___Mortylen___ NLH6max cash
___Mortylen___ NLH6max cash
Pozdravujem PokerPortal.sk a celu komunitu!
Citim potrebu zalozit si pokrovy blog a vyjst takymto sposobom z ulity. Mam totiz pocit, ze za posledny cas nijakym sposobom nenapredujem, a to by som rad zmenil. Navyse myslienka konfrontovat svoju hru s inymi, mnohokrat lepsimi hracmi, ma isto prinuti k lepsim vysledkom.
Bio
Poker hravam priblizne dva roky. Zacinal som nazivo s freerollmi, potom mensimi turnajmi (ja ich rad volam SnG, alebo 45mans), potom turnajmi vacsimi, ale ked som si spravil matematiku, dal do rovnice rake, poplatky do mesacnej ligy, naklady na transport, cas straveny samotnou hrou a tak podobne, tak mi vyslo, ze hourly rate nie je ziadna slava. Asi po roku som sa rozhodol zakoncit live hranie ziskany bankroll vlozit do online hry. Moja prva herna bola Pacific poker a ich 25% insta bonus. Tu som hraval longhanded 50 NL Holdem s obcasnymi shotmi na 100NL (bankroll management ). Bol som breakeven (velky problem s tiltom). Sngo som hral s mensim profitom. Darilo sa mi vsak v MTT a pacil sa mi cely ten rush okolo toho. ITM, final table, checkovanie payout struktury, vidina rychlych penazi a tak. Poker ma bavil a tak som sa zacal vzdelavat. Precital som asi vsetky dostupne poker books. Nasledne som mal pocit, ze mam OBROVSKY edge nad mojimi supermi, najma v MTT a SNGo. Ale vysledky tomu velmi nenasvedcovali. Postupne som sa hladal na herniach ako P****Stars, Titan ale napokon som skoncil na Full Tilt poker, ktory som si zamiloval. Stal som vsak pred otazkou, co hravat. Cash, MTT, SNG?
Zvolil som SnG (moju pros/cons analyzu uverejnim neskor). Moj plan bol vybudovat dostatocny bankroll, aby som mohol hravat MTT ($5 - $25) a najma ziskat edge na superov v kvalifikaciach do vacsich turnajov nad moj bankroll. Plan vychadzal skvelo, az no to, ze ked uz som mal nieco, co sa dalo nazvat bankroll, tak som ho bol nuteny z velkej casti vybrat. Tento proces sa opakoval asi trikrat. Malo to za nasledok, ze som nemohol postupovat na vyssie limity a zlepsovat tak svoju hru a samotne prijmy z nej, ale bol som nuteny ostat na svojom sucastnom leveli $5,50 + $0,50. V poslednom case mam dost problemy s motivaciou, lebo chcem hrat vyssie ale aj pri tych miniswingoch, ktore mam (tak 20BI - 10 BI) nechcem riskovat bust a re-deposit pri hre na vyssich limitoch. Od januara som nabehol na grind mod, ale vo februari sa ma rozhodol nejaky dobrak vybrat . Odvtedy som poriadne nehral, ale som pripraveny sa vratit ku grindu.
Statistiky zverejnim neskor, celkovo ziadna slava ale aspon aby ste vedeli, s kym mate co docinenia.
Citim potrebu zalozit si pokrovy blog a vyjst takymto sposobom z ulity. Mam totiz pocit, ze za posledny cas nijakym sposobom nenapredujem, a to by som rad zmenil. Navyse myslienka konfrontovat svoju hru s inymi, mnohokrat lepsimi hracmi, ma isto prinuti k lepsim vysledkom.
Bio
Poker hravam priblizne dva roky. Zacinal som nazivo s freerollmi, potom mensimi turnajmi (ja ich rad volam SnG, alebo 45mans), potom turnajmi vacsimi, ale ked som si spravil matematiku, dal do rovnice rake, poplatky do mesacnej ligy, naklady na transport, cas straveny samotnou hrou a tak podobne, tak mi vyslo, ze hourly rate nie je ziadna slava. Asi po roku som sa rozhodol zakoncit live hranie ziskany bankroll vlozit do online hry. Moja prva herna bola Pacific poker a ich 25% insta bonus. Tu som hraval longhanded 50 NL Holdem s obcasnymi shotmi na 100NL (bankroll management ). Bol som breakeven (velky problem s tiltom). Sngo som hral s mensim profitom. Darilo sa mi vsak v MTT a pacil sa mi cely ten rush okolo toho. ITM, final table, checkovanie payout struktury, vidina rychlych penazi a tak. Poker ma bavil a tak som sa zacal vzdelavat. Precital som asi vsetky dostupne poker books. Nasledne som mal pocit, ze mam OBROVSKY edge nad mojimi supermi, najma v MTT a SNGo. Ale vysledky tomu velmi nenasvedcovali. Postupne som sa hladal na herniach ako P****Stars, Titan ale napokon som skoncil na Full Tilt poker, ktory som si zamiloval. Stal som vsak pred otazkou, co hravat. Cash, MTT, SNG?
Zvolil som SnG (moju pros/cons analyzu uverejnim neskor). Moj plan bol vybudovat dostatocny bankroll, aby som mohol hravat MTT ($5 - $25) a najma ziskat edge na superov v kvalifikaciach do vacsich turnajov nad moj bankroll. Plan vychadzal skvelo, az no to, ze ked uz som mal nieco, co sa dalo nazvat bankroll, tak som ho bol nuteny z velkej casti vybrat. Tento proces sa opakoval asi trikrat. Malo to za nasledok, ze som nemohol postupovat na vyssie limity a zlepsovat tak svoju hru a samotne prijmy z nej, ale bol som nuteny ostat na svojom sucastnom leveli $5,50 + $0,50. V poslednom case mam dost problemy s motivaciou, lebo chcem hrat vyssie ale aj pri tych miniswingoch, ktore mam (tak 20BI - 10 BI) nechcem riskovat bust a re-deposit pri hre na vyssich limitoch. Od januara som nabehol na grind mod, ale vo februari sa ma rozhodol nejaky dobrak vybrat . Odvtedy som poriadne nehral, ale som pripraveny sa vratit ku grindu.
Statistiky zverejnim neskor, celkovo ziadna slava ale aspon aby ste vedeli, s kym mate co docinenia.
Naposledy upravil ___Mortylen___ dňa 05 Jan 2011 13:09, celkovo upravené 2 krát.
-
___Mortylen___ - Príspevky: 1347
- Založený: Sep 2009
- Poďakoval/li: 179 krát/139 krát
Re: ___Mortylen___ [SnG]
No este stastie ze viem s kym mam docinenia.
Som zvedavy jak sa ti podari nabehnut na ten grind mod, kedze uz si par takychto rozbehov mal a moc ti to nevydrzalo.
Tak teda
Som zvedavy jak sa ti podari nabehnut na ten grind mod, kedze uz si par takychto rozbehov mal a moc ti to nevydrzalo.
Tak teda
- Malygos
- Založený: Nov 2009
- Poďakoval/li: 4 krát/0 krát
Haha som zvedavy na tu pros/cons analyzu. Ja som si ju nikdy nerobil, hram SNGcka "lebo", a myslim ze je to celkovo dost pochybne rozhodnutie...
- 7castle
- Založený: Sep 2007
- Poďakoval/li: 24 krát/148 krát
Monitor mi na rozlucku zablikal a vypol sa na neurcito. Som z toho dost smutny, nemal ani polroka. Tento mesacny grind sa skoncil skor ako sa mohol poriadne zacat
-
Pro/Cons analyza
Cash game:
+ najcistejsia forma pokru - no limit Holdem cash game
+ deepstack play, moznost hrat aj 200BB+ deep
+ pokrocila hra preflop, na flope, na turne aj na riveri
+ moznost hrat kedykolvek, akokolvek dlho a session sa da ukoncit okamzite
+ neobmedzene moznosti na zlepsovanie hry
+ moznost vyrazne exploitovat slabych hracov (co je samozrejme minus, pokial ste sami slaby hrac)
- velmi komplexne a narocne
- na "zmysluplne" stakes 50NL a vyssie treba dost velky bankroll. 30+BI
- nizke stakes su velmi znevyhodnene z hladiska rake. Napr. low stakes HU cash sa vyslovene neodporuca hlavne kvoli rake.
- nizsie stakes su preplnene shorstackermi, ktori vyrazne narusaju dynamiku hry
MTT:
+ maly buyin sa da pretavit do velkych vyhier
+ asi najvacsi pocet slabych hracov
+ celkom jednoducha teoria
+ moznost overlay garantovaneho pricepoolu
+ mnozstvo turnajov s roznymi garanciami, strukturami blindov a vyplatnou strukturou
+ hra s antes!
- tazko odhadnut dlzku jednotlivych sessions
- na bezpecne hranie stakes od $5 do $24 treba velky bankroll, este vacsi ako na cash game. 100BI+
- velke swingy, serie no ITM a mincash mozu trvat aj mesiace
- nemozne naskillovat si flip luck, prekrizene prsty funguju tak v polovici pripadov
SNG:
+ existuje konkretna strategia na porazanie SnG
+ multitabling friendly
+ vela zlych hracov (hlavne lowstakes)
+ analyticky software SnG Wizard a dostatok jednoduchej teorie
+ hra sa od 50BB az po 5-10BB stacky. Hrac ziska skusenosti pri hre semi deep, short, a very short
+ hrac ziska skusenosti pri longhanded hre (10-7) shorthanded hre (6-3) a napokon heads-up
+ rakeback & bonus whoring friendly
+ turbo & super turbo sngo struktura pre profesionalnych hracov na maximilizaciu hourly rate
+ 18, 27, 45 man SnG hraca vyborne pripravia na male pravidelne zive turnaje, kde sa pocet hracov casto pohybuje medzi 20-50
+ HU SnG
+ vela satelitov sa hra ako WTA one table sngo
+ EPT steps (resp. dnes uz akykolvek steps program) favorizuje SNG hracov
+ skvely sposob na budovanie bankrollu
- monotonne, tvrdy grind
- hrac po istej dobe herne napreduje len minimalne
- pri vyssich stakes sa edge takmer vytraca, tym padom>
- sialene swingy
Cash game:
+ najcistejsia forma pokru - no limit Holdem cash game
+ deepstack play, moznost hrat aj 200BB+ deep
+ pokrocila hra preflop, na flope, na turne aj na riveri
+ moznost hrat kedykolvek, akokolvek dlho a session sa da ukoncit okamzite
+ neobmedzene moznosti na zlepsovanie hry
+ moznost vyrazne exploitovat slabych hracov (co je samozrejme minus, pokial ste sami slaby hrac)
- velmi komplexne a narocne
- na "zmysluplne" stakes 50NL a vyssie treba dost velky bankroll. 30+BI
- nizke stakes su velmi znevyhodnene z hladiska rake. Napr. low stakes HU cash sa vyslovene neodporuca hlavne kvoli rake.
- nizsie stakes su preplnene shorstackermi, ktori vyrazne narusaju dynamiku hry
MTT:
+ maly buyin sa da pretavit do velkych vyhier
+ asi najvacsi pocet slabych hracov
+ celkom jednoducha teoria
+ moznost overlay garantovaneho pricepoolu
+ mnozstvo turnajov s roznymi garanciami, strukturami blindov a vyplatnou strukturou
+ hra s antes!
- tazko odhadnut dlzku jednotlivych sessions
- na bezpecne hranie stakes od $5 do $24 treba velky bankroll, este vacsi ako na cash game. 100BI+
- velke swingy, serie no ITM a mincash mozu trvat aj mesiace
- nemozne naskillovat si flip luck, prekrizene prsty funguju tak v polovici pripadov
SNG:
+ existuje konkretna strategia na porazanie SnG
+ multitabling friendly
+ vela zlych hracov (hlavne lowstakes)
+ analyticky software SnG Wizard a dostatok jednoduchej teorie
+ hra sa od 50BB az po 5-10BB stacky. Hrac ziska skusenosti pri hre semi deep, short, a very short
+ hrac ziska skusenosti pri longhanded hre (10-7) shorthanded hre (6-3) a napokon heads-up
+ rakeback & bonus whoring friendly
+ turbo & super turbo sngo struktura pre profesionalnych hracov na maximilizaciu hourly rate
+ 18, 27, 45 man SnG hraca vyborne pripravia na male pravidelne zive turnaje, kde sa pocet hracov casto pohybuje medzi 20-50
+ HU SnG
+ vela satelitov sa hra ako WTA one table sngo
+ EPT steps (resp. dnes uz akykolvek steps program) favorizuje SNG hracov
+ skvely sposob na budovanie bankrollu
- monotonne, tvrdy grind
- hrac po istej dobe herne napreduje len minimalne
- pri vyssich stakes sa edge takmer vytraca, tym padom>
- sialene swingy
- Za tento príspevok od ___Mortylen___ poďakovali :
- s44vhl7l
-
Veľmi dobré
-
Proky - Príspevky: 575
- Poďakoval/li: 13 krát/16 krát
___Mortylen___ napísal:- nemozne naskillovat si flip luck, prekrizene prsty funguju tak v polovici pripadov
- Malygos
- Založený: Nov 2009
- Poďakoval/li: 4 krát/0 krát
Cassava Poker $0.05/$0.10 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 785637
The Official DeucesCracked.com Hand History Converter
CO: $10.20
BTN: $9.66
SB: $10.23
Hero (BB): $11.10
UTG: $6.40
MP: $2.69
Pre Flop: ($0.15) Hero is BB with 6 8
UTG calls $0.10, MP calls $0.10, CO calls $0.10, 1 fold, SB calls $0.05, Hero checks
Flop: ($0.50) 7 9 5 (5 players)
SB checks, Hero bets $0.30, UTG folds, MP raises to $0.60, CO folds, SB folds, Hero raises to $2.30, MP calls $1.70
Turn: ($5.10) A (2 players)
Hero bets $8.70, MP calls $0.29 all in
River: ($5.68) 3 (2 players - 1 is all in)
Final Pot: $5.68
Hero shows 6 8
MP shows Q 5
MP wins $5.40
(Rake: $0.28)
Chcel by som sa opytat, ako sa tato ruka premietne do all-in EV grafu? Pretoze v dobe allinu som bol mrtvy ale na flope tak 70/30. Aj to vazi nejako kde, kedy, kolko vela penazi islo do potu alebo to odsleduje iba equity pri alline (lebo holecards su zname cely cas, kedze doslo k showdownu, takze by to teoreticky mohlo pocitat aj equity po flope/turne).
The Official DeucesCracked.com Hand History Converter
CO: $10.20
BTN: $9.66
SB: $10.23
Hero (BB): $11.10
UTG: $6.40
MP: $2.69
Pre Flop: ($0.15) Hero is BB with 6 8
UTG calls $0.10, MP calls $0.10, CO calls $0.10, 1 fold, SB calls $0.05, Hero checks
Flop: ($0.50) 7 9 5 (5 players)
SB checks, Hero bets $0.30, UTG folds, MP raises to $0.60, CO folds, SB folds, Hero raises to $2.30, MP calls $1.70
Turn: ($5.10) A (2 players)
Hero bets $8.70, MP calls $0.29 all in
River: ($5.68) 3 (2 players - 1 is all in)
Final Pot: $5.68
Hero shows 6 8
MP shows Q 5
MP wins $5.40
(Rake: $0.28)
Chcel by som sa opytat, ako sa tato ruka premietne do all-in EV grafu? Pretoze v dobe allinu som bol mrtvy ale na flope tak 70/30. Aj to vazi nejako kde, kedy, kolko vela penazi islo do potu alebo to odsleduje iba equity pri alline (lebo holecards su zname cely cas, kedze doslo k showdownu, takze by to teoreticky mohlo pocitat aj equity po flope/turne).
-
Imo pocita to equity allinu z celkoveho potu. Cize v tomto pripade na turne.
-
Chlpo1989 - Príspevky: 3629
- Založený: Okt 2009
- Poďakoval/li: 37 krát/235 krát
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 2 hostí.