Pepi the Sng breakeven master & CG fish

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: Pepiho poker blog

Odoslaťod Pepi 21 Okt 2008 20:19

yegon opat velka vdaka za tvoje komenty...

K tej hre s KK sa chcem opytat:
- kolko by bol optimalny bet na tom flope?
- myslis, ze hrac s jeho statmi by s gutshot st8 draw necallol aj vyssi bet? Ja osobne sa velmi casto stretavam s tym, ze aj mensi hazarderi su schopni callnut velke bety ak trafia hocico. Ako som uz pisal, najma s AK mam skusenosti, ze callnu bet na flope a ked s tymi AK nic netrafim, tak to uz radsej odcheckujem, lebo viem, ze daco trafili. A na showdowne ukazu aj bottom pair a samozrejme uplnu haluz na ruke.

K tej hre s JJ:
- ten 3bet som myslel na flope, aby som sa opytal, ci ma to A alebo nie. Navyse sa mohol pri tomto 3bete uvedomit, lebo tam bola aj flush draw. Alebo je moje uvazovanie nie velmi dobre?

Co sa tyka mojej psychiky pri CG, tak suhlasim, musim na tom popracovat. Chapem aj to, ze nemozem vyhrat kazdu session. Ved to je podobne ako hranie SnG. Tiez mozes hrat super a nevyhras kazdy turnaj. Zvacsa som v pohode, ale ked uz par krat za sebou zacinam session suckoutom ked drzim top10 a curkovi, ktory ma callne s hocicim to vzdy dojde, tak toto ma uz bohuzial nevie nechat chladnym. Inak, vcera v jednom kuse lietali str8 proti vysokym parom. Dokonca aj mne sa podarilo. Clovek by si uz aj pomyslel, ze to tak bolo nastavene... :-D

Hlavne teraz musim fakt s CG prestat, lebo citim, ze je to nahovno... :-D Budem hrat SnGcka, aj ked mam teraz nerealne vysoke ROI, takze asi tiez pojdem dolu. Ale pohoda, nejak mi to grindenie SnGciek vyhovuje viac, ale aj tu obcas tie snury prehier tiez naseru. :D

Este, aby som uviedol bilanciu, ta vcera nakoniec -2,35 USD a nieco cez 1k hands.
Obrázok používateľa
Pepi

Založený: Okt 2007
Poďakoval/li: 1 krát/0 krát

Odoslaťod yegon 21 Okt 2008 21:19

Pepi napísal:K tej hre s KK sa chcem opytat:
- kolko by bol optimalny bet na tom flope?
- myslis, ze hrac s jeho statmi by s gutshot st8 draw necallol aj vyssi bet? Ja osobne sa velmi casto stretavam s tym, ze aj mensi hazarderi su schopni callnut velke bety ak trafia hocico. Ako som uz pisal, najma s AK mam skusenosti, ze callnu bet na flope a ked s tymi AK nic netrafim, tak to uz radsej odcheckujem, lebo viem, ze daco trafili. A na showdowne ukazu aj bottom pair a samozrejme uplnu haluz na ruke.

myslim ze 0,7 je OK ale 0,9 by mozno bolo trochu lepsie. Nejde nam o to aby foldol svoj gutshot, tym ze s nim dorovna spravi chybu, cim vacsi bet dorovna tym vacsiu chybu spravi a tym viac penazi zarabame. V podstate ale sa snazim co najviac penazi vytiahnut z FD a Qx ruk ktore zaplatia 0,9 tak isto ako zaplatia 0,7. Ak nas niekto dorovna s gutshotom tak je to len bonus.

Pepi napísal:K tej hre s JJ:
- ten 3bet som myslel na flope, aby som sa opytal, ci ma to A alebo nie. Navyse sa mohol pri tomto 3bete uvedomit, lebo tam bola aj flush draw. Alebo je moje uvazovanie nie velmi dobre?

na flope nemas ako 3betovat, super betol mozes ho len raisnut (3bet = re-raise). Nespominam si presne odkial sa berie ta teoria ale tiez som ju uz pocul - ze betovat alebo raisovat pre ziskanie informacie ale v cash games je to takmer nepouzivane. Betujes a raisujes bud

- for value - teda myslis si ze mas najlepsiu ruku a chces aby ta dorovnali horsie ruky - to by v tomto pripade bolo dost na hrane lebo jedine horsie co ta dorovna su FD ale to je len mala cast jeho range

- ako bluff - teda chces aby zlozili lepsie ruky nez mas ty - v tomto pripade (mozno) vyfoldujes QQ/KK ale neverim ze nejake Ax a lepsie ti zlozi takze jedine co dosiahnes je ze foldnu horsie ruky nez mas ty a to nedava zmysel

okrem toho raise je pomerne nakladna zalezitost - tvoj raise ta vacsinou bude stat viac nez call flop + call turn. Vo vacsine pripadov staci call a rozhodnut sa podla toho co spravi super na turne. Je len malo ludi na nizkych limitoch ktori double barreluju horsie nez Ax na takom boarde a o tripple barrellovani ani nehovorim.
Obrázok používateľa
yegon

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

Odoslaťod Pepi 21 Okt 2008 21:25

dik za odpoved. Ten 3bet, to som myslel reraise, jak si napisal. Chyba terminologie... ;-)
Obrázok používateľa
Pepi

Odoslaťod Pepi 22 Okt 2008 22:00

22.10.2008 - Mojich poslednych 10SnG

Prve SnGcko z tejto "serie" som odohral v nedelu popri Milion Dollar Men, aby som nezaspal. Do MDM som sa sa kvaldol za 50FPP, ale velmi sa nezadarilo. Svoju ulohu zohrala aj unava. Asi som mal tych 500FPP pouzit radsej inde. :-)
No ale k tomu 3,40 SnG, co som hral popri tom... To sa mi podarilo vyhrat a moje tohtomesacne ROI dosiahlo zavratne cislo, takze bolo len otazkou casu, kedy sa to zacne "zrealnovat".

Dnes som zasadol k SnG stolom, odohral 8ks 3,40$ SnG a 1ks 5,50$ SnG, nakolko som neodolal ponuke Tournament selectoru, ktory ukazal turnaj so styrmi skakajucimi rybickami. :-) Ale podme pekne poporiadku...

Prvy turnaj rozhodol tento badbeat, ked som sa rozhodol vcelku vyhodne limpnut do potu na dobrej pozicii...[/b]

Poker Stars $3.00+$0.40 No Limit Hold'em Tournament - t10/t20 Blinds - 8 players
The Official DeucesCracked.com Hand History Converter

MP1: t2270
MP2: t1500
Hero (CO): t1510
BTN: t1440
SB: t1680
BB: t1330
UTG: t1490
UTG+1: t2280

Pre Flop: (t30) Hero is CO with QObrázok JObrázok
UTG calls t20, 3 folds, Hero calls t20, 1 fold, SB calls t10, BB checks

Flop: (t80) QObrázok QObrázok KObrázok (4 players)
SB bets t40, BB calls t40, UTG calls t40, Hero raises to t180, SB folds, BB raises to t340, UTG folds, Hero raises to t1490 all in, BB calls t970 all in

Turn: (t2780) 3Obrázok (2 players - 2 are all in)

River: (t2780) 2Obrázok (2 players - 2 are all in)

Final Pot: t2780
Hero shows QObrázok JObrázok (three of a kind, Queens)
BB shows 3Obrázok QObrázok (a full house, Queens full of Threes)
BB wins t2780

Podla stats som tipoval, ze ten curko bude mat bud Kx alebo Qso slabsim kickerom. Aj som sa trafil, ale turn trafil supera, co bolo v tomto momente rozhodujucejsie... :-) Normalne som si pretrel oci, ked ta trojka padla, ze ci dobre vidim. Ostalo mi len niekolko chipov a o par hier som tentokrat tohoto supera odhadol zle a moje KQo, narazilo na jeho AKo, takze som sa odporucal na 8. mieste.

Dalej to pokracovalo takto
- 8. miesto - ako dost velky short som pushol s JQo z MP3 a narazil som na AA supera na BTN. tento turnaj bol vcelku kvalitny, moc tam nikto zbytocne nevyskakoval a pri blindoch 100/200 bolo pri stole 8 hracov a stacky boli vcelku vyrovnane.
- 4. miesto - toto som dost nezvladol a dostal sa na maleho shorta. Pushol som ked som mal 5xBB s Q2s z BTN a super so 7,5BB na BB doveroval svojmu A3o, tak ma callol. River mu priniesol par 3
- 5. miesto - pushol som s QQ z CO a narazil na AA supera na BB
- 2. miesto - do HU som dorazil ako 10xBB short a moc sa nezadarilo
- 3. miesto - push so 66 z BTN, super veril svojmu A5o a doskakala mu k tomu Acku str8 T to A
- 3. miesto - push A2s do CL, ktory ma callol s K3o a flop mu priniesol par K
- 2. miesto - toto bol ten 5,50$ SnG a podarila sa mi takato blbost:

Poker Stars $5.00+$0.50 No Limit Hold'em Tournament - t100/t200 Blinds - 4 players

Hero (BB): t2925
CO: t2640
BTN: t4723
SB: t3212

Pre Flop: (t300) Hero is BB with QObrázok QObrázok
CO raises to t600, BTN calls t600, 1 fold, Hero raises to t2925 all in, CO calls t2040 all in, 1 fold

Flop: (t5980) 3Obrázok JObrázok 5Obrázok (2 players - 2 are all in)

Turn: (t5980) 2Obrázok (2 players - 2 are all in)

River: (t5980) 6Obrázok (2 players - 2 are all in)

Final Pot: t5980
Hero shows QObrázok QObrázok (a pair of Queens)
CO shows AObrázok AObrázok (a pair of Aces)
CO wins t5980

Viem, mal som to len callnut. Tomu na UTG som ale nejako neveril silnu ruku a toho co limpol som chcel izolovat. Ked sa proti mne otocili rakety, tak som vedel, ze je nedobre... :-) Nastastie sa mi potom podaril s tymi par chipikmi comeback, co trosku vytiltovalo jedeno supera, ktoreho som pri navrate do hry suckol, a ten nasledne v tom tiltiku zadotoval toho supera, na ktoreho AA som narazil. Do HU som teda isiel zas jak short a asi po troch pushoch narazil na call supera (A7s vs. ATo).

- 4. miesto - super limpol zo skorej s JJ, ja som pushol s AKs, blindy fold a on call. Po turne som mal flush draw a gutshot str8draw, ale outy nedosli a superove Jcka vydrzali.

Bilancia za poslednych 10 SnGciek je teda: 9,80 USD
Ta dnesna (za 9SnG) vsak znie -0,30 USD
Obrázok používateľa
Pepi

Odoslaťod yegon 22 Okt 2008 23:07

Pepi napísal:Poker Stars $5.00+$0.50 No Limit Hold'em Tournament - t100/t200 Blinds - 4 players

Hero (BB): t2925
CO: t2640
BTN: t4723
SB: t3212

Pre Flop: (t300) Hero is BB with QObrázok QObrázok
CO raises to t600, BTN calls t600, 1 fold, Hero raises to t2925 all in, CO calls t2040 all in, 1 fold

Flop: (t5980) 3Obrázok JObrázok 5Obrázok (2 players - 2 are all in)

Turn: (t5980) 2Obrázok (2 players - 2 are all in)

River: (t5980) 6Obrázok (2 players - 2 are all in)

Final Pot: t5980
Hero shows QObrázok QObrázok (a pair of Queens)
CO shows AObrázok AObrázok (a pair of Aces)
CO wins t5980

Viem, mal som to len callnut. Tomu na UTG som ale nejako neveril silnu ruku a toho co limpol som chcel izolovat. Ked sa proti mne otocili rakety, tak som vedel, ze je nedobre... :-) Nastastie sa mi potom podaril s tymi par chipikmi comeback, co trosku vytiltovalo jedeno supera, ktoreho som pri navrate do hry suckol, a ten nasledne v tom tiltiku zadotoval toho supera, na ktoreho AA som narazil. Do HU som teda isiel zas jak short a asi po troch pushoch narazil na call supera (A7s vs. ATo).

- 4. miesto - super limpol zo skorej s JJ, ja som pushol s AKs, blindy fold a on call. Po turne som mal flush draw a gutshot str8draw, ale outy nedosli a superove Jcka vydrzali.

Bilancia za poslednych 10 SnGciek je teda: 9,80 USD
Ta dnesna (za 9SnG) vsak znie -0,30 USD

nie nemal si to len callnut zahral si to dobre, nenechaj sa viest vysledkom ale zdravym rozumom, s 10xBB a pri vyrovnanej velkosti stackov na bubble je QQ autopush v tejto situacii
Obrázok používateľa
yegon

Odoslaťod Pepi 23 Okt 2008 10:27

yegon mne sa to zdalo na push, lebo vsak PF ma porazalo len KK, AA, no ked som si to hodil potom do ICM calculatora, tak mi to tam tusim vypisalo, ze moja range na push bola KK+. No, da sa povedat, ze to bolo take na hrane. Jasne, ze treba ratat aj s nejakym readom, ale ten mi zrovna akurat nevysiel. :D
Obrázok používateľa
Pepi

Odoslaťod yegon 23 Okt 2008 10:35

Pepi napísal:ked som si to hodil potom do ICM calculatora, tak mi to tam tusim vypisalo, ze moja range na push bola KK+. No, da sa povedat, ze to bolo take na hrane

zavisi od toho ake range das superom, nemyslim si ze toto by bolo na hrane
Obrázok používateľa
yegon

Odoslaťod Pepi 27 Okt 2008 20:55

23. - 27.10.2008 - 21 SnGciek

Nejako nie je posledne dni cas hrat, nie to este pisat, takze som sa az teraz dostal k tomu, aby som tu hodil aspon kratke "summary" z poslednych dni. Ostal som pri hrani SnGciek, a za toto obdobie som odohral:

20ks 3,40$ 9max
3x 1. miesto
3x 2. miesto
3x 3. miesto
Priemerne umiestnenie 4,10

1ks 5,50$ 9max (dnes som zase neodolal skakajucim rybickam, tak som si ten turnaj dal)
1x 2.miesto

Kedze to je roztahane cez 5 dni, tak mi v pamati neuviazla ani ziadna zapeklita ruka, ktoru by som potreboval pokonzultovat. Najblizsie to musijm spravit tak, ze si to hned poznacim, lebo potom sa zase neprinutim k hladaniu.

Predsa ma ale zaujali dva SnGka...

Jeden (na 3USD SnG) dost dlhy a dost tight hrany turnaj, kde sa zislo aj zopar kvalitnych hracov. Este pri blindoch 75/150 sme boli pri stole stale v plnom pocte. Trval presne 100min. a podarilo sa mi ho nakoniec vyhrat, ked som v HU skoncil s pomerne pasivnym superom, ktory bol dost citatelny. Takze to bola taka skuska trpezlivosti. Aspon som si dokazal, ze aj ja viem byt obcas trpezlivy. ;)

Protipolom tohto SnGcka bol jeden z dnesnych styroch 3,40$ turnajov, kde sa rybky rybili a hrali dost zvlastnym stylom a modou boli reraisy do AI po betoch na flope, atd. Najhorsie bolo, ze hned na zaciatku mi chodili vcelku dobre karty, ktore boli ale proti nim post flop akurat tak k zahodeniu. Takze som v dvoch hrach stratil dost vela chipov a trapenie zakoncil touto hrou:

Poker Stars $3.00+$0.40 No Limit Hold'em Tournament - t25/t50 Blinds - 5 players

SB: t5960
Hero (BB): t645
UTG: t3135
CO: t2250
BTN: t1510

Pre Flop: (t75) Hero is BB with AObrázok AObrázok
3 folds, SB calls t25, Hero raises to t150, SB calls t100

Flop: (t300) 3Obrázok AObrázok 4Obrázok (2 players)
SB checks, Hero checks

Turn: (t300) 7Obrázok (2 players)
SB checks, Hero bets t100, SB raises to t450, Hero raises to t495 all in, SB calls t45

River: (t1290) TObrázok (2 players - 1 is all in)

Final Pot: t1290
SB shows 6Obrázok 5Obrázok (a straight, Three to Seven)
Hero shows AObrázok AObrázok (three of a kind, Aces)
SB wins t1290

V snahe dostat z doho dilka chipiky som na flope spomalil, co sa mi nakoniec vypomstilo a odporucal som sa na 5. mieste. Mam ale pocit, ze tento hrac by so svojim aktualnym stackom a egom callol aj bet, ci pripadny AI na flope.

Hej, ale predsa som si vybavil este jednu hru, ktora bola hned prvou v jednom tiez nie velmi vydarenom SnGcku:

Poker Stars $3.00+$0.40 No Limit Hold'em Tournament - t10/t20 Blinds - 9 players

BTN: t1500
SB: t1500
Hero (BB): t1500
UTG: t1500
UTG+1: t1500
UTG+2: t1500
MP1: t1500
MP2: t1500
CO: t1500

Pre Flop: (t30) Hero is BB with QObrázok AObrázok
3 folds, MP1 calls t20, 3 folds, SB calls t10, Hero raises to t100, MP1 raises to t200, 1 fold, Hero calls t100

Flop: (t420) 6Obrázok TObrázok QObrázok (2 players)
Hero bets t200, MP1 raises to t720, Hero folds

Final Pot: t820
MP1 wins t820

Bol som prekvapeny agresiou tohto hraca a nechcel som vyhodit vsetok stack hned v prvej hre. Mam ale pocit, ze chytil set (alebo skor chranil overpair?) nakolko v dalsich hrach uz nebol nejako extra agresivny. Ale tusim daco take spravil este raz. Prosim o komenty k tejto hande.

Bilancia za tychto 21SnGciek: 21USD
Obrázok používateľa
Pepi

Odoslaťod Pepi 31 Okt 2008 12:17

30. - 31.10.2008 - Na SnGckach idem dolu, CG trapenie ako vzdy

Tak som si vcera podvecer a dnes doobedu (spravil som si prazdniny, vsak preco by ich mali mat len skolaci) trosku zase pohral.

SnG

Tu to uz raz jednoducho muselo ist dolu, lebo mat dva mesiace po sebe ROI cez 38%, to jednoducho nie je realne. Za posledne dva dni som odohral 11SnG:

10ks 3,40$ 9max
1x 1. miesto
1x 3. miesto
Priemerne umiestnenie 5.10

1ks 5,50$ 9max
1x 5. miesto

Skratka im to chodilo a chodilo, a ja som sa nestacil cudovat. Moje posledne hry v turnajoch:

- 7. miesto - AQo vs. 99 - pushol som ako short, board nehelfol
- 5. miesto - AQo vs. QTo - znovu push ako short, CL call s tymto a uz na flope mal OESD, turn mu dal este aj FD a river 8 kompletol str8 8-Q
- 9. miesto - 88 vs. 63s - mal som dost malo chipov (prehral som jednu hnusnu hru prave proti tomuto idiotovi), blindy 15/30, a naskytla sa moznost limpnut 2x BB s 88 (teraz uz viem, ze som mal pushnut PF pri jeho style hry) z BB. V hre boli ale este dalsi dvaja. Chytil som set na flope 487 v clubs, cize tam bol flush. Tak som tam dal 2/3 potu a vsetci fold, az na toho curacika. Na turne som tam buchol zvysok, ale to uz ten dili chytil svoj vytuzeny gutshot, ktory mu kompletol str8.
- 4. miesto - A6o vs. AJo - pushol som a narazil som
- 5. miesto - 55 vs. A9s - pushol som z BB na jeho raise 3xBB z BTN (ze snaha o resteal), on po dlhsom rozmyslani call. Inak, mal status Goldstar. Malom to moje patky ustali, ale river A bol proti
- 7. miesto - QQ vs. KTo - dili limpol so stackom 18xBB z CO s touto hovadinou, ja push s 9xBB zo SB s damami. Paradoxne mu river Q skompletizoval co ine ako str8 9-K!
- 5. miesto - K6o vs. AA - v tomto turnaji nic nevyslo, a tak som ako tazky short pushol s any two a narazil na rakety
- 6. miesto - A9o vs. AKo - trosku zbrklo som ako 10xBB short pushol s UTG s A9o a narazil na hraca na BB s AKo. Na flope som chytil 9 a uz som sa aj tesil, ked to zaklincoval turn K a river A.
- 5. miesto - QTo vs. ATo - push ako tazky short a on to s ATo jednoznacne musel zavolat.

Bilancia -20,60USD

Cash Game

Toto mi zase raz iba potvrdilo, ze ja fakt na cash nemam bunky ani nervy. Hlavne na takychto somarov:

Poker Stars $0.05/$0.10 No Limit Hold'em - 8 players

Hero (MP2): $9.25
CO: $9.60
BTN: $4.50
SB: $25.05
BB: $15.40
UTG: $18.05
UTG+1: $8.20
MP1: $10.15

Pre Flop: ($0.15) Hero is MP2 with JObrázok JObrázok
1 fold, UTG+1 raises to $0.20, 1 fold, Hero raises to $0.60, 4 folds, UTG+1 calls $0.40

Flop: ($1.35) 2Obrázok 2Obrázok AObrázok (2 players)
UTG+1 checks, Hero bets $0.90, UTG+1 calls $0.90

Turn: ($3.15) 4Obrázok (2 players)
UTG+1 checks, Hero checks

River: ($3.15) 6Obrázok (2 players)
UTG+1 bets $0.50, Hero folds

Curacik ukazal 2 :spade: 3 :spade:

Celu session nic nechodilo, no snazil som sa byt trpezlivi a cakat na dobre karty. Ked sa oplatilo, tak obcas skusil limpovat s parmi, suited connectormi, ale zvacsa nic. Podarilo sa mi dva krat chytit set, ale kvoli scary boardom (1x flush na flope, 1x double flush draw po turne) neboli zaplatene. Dvakrat som tusim chytil par a ostatne lepsie ruky (napr. AQ, AJ) chytali po flope max. tak gushot SD. No a potom prisla tato hra s JJ, kde sa zase potvrdilo pravidlo callni Pepiho s cim chces a vyhraj... Inak same reraisy od ryb (ked som chytil aspon aku-taku ruku) a podobne tahy, az som pomaly zacal stracat nervy a moj "super move" s JJ proti AA ma stal zvysok stacku na tom osudnom JJ stole. Potom uz aj zacali chodit karty, ale odrazu proti mne nikto nechcel hrat, takze inak, ako minusom, tato session jednoducho skoncit nemohla.

Bilancia za dnesnych 457 cash game ruk -15,35USD

A asi budem musiet dat verejny prislub, ze k CG stolom uz nezasadnem, lebo inak to zase nedodrzim...

Takze som tento mesiac zakoncil takymito stratami... U CG nic noveho :D
Obrázok používateľa
Pepi

Odoslaťod Pepi 31 Okt 2008 12:52

Mesacna bilancia - OKTOBER

Kedze dnes uz nebudem hrat, mozem rovno prihodit aj bilanciu za tento mesiac....

CG:
-36,45 USD
Pocet odohratych dni/ruk: 15/5.645

SnG
+53,60 USD
Pocet odohratych dni/SnG: 20/67

MTT
P****Stars
+4,10 USD
Pocet odohratych dni/MTT: 3/5

Lucky Ace
+48 USD (3. miesto Pokerportal 150$ added)

Co sa tyka vyhier z MTT, to je plus, ktore potesi, ale ide mimo mojho hlavneho zameru, ktorym je budovat BR hranim NL10 a 3,40USD 9max SnGciek. Nakolko mi to ale v CG nejde a zacinam si uvedomovat, ze aj napriek badrunnu, ktory ma zaciatkom mesiaca postretol, je zjavne chyba aj niekde vo mne, a budem sa teda sustredovat iba na hranie 9max SnG. Uvidime, ako sa bude darit nadalej...

Zaroven davam verejny prislub, ze do konca roka nehram CG! :D
Obrázok používateľa
Pepi

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 30 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!