(konecne:) ) Odrazili sme sa od dna...

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: (konecne:) ) Odrazili sme sa od dna...

Odoslaťod Mathejs 16 Apr 2011 13:48

Heh zaujimave veci sa deju :) :http://www.justice.gov/usao/nys/pressreleases/April11/scheinbergetalindictmentpr.pdf.

No, ale aj nieco ine som chcel... Na NL25 sa hra trosku viac agro ako na nl 10 (zatial sa mi zda :) ) A tak sa stale castejsie zamyslam nad problematikou defendovania opening range, ked otvaram na LP vs blind 3bet (popripade potom este vs BTN ak otvaram CO...).
Jasne, ze ak na blindoch sedi nit, ktory ma 3betne s AK+ KK+ tak si mozem veselo otvarat ATC, ale akonahle prestava moj steal vykazovat okamzity profit a celim zvysenej frekvencii 3betu, tak mam asi iba 2 moznosti:

A) zuzit opening range
B) rozsirit defendovaci range (call 3b, 4b light a pod....)

pravdepodobne bude moznost A jednoduchsia, ale asi sa takto nikam neposuniem, a teda ovela vacsim prinosom je moznost B. Obzvlast, ked mam pocit, ze ludia tu sice 3betuju light, ale pochybujem, ze maju ranges nejak rozumne vybalancovane, nehovoriac uz o pripadnej hre v 3b spotoch (este aj oop vacsinou). A teda vacsina agro LAG, ale aj TAG-ov bude v tychto spotoch IMO dost spewy, kedze robia rozhodnutia skor intuitivne, namiesto aby mali nejak svedomitejsie rozdeleny range a naplanovanu ruku pre pripad, ak 3betnu, dostanu call a budu musiet hrat oop.

A teda mojim cielom bude pre nadchadzajuce obdobie sa trosku zamysliet nad mojou, povedzem, BTN opening range vs rozne typy villainov a ich tendencie, konkretne TAG-LAG loose 3betting z blindov. Vysledkom by mala byt nejaka 3bet defend range, ktora sa bude rozsirovat a zuzovat v zavislosti od supera (rozhodnutia na zaklade, statov a readov). AK uz takuto range budem mat, tak by asi boo dobre ju rozdelit na

4b range
3b call range
- a tu sa ucit defendovat dostatocne na to, aby som zrazu nesitil, ze napr. superove c-bety su vlastne okamzite profitabilne, lebo prilis foldujem v 3b spotoch a pod...

V konecnom dosledku mi ide napr. o to, aby som loose otvaranim z blindov donutil robit superov chyby tym, ze ma budu 3betovat light
Obrázok používateľa
Mathejs

Založený: Júl 2010
Poďakoval/li: 27 krát/5 krát

Odoslaťod tucniak 16 Apr 2011 13:58

este ani na nl50 nenajdes dost casto jedincov, ktori by 3betovali dostatocne casto nejake rozumne ranges na to, aby si musel zacat nejak vasnivo defendovat imo :)

ist cestou zuzenia range je skor lepsie ked si OOP CO vs BTN imo(proste otvarat menej a zacat 4betovat sem tam aj bluff ale kludne for value-on si akurat bude mysliet ze hras back:),

ked si IP btn vs blinds mozes kludne flatovat IP ale vravim dost casto to proste maju (tvoja strategia a flatting/4betting ranges by mali zavisiet od toho co si villaina videl 3betovat a ci myslis ze ma v tych spotoch skor polarizovany alebo nepolarizovany range, samozrejme aj ake ma cbetovacie/barelovacie frekvencie atd.

pwnovat ale sam seba ze regovia nl25 vedia vhodne 3betovat a nasledne ked 2x barellnu urcite bareluju draw ta mozu ale dost valuecutovat :)
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod Mathejs 16 Apr 2011 14:41

S tym CO vs BTN suhlasim uplne.
Nad tou castou BTN vs blindy som zacal rozmyslat preto, ze sa mi zda, ze nejako casto mam po lavici cloveka, co 3betuje nejakych 8+ percent. Neplanujem robit nejake sick adjusty, ale tak minimalne rozsirenie 4bet/caling range a calling range vs. 3bet by nemuselo byt odveci. Akurat mam pocit, ze bez nejakej pripravy to dopadne stylom - "a tak tento KJs sa mi paci na BTN tak callnem ten 3b a uvidime". Takze sa chcem nad tym zamysliet, aby ked uz mam na cloveka rozumnu vozrku a nejaky ten read, som bol schopny callovat 3b a hrat IP ziskovo. Taky priklad ma napada: otvorim AQo na btn a dostanem 3b - uz ked to callnem, tak hrat to fit or fold asi nebude ok a teda chcelo by to aspon trochu systematickejsi pristup v defendovani. Mozno ale naozaj zistim, ked odohram rozumnu vozrku, ze takychto ludi je tam malo a nema to este zmysel...

Ale zacal som to aj preto, aby som tu nejaku myslienku mal v "hmotnej" forme a takto sa mi bude lahsie posuvat v dalsom rozmyslani :) A aj som vlastne dufal, ze niekto skuseny sa ozve, ak zas rozmyslam uplne blbo :P
Obrázok používateľa
Mathejs

hrame for fun - 10 tabling :P

Odoslaťod Mathejs 04 Máj 2011 00:13

Asi som za posledne 2 dni nasiel stratenu chut hrat :)...
Nakoniec som ostal na NL25 na FTP, ale ten temny piatok sposobil okrem ineho aj to, ze je to tam nejako, aspon sa mi zda, dost viac tight. A diplomovka, statnice a ine veci sposobili, ze som fakt nehral skoro vobec zrazu a vobec mi to nechybalo, ani som nemal ani najmensiu chut. Tak som si povedal, ze sa aspon skusim zabavit, ze si zapnem 10 stolov NL2 :P Na zaciatku som mal trochu problem sa do toho dostat, po par stovkach rukach som si zvykol, dnes som este pomixoval nl2 s nl5 rano a teraz som si zahral cisto nl5 10 stolov. Vysledok? :

forfun.jpg
forfun.jpg (91.87 ) Zobrazená 1588 krát

Zistil som, ze sa mi hra uplne super. Jednoducho to, ze mam stoly umiestnene za sebou mi nedovoli tiltit, ak prehram, lebo o tom neviem :D A tym, ze mam minimalny rozhodovaci cas, nevymyslam, nelevelujem sa a hram si svoju hru...
Dal som dnes asi 300 ruk na NL2 a asi 1,6k na NL5. staty som mal 26/21 3b 6.3. - brutalne ma to bavi :D:D Skoda tych suckoutov dnes, mohlo to byt este lepsie :P -ale nijako ma to neovplyvnilo, lebo som sa o nich dozvedel az po session - vrelo odporucam tento sposob ;)
Obrázok používateľa
Mathejs

Predchádzajúca

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 39 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!