Duo blog (vo dvojici sa to lepšie ťahá)

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: Duo blog (vo dvojici sa to lepšie ťahá)

Odoslaťod roche01 08 Mar 2009 18:45

Tak tento týždeň sa v našom pokrovom snažení niesol v znamení 7castleových videí :poklona: .
Od začiatku našej pokrovej kariéry sme sa borili s obrovským problémom: príliš častým umiestnením OOTM a väčšinou on the bubble :fish: . Vedomí si tohto nedostatku sme sa snažili identifikovať príčinu, ale bez nejakého úspechu. Skúšali sme hrať viac aktívne v prvej fáze SNG, hrať agresívnejšie, opatrnejšie (ak to ešte vôbec v našej hre bolo možné :lol2: ), ale výsledky sa skôr zhoršovali ako zlepšovali.
Až prišli videá od 7castlea. Pozorne sme si ich pozreli, vypočuli sme si, čo hovorí a zrazu sme to videli :shock:
Hra on the buble je z našej strany pohroma a radosť pre akéhokoľvek súpera :fish: :fish: .
A tak v duchu hesla nášho blogu (KAŽDÝ MÁME SVOJ BOD "NASRÁNÍ") sme sa rozhodli, že s tým musíme niečo urobiť. Otvorili sme ICM Trainera z http://www.pokerstrategy.com, PokerStove, pustili sme si videá ešte raz a začali sme sa hrať s číslami, range-mi, push/foldovaním apod.
Samozrejme, že ako správni gambleri sme si to chceli hneď vyskúšať v praxi. Tak sme si vybrali B**n, kde sme mali z posledného OPT zvýšených nejakých 25USD a pustili sa do klasických SNG pre 10 hráčov so štandardnou payout štruktúrou. Času na samotný poker až tak veľa nebolo, takže sme za tých pár dní odohrali len pár turnajov, takže robiť nejaké závery z výsledkov ešte nemá zmysel (len pre info: 3x 1. miesto, 1x 2. miesto, 1x3. miesto a 1x OOTM 5. miesto).
Čo však bolo na týchto turnajoch zaujímavé? Z nášho pohľadu boli tieto turnaje zamerané na správnu aplikáciu ICM. Keďže sme sa v podstate v každom turnaji dostali do fázy, kedy ICM bolo možné aplikovať a hrali sa dostatočne tight, mali sme si možnosť overiť 7castleové rady priamo v praxi.
Pre nás to bola úplne nová skúsenosť pushovať 7-6s on the bubble so stackom 2200 chipov pri blindoch 100/200 :) Na počudovanie skutočne zriedkavo sa stalo, že sme dostali call od súperov a tak sme dokázali držať krok s blindami a so súpermi. Dovtedy sme skôr boli svedkami ako nás blindy postupne ničia, až sme konečne dostali na ruku monster (AA, KK apod) a nechápavo sme hľadeli ako nás BB dorovnal s J5o a na flop mu došlo 55x :o ).
Okrem tohto benefitu tento štýl hry má na našu hru ešte jeden pozitívny vplyv: A síce zbavili sme sa strachu a zbytočnej opatrnosti, ktorá je typická pre väčšinu hráčov na tomto limite, keď sa dostanú on the bubble. Hrali sme to tak, aby to bolo čo "najsprávnejšie" podľa ICM a neuvažovali sme nad tým, že ak pushneme a súper nás callne, vypadneme tesne pred platenými miestami.
Takže 7castle pre nás otvoril nový priestor na zlepšovanie našej hry. Pevne veríme, že aj dlhodobé výsledky ukážu naše správne smerovanie.

Na záver prikladám jednu ruku z posledného turnaja, ktorý je typickou ukážkou ako sa lovia :fish: (Mimochodom jeho stats: 74/10/8 z 40 hier):

Ongame, $50/100 Hold'em Sit and Go Tournaments, 10 max Players
Hand Converter by Pokerhand.org

Board:
prodige06 (UTG): $1,900
sadagopee (UTG+1): $2,376
epekepe (MP1): $1,120
August1990 (CO): $2,655
hladovaplire (Button): $3,694
roche01 (SB): $1,445
t87g (BB): $1,810

Dealt to roche01 QhQc

Pre-flop:
(3 folds), August1990 bets $200, hladovaplire calls $200, roche01 bets $1,395 and is all-in, all-in, (2 folds), hladovaplire calls $1,245

Flop: ($3,190) 3h7d4c (2 Players)

Turn: ($3,190) 7s (2 Players)

River: ($3,190) 3d (2 Players)

Results:
roche01 Showed QhQc
hladovaplire Showed 9d6d
roche01 wins $3,190

A na úplný záver prikladám naše výsledky od decembra 2008 zo SNG turnajov. Verím, že ten nárast účtu bude mať vďaka práci na ICM strmšiu krivku.
Prílohy
results sng.JPG
results sng.JPG (164.11 ) Zobrazená 3005 krát
Obrázok používateľa
roche01

Založený: Jan 2007
Poďakoval/li: 7 krát/4 krát

Odoslaťod dzejkej 08 Mar 2009 19:51

Nice story. Nech Vam to osvietenie prinesie kopu penazi :).

Odporucam pozriet http://www.sitandgoplanet.com/sitandgo/sitandgo.html . Je tam hromada clankov venovanych SNG turnajom a o ICM je tam toho na citanie naozaj dost :).

:gl:
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod roche01 08 Mar 2009 20:30

dzejkej napísal:Nice story. Nech Vam to osvietenie prinesie kopu penazi :).

Odporucam pozriet http://www.sitandgoplanet.com/sitandgo/sitandgo.html . Je tam hromada clankov venovanych SNG turnajom a o ICM je tam toho na citanie naozaj dost :).

:gl:

Dík. Aj za odkaz. Viackrát som ho už videl v diskusii, ale vždy, keď som sa chcel na tú stránku pozrieť, tak som to nevedel nájsť :)
Obrázok používateľa
roche01

Odoslaťod roche01 18 Mar 2009 18:32

Bodog challenge

Dnes by som rád zhodnotil svoje doterajšie "pôsobenie" v herni Bodog a možno dal aj tip na vhodnú herňu pre začiatočníkov, ktorí potrebujú bez prudkých downswingov budovať svoj bankroll a zároveň sa učiť ABC poker, ale nevyhovujú im DoN turnaje.
Takže:
Herňu Bodog sme si nainštalovali asi pred 1 a pol rokom, kvôli softvéru Tournament indikator, ktorý sme po odohraní 900 turnajových rúk získali free. V herni sme od začiatku hrávali tzv. Beginners turnaje, ktoré majú následovnú výplatnú štruktúru pri buy-ine 2,20USD a 10-tich hráčoch:
1. 6USD
2. 5USD
3. 4USD
4. 3USD
5. 2USD

Niekto povie, že sa to neoplatí ani hrávať, nám to vyhovuje. V priebehu niekoľkých mesiacov sme tam z počiatočných 50USD vybudovali bank okolo 300USD, ktoré sme potom presunuli do iných herní a trochu sme na Bodog zabudli.
Až do konca minulého roku, kedy sme si s manželkou "zatriedili" herne, pričom ona hráva na PS DoN za 5,20USd a ja som sa rozhodol zvyšných 16USD na Bodogu rozmnožiť práve prostredníctvom Beginners turnajov.
Predtým som si však stanovil pravidlá bankrollmanagemetu:
1. Začal som na limite 2,20USD. Na vyšší limit sa posuniem, ak môj bankroll bude 25xbuyin (čiže na turnaj s 4,40USd buyinom prejdem, keď budem mať 4,40x25=110USD).
2. Na nižší limit sa vrátim, ak môj bankroll klesne na hodnotu, kedy buy-in do turnaja bude vyšší ako 5% z účtu (ak teda hrám na limite 4,40, prejdem na limit 2,20USD, ak môj bankroll klesne pod 88USD).

Začal som hrávať 1 turnaj denne (pretože som hrával v rôznych herniach) až som si vypracoval zvyk hrať naraz 2 turnaje (čo ešte stíham), pričom druhý turnaj začínam až vtedy, keď blindy na prvom stúpnu na 50/100.

Zabralo mi to 75 turnajov, kým som dokázal zo 16 dolárov urobiť viac ako 110. Prikladám štatistické výsledky tejto prvej časti misie + graf profitu na Bodogu. Čo mne najviac lahodí na tejto variante turnajov sú plytké downswingy účtu, ako vidno aj na grafe. Zatiaľčo v iných herniach je táto equity krivka viac roztrasená a hrboľatá, na Beginners turnajoch je vcelku pekne vyhladená.

Takže od zajtra prechádzam na Bodogu na Beginners turnaje s buyinom 4,40USD a s cieľom dosiahnuť 220USD, ktoré ma pustia na turnaje s buy-inom 8,80USD.
Prílohy
Bodog štatistiky.JPG
Ako pozerám na tie umiestnenia, treba mi popracovať na headsup hre, kde zatiaľ prevažujú prehry nad výhrami, čo by ešte vylepšilo moje výsledky a zrýchlilo postup v limitoch :)
Bodog štatistiky.JPG (23.95 ) Zobrazená 2820 krát
Bodog graf.JPG
Bodog graf.JPG (159.47 ) Zobrazená 2838 krát
Naposledy upravil roche01 dňa 18 Mar 2009 19:49, celkovo upravené 1 krát.
Obrázok používateľa
roche01

Odoslaťod keso26 18 Mar 2009 19:02

gratulujem k peknym vysledkom :) ..ROI vyzera az desivo krasne :what: aj ked je to len 75 turnajov, tak nech sa na vyssom limite rovnako dobre dari :)

Edit : z akeho softu je ten graf ?
Obrázok používateľa
keso26

Založený: Mar 2007
Poďakoval/li: 58 krát/90 krát

Odoslaťod roche01 18 Mar 2009 19:51

keso26 napísal:gratulujem k peknym vysledkom :) ..ROI vyzera az desivo krasne :what: aj ked je to len 75 turnajov, tak nech sa na vyssom limite rovnako dobre dari :)

Edit : z akeho softu je ten graf ?

ďakujem :)

Ten soft sa volá Poker Score. Tu je link:
http://www.pokerscore.co.uk/

Celkom šikovný free soft pre niekoho, kto si chce evidovať svoje výsledky z hrania pokru a nie je priateľom Excelu. :lol2:
Obrázok používateľa
roche01

Odoslaťod roche01 20 Jún 2009 10:35

Nový level dosiahnutý

Tak ako pozerám, pred tromi mesiacmi som dosiahol na Bodogu level, ktorý mi v rámci môjho bankrollmanagementu umožnil posunúť sa v buyinoch na na úroveň 4,40USD. Tento limit nebol už takou prechádzkou ružovou záhradou, ako ten skorší level, čo mi ukázalo úroveň mojej hry: Level 2,20 som bol schopný porážať celkom konzistentne, ale level 4,40 bol už náročnejší. Jasne to ukazuje aj screenshot na konci príspevku. Napriek tomu som to zvládol a dnes sa začínam oboznamovať s levelom 8,80USD.
Musím však povedať, že posun na vyšší level sa mi podaril skôr vďaka sérii ITM na MTT turnajoch a troch FT v sérii. Keďže však na Bodogu hráva aj MTT pomerne málo hráčov, tak aj účasť na FT priniesla len pár dolárov.
Keďže je toto Duo blog musím sa zmieniť aj o hre mojej manželky. Hráva teraz poker málo, ale postupne sa aj ona na prepracúva z limitu 5,50 na limit 10+1. Verím, že čoskoro budem môcť napísať report aj o jej postupe na vyšší level.
Prílohy
graf bodog.jpg
graf bodog.jpg (205.68 ) Zobrazená 2708 krát
bodog.jpg
bodog.jpg (31.05 ) Zobrazená 2679 krát
Obrázok používateľa
roche01

Odoslaťod tucniak 20 Jún 2009 15:05

ved aj ona vie pisat nie?:P
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod roche01 20 Jún 2009 20:46

tucniak napísal:ved aj ona vie pisat nie?:P

:lol2:
sľubujem, že čosi napíše aj ona, tak ju teraz púšťam ku klávesnici:

takže dnešný report. Naša session S+G na Bodogu po prechode na limit 8,8 USD bola úspešná. Nepreháňali sme to s počtom odohraných turnajov: 2 odohrané a 2 na ITM. Zatiaľ jedno 3. a jedno 4. miesto a dnešný čistý zisk je 10,4 USD. Celkom fajn začiatok. Uvidíme ako to pôjde ďalej. Verím, že aspoň tak ako dnes. Majte sa pekne pokristi.
Obrázok používateľa
roche01

Odoslaťod yegon 20 Jún 2009 23:29

ozvite sa trosku skor nez zase o tri mesiace :)
Obrázok používateľa
yegon

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 47 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!