osobne neviem nájsť jediný dôvod, prečo to robiť.
Value! Prebranie iniciativy. Vyhnut sa 3way potu z najhorsej moznej pozicie s offsuit rukou. Nieco sa dozvediet o jeho range (nedat freerol J3s napr.) Vyhnut sa squeezu, ktory tu je castokrat mandotory od BB (i ked to samozrejme NL10 hracom a hlavne na ZOOM/RUSH unika, kedze autofolduju non premium big blind este predtym, ako sa k nim akcia dostane). Zmensit SPR OOP a tym combatovat pozicnu nevyhodu. Nehrat OOP bez iniciativy. Balancing (nie moc applicable na micros) ak chcem 3betovat povedzme 12-15% zo SB, nemozem predsa 3betovat 3% value range a zvysnych 10% bluff range, toto nie je 2010
veď kvôli tomu 3-betu nám villain foldne takmer všetky horšie ruky.
toto zdaleka nie je to co ja vidim na stoloch. Obzvlast IP a BTN vs Blinds! Co Ty hras, kde, ako?
ask stealuje s range ~50%+, najsmutnejšie je, že ak hrá std, tak s tým random ATC by vypálil na Kxx boardoch zhruba 2 barrely a na Qxx zhruba 1 barrel, čím človekovi s KQo uniká množstvo potencionálnej value. a nehovoriac o katastrofe, ktorá nastáva v scenári, keď callne AQ ruku a príde Qxx board.
Cize jedinu value chces dostat bluffcatchovanim? S KQo? A zaroven sa spoliehas, ze bude bluffovat bez equity boardy, ktore Ta triafaju (hint, co budes robit na 2/3 boardov, ktore Ta netrafia a tiez takych, ktore trafia aj jeho, QAx KAx?) A nezabudaj, ze ak budes len pasivne check/callovat svoje trafene KQ (s prepdokladom, ze sa Ta vobec BB pusti na flop), ak super nie je uplne braindead, bude mat casto aku taku equity plus samozrejme all the better hands cize castokrat aj vyplatis jeho value hands.
A samozrejme sa slepo nestacknem na kazdom Qx a Kx boarde, common! I'm better than that!
a čo v prípade 4-betu?
population read je taky, ze sa tu malo 4bet bluffuje cize easy lajf, foldnem, lebo som pozadu a este aj blockujem jeho 4bet range, cize no worries. O 5bet by som neuvazoval, pokym by nemal 4bet tak 17%+ na spolahlivej vzorke.
A na zaver, nuka sa mi skor otazka, osobne neviem najst jediny dovod (mimo inducing squeeze od BB), preco flatovat SB vs BTN open in particular. Skus zodpovedat!