___Mortylen___ NLH6max cash

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: ___Mortylen___ NLH6max cash

Odoslaťod ___Mortylen___ 25 Jún 2011 01:49

kelo1111 napísal:
___Mortylen___ napísal:Nemalo by to byt nahodou cez vikend fishy? Vynimocne som piatok vecer doma a v stave hrat a mam na kazdom stole min. dvoch regov...
Dislike :(

Este nasavaju:) o hodinku,dve ich mas pri stoloch ;)

Haha, pravdu si mal!!! Teraz mam na stole tak dve ryby, jednu velrybu a max. jedneho unaveneho rega, ktory na tie ryby poluje a mne sa vyhyba :) :Yahoo!:
Obrázok používateľa
___Mortylen___

Založený: Sep 2009
Poďakoval/li: 179 krát/139 krát

Odoslaťod ___Mortylen___ 02 Júl 2011 10:43

V juni som hral iba tento posledny vikend. Stale mam pocit, ze sa mi nedari aj ked robim cim dalej menej hluposti, ktore boli pre mna bezne len par mesiacov dozadu ;) S kvalitou mojej hry nie som spokojny a kvantitu ani radsej nebudem komentovat. Vzdy sa najde nieco, co ma u mna vacsiu prioritu ako pinkat si microcash na 4 stoloch (takymto tempom sa ale nikam nedostanem asi :/)

Aspon studujem. Neskutocne ma fascinuje pozerat skilled hracov ako hraju nieco tak krasne a komplikovane ako NL cash (ked som rok v kuse kukaval SnG videa, bol som uplne znechuteny z celeho toho poker-video procesu - furt to iste dokola). Hadam v kazdom jednom sa aspon cosi priucim a tak kazde desiate ma velmi silny dopad na to, ako sa nasledne pozeram na cash. Pacia sa mi najma tie agromonkey videa. Very, very sexy :twisted:

Uz 10k ruk som BE ale pri tych veciach, co sa mi za stolom deju som za to paradoxne celkom rad ;) V lete nedavam velku sancu tomu, ze odohram nejaky respectable volume, takze planujem aspon studovat a 'udrziavat sa' v akej-takej forme.

Kedze na mojich reviews si davam mimoriadne zalezat, identifikoval som u seba mozny leak nad ktorym sa musim lepsie zamysliet.
Ide o RWPC (raise with previous callers) a.k.a isoraising. Zo vsadial sa na nas tlaci, treba izolovat fish, treba hrat co najviac potov z rybou HU, idealne in POS. Lenze pokial ryba nikdy nefoldne na normal sized raise akonahle limpne tak tym padom odpada fold equity a z tohoto inak profitable move sa moze stat leak. That being said, musim v pt3 pohladat nejaky stat limp/called alebo co.
Prílohy
Jun.jpg
Jun.jpg (192.2 ) Zobrazená 2147 krát
Obrázok používateľa
___Mortylen___

Odoslaťod Chlpo1989 02 Júl 2011 11:15

S tym limp/callom som mal aj ja dost problemov. Zacal som to riesit tak, ze som zacal izolovat len so slusnymi rukami typu broadways. Pokial mam nejaku znamu fishku a zhruba rozumnu vzorku + poznam jej tendencie a limpovaci range (mam mrte poznamok na niektorych), tak si dovolim raisnut aj nieco horsie. No v poslednej dobe sa mi stava, ze sa dostavam na 3-4 way, takze to moc neprehanam :)
Obrázok používateľa
Chlpo1989

Založený: Okt 2009
Poďakoval/li: 37 krát/235 krát

Odoslaťod dzejkej 02 Júl 2011 11:40

Ja izo-raisujem velmi siroky range a myslim si, ze to je cesta, ktorou ist, pretoze po tej rybe ide kazdy reg na stole a cim viac potov s nou hram, tym vacsia sanca je, ze odovzda svoj stack mne.

S izoraisovanim wide vsak ide ruka v ruke aj razor thin valuebetovanie, indukovanie bluffov a tiez bluffovanie. Vsetko z toho sa da, len to chce vhodne podmienky :).

Si zober, ze ked fishka limp/calluje povedzme 50% ruk a hra pasivnejsie, tak preco by si mal Ty izoraisovanit s uzkym range? Ak on bez iniciativy vstupuje do potov s polovicou ruk, tak Ty mozes s iniciativou a poziciou hrat tak nechutny wide range ziskovo, ze to az pekne nie je :).

Izoraisovat vela urcite nie je leak, leakom sa to moze stat, ak sa postflop nevies dostatocne orientovat aj so slabsimi rukami, nedostatocne valuebetujes alebo si prilis spewy.
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod matiapag 02 Júl 2011 11:47

Isoraisujem niekedy naozaj wide. Ak je fajn situacia (ziaden magor na blindoch), tak jednu rybu izolujem naozaj s kazdou lepsou rukou, pricom range upravujem podla toho, ako hra postflop. Problemom pre mna boli situacie, ked limplo viacero ryb, ale tam staci isorange trosku zuzit, pridat nejake limpy behind s dobrymi suited rukami a ide to pekne aj tak ;)
Obrázok používateľa
matiapag

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 170 krát/132 krát

Odoslaťod ___Mortylen___ 02 Júl 2011 12:00

No ja som mal skor na mysli hracov, co calluju PF vzdy resp. velmi blizko k 100%. Priklad: Limp 1bb ja raise 5-7bb, call. Rinse and repeat. A ked do toho priratame donking pot tendencie, check-raise, check-call, check-call, shove, all-in overbet (70bb do potu 10bb, tam uz castokrat aj top par zacina byt thin, kedze musim mat pravdu velmi casto) od ryby 55/3 a ine chutovecky clovek sa potom sam seba pyta, ci toto ma vskutku za potreby, izolovat rybu s Q9o :) A moj RWPC je vacsi ako moje VPIP (i ked tieto cisla sa velmi nedaju porovnavat ;) )

Zatial to vidim tak, ze

1. Izo raise fish
2. ????
3. Profit!

:lol2:

Kazdopadne, ked nazbieram dost ruk, tak si to nejako vyfiltrujem iba na tieto spoty a pozriem, ci som tam vobec schopny zarabat peniaze (ak nie, tak odinstalujem klienta ;) )
Obrázok používateľa
___Mortylen___

Odoslaťod dzejkej 02 Júl 2011 12:14

Okej, takze fishka hra takmer 100% ruk, vie hrat aj agresivne a Ty sa sam seba pytas, ci ma zmysel izolovat s Q9o :)? Samozrejme, ze to vyznam ma. Ked sa na flop dostava so vsetkym, tak neexistuje, aby bolo Q9 stratove. Predsa toho hraca sledujes, budujes si ready a nasledne vies, co mas postflop robit. Oni nie su balancovani a su uberlahko exploitovatelni.

Co sa tyka 70bb do 10bb potu, tak co znamena, ze musis mat pravdu velmi casto? Ak niekto potne, tak musis porazat jeho betovaci range 33% casu. Ak niekto overbetne 7x pot, tak musis byt good 46.66% casu. Zase az taky giganticky rozdiel to nie je :). Problem je, ze vacsinou overbet shove je silny range, ale ak mas read, ze to super vie robit wide, tak preglgni a callni. Krasne je, ze nech betuje cokolvek, nikdy nemusis porazat jeho betovaci range viac ako 50% casu, viva la calling :-D.

EDIT:
Raisovat so sirokym range moze mat v sebe viac variance ako cakat na silne kombinacie, ale fakt, ze sa dostavas do viacerych potov s fishkou a mas nad nou edge prospeje Tvojmu winrate.
Obrázok používateľa
dzejkej

Odoslaťod ___Mortylen___ 02 Júl 2011 12:37

Wow, to az tak s tymi overbetmi? Preco mi to skor nenapadlo, a hlavne samemu :) No, som zvedavy kolko stackov sa mi podari oddonkovat s touto knowledge. (fish: omg I haz me a set, I cannots loooose, all-in. Morty says, omg, fish ships all-in, I have TPTK, I need to only be good less than around 40-45%, call! O #%&@*! - note, capable of overbetting nuts into aggressor)

A aby som to uviedol na pravu mieru. To nie je VPIP 100, to je limp a potom call 100 ;) Problemy mam hlavne s hracmi, ktori hraju styl 48/6, 55/3 na 200+ rukach (konzistentne). Hlavny problem vidim v tom, ze kedze PF raisuju mozno TOP 5 komb, tak ich limp/call range obsahuje absurdity ako JJ (TRUE STORY, open limp BTN s JJ, AK, I was like whaaaat, ked som sa stackol s TT ako immortal nuts :D ) a tym padom maju aj rovnako silne/slabe ruky vo svojej flop range a ked zacnu robit problemy, tak jednoducho nemozem vylucit nieco ako AJ, KQ, TT stylom, to nemoze mat, to raisuje PF, kedze to ocividne neraisuje.

VELKY problem mam ich handreadovat. Hraju vsetky suited hands (e.g. ked hitne flush, maju to casto ;) ). Proti takymto hracom bezne VBetujem druhe pary no kicker. Obcas idem pre three streets of value ako treti par na riveri (ak sa turnli overkarty na turne resp. riveri a na flope som mal TP) a tak. Co sa tyka bluffovania tak to je take one, o nicom. Casto ma vycalluju uz na flope s kokoninou (ja mam ofc dve overs, FD a gutshot) a neskutocne ma tak vyownuju. Potom skusam to hrat pasivnejsie ale srdce mi place kolko value nechavam na stole, hram pasivne a hlavne pot nebude dostatocne velky aby som dostal jeho stack ked hitnem svoju draw (limit hold em koncept, nafukovat poty s draws). Status quo je taky, ze fishe stale barrelujem (=bluffujem) ale ovela opatrnejsie ako regov/nitov/unknowns.
Obrázok používateľa
___Mortylen___

Odoslaťod dzejkej 02 Júl 2011 14:53

___Mortylen___ napísal: kedze PF raisuju mozno TOP 5 komb, tak ich limp/call range obsahuje absurdity ako JJ (TRUE STORY, open limp BTN s JJ, AK, I was like whaaaat, ked som sa stackol s TT ako immortal nuts :D ) a tym padom maju aj rovnako silne/slabe ruky vo svojej flop range a ked zacnu robit problemy, tak jednoducho nemozem vylucit nieco ako AJ, KQ, TT stylom, to nemoze mat, to raisuje PF, kedze to ocividne neraisuje.

JJ patri do TOP 5, btw! :D

To, co sa mi na Tvojom pristupe nepaci je, ze Ty sa sustredis na to, ci ich range obsahuje aj silne ruky, ale nesustredis sa na frekvencie. To je problem, ze nemozes vylucit AJ, KQ, TT?

Nemozem si pomoct, ale z toho textu mi to pripada ako keby si mal trochu problem s posudzovanim celkoveho range supera a prilis sa bojis toho, ze mozu mat vo svojom range ruky, ktore Ta porazaju.

Ved s nimi pocitaj a svoje linie utvaraj na zaklade toho. Nepocitat s tym, ze fishka moze mat flush alebo nikdy nemoze mat XYZ je rozumny napad. Fishka ma siroke range a ma tam vela WTF kombinacii, ale tie range byvaju casto slabe a nevybalancovane.

EDIT: A to, ze Ta vycalluju na flope s hovadinu robi ich turn range slaby.
Obrázok používateľa
dzejkej

Odoslaťod ___Mortylen___ 02 Júl 2011 15:22

Chapem, len potom cely ten moj gameplan stoji na tom, ze betujem, az dokym ma ryba neraisne a az potom sa zamyslim. A vacsinou aj tak na nic nepridem lebo ich lanes mi nedavaju zmysel. Regov sa mi dari citat velmi dobre. Nitov ani nehovorim. Aggromonkeys, tak tam je to uz celkom problem ale tieto ryby? Oni nesleduju ziadne pravidla, cista anarchia.

Ked ma raisne reg/monkey tak sa pytam, co repuje. Ked ma raisne fish, tak sa pytam, co sa pos*alo? Hneva sa na mna? Uz dlho nic neraisol? Turnol druhy par (na 6tke pri broadway kartach)? Slowplayuje uz od flopu? Ergo, ked nevies co robit tak radsej fold. Staci pozriet na tu moju cervenu poslednych par tisic ruk.

A hlavne tieto passive PF/aggro postflop mi robia problemy. Lebo omotat hlavu okolo toho, co repuju je pre mna nadludsky ukol.
Obrázok používateľa
___Mortylen___

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Google [Bot] a 1 hosť.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!