Pepi the Sng breakeven master & CG fish

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: Pepiho poker blog

Odoslaťod palo1973 31 Okt 2008 16:55

pepi pridavam sa k tebe:do konca roka(minimalne) nehram CG :no: ,ale len online,nazivo mozno ano!!!
Obrázok používateľa
palo1973

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 61 krát/219 krát

Odoslaťod Pepi 01 Nov 2008 22:11

1.11.2008 - Aj zaciatkom novembra ryby beru... Len preco moje looove?!

Tak akcia pre ryby na P****Stars s nazvom "Callni Pepiho s cim len chces, board ta zachrani" sa presunula od CG stolov aj na SnGcka. :o :D

Dnes som odohral:

11ks 3,40$ 9max
2x 2. miesto
1x 3. miesto
Priemerne umiestnenie 5.09

1ks 5,50$ 9max
1x 4. miesto

1ks 70FPP 10max turbo satelite do STHG
1x 2. miesto (HU uplny des - siel som do neho z mensim poctom chipov, nic nechodilo)

Fakt to bolo dnes smolne. Ked som pri pushi nenarazil na lepsiu ruku, tak ma pre istotu niekto uluckoval...

"fishi moves" highlights:

JQo = monstä!
- AKo vs. JQo - navysujem zo skorej PF 4xBB, blindy 25/50, idiot AI so 730chipmi, ja call... Na flope chytil par Q, turn a river nepomohol. Nasledne nato som ako short pushol...
- A9o vs. J8s - ja push zo SB, dalsi idiot na BB call. Flop J38 rainbow to hned vyriesil

Tichy zabijak
- AJs vs. A8o - dilko short pushol zo skorej s A8o (za nim dvaja hrac + vysoky CL na SB). Ja na BB call. Na flope 8, river A. O par hier na to, som ako short pushol...
- AJs vs. TT - narazil som na toho isteho idiota, co ma suckol. Jasne, ze jeho desiny to ustali...

A toto tu je najvacsi frajer!
- AKs vs. K6o - tento idiot bol doslova nezmar, stale sa motal ako beznadejny short 2-3xBB a ako zazrakom ustal kazdy all-in. Mne cely cas nechodili karty a nalavo som mal dalsieho idiota, ktory calloval vsetko, takze sa mu ani kradnut nedalo s tym smatim, co mi chodilo. Ako 3xBB short pri blindoch 200/400 nachadzam na BTN AKs, jasny push. Trulo na SB fold a tento debil, ktory raisoval 3% svojich ruk, hral totalne pasivne, no zrazu zatuzil po lose calle a zavolal mi to. Uz som sa tesil, ked som zbadal tu sracku, co otocil, no nasledne ma zmrazil pohlad na flop 3h6dKd a este mu to potvrdil turn 6h a river Qh uz nic neriesil.

Dalsi megamoron!
Tuto hru pastnem cez converter, lebo tu sa mi zdalo, ze som to uz na flope zahral zle. Ale mozno by sa nevzdal ani po vyssom bete. Toto bol totiz tiez jeden z tych calling stations...

Poker Stars $3.00+$0.40 No Limit Hold'em Tournament - t25/t50 Blinds - 6 players
The Official DeucesCracked.com Hand History Converter

Hero (UTG): t1245
MP: t1405
CO: t3590
BTN: t4900
SB: t1095
BB: t1265

Pre Flop: (t75) Hero is UTG with AObrázok KObrázok
Hero raises to t150, MP calls t150, 4 folds

Flop: (t375) JObrázok 6Obrázok 8Obrázok (2 players)
Hero bets t100, MP calls t100

Turn: (t575) AObrázok (2 players)
Hero bets t500, MP calls t500

River: (t1575) 3Obrázok (2 players)
Hero bets t495 all in, MP calls t495

Final Pot: t2565
Hero shows AObrázok KObrázok (a pair of Aces)
MP shows 9Obrázok 8Obrázok (a flush, Ace high)
MP wins t2565

Poprosil by som komentare k tejto ruke. Podla mna som mal dat ten cbet vyssi. Potom sa to uz viezlo...

Tak asi takto sa mi (ne)darilo...
A mame tu swing uz aj na SnGckach. Celkovo som zisiel za posledne 3 dni o 41,90 USD. Snad sa to coskoro zmeni.

Dnesna bilancia znie: -21,30USD Kraaaasny zaciatok mesiaca! :D
Obrázok používateľa
Pepi

Založený: Okt 2007
Poďakoval/li: 1 krát/0 krát

Odoslaťod tucniak 02 Nov 2008 01:29

podla mna sa moc nasieras, hraj toho viacej, zvyknes si a bude ta to menej srat;)..u mna na CG to zafungovalo;)
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod yegon 02 Nov 2008 06:56

ten cbet mohol byt trochu vacsi ale v podstate sa to dalo aj necbetovat lebo je to dost koordinovany board cize cielom cbetu je vyfoldovat air (tam na velkosti cbetu nezalezi) a ruky typu druhy/treti par, gutshot a pod (tam by malo stacit cbetnut okolo 200)

valuebet na riveri mi pride hodne tenky ale na drujej strane proti darcovi organov ktory mozno dorovna aj bez flushu to moze byt ok
Obrázok používateľa
yegon

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

Odoslaťod Pepi 02 Nov 2008 09:06

tucniak, v poho... Tento mesiac, ak bude dost casu, tak by som rad odohral min. 200SnGciek, takze si z toho tazku hlavu nerobim. Mal by som ten swing nejako zrovnat. Ono uz to muselo prist, lebo v SnGckach som, vzhladom na maly pocet odohratych turnajov, siel dost prudko hore.

yegon, to mas pravdu, ze ten cbet som si mohol odpustit, lebo pre hracov s jeho VP su casto monstre aj "any suited". Turn som dufal, ze po tomto tupom bete, na ktory odpovedal instacallom, dojde nejaka ina farba. To A potesilo, no ten diamond nie. Nejako sa mi ale nepodarilo sa zastavit :-) a tak som to tam trepol. Dilko si nedal povedat a na tom rivri som tusil, ze som pozadu, ale uz som to tam dal, nech sa pobavim...
Obrázok používateľa
Pepi

Odoslaťod TuKE 02 Nov 2008 09:23

Pepi napísal:na tom rivri som tusil, ze som pozadu

Dobrý read Obrázok

Yegon píše o valuebete, ja si myslím, že to bol bluff :-)
Obrázok používateľa
TuKE

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 13 krát/58 krát

Odoslaťod 7castle 03 Nov 2008 17:36

Par poznamok:

1. Fishy moves:

Call s J8s - sam pises, ze si bol short, ako short? Lebo ak si mal povedzme 5bb tak J8s je easy call.
A8o push - pises ze bol short, tak A8o utg moze byt v pohode EV+ move, resp. mozno je obcas EV- ale je to najrozumnejsi tah co mozes spravit
K6o call - spravny call, ak si mal 3BB, tak on volal 800 aby vyhral 1900, to je insta call hadam s K6o.

Pisem ti to preto lebo vsetkych si ich nazval dilinami opakovane, a minimalne tieto tahy vyzeraju rozumne... takze opatrne. Ak mas pocit ze K6o je loose call v tejto situacii tak mas obrovske medzery v odds/ICM.

2. AKs ruka.

PF dobre, flop by som ja cbetol, uznavam ze toto cbetovanie mi robi trochu problemy, ale dlhodobo sa to podla mna oplati brat tak ze cbet je default a opak si treba odovodnit.. J je scary karta na jeho call range, ale stale je to good. Tych 100 je hroza, ak cbetujes tak 1/2 potu aspon (v tomto pripade to ale staci). Turn je OK, keby si cbetol viac na flope tak si na turne pohodlne v AI a bolo by to OK.

Inak river je obv bluff, a dost zbytocny, c/c je o hodne lepsi, je vela flushov ktore nemusi betnut, takze prezijes s 500 chips, a tazko ti zavola nieco ak nema farbu. Ale cele je to dost jedno, ty musis hrat tak, aby si NIKDY v takejto situacii na riveri nebol (pozri vyssie).

3. Sample.

Ako ti napisal tucniak, hraj viac a menej ries. Teda samozrejme, treba studovat hru, po kazdej session najlepsie, ale dolezite je aj davat objem. Ide hlavne o to, ze take ruky A9o vs J8s musis okamzite pustat z hlavy, takych zazijes este milion, tvoja uloha je len mat dobry range na push/call a to je vsetko. Tych 200 co planujes dat tento mesiac ti ani len nenapovie, ako si na tom. Ja mam momentalne 1.5k (!) turnajov breakeven, pricom som si na 90% isty ze ROI ktory si za tu hru zasluzim je asi 6% (lebo som sprosty a robim chyby o ktorych viem), takze 200 je fakt kvapka v mori. Kazdopadne, GL, treba hrat ked sa da, studovat, casom pridas viac stolov, bude vacsi objem, lepsie vysledky, etc.
7castle

Založený: Sep 2007
Poďakoval/li: 24 krát/148 krát

Odoslaťod Pepi 03 Nov 2008 20:44

7castle, dakujem za komenty...

1. fishi moves: bol som 11xBB
2. hodil som to do ICM trainera a vazne to bola pre neho v tej chvili ruka vhodna na call, aj ked nebol zrovna asi na vrchu tej rangi. Ked chces, mozem tu postnut histery. ;-) Jednoducho ma uz ale fakt nasralo, ako im to chodi.

Inak, co sa tyka ICM, tak pouzivam ICM trainer, snazim sa pravidelne trenovat. Hybe sa mi to niekde okolo 85-90%. Ale urcite mam este kopec medzier, dakedy vyjavene cumim, preco moje rozhodnutie nie je spravne. Prave preto tu mam tento blog, aby ma ludia ako ty vyviedly z niektorych mylnych dojmov.

3. O tom samply viem, ze je velmi maly. Som sa o tom uz zmienil aj v threade Oktobrove vysledky, ked palo1973 pisal, ze cesta k zisku vedie skor cez CG ako SnG. Tak som mu hodil odkaz na vysledky borcov na 2+2 a spomenul aj teba s Barinom. :D Inak, 2+2 forum som zacal pravidelne sledovat, tak dufam, ze aj tam sa toho dost naucim.

Dnes som odohral nejakych 9 SnG a zase prehraval so silnejsimi rukami, ale uz som sa nad tym len usmieval a postol tie ruky mojmu buddymu do Skypu, nech ma polutuje :D Tento swing ma minimalne nauci sa tak nenervacit...
Obrázok používateľa
Pepi

Odoslaťod Pepi 08 Nov 2008 06:44

1.11. - 7.11.2008 - Swing when you are losing

...takto som si dovolil parafrazovat Robieho Wi****m (nie ze by bol moj nejaky No. 1 alebo co), cim som chcel charakterizovat mojich poslednych 7 pokrovych dni. Ano, slo mi to v tych SnGckach pekne dolu a nech som robil, co som robil, pravdepodobnost mala dovolenku a variacia makala o106. Urcite si ale za par prehier mozem aj sam, to tvrdim bez akychkolvek okolkov. Dakujem 7castlovi za rady (aj vo fore SnG - co s takymi rybami), snazil som sa ich hned aj aplikovat v mojej hre, tak dufam, ze sa to prejavi aj na mojich vysledkoch.

Za tento prvy novembrovy tyzden sa mi podarilo odohrat 55ks SnG:

53ks 3,40$ 9max
1x 1. miesto
8x 2. miesto
10x 3. miesto
Priemerne umiestnenie: 4.58

2ks 5,50$ 9max
1x 2. miesto
Priemerne umiestnenie: 3

Skratka to neslo. Bud som narazil v rozhodujucej hre na lepsiu ruku supera, alebo im tie 2-3 outy vzdy dosli. Prehry s vyssimi parmi proti nizsim boli bezne, takisto prehry Ax vs. mensie Ax, Ax vs Kx, atd. Raz som mal snuru 9 a raz 8 SnG bez ITM, co bolo pre mna dost frustrujuce. V poslednych troch dnoch som ale zacal ist hore, tak som zvedavy, ci to tak ostane, alebo sa budem trapit nadalej. Uvidime o tyzden...

Bilancia za prvych 7 novembrovych dni: -45,40 USD

Este pripajam grafy:
PS-SnG-2008-11-07.JPG
PS-SnG-2008-11-07.JPG (53.06 ) Zobrazená 2242 krát
Prílohy
SC-PS-2008-11-07-pp.jpg
SC-PS-2008-11-07-pp.jpg (79.03 ) Zobrazená 2254 krát
Obrázok používateľa
Pepi

Odoslaťod Pepi 08 Nov 2008 08:46

8.11.2008 - Sobotne rana na P****Stars

Uz druhy krat som vdaka tomu, ze sa mi nechce rano spat (a priatelka zas dospava ranne vstavania), hral v sobotu rano na PS. Kym Minulu sobotu sa mi v 7 rannych SnG velmi nedarilo, teraz to boli 3 SnG a 3x 2. miesto. Ako uz iste tusite, to co ma trapi su HU.

No este predtym by som rad okomentoval sobotnajsie nalady na PS medzi 6-8hod. CET. Co som si vsimol, je tam este dost hracov a ludia tam hraju teda fakt lose. Kazdy druhy sa tam netaji tym, ze je nachlastany, chatuje sa o106, robia divne movy... :-) Celkom v pohode prostredie (ak im to zrovna nepada ako minuly tyzden), a tak sa mozu prihodit aj taketo hry:

Poker Stars $3.00+$0.40 No Limit Hold'em Tournament - t10/t20 Blinds - 9 players

BTN: t1500
SB: t1500
Hero (BB): t1500
UTG: t1500
UTG+1: t1500
UTG+2: t1500
MP1: t1500
MP2: t1500
CO: t1500

Pre Flop: (t30) Hero is BB with 9Obrázok 7Obrázok
4 folds, MP2 calls t20, 1 fold, BTN calls t20, SB calls t10, Hero checks

Flop: (t80) 7Obrázok JObrázok 7Obrázok (4 players)
SB bets t40, Hero raises to t120, MP2 folds, BTN raises to t360, SB calls t320, Hero raises to t1480 all in, BTN calls t1120 all in, SB calls t1120 all in

Turn: (t4520) 2Obrázok (3 players - 3 are all in)

River: (t4520) 6Obrázok (3 players - 3 are all in)

Final Pot: t4520
BTN shows JObrázok TObrázok (two pair, Jacks and Sevens)
SB shows JObrázok AObrázok (two pair, Jacks and Sevens)
Hero shows 9Obrázok 7Obrázok (three of a kind, Sevens)
Hero wins t4520

Ale spat k tym HU...
Do prveho som sa dostal so superom, ktory za cele SnG raisol asi 5x a vp mal cez 40%. Boli sme v pomere k blindom dost deep a ja som mal o cosi mensi stack ako on. Karty nejako nechodili, navyse, ked som skusil raisnut len tak s niecim, tak som dostal reraise a hned pri prvom pushi PF do neho s A6s som narazil na QQ - cau parky...
Do druheho HU som vstupoval s pomerom chipov 3k ku 10,5k v moj neprospech a o par hier na to bolo GAME OVER, ked som isiel PF s AJo proti AKo.
Trapenie zakoncil treti HU s ultraagresivnym superom a posledna ruka dopadla takto:

Poker Stars $3.00+$0.40 No Limit Hold'em Tournament - t200/t400 Blinds + t25 - 2 players

Hero (BTN/SB): t4907
BB: t8593

Pre Flop: (t650) Hero is BTN/SB with KObrázok 9Obrázok
Hero raises to t1200, BB raises to t8568 all in, Hero calls t3682 all in

Flop: (t9814) 6Obrázok 7Obrázok 3Obrázok (2 players - 2 are all in)

Turn: (t9814) 5Obrázok (2 players - 2 are all in)

River: (t9814) 5Obrázok (2 players - 2 are all in)

Final Pot: t9814
Hero shows KObrázok 9Obrázok (a pair of Fives)
BB shows 7Obrázok 6Obrázok (two pair, Sevens and Sixes)
BB wins t9814

Takze asi tak... Inak si nestazujem. :D SC ukazuje, ze moja forma je superhot, no uspech aspon v jednom z tychto HU by potesil.
Obrázok používateľa
Pepi

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 27 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!