x-bat CG fish
x-bat CG fish
Dlouho to trvalo, nez jsem se rozhodnul zacit psat blog. Mozna bude nekomu divne, ze cech zaklada blog na slovenskem foru - co si budeme namlouvat, toto forum je proste vyrazne lepsi nez ty, co lze najit s priponou .cz
Neco malo o me:
Hlavnim prijmem je prace, ze skoly uz jsem par let (letos jsem se prehoupnul do tretiho desetileti zivota). Poker znam uz hodne dlouho, uz to bude i par let, co jsem jako spravna odevzdaval nejake ty drobne v internetovych hernach. No, tri mesice zpet jsem si rekl, ze se kartam zacnu venovat vice, ze se pokusim pridat par penez do domaciho rozpoctu Zkusenost jsem mel jak s CG, tak ze SNG. SNG mi prece jen jsou milejsi, takze jsem zustal u nich. Zaregistroval jsem se na FTP, vyridil rakeback a zacal. Za tri mesice jsem precetl 3 knihy (momentalne studuji Moshmana), zkouknu nejake to video a snazim se plnit "ukoly" ve FTP akademii (kdo by nechtel ziskat nejake ty poker pomucky prakticky zadarmo, ze) + zakoupil HM.
Denne jsem schopny venovat pokeru az 3 hodiny casu (prece jen chodim do prace + je treba se starat o domacnost). Hru se snazim vnimat a u vseho premyslet, takze momentalne hraji najednou 4 fullring stoly.
Do plusu jsem se dostal az v momente, kdy jsem z 1+0.2 stolu presednul na 2+0.25 (duvodem byla vyska rake).
Aktualni stats z HM:
A poznamky: pravidelne tak 1x tydne mam peknou minusovou session diky all-inum - nekdy nabehnu s AK do AA apod., ale vice proher je diky situacim "dobehne 2-6 out, runner runner flush atd." Jasne, stava se... Zajimave je, ze prevazne v sobotu
Neco malo o me:
Hlavnim prijmem je prace, ze skoly uz jsem par let (letos jsem se prehoupnul do tretiho desetileti zivota). Poker znam uz hodne dlouho, uz to bude i par let, co jsem jako spravna odevzdaval nejake ty drobne v internetovych hernach. No, tri mesice zpet jsem si rekl, ze se kartam zacnu venovat vice, ze se pokusim pridat par penez do domaciho rozpoctu Zkusenost jsem mel jak s CG, tak ze SNG. SNG mi prece jen jsou milejsi, takze jsem zustal u nich. Zaregistroval jsem se na FTP, vyridil rakeback a zacal. Za tri mesice jsem precetl 3 knihy (momentalne studuji Moshmana), zkouknu nejake to video a snazim se plnit "ukoly" ve FTP akademii (kdo by nechtel ziskat nejake ty poker pomucky prakticky zadarmo, ze) + zakoupil HM.
Denne jsem schopny venovat pokeru az 3 hodiny casu (prece jen chodim do prace + je treba se starat o domacnost). Hru se snazim vnimat a u vseho premyslet, takze momentalne hraji najednou 4 fullring stoly.
Do plusu jsem se dostal az v momente, kdy jsem z 1+0.2 stolu presednul na 2+0.25 (duvodem byla vyska rake).
Aktualni stats z HM:
A poznamky: pravidelne tak 1x tydne mam peknou minusovou session diky all-inum - nekdy nabehnu s AK do AA apod., ale vice proher je diky situacim "dobehne 2-6 out, runner runner flush atd." Jasne, stava se... Zajimave je, ze prevazne v sobotu
Naposledy upravil x-bat dňa 07 Aug 2011 14:26, celkovo upravené 3 krát.
- x-bat
- Založený: Júl 2007
- Poďakoval/li: 1 krát/5 krát
Re: x-bat SNG
Vitaj, prajem na stoloch Ak vies venovat pokru "len" 3 hodiny, tak klobuk dole. Ja by som bol rad, keby hram v priemere 1,5 hodiny denne
-
Chlpo1989 - Príspevky: 3629
- Založený: Okt 2009
- Poďakoval/li: 37 krát/235 krát
Full Tilt Poker $2 + $0.25 No Limit Hold'em Tournament - t40/t80 Blinds - 5 players
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter
UTG: t4505 56.31 BBs
CO: t2855 35.69 BBs
BTN: t3510 43.88 BBs VPIP/PFR/Agg/3bet/hands: 27/5/0/0/37
SB: t1025 12.81 BBs
Hero (BB): t1605 20.06 BBs
Pre Flop: (t120) Hero is BB with Q A
2 folds, BTN raises to t160, 1 fold, Hero calls t80
Flop: (t360) 5 A 8 (2 players)
Hero checks, BTN bets t440, Hero raises to t1445 all in, BTN calls t1005
Turn: (t3250) 7 (2 players - 1 is all in)
River: (t3250) 7 (2 players - 1 is all in)
Final Pot: t3250
BTN shows A K (two pair, Aces and Sevens)
Hero shows Q A (two pair, Aces and Sevens)
BTN wins t3250
===================
Co vede lidi k tomu, ze na flopu vsazi 1BB do potu 10BB, na turnu opet 1BB a na riveru davaji megabet??? Nekteri talenti se snazi sazkou 1BB blufovat, nekteri se snazi o semibluff (maly par na ruce a overkarty na stole) - vsak to nemuze byt profitabilni
Full Tilt Poker $2 + $0.25 No Limit Hold'em Tournament - t20/t40 Blinds - 8 players
Hero (BTN): t1425 35.62 BBs
SB: t2435 60.88 BBs
BB: t1880 47 BBs
UTG: t2150 53.75 BBs
UTG+1: t1555 38.88 BBs
MP1: t1285 32.12 BBs VPIP/PFR/Agg/3bet/hands: 68/16/8.0/0/19
MP2: t1450 36.25 BBs VPIP/PFR/Agg/3bet/hands: 22/11/2.5/7.1/54
CO: t1320 33 BBs
Pre Flop: (t60) Hero is BTN with 9 9
2 folds, MP1 raises to t80, MP2 calls t80, 1 fold, Hero calls t80, SB calls t60, 1 fold
... tady pouze dorovnani - duvodem je call od MID2
Flop: (t360) K 8 7 (4 players)
SB checks, MP1 bets t40, MP2 folds, Hero calls t40, SB calls t40
... otazkou je, zda tady davat raise, kdyz mame luxusni pot-odds?? rekl bych, ze ano, takto jsem nevedel, na cem jsem...
Turn: (t480) Q (3 players)
SB checks, MP1 bets t80, Hero folds, SB calls t80
River: (t640) 2 (2 players)
SB checks, MP1 bets t300, SB folds
Final Pot: t640
MP1 wins t640
UTG: t4505 56.31 BBs
CO: t2855 35.69 BBs
BTN: t3510 43.88 BBs VPIP/PFR/Agg/3bet/hands: 27/5/0/0/37
SB: t1025 12.81 BBs
Hero (BB): t1605 20.06 BBs
Pre Flop: (t120) Hero is BB with Q A
2 folds, BTN raises to t160, 1 fold, Hero calls t80
Flop: (t360) 5 A 8 (2 players)
Hero checks, BTN bets t440, Hero raises to t1445 all in, BTN calls t1005
Turn: (t3250) 7 (2 players - 1 is all in)
River: (t3250) 7 (2 players - 1 is all in)
Final Pot: t3250
BTN shows A K (two pair, Aces and Sevens)
Hero shows Q A (two pair, Aces and Sevens)
BTN wins t3250
===================
Co vede lidi k tomu, ze na flopu vsazi 1BB do potu 10BB, na turnu opet 1BB a na riveru davaji megabet??? Nekteri talenti se snazi sazkou 1BB blufovat, nekteri se snazi o semibluff (maly par na ruce a overkarty na stole) - vsak to nemuze byt profitabilni
Full Tilt Poker $2 + $0.25 No Limit Hold'em Tournament - t20/t40 Blinds - 8 players
Hero (BTN): t1425 35.62 BBs
SB: t2435 60.88 BBs
BB: t1880 47 BBs
UTG: t2150 53.75 BBs
UTG+1: t1555 38.88 BBs
MP1: t1285 32.12 BBs VPIP/PFR/Agg/3bet/hands: 68/16/8.0/0/19
MP2: t1450 36.25 BBs VPIP/PFR/Agg/3bet/hands: 22/11/2.5/7.1/54
CO: t1320 33 BBs
Pre Flop: (t60) Hero is BTN with 9 9
2 folds, MP1 raises to t80, MP2 calls t80, 1 fold, Hero calls t80, SB calls t60, 1 fold
... tady pouze dorovnani - duvodem je call od MID2
Flop: (t360) K 8 7 (4 players)
SB checks, MP1 bets t40, MP2 folds, Hero calls t40, SB calls t40
... otazkou je, zda tady davat raise, kdyz mame luxusni pot-odds?? rekl bych, ze ano, takto jsem nevedel, na cem jsem...
Turn: (t480) Q (3 players)
SB checks, MP1 bets t80, Hero folds, SB calls t80
River: (t640) 2 (2 players)
SB checks, MP1 bets t300, SB folds
Final Pot: t640
MP1 wins t640
Naposledy upravil x-bat dňa 19 Dec 2010 16:07, celkovo upravené 1 krát.
- x-bat
ved v tej prvej ruke overbetuje na flope tak kde betuje malo??
-
popoBA - Príspevky: 2214
- Založený: Nov 2009
- Poďakoval/li: 49 krát/235 krát
Pardon, ten komentar se tam zatoulal... uz jsem to opravil
- x-bat
1. AQo by som asi zahodil PF aj ked pot odds vyzeraju zaujimavo ale hrat AQo OOP proti superovi, ktory ma tight open range mi nepripada ako ziskovy spot.
2. Flop by som asi zahral ako ty. O ziadnom raise tu nemozes uvazovat a turn by som uz foldol.
2. Flop by som asi zahral ako ty. O ziadnom raise tu nemozes uvazovat a turn by som uz foldol.
- fortak
- Založený: Júl 2010
- Poďakoval/li: 3 krát/0 krát
x-bat napísal:nekteri se snazi o semibluff (maly par na ruce a overkarty na stole)
len terminologicka oprava do buducnosti ked budes postovat a uvazovat: neviem ci sa toto da nazvat semibluffom, pretoze nizky par s overkartami na flope ma len minimalnu sancu na improve (2 outs na set). Semibluff je situacia ked na flope drzis nejaku (silnu) draw ktoru betujes/raisujes ako bluff s tym ze mas slusnu sancu na improve pri pripadnom calle, ale vzdy je priorita zobrat pot uz v tomto spote. snad je to zrozumitlene, vela stastia prajem
- Topolman
- Založený: Apr 2010
- Poďakoval/li: 7 krát/5 krát
Pojmum rozumim, asi nervozita ze ztrapneni z prvniho prispevku
OK, me spise zajima, co ty lidi vede k sazkam 1BB do 10BB potu na flopu/turnu a naslednemu big betu na riveru...
1. bud dava 1BB jako pokus o ukradeni potu - je zajimave, ze spousta hracu slozi, byt dostanou luxusni pot odds a byt pred flopem raisovali ci dorovnali bet
2. nebo hraje slowplay
Napr. vcera jsem mel u stolu calling station VPIP/PFR/3bet/hands: 58/1/0/130, ktery na flopu automaticky vsadil 1BB, pokud na raise dorovnal, tak mi tim rekl, ze muzu zahodit (NIKDY jsem ho nevidel raisnout, vse hral slowplay). Navic na riveru dokazal dorovnat velke sazky s uplne nicim. Proste paradni fish, ktera je snem vsech zdejsich "lovcu" Presto dokazal jeden turnaj vyhrat - me 2x flipnul s horsi rukou preflop.
OK, me spise zajima, co ty lidi vede k sazkam 1BB do 10BB potu na flopu/turnu a naslednemu big betu na riveru...
1. bud dava 1BB jako pokus o ukradeni potu - je zajimave, ze spousta hracu slozi, byt dostanou luxusni pot odds a byt pred flopem raisovali ci dorovnali bet
2. nebo hraje slowplay
Napr. vcera jsem mel u stolu calling station VPIP/PFR/3bet/hands: 58/1/0/130, ktery na flopu automaticky vsadil 1BB, pokud na raise dorovnal, tak mi tim rekl, ze muzu zahodit (NIKDY jsem ho nevidel raisnout, vse hral slowplay). Navic na riveru dokazal dorovnat velke sazky s uplne nicim. Proste paradni fish, ktera je snem vsech zdejsich "lovcu" Presto dokazal jeden turnaj vyhrat - me 2x flipnul s horsi rukou preflop.
- x-bat
Ak dobre chapem hravas 2.25$ sng na ft. S tymi betmi 1bb do 10bb potu sa stretavam uplne standardne. Je otazne ako sa s tym spravne vysporiadat. Moj "system" je asi takyto. Zalezi vzdy od pozicie, vysky stacku v pomere k BB, a mojej ruky. V praxi ak som:
-pf raisor IP a trafim aj nieco tak raisujem, ked missnem zalezi od stacku ci budem callovat tento mini donkbet pretoze cakam naky bet aj na dalsich streets, prip. presne ako si povedal mega bet na river resp. push. preto je vyhoda byt IP a preto callujem, lebo ten mega bet prist vzdy nemusi a ja mozem check behind alebo call dalsi minibet. Mozem za lacno nieco este trafit.
-pf raisor OP, tu je to vcelku jednoduche kedze vacsinou cbetujem prvy a nestretnem sa s tym. cize sa s tym stretnem iba ked nespravim cbet (asi 15% pripadov) a vtedy je to problematicke pretoze: tym ze som nespravil cbet sa vacsinou vzdavam uz na flope ale ten mini bet mi vzdy spravi take odds ze je asi aj nevyhodne to foldnut, napriek tomu to obcas foldnem z dovodov ze mam read a mozem byt uz prakticky dead, resp minimalna sanca na improve.
-ostatne situacie riesim podla toho ci som IP(stack size moc neriesim pretoze ked su vyssie blindy, tak nemam tendencie pustat sa do limpovanych potov, tiez completujem iba zriedka) a tiez ci som nieco trafil alebo nie( mam na mysli tiez draws).
-ak ano=callujem(hlavne draws kedze su za lacno)/raisujem a snazim sa izolovat(hotove ruky)
-ak nie=jednoducho fold
OOP foldujem vacsinou
Ale ako vravim tychto situacii ked niesom ja Pf raisor je vazne malo obzvlast pri vysokych blindoch cize sa tymto tazkym spotom vyhnem. A este jedna vec tieto mini donk bety v drvivej vacsine znamenaju bud silnu draw na flope alebo nieco ako 77 na flope 2KJ... a tam uz sa zariad jak uznas za vhodne.
DUfam ze som pomohol, ze to bolo zrozumitelne. ak mas zaujem budem dalej sledovat tvoj blog, nakolko nemam vlastny blog a hravam podobne limity ako ty vela zdaru a drzim palce
-pf raisor IP a trafim aj nieco tak raisujem, ked missnem zalezi od stacku ci budem callovat tento mini donkbet pretoze cakam naky bet aj na dalsich streets, prip. presne ako si povedal mega bet na river resp. push. preto je vyhoda byt IP a preto callujem, lebo ten mega bet prist vzdy nemusi a ja mozem check behind alebo call dalsi minibet. Mozem za lacno nieco este trafit.
-pf raisor OP, tu je to vcelku jednoduche kedze vacsinou cbetujem prvy a nestretnem sa s tym. cize sa s tym stretnem iba ked nespravim cbet (asi 15% pripadov) a vtedy je to problematicke pretoze: tym ze som nespravil cbet sa vacsinou vzdavam uz na flope ale ten mini bet mi vzdy spravi take odds ze je asi aj nevyhodne to foldnut, napriek tomu to obcas foldnem z dovodov ze mam read a mozem byt uz prakticky dead, resp minimalna sanca na improve.
-ostatne situacie riesim podla toho ci som IP(stack size moc neriesim pretoze ked su vyssie blindy, tak nemam tendencie pustat sa do limpovanych potov, tiez completujem iba zriedka) a tiez ci som nieco trafil alebo nie( mam na mysli tiez draws).
-ak ano=callujem(hlavne draws kedze su za lacno)/raisujem a snazim sa izolovat(hotove ruky)
-ak nie=jednoducho fold
OOP foldujem vacsinou
Ale ako vravim tychto situacii ked niesom ja Pf raisor je vazne malo obzvlast pri vysokych blindoch cize sa tymto tazkym spotom vyhnem. A este jedna vec tieto mini donk bety v drvivej vacsine znamenaju bud silnu draw na flope alebo nieco ako 77 na flope 2KJ... a tam uz sa zariad jak uznas za vhodne.
DUfam ze som pomohol, ze to bolo zrozumitelne. ak mas zaujem budem dalej sledovat tvoj blog, nakolko nemam vlastny blog a hravam podobne limity ako ty vela zdaru a drzim palce
- Topolman
- Založený: Apr 2010
- Poďakoval/li: 7 krát/5 krát
Blog jsem zalozil proto, abych rychleji pochopil, co delam blbe/jak co zahrat Kazdy nazor vitan...
K tomu 1BB na flopu - jasne, ze kdyz lezu do hry, tak v 95% preflop raisem. Jenze od calling station (vcera jiz zminovanych 58/1 na 130 rukach) dostanu call. Co ale na flopu?
Jsem IP - kdyz citim, ze jsem lepsi, tak samo raise "for value". V opacnem pripade, kdy mam diky 1BB luxusni pot odds, tak call - pochopil jsem, ze raisovat jako cisty bluf je tady fakt nesmysl.
Nejsem IP - na flopu cbet -> dostavam call a tudiz stale nevim, na cem jsem.
Nejlepsi bude u takoveho hrace cekat, az dostanu poradnou ruku a pak betovat/raisovat "for value". Tim preflop aspon vyzenu zbytek stolu... Navic ten vcerejsi "pripad" na zacatku turnaje calloval tak polovinu ruk - diky jedne takove se zdubloval a zbytek turnaje uz vse preflop call a na flopu prakticky taky (samo, ze neco pochytal a ostatni mu to tam poslusne nasypali). Pak tezko neco vymyslet, pokud fakt nechytnu nejaky monster. Samozrejme jsem se pakoval po krasne runner runner flush
Az budu doma, pohledam nejakou ruku a dam ji sem...
K tomu 1BB na flopu - jasne, ze kdyz lezu do hry, tak v 95% preflop raisem. Jenze od calling station (vcera jiz zminovanych 58/1 na 130 rukach) dostanu call. Co ale na flopu?
Jsem IP - kdyz citim, ze jsem lepsi, tak samo raise "for value". V opacnem pripade, kdy mam diky 1BB luxusni pot odds, tak call - pochopil jsem, ze raisovat jako cisty bluf je tady fakt nesmysl.
Nejsem IP - na flopu cbet -> dostavam call a tudiz stale nevim, na cem jsem.
Nejlepsi bude u takoveho hrace cekat, az dostanu poradnou ruku a pak betovat/raisovat "for value". Tim preflop aspon vyzenu zbytek stolu... Navic ten vcerejsi "pripad" na zacatku turnaje calloval tak polovinu ruk - diky jedne takove se zdubloval a zbytek turnaje uz vse preflop call a na flopu prakticky taky (samo, ze neco pochytal a ostatni mu to tam poslusne nasypali). Pak tezko neco vymyslet, pokud fakt nechytnu nejaky monster. Samozrejme jsem se pakoval po krasne runner runner flush
Az budu doma, pohledam nejakou ruku a dam ji sem...
- x-bat
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 37 hostí.