od palo1973 05 Mar 2010 09:50
-chalani za komancov to vsak bolo podobne,tu by som hlavny problem nevidel,hravali deti a znami trenerov a dobrych stranikov,ja tvrdim ze kto ma talent tak sa presadi,hlavne je aby na sebe makal
-uvediem priklad z Kosic,moj dobry kamarat Slavo Vorobel bol od ziakov az po dorast podpriemerny hrac a vo VSZ ho drzali len preto ze jeho otec bol riaditel klubu,bol stale v 5tej pätke,proste do poctu,a nakoniec sa poctivou pracou vypracoval az do reprezentacie a bol aj na MS a zda sa mi ze aj na olympiade,okrem toho vystudoval pravo,na druhej strane boli v jeho rocniku ini chalani,napr. supertalentovany Peter Pindar,ktory daval v dorasteneckej lige snad 100 golov za sezonu a na viac ako par zapasov v 1.lige to nebolo,jednoznacne najdolezitejsia je podpora od rodiny,v dnesnej dobe sa musia rodicia obracat,nemozeme predsa cakat na pomoc od statu atd.
-iny priklad je rodina Kostelic,otec so svojimi detmi chodievali do rakuska trenovat,spavali vsetci traja v aute,spominal ze bol rad,ked si mohol dovolit aspon 1x za tyzden zaplatit izbu v penzione dcere-a vidite kam to dotiahli
-ja sam som hraval futbal,a to zabezpecenie bolo na inej urovni,na zapasy na zap.slov sme chodili den vopred,strava v restauraciach,dnes su deti radi ked im miestny sponzor nakraja kilo salamy po zapase
-u mna je jednoznacne chyba v rodine,jedni nechcu podporovat deti v sporte lebo strasne zle zarabaju,ale na druhej strane obaja fajcia,otecko si obcas zajde do krcmy atd,potom je tu druha skupina ktori su zaneprazdneni a viac im vyhovuje ked ich dieta sedi doma pri pc a je v "bezpeci" ,ale neuvedomuju si ze mu vlastne skodia
-samozrejme existuju drahsie a lacnejsie sporty,sam mam 5r dceru a tenis a lyzovanie je nad nase financne pomery,avsak jednoznacne ju na nejaky sport dam,najviac inklinujem k volejbalu,je dost vysoka a v kolektivnom sporte ziska spravne navyky a nebude sa flakat a vyseadavat po lavickach v parkoch ci doma pri kompe