(konecne:) ) Odrazili sme sa od dna...

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: (zase raz :) ) Na zaciatku “micro” cesty

Odoslaťod Mathejs 17 Aug 2010 00:38

V poslednom case hravam uz len v noci, kedze pocet ryb je neporovnatelny s poobednou hodinou:) Tak tomu bol aj dnes, ked som si po dajakom pivku sadol za PC. Ale dnesna session bola odlisna v tom, ze som bol nuteny nahlas rozpravat - spravili sme s kamaratom teamviewer-skype session. Som si vedomy, ze mam biedny skill, ale uz som si trufol na zakladne rady typu PF ranges, position a pod. a miestami aj nieco viac, aj ked to bolo dost nestrukturovane.. Bol som za session sice v pluse, ale moja cervena isla po dlhom case dole, co mi len potvrdzuje to, ze je potrebne maximalne sustredenie na zvladanie hranicnych spotov..

A budem veeelmi vdacny za koment nasledujucej ruky:

1) Villain 25/14 3bet 15.6(32x) (z BB 3betoval 10x = 30%).

Full Tilt Poker $0.01/$0.02 No Limit Hold'em - 5 players - [url=http://www.thehandconverter.com/hands/864552]View hand

UTG: $2.24
Hero (CO): $2.00
BTN: $2.02
SB: $2.00
BB: $4.04

Pre Flop: ($0.03) Hero is CO with A :spade: K :heart:
1 fold, Hero raises to $0.07, BTN calls $0.07, 1 fold, BB raises to $0.22, Hero raises to $0.55, 1 fold, BB calls $0.33

Flop: ($1.18) 3 :heart: J :heart: 9 :spade: (2 players)
BB bets $0.87, Hero ???

Fold PF sa mi nepacil vzhladom na to, kolko 3betuje. Je ale 4bet stastnejsie riesenie? Nie je najlepsi show? Alebo staci callnut a hrat position? V tychto AK 3bet spotoch mam totalnu medzeru - prosim heeeeeeeeeelp:)
Obrázok používateľa
Mathejs

Založený: Júl 2010
Poďakoval/li: 27 krát/5 krát

Odoslaťod lolofon 17 Aug 2010 05:13

PF: vzhladom na to, kolko 3betuje by tu bol fold imo prilis weak. Medzi callom a 4betom by som sa rozhodoval na zaklade toho, kto je btn, na ktoreho si nam nedal staty. Ak je rybka, tak call, ak nie, tak 4b/call shove. Shove od nas tu nevidim ako rozumne riesenie, oproti 4betu nema prakticky ziadnu vyhodu, za to nevyhod je viacero (nemas tam v rangei bluffy, nemozes hrat postflop, kde slabsi hraci robia najviac chyb).

Na flope Ta jeho range bije (jedine, ze by si mal read, ze donkuje iba air/draws, ktory by si po takej vzorke btw mohol mat) a nemas prakticky ziadnu FE => easy fold

Za tento príspevok od lolofon poďakovali :
Mathejs
lolofon

Založený: Jún 2009
Poďakoval/li: 35 krát/14 krát

Odoslaťod Mathejs 17 Aug 2010 10:09

lolofon napísal:Medzi callom a 4betom by som sa rozhodoval na zaklade toho, kto je btn...

Dakujem za zodpovedanie vsetkych otazok!! BTN je NIT - 10/8. Foldol som to sice, ale rozmsylal som nad tym dlho...
Obrázok používateľa
Mathejs

Odoslaťod Chlpo1989 17 Aug 2010 12:41

Este by sa dalo k tomu vytknut, ake tendencie ma po flope. Pokial je agro, dalo by sa to callnut a nechat ho, nech hra.
Nita sa nemusime bat, kedze on bude mat vo vacsine nejake 22-TT.
Obrázok používateľa
Chlpo1989

Založený: Okt 2009
Poďakoval/li: 37 krát/235 krát

Odoslaťod TuKE 17 Aug 2010 14:20

Chlpo1989 napísal:Nita sa nemusime bat, kedze on bude mat vo vacsine nejake 22-TT.

Odkedy začali niti 3betovať 22-TT?
Obrázok používateľa
TuKE

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 13 krát/58 krát

Odoslaťod tucniak 17 Aug 2010 14:25

a kde tam BTN nit 3BETUJE? ;)
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod TuKE 17 Aug 2010 15:00

njn, my mistake, idem si zdriemnuť radšej :)
Obrázok používateľa
TuKE

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 13 krát/58 krát

Odoslaťod Mathejs 17 Aug 2010 23:39

Chlpo1989 napísal:Este by sa dalo k tomu vytknut, ake tendencie ma po flope. Pokial je agro, dalo by sa to callnut a nechat ho, nech hra.

Bili sa mi v hlave 2 veci:) Na jednej strane mal ten 3 bet velmi vysoky, no na strane druhej mal rozumne cisla => realne by som bil iba AQ, KQ (a mozno AT by tam snad este mohol mat), nemal som v podstate ziadnu fold equity (keby som pushol ostane mu dorovnat 30bb...)

Keby to bol T high bord a hral by viac loose tak to callujem...
Obrázok používateľa
Mathejs

Odoslaťod Mathejs 18 Aug 2010 00:04

Dajakych viac slov s nejakym tym grafom postnem ked bude 10K ruk, zatial iba tak narychlo dakujem vsetkym, co ma tu usmernuju :poklona: - uz len koli faktu, ze tu niekto nieco napise citim zodpovednost, skratka MUSIM sa snazit:)
Vela som toho za poslednych par dni neodohral, skor som pozeral videjka a ked uz som hral, tak maximalny doraz na table selection + hral som v MAXIMALNEJ pohode pod heslom: "nedame tiltu sancu " :)- funguje to, ale detaily nabuduce... :) ale zajtra to isto este nebude, lebo idem na grilovacku :D

takze nech sa dari pri stoloch !!!
Obrázok používateľa
Mathejs

Odoslaťod Mathejs 27 Aug 2010 01:12

Ej, som planoval dacim prispiet ku mesacnemu vyrociu mojho blogu, ale akosi som to presvihol o 2 dni :D Ale aspon som si dnes prvykrat po 2 mesiacoch zahral futbal a tesim sa zo "sfalovky" a dokopanych noh :D
PLan postnut graf po 10k sa mi zdal divny, radsej ho postnem na konci augusta, tak sa mi to paci viac.
K prvemu cielu - shot na 5nl s aspon 20 BI mi uz chyba iba 1 BI, zajtra ku tomu pride rakeback takze to bude este menej... Pokrovy miniciel sice este splneny nie je, ale za to ciel, vratit sa v septembri do Portugalska aspon na tyzden, je vdaka 35 eurovym letenkam na najlepsej ceste :)

Planovanu "jubilejnu" rekapitulaciu co mi blog (a studium ) za posledny mesiac dal, urobim teda s asi denny oneskorenim :
1)popracoval som na valuebetingu
2)pochopil som co je balancovanie a zistil som, ze mi to netreba :D
3)naucil som sa uspesne bojovat s tiltom
4)viac dycham pri velkych rukach a pochybnych bordoch, co mi umoznuje sa zamysliet, ci naozaj neje dobre to AA foldnut...
5)Davam si viac zalezat na table a seat selection
6)Skortil som padanie cervenej (tu som si vedomy, ze pri calling stations ake su na NL2, moze byt snaha, dostat ju do + marna, ale minimalne som potom venoval viac pozornosti prispevkom zaoberajucim sa redline - napr. niekto tu postol clanok z twoplustwo, kde boli mozne dovody na nepriaznivy vyvoj redline...)
- necallujem 3 bety oop (ip zriedka), stealujem dostatocne (napr. any 2 vs nit) (minule sa mi dokonca podarilo odvodit rovnicu na vypocet toho, kolko musia blindy foldnut, aby bol BTN steal okamzite ziskovy :D ) a zacal som sa pohravat s "delayed c-bet"...

A vdacim za to vsetkym, ktori si nasli chvilku a podelili sa so svojim nazorom nie len pri problemovych rukach... takze :poklona:
Obrázok používateľa
Mathejs

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 14 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!