Ako sa stať pokrovým profesionálom

Diskusia k článkom, krátkym správam a o všetkom zaujímavom, čo ste sa niekde dozvedeli

Ako sa stať pokrovým profesionálom

Odoslaťod admin 12 Okt 2009 09:00

Diskusia k článku: Ako sa stať pokrovým profesionálom

Jedna z najvačších pokrových platforiem robila prednedávnom anketu medzi študentmi a zo 700 opýtaných by až 34 percent chcelo urobiť kariéru ako pokrový profesionál. Klasické povolania sa zdá sa dostávaju na vedľajšiu koľaj. Avšak aké schopnosti musí mať pokrový profík? Aké sú výhody a nevýhody tohoto povolania? Aké požiadavky kladú pokrové herne na svojich budúcich profesionálnych hráčov?

Zarábanie peňazí

Peniaze sú silným motivačným faktorom. Ak nejaký hráč vidí, že si môže pokrom zarobiť viac ako v normálnom povolaní, prichádzajú prvé myšlienky na zmenu. Vďaka pomocným programom sa dá ľahko vypočítať hodinová mzda. Ak je táto vyššia ako v klasickom povolaní stávajú sa tieto myšlienky konkrétnejšími. Cesta k tomu, aby sa hráč stal úspešným profesionálom je však ešte dlhá.

Byť sám sebe šéfom

Ďalším lákavým dôvodom je práve voľný pracovný čas. Pokrový profík sám rozhoduje o tom kedy, ako dlho a kde bude hrať. Druhou stranou mince je, že úspešný hráč potrebuje výdrž a disciplínu. Ako pri každom inom povolaní je potrebné investovať mnoho času do štúdia. Nebezpečným aspektom je aj určitá monotónnosť, ktorá napriek tomu, že poker je napínavou hrou vedie k tomu, že sa hráči začnú pri hre nudiť. Napríklad Mike Sexton tvrdí, že pokrový profík musí túto hru milovať. Nie len mať...

Zobraziť celý článok
Obrázok používateľa
admin

Založený: Sep 2008
Poďakoval/li: 132 krát/177 krát

Re: Ako sa stať pokrovým profesionálom

Odoslaťod palo1973 12 Okt 2009 09:33

-keby som mal o 15 rokov a o jedno dieta menej tak nevaham ani sekundu a venoval by som sa tomu profesionalne,zrejme by som zacal nejakym kurzom anglictiny a hlavne by som vacsinu penazi investoval do studia a zlepsovania hry

-aj ked hravam hlavne DoN-y rozhodol som sa zobrat si par hodin coachingu a pretoze je o donoch dost malo materialu pozeram aspon nejake videa ci uz cg alebo sng a mtt,aby som pokrovo trochu napredoval,a zatial sa snazim si budovat roll,lebo v dnesnej neistej dobe je mozne,ze sa z donutenia a mozno len docasne predsa len budem pokrom zivit
Obrázok používateľa
palo1973

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 61 krát/219 krát

Odoslaťod ropman 12 Okt 2009 13:43

ja si myslim ze clovek moze zacat uvazovat o profesionalnom hrani vtedy, ak je jeho hourly rate minimalne 2x vyssi ako pri jeho primarnom zamestnani. jednak velka cast tvori studium, ktore neprinasa ziadny priamy zisk, dalej obcas treba aj posilnit bankroll a buducnost je neista...
ropman

Založený: Júl 2008
Poďakoval/li: 0 krát/0 krát

Odoslaťod Riddlah 12 Okt 2009 15:56

palo1973 napísal:-keby som mal o 15 rokov a o jedno dieta menej tak nevaham ani sekundu a venoval by som sa tomu profesionalne,zrejme by som zacal nejakym kurzom anglictiny a hlavne by som vacsinu penazi investoval do studia a zlepsovania hry

-aj ked hravam hlavne DoN-y rozhodol som sa zobrat si par hodin coachingu a pretoze je o donoch dost malo materialu pozeram aspon nejake videa ci uz cg alebo sng a mtt,aby som pokrovo trochu napredoval,a zatial sa snazim si budovat roll,lebo v dnesnej neistej dobe je mozne,ze sa z donutenia a mozno len docasne predsa len budem pokrom zivit

+1, sice v trochu inej podobe, a ešte s nejakymi inymi poistkami, keby nahodou pokrova kariera nevysla, sa o to pokusam :D,
Obrázok používateľa
Riddlah

Založený: Jún 2009
Poďakoval/li: 67 krát/9 krát

Odoslaťod buschle 12 Okt 2009 17:22

Ake odvody treba platit a kolko to je mesacne, ak chcem byt dobrovolne nezamestnany ? A ako sa vypocitava dochodok z kolkatich rokov poslednych odrobenych , nevie niekto ? U mna je jediny problem ze uz mam 28rokov a som uz aj zenaty , takze by tam mala byt nejaka zodpovednost.
Dalsia vec je ze som si sebou isty zatial co sa hry tyka len na 80-90%.
Tuke zvladal byt pro aj na nl25. Dokonca si myslim ze na nl50 sa da spravit 50-60BI lavou zadnou keby prisla nejaka kriza. :shock:
Obrázok používateľa
buschle

Založený: Jún 2007
Poďakoval/li: 47 krát/133 krát

Odoslaťod yegon 12 Okt 2009 17:35

buschle napísal:Ake odvody treba platit a kolko to je mesacne, ak chcem byt dobrovolne nezamestnany ? A ako sa vypocitava dochodok z kolkatich rokov poslednych odrobenych , nevie niekto ? U mna je jediny problem ze uz mam 28rokov a som uz aj zenaty , takze by tam mala byt nejaka zodpovednost.
Dalsia vec je ze som si sebou isty zatial co sa hry tyka len na 80-90%.
Tuke zvladal byt pro aj na nl25. Dokonca si myslim ze na nl50 sa da spravit 50-60BI lavou zadnou keby prisla nejaka kriza. :shock:

dochodok? si robis srandu? kym ty pojdes do dochodku tak nas stat bude davno skrachovany - radsej si setri peniaze sam :)
Obrázok používateľa
yegon

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

Odoslaťod buschle 13 Okt 2009 10:41

yegon napísal:....

kolko je podla teba dostatocna vzorka ruk na to aby som vedel ci som lucker alebo ne.
Obrázok používateľa
buschle

Založený: Jún 2007
Poďakoval/li: 47 krát/133 krát

Odoslaťod TexasHoldi 13 Okt 2009 10:58

Vacsina samoplatitelov si plati odvod z minimalnej mzdy , tj. 89,7 EUR do SP a 41,37 do ZP. Ale ak ti nezalezi na dochodku (v prvom piliery sa berie do uvahy az poslednych odpracovanych 15 rokov) tak staci platit do ZP (to je povinne) + treba si spravit Rocne zuctovanie zdravotneho poistenia (raz rocne) Drzim palce :gl:
TexasHoldi

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 0 krát/0 krát

Odoslaťod yegon 13 Okt 2009 11:13

buschle napísal:
yegon napísal:....

kolko je podla teba dostatocna vzorka ruk na to aby som vedel ci som lucker alebo ne.

nie si lucker

staci? :)
Obrázok používateľa
yegon

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

Odoslaťod dzejkej 13 Okt 2009 11:34

yegon napísal:
buschle napísal:kolko je podla teba dostatocna vzorka ruk na to aby som vedel ci som lucker alebo ne.

Hmm, taka strata sebadovery? Urob si s niekym sweat session, nech da na Teba pozor a buchne Ti po prstoch alebo zacvakaj par BI na nejake profi HH review/leak finding a budes mat lepsi pocit :).

:gl:
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Ďalšia

Naspäť na Novinky a zaujímavosti

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Google [Bot] a 12 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!