Kaktus on holdem :-)

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: Kaktus on holdem :-)

Odoslaťod Chlpo1989 28 Jan 2011 13:03

popoBA napísal:ale nie Sherlock ozaj? :D

Pred chvilou som sa zobudil no :D Ale tiez som si najprv myslel, ze vyhral sud piva :D
Obrázok používateľa
Chlpo1989

Založený: Okt 2009
Poďakoval/li: 37 krát/235 krát

Odoslaťod mr_kaktus 31 Jan 2011 10:24

fuuuuuuu to bol vikend :)

v piatok som si naskocil na nadherny downer ktory sami ale nakoniec podarilo skresat len na nejaku 1,5 BI stratu. v sobotu to bolo ale horsie a zavrel som cca 7 BI minus. vysledky a cashier som si radsej ani nepozrel co som sa bal to aj vidiet :) anyway bolo to celkom funny ked som bol prevaznu vacsinu casu dominovany fiskami typu 63/15. niekolkokrat som si v poho valuebetoval nejaky TPTK/TPGK aby som zistil ze rybka si veselo limp/callovala AA/KK a rozhodla sa pre c/callovalnie vsetkych streets. parkrat som bol tiez od takychto ryb dominovany na Ahi flopoch ked som si veselo valuebetoval AJ na dvoch streets aby mi super potom ukazal AK ktore samozrejme ne3betoval PF :D Raz som sa pokusil vyfoldovat nita z jeho 1 parovej ruky, co samozrejme musel zavolat aj ked som isiel c/r flop, lead turn, push river - nevydalo. plus som sa raz semilight stackol s typkom ktory ma druhy krat po sebe 3betol (3bet na velkej vzorke mal 6) a v situacii BTN vs SB mi prisiel 4bet push s TT ako celkom dobra alternativa na vyfoldovanie jeho equity share plus v pripade docallovanie s overkartami mam stale 55%. typek snapol s JJ a zazrak sa nekonal :) ked tak nad tym rozmyslam, vzhladom na to ze to bol druhy 3bet po sebe myslim ze tam nebude 3betovat light skoro nikdy, cize som to mal pokojne fodlnut nakolko jeho 3betovaci range for value ma crushuje a nemyslim ze by celkom rozumne vyzerajuci hrac 3 betol light 2 krat po sebe nakolko bude ocakavat (mame na seba cca 1k ruk) ze sa zacnem nejakym sposobom branit :) no nic :) zjavne sa clovek najlepsie nauci na vlastnych chybach :D

tak gl to all :gl:
Obrázok používateľa
mr_kaktus

Založený: Aug 2008
Poďakoval/li: 67 krát/61 krát

Odoslaťod mr_kaktus 04 Feb 2011 09:20

vcera som zazil zatial asi najhorsi tilt. ako som pisal v predchadzajucom prispevku, akosi mam v problem mat vyhernu session ale az tak strasne mi to zily netrhalo. vcera este predtym ako som to zapol som si s nostalgiou zaspominal na casy na NL5 NL10 ked som v pohode dokazal mat session s + 3 -4 BI na 500 - 700 ruk.

zo zaciatku isla session v pohode, jeden moment som bol v pluse magicke 4BI trafil som sem tam nejaky set alebo inu silnu ruku a ryby po mne hadzali peniaze vidlami. sice som hned na zaciatku session prehral asi 50BB pot ked som typka callol cez 2 streets s TT na QxxQ - podla betsizingu som bol na turne 100% presvedceny ze nema Qx. river sme checkli a typek otocil JJ. nh. potom som si este naletel BvB FH vs vyssi na 677xK (moje 67 vs superove KK - isiel bet, bet, c/r- co som uz sipil problem ale vystupit sa uz nedalo :) ) ale ako som uz spomenul aj napriek tomu som bol v peknom pluse. dokonca sa mi podarilo aj vytocit JJ do AK :) co bol jeden z mojich naradostnejsich pokrovych zazitkov ever :D

potom to ale prislo :D

QJ vs Q7 proti rybke na ktoru som mal este aj sizing tell. AI na turne na Qx89. ale tak holt 94% equity nie vzdy staci.
AKs proti KK kde na mono flop QJx som mal aj FD. river prisla jedna z troch T a bolo vymalovane.
TJ na Jxxr proti maniacovi ktory mi to tam cez moj PSB pushol s AQs (nemal ani DBFD), nastastie nebol fullstack
set vs over set (22 vs 44) ktory sa pravdepodobne dal foldnut nakolko to bolo proti hracovi 12/10 (cca 100 ruk ktory UTG limp calloval PF) a na Q42tt check raisoval (bol to ale 4 way pot a akosi som cakal ze by to mohol slusne donknut nakolko su tam nejake GS a samozrejme FD s tym ze v pote sme mali 2 ryby cize ruky ako A3, A5, 56, 53 xxs su celkom pravdepodobne). samozrejme ze som si blbec povedal ze fok toto vyzera jedine ako 44 ale mala vzorka (nemusi to byt az taka nitka) je to len 1 ruka (3 kombinacie) bla bla bla, mozno takto stupidne zahral nejake Ahxh a mam set hura ship it. samozrejme ze sa ukazalo ze mam sick handreading skillz a stalo ma to len cca 110BB :D
plus som este popustal nieco v non SD, tusim sa mi tam vyskytli este zo dva 3 outery na ktore si momentalne neviem spomenut plus nejake std outdrawnutia.

pointa je ale ta ze po session (vypinal som po AK vs KK a kym sa mi dotocili blindy dostal som darcek ten set vs overset) som ostal tak neskutocne nasraty ze som nemohol hadam do druhej v noci spat a este teraz citim brutalne zhnusenie (preto pisem ze najhorsi tilt ever lebo sa mi nepodarilo z neho ani vyspat). to ma dost prekvapuje lebo od mojho osvietenia (starsi prispevok v mojom blogu) som tieto problemy uz nemal. tipujem ze jeden faktor bude to, ze uz v priebehu session som sa tesil ze vyrobim pekny plus a nakoniec som skoncil 2,5BI minus a zaroven ze sa mi dost neprijemne scvrkava bankroll (z povodnych 45 - 50 BI na NL20 EUR) mam momentalne 29 aj nejake drobne. napriek tomu mam stale chut hrat a urcite aj dnes prva vec co spravim bude ze zapnem klienta a budem dalej pokusat stastie :D

Btw. zistujem ze blog je asi celkom dobra psychohygiena celkom ma to zacalo prechadzat popri pisani. a keby ma este tak polutoval tucniak s dzejkejom tak myslim ze mi to okamzite vrati stratenu dusevnu rovnovahu :D :D :D
Obrázok používateľa
mr_kaktus

Odoslaťod meomir 04 Feb 2011 09:51

Ja po minusovej session napisem nieco na blog. Potom dobehne tucniak, zvozi ma pod ciernu zem a dalsia sesson uz je v pluse. Mne to pomaha :D.

To poznam. Dostanem 3-4 badbeaty. Potom na ruku AA, flop 753 a reg to tam odrazu pumpuje a ja ako pako all-in a ukaze mi 55 (jasne, co jedine mohol mat ?). A uz to ide...
meomir

Založený: Dec 2009
Poďakoval/li: 7 krát/4 krát

Odoslaťod PaulRivers 04 Feb 2011 10:03

kaktus: hras na Titane, ze? posledne 2 tyzdne je ta herna ako zakliata :o
Obrázok používateľa
PaulRivers

Založený: Jún 2009
Poďakoval/li: 9 krát/0 krát

Odoslaťod mr_kaktus 04 Feb 2011 10:18

@ meomir

no uvidime ci to bude mat taky magicky ucinok aj na mna :D

@paul

hej hej na titane som :) pockaj este par dni a je mozne ze ti budem mutit vody na NL10 :D
Obrázok používateľa
mr_kaktus

Odoslaťod michael163 04 Feb 2011 12:55

blog je taktiez imo super psychohygiena. zahras otrasnu session, postnes do blogu,vyrozpravas sa co sa stalo aky si lolo ze si nieco zahral tak ako si zahral,ze taryby vyfackali, nato dostanes par rad par GL nech sa to otoci a si v cajku :)

okrem ineho GL a nech sa to otoci :gl: :D
Obrázok používateľa
michael163

Založený: Jan 2010
Poďakoval/li: 63 krát/62 krát

Odoslaťod ROYAL SHlT 04 Feb 2011 13:15

michael163 napísal: dostanes par GL nech sa to otoci a si v cajku :)

okrem ineho GL a nech sa to otoci :gl: :D

:gl: prechádzam práve tým istým
Obrázok používateľa
ROYAL SHlT

Založený: Dec 2009
Poďakoval/li: 9 krát/4 krát

Odoslaťod tucniak 04 Feb 2011 15:46

Uz prichadzam!.. :D

Bude to mozno trosku dlhsi a zamyslavejsi post a nikoho nikam nebudem vozit, ale nevadi. Kazdopadne, rozoberal som to svojho casu (pocas najhorsich swingow) aj s jednym svojim coachom.

Vysledok diskusie bol asi taky, ze hram dost dobre a solid (skillset), obcas uponahlam veci (pripadne hram overaggro), bez hlbsieho premyslenia instaklikam a dostavam sa do nepeknych a super-high variance spotov. Z tohto dovodu sme hladali pricinu, dospeli sme k niekolkym veciam:

1. Sam o sebe som zbrkla povaha, ked treba riesit problemy (vecne som mal z matiky zle pisomku preto, lebo 3+4=9, hoci podstatu prikladu ktory nevyratal skoro nikto som tam mal lol :) )

2. Dlhodoboby mindset problem sposobeny swingom,raz to elzon nazval ze je to podobne inflacnej spirale: raz si nastupis a ak sa nespamatas, uz je to len a len horsie :)

3. Tento mindest problem, co je najhorsie, vyustuje do ovela vacsieho problemu=> tym je problem ocakavania :yegon2:

Tento problem v podstate asi popisuje aj kaktus, je zrejme prirodzeny ludskej psychike, ocakavame, ze ideme hrat session a ze na konci budeme 2-3 BI hore, lebo ved hrame dobre, tak to ocakavame.
Nie je to uplne ten primarny result oriented pristup, ale napr. u mna sa to prejavovalo tak, ze som si hral, solid, dobre, prehral BI na nejaky suckout/nahodny top superovho rangu, nasledne druhy a uz som bol v tom. (aby som to porovnal za mojich dobrych casov som zvykol byt kludne down 4-5bi nl200 a hrat na svoje psychicke pomery supersolid.)

'byt v tom' sa prejavoval hlavne tak, ze:

1. Zacal som overplayovat spoty, nejake JJ/AQs ktore by som predtym vs utg raiser flatol som zacal sqz/shipovat
2. Nejake fdraws na AQxss vs ryby ktore nikdy nepolozia (a fdraw hrame agresivne najma kvoli FE a balancu rangu) som tam zacal raise/shipovat no thinker at all
3. Zacal som nadmerne cbetovat/barrelovat bez akehokolvek planu a nasledne pritom smutne vzdavat (pripadne no balls)- aneb pochovaj si cervenu na vecne veky :shot:
4. Ak som aj nieco v tomto ragi uhral a 'bolo dobre-ocakavanie naplnene', nepomohlo to na dlho, nakolko som hral super high variance (+zle + bluffspewy) a o chvilku som to of kors nemal :)

Suma sumarum z toho pre mna bola:

1. Mindset v pokri je minimalne 50 % uspechu podobne ako jedenie pri cviceni
2. Mat ocakavania v zmysle chcem uz UP session atd. je zle, treba hrat kazdu single ruku, idealne si ani nepozerat graf pocas session, idealne si ani nepozerat cervenu (potom tie napady typu toto sqznem a urcite cbetnem boostne sa mi redline-bez ohladu na to, ze super tam ma megastrong range/board je shit)
3. Koncentrovat sa na hru (prosim vypnite si facebook, ICQ, film aj ten 15ty stol ak chcete byt naozaj good-cest vynimkam)
4. Pre mna silny bod, nedavat emocie do superov - stavalo sa mi ze som spravil nejaky spewy 3barrel, typek ma tam odcalloval a nelzon uz len pocuval 'to je kok....ako to moze blablabla...' (ofc pocas hry si tam sam nejaku hlbsiu analyzu dovolit nemozem-stotoznit sa s aktualnou emociou je ale fail, takisto nechat emocie vstupovat do rozhodnuti)
4.a Mam pocit, ze ked vas ovladnu emocie tak aj nasledne suckouty vami ovela viac mavaju, ako ked mate chladny technicko-analyticky pristup. Poker je predsa len hra, postavena na pravidlach, da sa vnimat ako urcity model (na vas je, ake premenne/vstupy dosadite a ako presny vas model je v danej situacii)
5. Zaujimave je, ze aj ked som mal pocas swingu coaching, zacal som pozerat vieda viac ako kedykolvek snad predtym- vysledky sa nelepsili, lebo som ocakaval vysledky (zaujimavy zacarovany kruh) a skrz mindset nehral optimalne at all :w4444x:

Odpoved je simple, moze, lebo je to poker a ma taku moznost. Ak bol nas bluff naozaj good tak okej, ak bol dobry ale super nie je dost dobry na to, aby o tom vedel, je to chyba nasho handreadingu a predpokladov. Ano, nasho, chyba je najcastejsie v nas, nie v roome, softe, papierikoch ani nicom podobnom :)

Podla mna netreba byt vzdy presvedceny, ze sme the best (len v zdravej miere)a bolo to best (ano tilt podporuje toto zmyslanie), robit si reviews a byt skutocne honest-ak to nedokazete, diskutujte svoje ruky---ano ano aj vyhrane :)

Mne vsetky tieto uvahy, ktore sa tykali aj toho co pre mna poker je a preco ho hram, a ci ho nemam radsej nehrat otvorili dost oci v hladani dovodov neuspechu(ak to nahodou nie z textu jasne, dovod=ME) a hladani rieseni. :gl: to all

edit: este by som rad podakoval hlavne dzejkejovi , ked uz sa tu tak rozpisujem, ved on vie zaco :evil: :evil: :evil:

Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod Riddlah 04 Feb 2011 15:55

tucniak napísal:vecne som mal z matiky zle pisomku preto, lebo 3+4=9,

dobre vediet ze niesom sam :D
Obrázok používateľa
Riddlah

Založený: Jún 2009
Poďakoval/li: 67 krát/9 krát

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 7 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!