je mala vzorka, ale aby ste si to nemuseli pocitat vy (a pripadne ma obvinit, ze kvalita tych ruk bola nahradena kvantitou:D ). Cize z tych 84 pokusov som vyhral taketo poty:
35x < 3 BB
19x 3-10 BB
10x 10-30 BB
4x 30-50 BB
3x >90BB
Cize dokopy som vyhral 71 potov z 84, co je celkom pekne a vypocet EV viem takto spravit iba vs random hand, a to je zbytocne, takze s tym sa ani nebudem trapit. Teraz prehrate poty:
5x > 20BB
3x 20-60BB
5x 100-135BB
Suma sumarum -> 13 prehratych potov z 84. Ked to ale zratam dokopy, tak vysledna suma s tymito rukami je -11,3BB
Teraz nechcem samozrejme zavadzat ani nic podobne, toto nie je ukazka toho, ako je to rigged. Totiz velmi dolezity fakt za tych 10k ruk je ten, ze som
NAD EV line, a teda ak by som sa riadil tym, tak vlastne som v upswingu
A ako vravim, bolo to -15BI.
Mojim jedinym cielom bolo ukazat nepresnost EV line, co sa tyka faktora stastia. Snad si sa nad tym zamyslel a uvedomil si si, co som ti tu chcel povedat