___Mortylen___ NLH6max cash

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: ___Mortylen___ NLH6max cash

Odoslaťod Chlpo1989 11 Jan 2011 11:59

Ten turn je dost meh. Da sa to vysvetlit dvoma sposobmi. Chalan drzi nejake slabe Qx, ktore nechce dat zadarmo a po tvojom checku chce pot ukradnut. Alebo si je isty, ze pokial si chytil Qx ty (co je pravdepodobne, kedze betujes do tolkych ludi), tak taha value z Tx ruk, comu by nasvedcoval aj ten valuebet na rivri. Predpokladam, ze to nebude robit s nejakymi slabsimi Qx rukami. Samozrejme, ze vsetko zalezi od typu hraca, ale ked nemame staty, tak by som to hral asi tak isto ako ty proti unknown a hodil si k nemu poznamku.

Za tento príspevok od Chlpo1989 poďakovali :
___Mortylen___
Obrázok používateľa
Chlpo1989

Založený: Okt 2009
Poďakoval/li: 37 krát/235 krát

Odoslaťod Horsey7 11 Jan 2011 13:23

flop bet ovela viac > fishky nezlozia Qx nikdy, OESD, JJ, any PP, (AK)

turn bet 1/2-2/3 pot, Qx, OESD a JJ nezlozi

river bez readu b/f small-ish 1/3-1/2 potu pre value z Qx a mozno JJ..c/c ak mame read ze villain bluffuje missnute draws akurat okrem OESD resp. GS ich tam vela nie je a c/f len s velmi dobrym readom ze villain slowplayuje (neraisuje turn) monstre a zaroven nebluffuje river ked missne, resp. v pozicii

Za tento príspevok od Horsey7 poďakovali :
___Mortylen___
Obrázok používateľa
Horsey7

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 38 krát/68 krát

Odoslaťod ___Mortylen___ 14 Jan 2011 12:28

Pre mna velmi tazka ruka, s ktorou si neviem rady:

Cassava Poker $0.05/$0.10 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 1116565
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

BB: $28.23
UTG: $10.00 <---- 12/11/2 20wts/60afq 959h
MP: $5.93
Hero (CO): $19.67
BTN: $13.29
SB: $12.89 <----- 34/13/0 25wts/40afq 219h

UTG je nit, ktoremu rad robim zle (rozumej casty 3betting a nasledny double barelling ked je treba ;))
SB je taky slabsi pasivnejsi hrac.

Pre Flop: ($0.15) Hero is CO with Q :club: Q :diamond:
UTG raises to $0.35, MP calls $0.35, Hero raises to $1.55, 1 fold, SB calls $1.50, 1 fold, UTG calls $1.20, 1 fold

myslim, ze PF raise je takmer povinny, rel. casto squeeze-ujem (lebo som sa niekde docital, ze squeeze je viac profitable ako bezny 3bet - viac dead money, reprezentuje vacsiu silu :angel:) tak som celkom rad, ze to mam teraz podlozene aj legitimnou rukou. SB coldcalls: range mu davam 88-QQ, AJ+, KQs+ (javi sa trosku loose). UTG overcalls range mu davam TT-QQ, AK (je mozne, ze sa rozhodne callovat vsetky pary, ktore otvara UTG kvoli set value s tym, ze ocakava aj MP ze sa prida a vylepsi tak jeho odds, tuto moznost vsak discountujem, lebo je to nit :)) Inymi slovami docalluje nieco, co mu svedomie nedovoli zahodit proti mne, a 4bet/pushuje KK,AA si myslim.

Flop: ($5.10) 4 :club: 8 :diamond: T :spade: (3 players)
SB checks, UTG checks, Hero bets $2.50, SB folds, UTG folds

flop padol taky suchsi, ale radsej by som videl nieco na styl 662 alebo AQQ ;) Na moje velke pocudovanie obidvaja checkuju. Co je sucasne dobre aj zle. Myslim to tak, ze z mojich skusenosti NL10 experti radi check raisuju 3bet poty (ze si tym casto otocia svoju ruku na bluff teraz neriesme). Na druhej strane, stale u mna plati check = weakness a nasledne cervena zastava pre mna ;) Uz som tam scrolloval solidne comitujuci 3/4 az pot cbet ked som si uvedomil, ze by sa tento potencialne 300BB spot patrilo najprv premysliet (rozumej autopilot off). Check sa mi okamzite sprotivil. Turn karty A, K, J, 9 by som videl velmi nerad a najma, vsetci odo mna cakaju cbet, tak teda podme na to :) Minul som cely timebank (+/- 100sekund) a nedokazal som ingame vymysliet plan pre moju ruku.
Myslim, ze ich najcastejsi holding je AK (dokopy 16 kombinacii) a lepsie broadways. S tymi sa chcem hrat. Dalej su tam 88&TT, ktore nelubim a 99 & JJ (obcasne tricky KK, AA), ktore snad nieco preplatia.
Ak plati range, co som pridelil hracom PF a ich range sa na flope nezmenila (co imo plati, nakolko bet v tomto spote by znamenal, ze napr. take KQ, AJ uz prestava davat zmysel) tak pokerstove to vidi takto (see att)>
dalsia priloha "dovoluje'' superom mat AA,KK. Musim povedat, ze tato moznost meni situaciu dramaticky. 4bet KK/AA nie je povinnost. Ze to robim ja casto este neznamena, ze villaini budu hrat tak isto (resp. je imo chybne vseobecne predpokladat, ze villaini hraju optimalne).
Celkovo sa priznam, ze neviem, ako tento spot zahrat proti ich tendenciam. Idealne cakam akciu od JJ, 99. Donk/bluff broadways sancu mali a ocividne ju ani jeden nevyuzil. Cize ked betnem, casto skladaju ruky, co hravo porazam a stackuju sa s rukami, ktore je nedokazem porazit (88,TT, KK,AA). Ked zase checknem, aby sa mozno osmelili so svojimi donk/bluffmi alebo dobrymi parmi, nemyslim, ze to stoji za riziko byt outdrawnuty na turne.
Ingame som si povedal, kuka tam na mna 50BB pot, dvakrat checkli, jeden z nich je nit, druhy weakish/passive, mam overpar, smelo do nich.
Prosim o radu skusenejsich hracov. Vopred dakujem.
Prílohy
2nd spot.JPG
PF w/ AA,KK
2nd spot.JPG (23.14 ) Zobrazená 3335 krát
1st spot.JPG
PF range w/o AA,KK
1st spot.JPG (20.58 ) Zobrazená 3328 krát
Obrázok používateľa
___Mortylen___

Založený: Sep 2009
Poďakoval/li: 179 krát/139 krát

Odoslaťod Horsey7 14 Jan 2011 16:16

3bet/sqz QQ UTG nita je priserny move..nie je to ani pre value ani ako bluff, nic lepsie nezlozi a nic horsie nedorovna ak nemas perfektny read a history, kde sa tak levelujete, ze ti 4bet/callne horsie dostatocne casto

kolko % z tych PFR je UTG? 4-6? si to hod do pokerstove aky to je range a co tym move chces dosiahnut :)

velmi casto pozorujem na nizkych limitoch nezmyselne 3bety vs nit a naopak nizku frekvenciu 3betov/squeezov v pozicii vs regs s vhodnymi rukami (Axs/Kxs a pod.)

Za tento príspevok od Horsey7 poďakovali :
tucniak
Obrázok používateľa
Horsey7

Odoslaťod ___Mortylen___ 14 Jan 2011 17:37

No, tento hrac raisuje PF nasledovne: 9.3/8.5/12.5 a button 18.7. SB7.5/BB8.5 Takmer nikdy nelimpuje a ani raz ne4betol (0/25) a aj napriek silnej range 3betuje iba 2.5 (8/316). Vzorka je to sice mala, iba 1k ale myslim, ze squeeze s QQ tam uz teraz vyzera o dost lepsie ako keby raisoval 4-5% utg.
Kazdopadne, pochopil som, a budem sa viac zamyslat, koho a z akej pozicie 3betujem. Ked on ma taky luxusny fold to 3bet 92% (21/23) aj napriek tomu, ze by mal hrat len silne ruky. (I ked priznavam, ze ja osobne som defendoval sb/bb statocne proti jeho BTN raise ;))
Obrázok používateľa
___Mortylen___

Odoslaťod tucniak 14 Jan 2011 18:07

___Mortylen___ napísal:No, tento hrac raisuje PF nasledovne: 9.3/8.5/12.5 a button 18.7. SB7.5/BB8.5 Takmer nikdy nelimpuje a ani raz ne4betol (0/25) a aj napriek silnej range 3betuje iba 2.5 (8/316). Vzorka je to sice mala, iba 1k ale myslim, ze squeeze s QQ tam uz teraz vyzera o dost lepsie ako keby raisoval 4-5% utg.
Kazdopadne, pochopil som, a budem sa viac zamyslat, koho a z akej pozicie 3betujem. Ked on ma taky luxusny fold to 3bet 92% (21/23) aj napriek tomu, ze by mal hrat len silne ruky. (I ked priznavam, ze ja osobne som defendoval sb/bb statocne proti jeho BTN raise ;))

tak ked ma taky f3bet preco ho ne3betujes v pozicii s A4o ale s QQ???takze si bluffoval?4bet ani call zjavne nechces.. :)
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod ___Mortylen___ 15 Jan 2011 00:06

@tučniak:
Uznavam, koledujem si o TL;DR, ale v tom QQ príspevku som pisal, že konkrétne tomuto hráčovi robím dosť zle. Či už light 3 betingom alebo pos callom a barellingom.
To som mal akože callovat a pozyvat tak sb & bb do family potu?
Obrázok používateľa
___Mortylen___

Odoslaťod Horsey7 15 Jan 2011 18:02

a kde je napisane ze blindy calluju preflop any two? :) v kazdom pripade s QQ nemam problem callovat preflop multiway, s A9o aj hej :)
Obrázok používateľa
Horsey7

Odoslaťod ___Mortylen___ 07 Feb 2011 12:30

Pocas dlhych zimnych vecerov som sa rozhodol venovat CG. Zacal som na 6max NL10 (kedysi som hraval 50NL FR, bez vyznamnejsich uspechov/breakeven) aby som sa to vlastne naucil, nakolko som samouk a primarne hravam SnG. Zhliadol som par vyukovych videi (nie je to az taka nuda ako tie SnG videa ;) ) a chystam sa v tom pokracovat.
Moj herny styl je momentalne taky nondescriptny, skusam vsetko a tento limit beriem ako vyukovy. Hral som od 38/35/14 po 21/16/4 aj so vsetkym co k tomu patri. Skusal som vela callovat 3bety (fold to 3bet <65%), rovnako som sam skusal vela 3betovat, squeeze-ovat, light 4betovat. Iso raising, stealing, blind defending atd.
Post flop od CBET 90% az po 40%, od donk 25% az po 5%, podobne CHR, floating, bluff raising, hero calling, thin valuebetting, barrelling, semi bluffing atd.
Vzorka je to sice mikroskopicka ale pri hrani 4stolov (prijemna zmena od SnG ;) ) sa citim velmi dobre a mam kopu casu si vsimat velke poty mojich superov, robit poznamky, hladat tells a celkovo mam pocit, ze to mam cele pekne pod kontrolou. Robim si pravidelnu review po kazdej session ale pre mna narocnejsie ruky sa budem snazit postovat nadalej.
Momentalne som sa presunul na NL20 a po drsnejsom starte sa to uz stabilizuje. Nemozem sa vsak zbavit pocitu, ze runujem suboptimalne aj ked winrate tomu nenasvedcuje.
Moj plan je hrat a hrat a hrat. Menej tiltovat a snazit sa byt menej results oriented (v ramci 2 hodinovej session som schopny checkovat ako som na tom hadam aj 30krat. Ano, to je takmer kazdych pat minut :D )

Dlhodoby ciel je dostat sa na NL50 a nahrat tam 230 000 ruk so pozitivnym winrate a potom sa rozhodnut, ci sa budem venovat CG (rozumej shot na NL100) alebo ostanem na NL50 a budem rekreacny hrac.
Kratkodoby ciel je hlavne studovat a robit nadalej pravidelne reviews po kazdej session a snazit sa pochopit, ako vyhravat peniaze v cash games. A samozrejme najst si viac casu na poker :)
Prílohy
Amount Won over Hands Played.jpg
Amount Won over Hands Played.jpg (176.82 ) Zobrazená 2997 krát
Obrázok používateľa
___Mortylen___

Odoslaťod Chlpo1989 07 Feb 2011 12:50

wow, velmi pekne! Drzim palce, nech ti to vyjde :)
:gl:
Obrázok používateľa
Chlpo1989

Založený: Okt 2009
Poďakoval/li: 37 krát/235 krát

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!