Johny40- DON 6-max - shoting 2,75 €

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: Jančiho blog - nový začiatok :)

Odoslaťod Johny40 06 Aug 2013 16:40

chulanbetra napísal:Nerozumiem tomuto:
Preflop - Na flope chcem trafiť TPTK, v inom prípade na cbet foldujem.
Postflop - Takže trafil som FD a stále mám 2 over karty. Zvažujem push, no zase som si povedal, že nechcem riskovať teraz, tak to len callujem.

Nieco si zamyslal a potom si zmenil nazor aj ked podmienka nebola splnena.

p.s.: nehovorim ze mas foldnut FD + 2 over len, ze najprv si nechcel dorovnavat s inym nez TPTK a potom uz to bolo ok s FD a 2 over. Takze asi ta podmienka pred flopom nie je taka ako si napisal ci?

Áno, máš pravdu :) Napísal som myšlienky, ktoré som stihol mať naozaj aktuálne počas tej handy. Počas handy ma preflop nenapadla možnosť, že sa môžem ocitnúť na flope s nízkym párom a FD :D
Obrázok používateľa
Johny40

Založený: Máj 2009
Poďakoval/li: 42 krát/3 krát

Odoslaťod Johny40 06 Aug 2013 16:45

1886er napísal:30bb deep by som išiel 3bet preflop na 888 a na väčšine flopov cbet 1/3 potu. asi by som necbetoval len nejaké megadrawy flopy.
keď si big stack, by si mal skôr hrať agresívne kôli icm a nie že si začneš šetriť stack a budeš hrať pasívne:)

Chápem, big stack zvyknem využívať práveže na časté preflop krádeže a vyhýbam sa hre po flope radšej. Mimo situácií ako je táto teda. Po 3bete na 888 by mi mal foldovať? V pote máme 1328 ak dobre počítam a callovať má doňho 528. Myslím, že ja osobne by som to aj s rukou, s ktorou by som vedel, že som pozadu calloval. Čiže cieľom toho 3betu je získať viac value? Nie vyhrať hru preflop?

Cbet 1/3 potu? Ten nepoužívam asi nikdy, jedine ak sa pokúšam o blockbet OOP. Prečo teda 1/3 potu??
Obrázok používateľa
Johny40

Odoslaťod Johny40 06 Aug 2013 16:47

cercerBTSSK napísal:necital som blog od zaciatku - je to 6max SNG 2 miesta platene ?
ak ano, tak Ti asi odporucia SNG hraci pozriet ICM a hru na bubble, najdes tu asi vela komentarov k tomuto

je to full ring, čiže som už ITM
Obrázok používateľa
Johny40

Odoslaťod vlade 06 Aug 2013 16:53

Ja sa snazim rozmyslat skor takym "sedliackym rozumom", 1886er-ove rady si treba brat k srdcu, je to SNG pro :)
vlade

Založený: Jan 2007
Poďakoval/li: 246 krát/175 krát

Odoslaťod Johny40 06 Aug 2013 16:56

vlade napísal:Ja sa snazim rozmyslat skor takym "sedliackym rozumom", 1886er-ove rady si treba brat k srdcu, je to SNG pro :)

Mňa tešia všetky rady a aj to, že ten môj blog, aj keď som :fish: ľudia naozaj čítajú :) A 1886er je veľký dobrák, ten sa mi venuje ešte aj cez SSky :)
Obrázok používateľa
Johny40

Odoslaťod kubo251 06 Aug 2013 17:15

preflop urcite 3bet, flop ta uplne krasne triafa aj proti handam ako Tx,JJ,QQ budes flipovat, trips trojek je malo pravdepodobny to mu nemozes ziadnom pripade verit, na takomto flope by som sa bez problemov stackol a podla toho by som to aj hral
Johny40 napísal:Čiže cieľom toho 3betu je získať viac value? Nie vyhrať hru preflop?

ano viac value mas predsa AKs pri takychto stackoch je to nuts
Johny40 napísal:nechcem riskovať svoju pozíciu chipleadra,

uplne chybna uvaha, naco ti je potom CHL ked ho budes hrat pasivne ? ked si CHL mal by si to prave vyuzivat a mozes si dovolit viac ako ked mas midstack, treba skusat co si do tych hracov mozes dovolit, preto ak o tych hracoch nemas moc info ako hraju tak kludne mozes otvarat ATC a uvidis ako budu reagovat ak sa stiahnu tak kludne do nich tlac co to ide, ak nepristupia na tvoju hru tak sa trochu stiahni ty, musis si ich zozaciatku otukat a podla toho prisposobit hru, sice v TOP3 nema CHL taku vyhodu ako na buble ale stale ma vacsiu a netlaci ho tak icm ako ako shortov a midstackov tak to treba vyuzivat

Johny40 napísal:A ešte jedinú vec som asi nezvážil, šancu, že má AA alebo KK. To by mi tiež pripadalo zahraté relatívne normálne z jeho strany. Na flope síce betuje menej, ale predpoklad je, že som tam veľmi nemal čo trafiť okrem tej desiatky, ktorá ako jediná by mala byť v mojej range na call. Turn by mu urobil board viac drawy a preto by to takto mohol defendovať. Takisto by mohol zahrať podľa mňa aj s JJ. Na turne vysoký bet, lebo Q by mohla tiež kaziť AT, KT, s ktorým mohol očakávať, že som ho calloval preflop.

Som teraz úplne mimo, alebo mám aspoň v niečom pravdu?

ako to mame vediet? nedal si o tom hracovi ziadne info je to nit, fish alebo co?
kubo251

Založený: Jún 2010
Poďakoval/li: 3 krát/28 krát

Odoslaťod 1886er 06 Aug 2013 17:21

Johny40 napísal:Chápem, big stack zvyknem využívať práveže na časté preflop krádeže a vyhýbam sa hre po flope radšej. Mimo situácií ako je táto teda. Po 3bete na 888 by mi mal foldovať? V pote máme 1328 ak dobre počítam a callovať má doňho 528. Myslím, že ja osobne by som to aj s rukou, s ktorou by som vedel, že som pozadu calloval. Čiže cieľom toho 3betu je získať viac value? Nie vyhrať hru preflop?

Cbet 1/3 potu? Ten nepoužívam asi nikdy, jedine ak sa pokúšam o blockbet OOP. Prečo teda 1/3 potu??

netuším ako často to foldne, záleží aké má tendencie pred flopom. nenapísal si žiadne info k súperovi. na týchto stakes to bude s veľkou pravdepodobnosťou ryba, a on si nebude počítať pot odds :) a 1/3 potu je v 3betovanom pote taký štandardný sizing. títo hráči ak netrafia niečo veľké tak budú foldovať na cbet, a ak netrafíš board a callnu ti to alebo shovnu, tak budeš hrať veľmi opatrne respektíve foldneš.
jasne s AKs bude to +ev push aj za 30bb preflop a zoberieš to veľmi často, ak to nie je nejaký ultra nit. ale takto ^ sa z toho podľa mňa dá vytiahnuť viac.

haha vlade niesom sng pro :D na to nemám skill, ale dikes aj tak ;)
Obrázok používateľa
1886er

Založený: Okt 2010
Poďakoval/li: 197 krát/125 krát

Odoslaťod Johny40 06 Aug 2013 17:25

kubo251 napísal:preflop urcite 3bet, flop ta uplne krasne triafa aj proti handam ako Tx,JJ,QQ budes flipovat, trips trojek je malo pravdepodobny to mu nemozes ziadnom pripade verit, na takomto flope by som sa bez problemov stackol a podla toho by som to aj hral
Johny40 napísal:Čiže cieľom toho 3betu je získať viac value? Nie vyhrať hru preflop?

ano viac value mas predsa AKs pri takychto stackoch je to nuts
Johny40 napísal:nechcem riskovať svoju pozíciu chipleadra,

uplne chybna uvaha, naco ti je potom CHL ked ho budes hrat pasivne ? ked si CHL mal by si to prave vyuzivat a mozes si dovolit viac ako ked mas midstack, treba skusat co si do tych hracov mozes dovolit, preto ak o tych hracoch nemas moc info ako hraju tak kludne mozes otvarat ATC a uvidis ako budu reagovat ak sa stiahnu tak kludne do nich tlac co to ide, ak nepristupia na tvoju hru tak sa trochu stiahni ty, musis si ich zozaciatku otukat a podla toho prisposobit hru, sice v TOP3 nema CHL taku vyhodu ako na buble ale stale ma vacsiu a netlaci ho tak icm ako ako shortov a midstackov tak to treba vyuzivat

Johny40 napísal:A ešte jedinú vec som asi nezvážil, šancu, že má AA alebo KK. To by mi tiež pripadalo zahraté relatívne normálne z jeho strany. Na flope síce betuje menej, ale predpoklad je, že som tam veľmi nemal čo trafiť okrem tej desiatky, ktorá ako jediná by mala byť v mojej range na call. Turn by mu urobil board viac drawy a preto by to takto mohol defendovať. Takisto by mohol zahrať podľa mňa aj s JJ. Na turne vysoký bet, lebo Q by mohla tiež kaziť AT, KT, s ktorým mohol očakávať, že som ho calloval preflop.

Som teraz úplne mimo, alebo mám aspoň v niečom pravdu?

ako to mame vediet? nedal si o tom hracovi ziadne info je to nit, fish alebo co?

S tým bigstackom to tak v podstate aj hrám, ale vyhýbam sa hrám, kde už je predomnou raise, práve preto, že viem, že môj stack potom využijem a aj keď foldnem nejaký 1BB (v tomto prípade 3BB), tak ich o 2 handy mám späť pokiaľ sa nič zaujímavé nestane. Nekradnem zas doslova v 100% prípadoch, snažím sa pri stole nevyzerať ako totálne aggro fish, ktorá pushuje každú handu. Raisujem to na 2 alebo 2,5BB. Vo väčšine orbitov, kým som na BB obaja hráči foldovali, čiže to bolo pohodlné a pri každom orbite som sa snažil si pridať 1,5BB do stacku.

Čo sa týka hráča, povedal by som, že to bol určite viac nit ako fish, práve preto ma ten jeho bet na turne tak zaujal. HU nadomnou nakoniec vyhral :( Tuším to bolo nejaké JJ do AQ preflop AI.
Obrázok používateľa
Johny40

Odoslaťod Johny40 06 Aug 2013 17:27

1886er napísal:
Johny40 napísal:Chápem, big stack zvyknem využívať práveže na časté preflop krádeže a vyhýbam sa hre po flope radšej. Mimo situácií ako je táto teda. Po 3bete na 888 by mi mal foldovať? V pote máme 1328 ak dobre počítam a callovať má doňho 528. Myslím, že ja osobne by som to aj s rukou, s ktorou by som vedel, že som pozadu calloval. Čiže cieľom toho 3betu je získať viac value? Nie vyhrať hru preflop?

netuším ako často to foldne, záleží aké má tendencie pred flopom. nenapísal si žiadne info k súperovi. na týchto stakes to bude s veľkou pravdepodobnosťou ryba, a on si nebude počítať pot odds :) a 1/3 potu je v 3betovanom pote taký štandardný sizing. títo hráči ak netrafia niečo veľké tak budú foldovať na cbet, a ak netrafíš board a callnu ti to alebo shovnu, tak budeš hrať veľmi opatrne respektíve foldneš.
jasne s AKs bude to +ev push aj za 30bb preflop a zoberieš to veľmi často, ak to nie je nejaký ultra nit. ale takto ^ sa z toho podľa mňa dá vytiahnuť viac.

haha vlade niesom sng pro :D na to nemám skill, ale dikes aj tak ;)

Ako vravím, nejaká ryba ako väčšina tých, ktoré stretávam mi nepripadal. Jediné čo sa dá povedať, že naňho mám, tak bol to jeho prvý raise 3-handed na môj BB.
Obrázok používateľa
Johny40

Odoslaťod Johny40 07 Aug 2013 06:51

Počas noci sa mi podarilo zachrániť BR :Yahoo!: Dostal som sa tam, kde som bol pred tým downswingom, čo som mal posledné 4 dni. Trafil som 5.miesto na MTT :) Pri posledných 15 hráčoch, som bol dlho totálne card dead a nevedel som akosi nájsť tie gule aby som tam pushol s nejakým J4o alebo podobnými srandami :D No, ale paradoxné je, že som to nejako "uhral" so stackom, ktorý som mal pri 12 hráčoch rovné 1M, čiže necelé 3BB 8-)

Nadránom som sa pustil trochu do NL2 s tým, že skúsim či budem pri CG úplne stratený alebo nie (tie swingy pri SNG a MTT sa mi zdajú byť výrazne väčšie). Povedal by som, že to mohlo dopadnúť aj horšie, pri 6-tablingu nezaujímavý +0,5BI , ale vždy lepšie ako posledné dni hrania SNG :wall: Idem si pozrieť, ako som to vlastne hral a skúsim vybrať nejaké pre mňa zaujímavé handy, nech sa zas od vás niečo o tom pokri priučím :)
Obrázok používateľa
Johny40

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 30 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!